X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka a Ty się do Polski wybierasz? :P

l22nhdgeccid541p.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo nas będziesz miała do odwiedzania, lepiej się nie przyznawaj :)

iv09hdge6yql001e.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Małgorzatka a Ty się do Polski wybierasz? :P
    Do Szwecji ;-) ja mam rodzinę po świecie porozrzucaną :-P

Nynusia lubi tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • agania Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka super wiadomości :) duża już ta fasolka ;)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już o śmieciowym jedzeniu to ja wczoraj zjadłam paczkę chrupek bekonowych i dwa batoniki... nie dałam rady tego opanować. A teraz przeglądam menu i chcę iść na tortillę albo burgera i sama nie wiem co lepsze (gorsze)?! O zgrozo, jak ja będę wyglądać za jakiś czas :O

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dziś tak źle czuję... całyy dzień mnie brzuch boli tzn tak kłuje cały czas plus dziś brak mocy mdłości i do tego senność po prostu modlę się żeby wybiła 17 i żebym mogła iść z pracy do domku :(

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania ja miałam dziś plan na zestaw powiększony z big mackiem bo do dziś jest kupon promocyjny ale przez to, że się tak fatalnie czuje nie będzie mc donaldsa :/

Kasia82 lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocieszające jest to, że nie tylko ja mam takie smaki :D
    A teściowa dziś na obiad rybkę serwuję, też nie odmówię :D

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też bym cały czas jadła śmieciowe jedzenie :P
    wczoraj wciągnęłam hot-doga, we wtorek zestaw kebab, frytki, surówka, dzisiaj parę chipsów...
    A na obiad zjadłam żurek i przegryzłam śliwką :)

Kasia82, Nynusia lubią tę wiadomość

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha, Małgorzatka dobrze wybrnęłaś :D

iv09hdge6yql001e.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Agania ja miałam dziś plan na zestaw powiększony z big mackiem bo do dziś jest kupon promocyjny ale przez to, że się tak fatalnie czuje nie będzie mc donaldsa :/

Byłam w weekend w Mc Donaldzie i jadłam Wieś Maca. Teraz też diabeł za mną chodzi, a przed ciążą w ogóle mogłabym w Mc Donaldzie nie jadać. ;)

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę do maca tylko wtedy gdy są kupony albo mam ochotę na lody w wafelku. Jednak jest tam drogo i jak nie ma kuponow to w ogole staram sie o macu nie myslec. Kasia ja uwielbiam WieśMaca albo BigMaca albo kurczaczki ale raczej zawsze wygrywa BigMac jak były te podwójne frytki z sosami za 9zł to sobie tego nie potrafiłam odmówić i mimo, że to drogie to zajadałam często ;)

Kasia82, agnes175 lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Ewalika Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie dziewczyny :) u nas dzisiaj paskudna pogoda ciagle pada :( caly dzien prawie przelezalam z moim pieskiem w lozku bo cos mnie glowa boli bardzo i to non stop.. dziwne bo nie mam goraczki a jednak glowa boli :(
    No nic chyba dalej sobie pospie :)
    A co do smieciowego jedzenia to ja bym non stop jadla kfc za mcdonalds nie przepadam a od jakiegos czasu chodzi za mna kebab i pizza na cienkim ciescie :) jak mi troche te mdlosci przejda ze bede mogla sie z domu ruszyc na dluzej to wyciagne meza na vos dobrego :)

relgrl68722yz04m.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie zjadłam domowej roboty zapiekankę ;)

km5st5odymuuq2ts.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka jakie wspaniałe wieści :) Wiedziałam, że będzie dobrze :D
    Ja myślę, że warto wziąć te czopki jeśli zalecił lekarz.
    aanaa wrote:
    Samą marynatę czy taką już na skrzydełkach? :)

No właśnie samą marynatę. Marynowałam mięso i miałam ochotę palce oblizać... na szczęście się powstrzymałam. Teraz gorzej bo cały dom pachnie pieczonym kurczakiem i mimo, że zjadłam 4 skrzydełka i 5 pieczonych ziemniaków to jestem taka głodna, że szok!

aanaa, Nynusia lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny możliwe że mogłam już poczuć maleństwo? Leżę sobie właśnie na wznak i takie jakby bąbelki poczułam - "motylki w brzuszku ", takie coś inne niż zawsze. Nie pamiętam jak to było w pierwszej ciąży :-)

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To raczej jeszcze wcześnie. Ja też czasami tak czuję, ale obstawiam ruchy perystaltyczne. W pierwszej ciąży poczułam ok. 16-18 tyg., a byłam wtedy bardzo szczupła. Chociaż kto wie, może i to możliwe, jeśli jesteś drobnej budowy ciała.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny ! Nie pisze do Was duzo , ale czytam i sledze Wasze wizyty regularnie :)
    Ciesze sie , ze po kazdej wizycie sa juz tylko dobre wiesci i tak napewno zostanie.
    Co do smieciowego jedzenia to ja na poczatku ( kiedy mialam mdlosci) wcinalam tylko frytki , a teraz caly czas mam ochote tylko na polskie prawdziwe obiady .MC za mna nie chodzi , bo juz sam zapach jak wchodze wywoluje u mnie odruch wymiotny .
    Kilka dni temu dowiedzialm sie , ze ja tez bede miala ten test pappa . Tylko tu to sie inaczej nazywa i mam go zrobic po usg prenatalnym.
    Co do ruchow dziecka to ja czasami tez mam wrazenie , ze cos sie rusza w brzuchy . Mysle jednak , ze to za wczesnie . U mnie to raczej gazy i powietrze w kiszkach ;)

~Rewianka~, Nynusia lubią tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewalika ja też bym chętnie polezala cały dzień w łóżku a tu wylazlam z pracy i chyba przed 21 nie dojadę do domu.

Paula ja dziś czytałam o tym bo mnie znów co jakiś czas coś smyra na brzuszku pisze ze zazwyczaj czuje się od ok 17 tyg ale kto wie ?!

l22nhdgeccid541p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!

Thank God it's Friday! :-) :-D ;-) Przed nami weekend!

U mnie dziś w portalu diagnostyki pojawiły się wyniki testu PAPP-A i wolnej jednostki beta HCG (robione na KRYPTORZE). Oczywiście nie mam pojęcia jak je odczytać i podaruję sobie samodzielne interpretacje, bo te już mnie w tym tygodniu wystarczająco zawiodły ;-)
    USG u tej lekarki mam dopiero 9. kwietnia, ale już się nie mogę doczekać :-D

Nynusia lubi tę wiadomość

‹‹ 533 534 535 536 537 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ