X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Maxymiliana Przyjaciółka

Wysłany: 27 marca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    A ja nawet za dużo nie mogę sprzątać w domu, bo mąż mi zabrania. :) Myślałam, że przy drugiej ciąży nie będzie już tak chuchał i dmuchał, ale widocznie przejął się zaleceniami lekarza i mogę zajmować się tylko lekką pracą domową.

to dobrze, że mąż dba o Ciebie :) mój partner też jest bardzo cierpliwy i pomocny, choć ja nie dostałam specjalnych zleceń od lekarza ;P ja to już nawet miałam wyrzuty sumienia bo praktycznie NIC nie robiłam przez ostatnie 3 tygodnie, ale naszczęście ten okres pomału mija :)

Kasia82 lubi tę wiadomość

ex2bx1hpt83cubqi.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie było podobnie i też powoli wracam do świata żywych. Nawet na czytanie nie miałam siły, a ja przecież bez książek nie funkcjonuję. :)

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie planuje kupic kolyske, mamy malo miejsca i to jest super rozwiazanie w sypialni a potem lozeczko juz do dzieciecego wstawimy.

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja także sobie zaszalałam dzień przed terminem spodziewanej miesiączki bo głupio pomyślałam, że tak szybko zapewne sie nie uda zajść.. a tu proszę taka niespodzianka ale ja raczej zawsze mało piłam więc dla mnie rekord jest dwa piwa, wtedy wypiłam dwa i umierałam cały kolejny dzień jakbym nie wiem ile wypiła... :D

Agatka mnie się też taki leżaczek podobał nawet oglądałam w jednym ze sklepów takie ale jak dla mnie trochę za drogie...dlatego kupiłam taki zwykły leżaczek bujaczek :)
    Mam zamiar wybrać się jutro do sklepów obok domu mam aż 3 z wózkami chcę rozeznać się cenowo i poogladać może jakiś zgapię i zobacze ile w necie kosztuje.

Zmieniając temat znaleźliśmy psiaka wczoraj Owczarka Niemieckiego młody jest ma ok pół roku taaaaaki przytulasek :) tylko... ogłoszenia dane wieście rozpuszczone i nic... nikt się nie zjawia po niego :(

l22nhdgeccid541p.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynsia, ja mam wszystko po córce, nawet laktator ...wiec na niektórych sprzętach mogę zaszaleć ;)
    Ale mam dzisiaj dziewczyny mdłości...

PS. Weszłam przez przypadek na grudzień 2014, a tam 4miesieczne dziecko, je juz więcej produktów niz ja, biszkopty, kaszki, zupki, deserki no szok jakiś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 12:46

km5st5odymuuq2ts.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamuśki :) Czytam Was, choć nie zawsze mam czas się udzielać :)

Mój mąż jakiś czas temu powiedział mi że zrobiłam się ostatnio leniwa, bo już nic nie robię tylko leżę. Tak się złożyło, że dwa dni później poszłam do szpitala. Dzisiaj wstałam specjalnie wcześniej, żeby zrobić mu śniadanie, to przyszedł do mnie i mówi, że sam sobie zrobi. Zaczęłam się śmiać i mówić, że czasami muszę pokazać, że nie jest ze mnie taki leń ;p Odpowiedział "mam żonę w ciąży, masz leżeć i pachnieć" wywalił mnie z kuchni do wyrka ;D

Małgorzatka, Nynusia, aanaa, Kaśku lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnę mój ostatni tak wkza, chyba brak sexu mu doskwiera, bo jest nie do wytrzymania, jak baba w ciąży

aanaa lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Mnę mój ostatni tak wkza, chyba brak sexu mu doskwiera, bo jest nie do wytrzymania, jak baba w ciąży

Mój też trochę tęskni za tym, ale mamy póki co zakaz. Ciekawe na jak długo.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lazi wkurzony, a ja raz, ze się boje, dwa nie mam ochoty jak mnie mecza mdlosci. Dziewczny jeszcze 1.5h

km5st5odymuuq2ts.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj wiem o czym mówicie! U Nas absolutny zakaz od początku, więc obojgu nam nie jest najłatwiej...

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    A ja od dziś na zwolnieniu ale od dr rodzinnego do 7 kwietnia cieszę się bardzo bo troche odpocznę od tego cyrku :)
    Pracuje w US ale nerwów tam nie brakuje.Planuje pracować do konca czerwca.

Wiecie co tez macie ochotę na niezdrowe jedzenie? Ja to normalnie szok wczoraj kebab wieczorami frytki z piekarnika chipsy orzeszki solone.niewiem co się ze mną dzieje.musze przystopować bo niedługo milo nie będzie :)
    Narazie waga nie ruszyła ale nie ma co kusić losu;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 13:25

3i49tgf6plfmlliy.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czemu macie zakaz seksu?

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka to w takim razie możesz faktycznie zaszaleć :)Już prawie tylko godzina ja już trzymam kciuki :)

My na szczęście nie mieliśmy zakazu tylko ja nie miałam większej ochoty ale i tak gdzieś tam mój M po namawiał mnie :D Odkąd wróciła mi ochota dość często się przytulamy :) i jak to stwierdził mój mężczyzna, że jak na razie mu moja ciąża się nie daje we znaki a myślał, że będzie pościć przez 9m-cy i już się zastanawiał jak on to przeżyje :D

l22nhdgeccid541p.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mieliśmy zakaz, a ostatnio moja gin już nic nie mówiła i zastanawiam się czy zakaz odwołany?? :P bo jak nie można było to wyraźnie mówiła... :)
    nie dopytałam niestety :/

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA ja właśnie zjadłam trochę chipsów i żałuję bo się strasznie źle czuję po nich, ogólnie ochotę mam na wszystko co niezdrowe ale potem odchorowuje to z 2 dni więc wolę unikać, niby nie powinno się w ciąży sobie niczego odmawiać najwyżej jeść w małych ilościach ale boję się potem efektów

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola.321 wrote:
    My też mieliśmy zakaz, a ostatnio moja gin już nic nie mówiła i zastanawiam się czy zakaz odwołany?? :P bo jak nie można było to wyraźnie mówiła... :)
    nie dopytałam niestety :/

Jeśli nic nie powiedziała to zapewne już możecie ale ja bym zadzwoniła dopytała jeśli masz taką możliwość :)

l22nhdgeccid541p.png
  • aniacicha Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was kobitki ja cały dzień dziś w łóżku prawie przespałam w nocy tylko dwie godzinki udało się spać tak mnie potwornie boli krzyż wyczytałam gdzieś że mogę zażyć paracetamol ale zastanawiam się
    czy którejś też dokuczał taki ból ?? i brała jakiś lek przeciwbólowy ?

201510287051.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam ochoty na niezdrowe jedzenie, natomiast mam ogromna ochotę na colę, wczoraj wypilam 0,5.
    Kurde w wawie zaczelo padac, a ja rano wyjelam parasolkę z torebki, nosz

km5st5odymuuq2ts.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zakazu nie mamy od 3 tygodni ale co z tego skoro ja nie mam ochoty w ogóle. Raz uznałam, że trzeba spróbować, ale to nie był najlepszy pomysł, bo suchość straszna :( zaczęłam nawet myśleć czy prezerwatyw nawilżanych nie kupić żeby nam ułatwić :)

Agania, my mieliśmy zakaz z powodu plamień na początku ciąży.

iv09hdge6yql001e.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa mnie pomógł krem NIVEA bo u mnie też jest problem z suchością...

l22nhdgeccid541p.png
‹‹ 531 532 533 534 535 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ