X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka a Ty się do Polski wybierasz? :P

l22nhdgeccid541p.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo nas będziesz miała do odwiedzania, lepiej się nie przyznawaj :)

iv09hdge6yql001e.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Małgorzatka a Ty się do Polski wybierasz? :P
    Do Szwecji ;-) ja mam rodzinę po świecie porozrzucaną :-P

Nynusia lubi tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • agania Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka super wiadomości :) duża już ta fasolka ;)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już o śmieciowym jedzeniu to ja wczoraj zjadłam paczkę chrupek bekonowych i dwa batoniki... nie dałam rady tego opanować. A teraz przeglądam menu i chcę iść na tortillę albo burgera i sama nie wiem co lepsze (gorsze)?! O zgrozo, jak ja będę wyglądać za jakiś czas :O

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dziś tak źle czuję... całyy dzień mnie brzuch boli tzn tak kłuje cały czas plus dziś brak mocy mdłości i do tego senność po prostu modlę się żeby wybiła 17 i żebym mogła iść z pracy do domku :(

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania ja miałam dziś plan na zestaw powiększony z big mackiem bo do dziś jest kupon promocyjny ale przez to, że się tak fatalnie czuje nie będzie mc donaldsa :/

Kasia82 lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocieszające jest to, że nie tylko ja mam takie smaki :D
    A teściowa dziś na obiad rybkę serwuję, też nie odmówię :D

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też bym cały czas jadła śmieciowe jedzenie :P
    wczoraj wciągnęłam hot-doga, we wtorek zestaw kebab, frytki, surówka, dzisiaj parę chipsów...
    A na obiad zjadłam żurek i przegryzłam śliwką :)

Kasia82, Nynusia lubią tę wiadomość

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha, Małgorzatka dobrze wybrnęłaś :D

iv09hdge6yql001e.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Agania ja miałam dziś plan na zestaw powiększony z big mackiem bo do dziś jest kupon promocyjny ale przez to, że się tak fatalnie czuje nie będzie mc donaldsa :/

Byłam w weekend w Mc Donaldzie i jadłam Wieś Maca. Teraz też diabeł za mną chodzi, a przed ciążą w ogóle mogłabym w Mc Donaldzie nie jadać. ;)

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę do maca tylko wtedy gdy są kupony albo mam ochotę na lody w wafelku. Jednak jest tam drogo i jak nie ma kuponow to w ogole staram sie o macu nie myslec. Kasia ja uwielbiam WieśMaca albo BigMaca albo kurczaczki ale raczej zawsze wygrywa BigMac jak były te podwójne frytki z sosami za 9zł to sobie tego nie potrafiłam odmówić i mimo, że to drogie to zajadałam często ;)

Kasia82, agnes175 lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Ewalika Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie dziewczyny :) u nas dzisiaj paskudna pogoda ciagle pada :( caly dzien prawie przelezalam z moim pieskiem w lozku bo cos mnie glowa boli bardzo i to non stop.. dziwne bo nie mam goraczki a jednak glowa boli :(
    No nic chyba dalej sobie pospie :)
    A co do smieciowego jedzenia to ja bym non stop jadla kfc za mcdonalds nie przepadam a od jakiegos czasu chodzi za mna kebab i pizza na cienkim ciescie :) jak mi troche te mdlosci przejda ze bede mogla sie z domu ruszyc na dluzej to wyciagne meza na vos dobrego :)

relgrl68722yz04m.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie zjadłam domowej roboty zapiekankę ;)

km5st5odymuuq2ts.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka jakie wspaniałe wieści :) Wiedziałam, że będzie dobrze :D
    Ja myślę, że warto wziąć te czopki jeśli zalecił lekarz.
    aanaa wrote:
    Samą marynatę czy taką już na skrzydełkach? :)

No właśnie samą marynatę. Marynowałam mięso i miałam ochotę palce oblizać... na szczęście się powstrzymałam. Teraz gorzej bo cały dom pachnie pieczonym kurczakiem i mimo, że zjadłam 4 skrzydełka i 5 pieczonych ziemniaków to jestem taka głodna, że szok!

aanaa, Nynusia lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny możliwe że mogłam już poczuć maleństwo? Leżę sobie właśnie na wznak i takie jakby bąbelki poczułam - "motylki w brzuszku ", takie coś inne niż zawsze. Nie pamiętam jak to było w pierwszej ciąży :-)

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To raczej jeszcze wcześnie. Ja też czasami tak czuję, ale obstawiam ruchy perystaltyczne. W pierwszej ciąży poczułam ok. 16-18 tyg., a byłam wtedy bardzo szczupła. Chociaż kto wie, może i to możliwe, jeśli jesteś drobnej budowy ciała.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny ! Nie pisze do Was duzo , ale czytam i sledze Wasze wizyty regularnie :)
    Ciesze sie , ze po kazdej wizycie sa juz tylko dobre wiesci i tak napewno zostanie.
    Co do smieciowego jedzenia to ja na poczatku ( kiedy mialam mdlosci) wcinalam tylko frytki , a teraz caly czas mam ochote tylko na polskie prawdziwe obiady .MC za mna nie chodzi , bo juz sam zapach jak wchodze wywoluje u mnie odruch wymiotny .
    Kilka dni temu dowiedzialm sie , ze ja tez bede miala ten test pappa . Tylko tu to sie inaczej nazywa i mam go zrobic po usg prenatalnym.
    Co do ruchow dziecka to ja czasami tez mam wrazenie , ze cos sie rusza w brzuchy . Mysle jednak , ze to za wczesnie . U mnie to raczej gazy i powietrze w kiszkach ;)

~Rewianka~, Nynusia lubią tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewalika ja też bym chętnie polezala cały dzień w łóżku a tu wylazlam z pracy i chyba przed 21 nie dojadę do domu.

Paula ja dziś czytałam o tym bo mnie znów co jakiś czas coś smyra na brzuszku pisze ze zazwyczaj czuje się od ok 17 tyg ale kto wie ?!

l22nhdgeccid541p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!

Thank God it's Friday! :-) :-D ;-) Przed nami weekend!

U mnie dziś w portalu diagnostyki pojawiły się wyniki testu PAPP-A i wolnej jednostki beta HCG (robione na KRYPTORZE). Oczywiście nie mam pojęcia jak je odczytać i podaruję sobie samodzielne interpretacje, bo te już mnie w tym tygodniu wystarczająco zawiodły ;-)
    USG u tej lekarki mam dopiero 9. kwietnia, ale już się nie mogę doczekać :-D

Nynusia lubi tę wiadomość

‹‹ 533 534 535 536 537 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ