X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też łykam tylko kwas foliowy do II trymestru, moja gin nie kazała na razie innych, a we wtorek mam wizytę więc zapytam co dalej.

Martwię się bo dzisiaj trochę sprzątałam łazienkę i użyłam tego płynu do odkamieniania, jest on bardzo ostry, boję się żeby to nie zaszkodziło maleństwu :( wprawdzie szybko wyszłam ale coś tam powdychałam :( Jak sprzątacie łazienki??

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka220 może to głupie ale ja myję zwykłym szamponem ziołowym a że mam wanne taką emaliowaną to nie muszę używać innych płynów

linka220 lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny piękne zdjęcia maluszków;-) pozytywnie zazdroszczę♡
    ja niestety plany muszę odłożyć porobiłam badanka i wyszlo co nie co i nie dość że plany na 2tor to jeszcze zmiana lekarza. Ale poczekam cierpliwie i doczekam.się rodzeństwa dla mojego synusia;-)
    spokojnego wieczoru życzę♡♡

• dodinka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka wrote:
    Dodinka ale zazdraszczam że już wiesz jak ja bym chciała zobaczyć takiego fajnego siuraka :D :D :D hehe swoją drogą gratuluję i ciesze się że wszystko okej :* :* :*

Zobaczysz może uda się na następnej wizycie :)

Małgorzatka lubi tę wiadomość

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa powodzenia i wszystkiego dobrego :*

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja łykam zestaw witamin vita -mineral prenatal od początku ciąży

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Linka220 może to głupie ale ja myję zwykłym szamponem ziołowym a że mam wanne taką emaliowaną to nie muszę używać innych płynów

Super pomysł Nynusia, też przemyję następnym razem szamponem :) też mam wannę emaliowaną, ale i twardą wodę i często pojawia mi się kamień... niestety czasem odkamieniacz jest niezbędny... od dziś robi to mój mąż, bo ja mam teraz niezłego stracha..

Super zdjęcia dzidziusiów w brzuszku i nawet ich jajeczek hihi, ja mam we wtorek wizytę może maluch pokaże to i owo :) ale to będzie tajemnica bo mąż nie chce wiedzieć ;)

Nynusia, dodinka lubią tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka to tak jak ja, ja też mam we wtorek :)

l22nhdgeccid541p.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodinka wrote:
    Ursa u nas dzidziuś się rozkraczył porządnie, szalał w brzuchu i nie dał się zmierzyć i lekarz oglądał wszystko co się dało czekając aż będzie grzeczny i zacznie współpracować
    dodinka a u mnie było na odwrót, odwrócił się bokiem i nie chciał się pokazać... zawsze ciężko go było zmierzyć tak szalał, a teraz taki wyciszony ( może przez moją chorobę).
    dodinka no widać, że chłopak, nie da się ukryć...u mojego młodego tez tak ładnie było widać wszystko :)
    Małgorzatka super, że wyniki dobre :)
    Battinka u Ciebie tak trochę na dziewczynkę wygląda, dzidzia super :)

Ja mam usg 20 kwietnia teraz...więc może już mi powie czy to na pewno dziewczynka :)
    bo teraz się bardziej skupiał, żeby zrobić te wszystkie pomiary.

co do witamin - ja cały czas biorę omegamed optima, kwas foliowy i sama biorę wit. B6 i kompleks witamin B ( do wczoraj brałam). Teraz zakupiłam już omegamed optima forte i jak będę na wizycie to spytam, czy jeszcze brać osobno ten kwas foliowy i duphaston. Też się zastanawiam czy na jakieś tańsze nie przejść te witaminy, bo te trochę drogie są.

Detektor tętna już przyszedł, muszę tylko jutro baterie kupić i czekam na żel do usg, bo musiałam przez neta zamówić, bo u nas nigdzie nie było, pół miasta objechałam - apteki, sklepy medyczne i kicha.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 21:00

Nynusia, dodinka, Małgorzatka lubią tę wiadomość

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam do łazienek wodę z octem. Kupiłam sobie buteleczki ze spryskiwaczem w lidlu i w jednym zrobiłam sobie odświerzacz do powietrza z wody i soli do kapieli a w drugim właśnie wodę z octem. Musze Wam powiedziec, że spryskałam zostawiłam na kilka minut i pięknie wszystko się wymyło a jak baterie się świeciły! Jak opinacze poborowych!

Nynusia, paula1, nick nieaktualny, linka220, aanaa, agania lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Nynusia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula właśnie przyglądam się tym bluzkom które zamówiłaś czekam na wypłatę i także się skuszę :)

paula1 lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Majlena Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    normalnie szorowałam zawsze cifem i nic mi nie było, ubikację kończę domestosem. okna sprayem, meble też jakimś tam przeciwkurzowi czy z nabłyskiem. nie popadajmy w paranoje :) chyba, że Wam chodzi o mdłości na ten zapach :) serio by trzeba było pracować w takich warunkach ileś czasu i jakiś okres, a te 5 minut nikogo nie zabije, a tym bardziej naszego dzieciątka :)

Małgorzatka, linka220 lubią tę wiadomość

Synek 27.08.2010 <3
    Odeszłaś Nam Córeczko o całe życie za wcześnie ;(
    3jgx3e3kdf0fdjkh.png

• Majlena Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak coś to zawsze możecie kupić maskę żeby czuć się pewniej ;)

Małgorzatka lubi tę wiadomość

Synek 27.08.2010 <3
    Odeszłaś Nam Córeczko o całe życie za wcześnie ;(
    3jgx3e3kdf0fdjkh.png

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toaletę myję chusteczkami antybakteryjnymi z Kauflanda świetnie odkażają i czyszczą a do środka wlewam domestos

l22nhdgeccid541p.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc kobietki :) Jeszcze jeden dzień i lecimy :P :P

Buziaki śpijcie smacznie , ściskam mocno <3

paula1 lubi tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana :-)
    Dzisiaj rozpoczęłam II trymestr,33% i 4 m-c...jupi :-D
    Życzę udanych wizyt dzisiejszych, jeśli są i trzymam kciuki :-)
    Milego dnia :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 06:32

aanaa, Ursa, Nynusia lubią tę wiadomość

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja mam dzisiaj okropnego stracha:( tak się boje, ze moje szczęście dzisiaj się zakończy. Wizyta 14;30 jak ja dozyje, koszmar. Jeszcze miałam jakiś głupi sen

km5st5odymuuq2ts.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziewczyny, puszczony przed chwila mega paw, uspokoił mnie, ze dziecko, ma sie chyba dobrze :D

aanaa, paula1, agania, Nynusia, my dream, soraya lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha, nie ma to jak paw poprawiający humor :D Agatka, będzie dobrze, a nawet bardzo dobrze. Siądziesz na fotelu, zobaczysz dzidziusia i mocno westchniesz z ulgą :) Ja to wiem :)

Paula, ja też melduję się w drugim trymestrze :) Ktoś jeszcze z nami dziś świętuje?

Ursa, paula1 lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaaa, leki matki, której ciaza obumarła 8 Tc, a dowedzala sie o tym na usg prenatalnym, ale jestem dobrej myśli. Wszystkiego dobrego z okazji 13 ;)

aanaa lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
‹‹ 528 529 530 531 532 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ