X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Hej dziewczyny, ja mam dzisiaj okropnego stracha:( tak się boje, ze moje szczęście dzisiaj się zakończy. Wizyta 14;30 jak ja dozyje, koszmar. Jeszcze miałam jakiś głupi sen
    Panikujesz tak jak ja zawsze będzie dobrze też raz przed wizytą miałam zły sen wciskalam już sobie najgorsze ale to dlatego ze za dużo o tym myślimy a było wszystko dobrze. Głowa do góry.

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytujace. Ja dzisiaj w pracy do 19, opuchlizna na wardze wciaz jest, ogolnie jakos leci, byle do niedzieli, bo tylko ona wolna.

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Życzę wszytskim miłego dnia :) U mnie przebija się słoneczko więc może dzisiejszy dzień będzie ładniejszy.

Agatka moooocno trzymam za Ciebie kciuki. Wiem co czujesz, pierwsze USG po pechowym 7 tygodniu miałam dopiero w 10t0d. Te kilka godzin przed to był koszmar... ale jestem pewna, że wszystko i u Ciebie będzie dobrze :) Następne wizyty to już będzie troszkę mniejszy stres :)

aanaa lubi tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co ja bym bez was zrobiła. O mojej ciąży wie tylko mąż, ale on nie rozumie tych lęków, a ja nie mam z kim podzielić się radościami, wątpliwościami. Dzieki dziewczyny

km5st5odymuuq2ts.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mój mąż też był zdziwiony czemu się stresuję już w samochodzie. Przecież wizyta jak wizyta. Ale to facet :) Oni mają inne podejście :)

iv09hdge6yql001e.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytujące!

agatka - będzie dobrze! :)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :)

Ja jak zwykle opóźniona bo już 10 a ja dopiero wlazłam Was podczytać :)

Agatko nie stresuj się na pewno wszystko będzie w jak najlepszym porządku :) Dzidzia Ci to dała do zrozumienia pawiem hihi :)
    Powodzenia -trzymam kciuki :)

Dziewczynki gratuluję trzynastek :)
    U mnie dziś baaardzo brzydko na dworze, deszcz pada aż by się z łóżka nie wychodziło

Ale...Ale..Ale...
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2c8006405cd1.jpg

Miłego dnia <3

aanaa lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczynki :)

trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty :):)

co do facetów, to racja :) oni myślą inaczej :)
    ale.... gdyby to oni mieli w brzuszku dzidziusia to jestem przekonana że tak kolorowo by nie było :P

Małgorzatka - super że wyniki są ok!!!! :):)

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa!!! Ty zaczęłaś dziś kolejny tydzień!! cudownie :) ja idę zaraz za Tobą :P

aanaa lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • my dream Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie wizyta w czwartek 11 tydzień (ale zleciało dopiero robiłam testa :) ) i też się stresuje, przecież to jeszcze nie minęły 3 miesiące więc trochę się boję.
    Śniadanie tylko w jedną stronę jest dobre, w drugą już nie - przekonałam sie o tym wczoraj :P
    miłego dnia Kochane :)

aanaa lubi tę wiadomość

mhsvh371pdpt408y.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie świeci piękne słońce więc to plus piątek=cudny dzień. Czuję się znacznie lepiej, tzn energia wraca, wczoraj nawet zaczęłam myć okna w domu :) Dobrze, że nie wszystkie, bo podobno w weekend mają być burze i deszcz ze śniegiem i cała robota poszłaby na marne. Teraz siedzę i czytam o monitorach oddechu, a potem może zrobię listę co tam ma być w tej wyprawce, żeby rozłożyć w miarę równomiernie koszty :)

iv09hdge6yql001e.png
  • my dream Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, chodzicie do pracy??
    ja jeszcze tydzień i idę na wolne, pracuje w laboratorium chemicznym. Do tej pory koleżanki pomagały mi i brały na siebie prace ze szkodliwymi związkami, ale dwie odchodzą i już nie będzie kto mógł mi pomóc. Dlatego nie chcąc szkodzić dziecku będę siedzieć w domu... z teściami :( niestety.

mhsvh371pdpt408y.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa warto swojej gin zapytać oni od producentów dostają różne wersje już gotowych list wyprawek. Ja mam dwie. W jednej jest nawet miejsce na wycenę :)

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas piękna pogoda, mnie niestety muli, a po południu czeka mnie wesole miasteczko.
    My dream ja pracuje, ale jeszcze 1,5miesiaca

Co do monitora, to ja kupuję, bo moja córka strasznie ulewała, takze przez sen i chce byc spokojna. Natomiast pytalam koleżanki, ktora miała, ktora mi odradza mówią, ze jej 3razy sie uruchomił, zawalu dostala, a dziecko normalnie spalo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 10:32

km5st5odymuuq2ts.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Ale aktywne jesteście, ja niestety na daje rady wszystkiego czytać, bo w pracy srednio mam czas, a w domu mam zepsuty komputer :/
    Ja mam w poniedziałek pierwsze usg i się nie mogę strasznie doczekać, ale ze będzie płeć widać to się nie nastawiam ;) Jedyne co, to mam nadzieje, że będzie widać, czy to bliźniaki czy nie :P
    Agatka, ja też miałam straszne lęki wcześniej, bo zaszłam w ciąże w bardzo niespodziewanym momencie i jak nigdy prawie alko nie pije, to akurat wtedy kolega obronił doktorat i była impreza i piłam i to wódkę. Zrobiłam przed imprezą test na wszelki, i był negatywny, ale za kilka dni zrobiłam znowu, bo okres mi się spóźniał i był pozytywny. Lekarz mi powiedział, żeby się niczym nie martwić i że to na pewno dziecku nie zaszkodziło i mamusia musi być szczęśliwa, to i dziecko będzie szczęśliwe :) Więc nie zamartwiaj się!
    Poza tym, nie wiem, czy jesteście wierzące czy nie, ale znajome mi poleciły niezawodny sposób na uspokojenie się i dziecka - czytanie mu psalmów z Pisma Świętego i fajna to sprawa :) Może któraś skorzysta :)

Co do sprzątania łazienki, to ja od dawna nie uzywam chemicznych środków, do wanny używam sody oczyszczonej i octu (nawet ocet sama zrobiłam ze skórek od cytrusów, więc pięknie pachnie :). Kosmetyków już też nie używam żadnych, jedynie naturalne oleje i mydła, no jedynie szampon mi został taki "normalny" ;) Wszystko przecież przez skórę się wchłania, więc wolę jak najmniej chemii na siebie nakładać ;)

Ja się suplementuje tylko kwasem foliowym, powoli będę zażywać tran i planuję do końca ciąży zamiast syntetycznych witamin jeść pyłek pszczeli. To naturalne witaminki :) Z syntetycznych to tylko witaminę C sobie rozpuszczam w wodzi i piję takaą lemoniadkę z raz dziennie :) I kupiłam sobie niedawno wyciskarkę do soków i piję soki warzywne tak co drugi dzień, bo częściej nie mam czasu robić :)

Dziewczyny, powodzenia dla wszystkich, oby jak najmniej lęków, a jak najwięcej radość :) Żeby nas każdy paw cieszył hehe (mnie na szczęście tylko mdliło, ale też przeszło już praktycznie:) )

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my dream wrote:
    Dziewczyny, chodzicie do pracy??

Ja musiałam zrezygnowac z pracy od razu ale nie żałuję. Pracowałam na czarno, pracodawca to był kawał... ekhm. To była ciężka fizyczna praca więc wolałam zrezygnowac.

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dream, ja nie pracuję. Jeśli wszystko ułoży się po mojej myśli, to do pracy wrócę dopiero, gdy maluszek będzie miał dwa lata i dwa miesiące, a w wariancie bardziej optymistycznym - we wrześniu, gdy pójdzie do przedszkola.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton, ja w pierwszej ciąży tak się napilam i tak pilam przez 3dni, bo to byl weekend majowy, a okazalo sie, ze bylam w ciąży , nieplanowanej ;) dziecko zdrowe, bardzo optymistyczne i radosne, może to przez to ;)

aanaa, Nynusia lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my dream ja pracuję i mam zamiar jak najdłużej bo w domu bym zwariowała :) jestem pracoholiczką :D ale jeśli szef bedzie wkurzał nadal to wezme L4 i pocałuje go gdzieś :D

l22nhdgeccid541p.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się zdarzyło wypić w tej ciąży. Kilka dni przed zrobieniem testu zlewaliśmy wino z jabłek. Strasznie mnie ścięło. No i wieczorem przed zrobieniem testu wypiłam 2 piwa. Mam o to wyrzuty sumienia ale z drugiej strony mleko sie już wylało. Nic na to nie poradzę.

7v8rdqk33hu2gxwc.png
‹‹ 529 530 531 532 533 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ