X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia - no właśnie zastanawiam się czy nie wysłać maila z pytaniem ale na wizycie to zawsze raźniej wcisnąć TO pytanie pomiędzy inne :P - chyba się przemogę i napiszę żeby nie działać pochopnie ;)

a ja miałam straszną ochotę na leczo i zrobiłam :) pychoootka!! :)
    smak megaaa, jeszcze mi nigdy takie dobre nie wyszło - albo tak bardzo mi się go chciało :P

My mieliśmy zakaz przez wcześniejsze straty :/

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania u mnie przez plamienia praktycznie od początku ciąży, to chyba najczęstszy powód zakazu.

U mnie ostatnio taki skok wagi że szok - 2kg w tydzień (po szpitalu). Nie mam zamiaru się odchudzać, ale spytam się gin czy mogłabym iść na basen.

Cieszę się, że kalendarz się przyjął ;) Fajnie jest zerknąć i od razu wiem, która kiedy ma wizytę ;)
    Byłabym wdzięczna jakbyście mamuśki wpisywały godzinę wizyty :)

Ursa lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie muszę wejść uzupełnić swoje :)

l22nhdgeccid541p.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w drodze mam okropnego nerwa i jest mi okropnie niedobrze...

Nynusia lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka to ja szybciutko zjem 5-te śniadanie i trzymam kciuki :)

iv09hdge6yql001e.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja na szczęście nie miałam zakazu seksu i nie żałujemy sobie ;P
    Ale wczoraj to mnie mój Małż tak wkurzył, że szok. Taką mielismy kłótnie i normalnie to by nic się nie działo, ale mówie mu, zebyśmy się nie kłócili, bo ja się nie chce denerwować, bo bobas wszystko czuje...
    Ja się zdenerwowałam, spać nie mogłam i taka zła na niego jestem że szok, a na prawde nie ma na co narzekać, bo ja wszystko robie normalnie, chodze do pracy, ogarniam dom, gotuję, robię zakupy. Jak był chory to wszystko wokół niego robiłam, a ten mi z takim czymś wczoraj wyskoczył, powiem wam, ze zła jestem strasznie, ze się nie mógł powstrzymać :/
    No ale mam nadzieje, że się dzisiaj pogodzimy, bo jedziemy na weekend właśnie zaraz po pracy, więc musi być dobrze :)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka będzie dobrze :)

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa to Ty masz apetyt :)

aanaa lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Dziewczyny, a czemu macie zakaz seksu?

Ja mam odwarstwienie kosmówki i biorę leki na podtrzymanie. Mam je brać do 16 tc.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka właśnie wstawiłam obiadek do piekarnika więc mam obie ręce wolne do ściskania kciuków! Musi byc dobrze!

My zakazu nie mieliśmy od początku ale tylko kilka razy spróbowaliśmy. Na początku chuchaliśmy na mnie niesustannie no bo nie wiadomo było jak potoczą sie losy tej ciąży. A teraz gdy jesteśmy pewniejsi z kolei ja nie mam ochoty. Wręcz przeciwnie mnie wręcz irytuje jakiś intensywny dotyk męża. Bidulek dzielnie to znosi chociąż widac w nim napięcie.

Co do śmieci to ja już pisałam, że mam ogromną ochotę i na domiar złego czuję się po nich wyśmienicie leniwa. Hitem nad hity jest właśnie szorma i gyros (koniecznie z frytkami), chrupki serowo-pomidorowe lub jakieś o smaku pizzy i oczywiście słodkie napoje gazowane (ostatnio w dwa dni wypiłam czerwoną oranżadę heleny) :P I czuję się wyrodną matką bo dośc często sobie nie odmawiam tych smakołyków.

Dzisiaj miałam ochotę zjesc marynate do skrzydełek własnej roboty :P

aanaa, Nynusia, paula1 lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samą marynatę czy taką już na skrzydełkach? :)

Katarzyna87 lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie odrzuciło totalnie od takich kolorowych gazowanych. Za to soki ostatnio za mna chodzą a najbardziej pomidorowy.

Ursa jak domowej roboty to wiesz na pewno zdrowsza od innych :D

l22nhdgeccid541p.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wasze kciuki pomogly ;) maleństwo pięknie machało do mamy i krecilo głową. ;)ma cale 2,5cm i serce bije jak dzwon 160/min.
    Tylko niestety nadal grzybica, ja wiem lekarzowi trzeba ufać, ale czy clotrimazolum (czopki) w 9tygodniu do dobry pomysl?

aanaa, paula1, Katarzyna87, aniacicha, ola.321, Nynusia, meeegi1771, agania, ~Rewianka~, Kaśku, Ursa, Aguś26, miska2503, dodinka, nat_alia lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w ogóle nie smakują już soki owocowe. Zarówno z kartonu jak i wyciskane np z pomarańczy w domu :( spróbuję dziś soku z jabłka i marchewki. Jak dobrze mieć teściową chcącą dogodzić mi za wszelką cenę :) Sama bym sobie pewnie nie wycisnęła, bo mam zbyt wygodną kanapę :)

iv09hdge6yql001e.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Agatka, że z dzidzią wszystko dobrze :)

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, patrzę właśnie na ulotkę w necie, clotrimazolum w pierwszym trymestrze jest zakazany...nie wiem czy to ważne czy to czopek czy maść ale skład mają chyba podobny. Z drugiej strony lekarz wybiera mniejsze zło, więc może? ...

iv09hdge6yql001e.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maść można, ale wlasnie wem, ze glblk Ne można, uslyszalam, ze nie powinno zaszkodzic

linka220 lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem lekarz wie co robi.
    Wie, że jesteś w ciąży. Większość leków zakazana jest dla kobiet w ciąży, bo nikt nie robił odpowiednich badań. Lepiej zakazać.
    Acard też jest zakazany w ciąży, a widać, że wiele dziewczyn go bierze.

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mniej zaszkodzą czopki niż choroba . A w ulotce musi tak pisać bo nie ma badań które by potwierdziły szkodliwość lub też nie . Lepiej się wyleczyć :-* będzie dobrze gratuluję Bobola <3

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatko gratuluję ! musi być wszystko dobrze nie moglo być inaczej <3

mnie też się wydaje, że warto posłuchać lekarza, ja też gdzie nie czytałam to dziurawiec niby jest zakazany mnie gin pozwolił pić oczywiście w normalnych ilościach piję a z dzidzią wszystko ok :)

l22nhdgeccid541p.png
‹‹ 532 533 534 535 536 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ