X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agu258 wrote:
    Anik86 witamy☺☺
    Co do laktatora i podgrzewacza to jestem za, ale sterylizator raczej nie kupię. Też bardzo bym chciała karmić piersią. Czytałam, że często kobiety zbyt szybko się poddają, trzeba mieć więcej cierpliwości, jak nie ma pokarmu, no i absolutnie nie dokarmiać - częściej przystawiać do piersi

Czasami trzeba dokarmiać. Ja musiałam, bo nic mi nie leciało z piersi, a dziecko było głodne, ale to trwało może do tygodnia po porodzie, a później pojawił się nawał mleka i musiałam często małą przystawiać do piersi, bo inaczej bolały okrutnie.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • agu258 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu napisałam to co czytałam☺ ale dobrze wiedzieć, że nie wpłynęło to negatywnie na chęć ssania piersi przez dziecko ☺ dla mnie wszystko jest nowe więc wierzę praktycznie we wszystko co przeczytam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 17:59

11.10.2015 :-) Synuś
    f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agu258 wrote:
    Kasiu napisałam to co czytałam☺ ale dobrze wiedzieć, że nie wpłynęło to negatywnie na chęć ssania piersi przez dziecko ☺ dla mnie wszystko jest nowe więc wierzę praktycznie we wszystko co przeczytam

Agu, bo ogólnie tak jest. Jeśli kobieta ma choć minimalną ilość pokarmu, to powinna jak najczęściej przystawiać dziecko do piersi, aby pobudzić laktację. Ja na początku nie miałam nic, mimo tego, że często małą przystawiałam. Córa była głodna i musiałam jej podawać mieszankę, ale na szczęście to była kwestia kilku dni. ;) Pamiętam też, jak po porodzie zrobiła pierwszą kupkę i musiałam ją przewinąć. Wszystko było brudne, łącznie ze śpioszkami, a ja w nocy dzwoniłam do męża, żeby się wypłakać z tego powodu. ;) Teraz już tego problemu mieć nie będę, bo choć minęło tyle lat, takich rzeczy się nie zapomina. Zobaczysz, że i Ty nauczysz się szybko nowych czynności i będą one dla Ciebie przyjemnością. ;) Intuicji też warto słuchać, bo ona często dobrze nam podpowiada.

~Rewianka~, agu258 lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • meeegi1771 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeestem widziałam Moja piękność ! Jeju jaki skoczni maluszek ciągle się wiercił przekręcal nie Mam zdjęcia ale filmik :D kurcze mogłabym oglądać go godzinami! Jestem taka podekscytowana jutro Wam dokładny opis wyślę dziś już z wrażenia ciągle się śmieje :D dzidziuś Ma 5 cm Misio Mój malutki :) śmiałam się ,że będzie tancerz jak Mamusia :D

~Rewianka~, agu258, Drzwiona, aniacicha, Aguś26, Nynusia, paula1, Ursa, nat_alia lubią tę wiadomość

Aniołek 11 tc ciąży 29.11.2013. [*]
    4.12.2014 6 tydz. Cp
    2nn3yx8debyd73bt.png
  • meeegi1771 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamuśki :)

Aniołek 11 tc ciąży 29.11.2013. [*]
    4.12.2014 6 tydz. Cp
    2nn3yx8debyd73bt.png
  • agu258 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeegi ja w czwartek tez widziałam swoje maleństwo :-) :-) piękne przeżycie, ja tez ciągle ogladam, tyle że zdjęcia :-) miesiąc temu jak miałam robione USG to takie maleństwo, a teraz juz spora niunia :-)

Kasia82 moja intuicja nie jest godna zaufania :-D zazwyczaj trzeba podejmować decyzje na odwrót, żeby się nie przejechać na niej :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 19:04

nat_alia lubi tę wiadomość

f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu, to nie jest takie proste jak ci się wydaje, gdyby to od cierpliwosci zależało, to bylo by super. Niestety często kiedy nie ma pokarmu, dziecko traci na wadze i nie masz wyjścia, poza tym okrutnie krzyczy i co wówczas, cierpliwość? Trzeba byc przygotowanym na wszystkie opcje.

Kasia82 lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam nowe mamusie:)
    zabawne ale ja rano też myślałam,że poczułam cos ale kurcze to za wcześnie,nie ma szans.:)
    U mnie wymioty poza pierwszymi tygodniami nie pojawiły się jak narazie :) ale mdłosci powodują, że nie jem nic i martwie się o Dzidzie czy u niej wszystko ok :/ siku chodze co chwile....niby nic takiego ale ile można sikać :P brzuszek pokazuje sie tylko wieczorami...

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • agu258 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagatkaa1984 tak jak wczesniej pisalam takie informacje przeczytalam:-) jest to moja pierwsza ciąża, wśród moich koleżanek raczej nie ma takich, które bardzo chciały karmić piersią, więc stwierdzenie 'nie mam mleka' slyszalam praktycznie od każdej. W związku z tym, ze nie mam żadnego doswiadczenia czytam i łykam jak młody pelikan :-P poza tym często chcieć to móc, więc liczę, że i w tym wypadku tak będzie :-)

f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • aniacicha Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megii super wiadomości :)

meeegi1771 lubi tę wiadomość

201510287051.png
  • anik86 Debiutantka

Wysłany: 28 marca 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane Mamusie jak u was z objawami ciążowymi? Ja przez ostatnie 3-4 tyg miałam mdłości i wymiotowałam co drugi dzień a od trzech dni mdłości minęły jak ręką odjął i martwię się czy z Dzieckiem wszystko w porządku. Usg mam dopiero 16.04.. To moja pierwsza ciąża i nie mam doświadczenia. Może któraś z Was miała taki nagły zanik mdłości?

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu dobrze poczytać takie opowieści zawsze się przydadza to moja pierwsza ciąża wiec kompletnie nie mam pojęcia co i jak bazuje na opowiadaniach innych mam. Od kad zaszłam w ciążę staram się jeść dużo nabiału i tego typu rzeczy podobno to pomaga w pokarmie ale czy to prawda nie wiem...

meegi gratuluję wstaw filmik chętnie pooglądamy babla;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 20:40

Kasia82 lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • kasiulka87 Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anik86 wrote:
    Kochane Mamusie jak u was z objawami ciążowymi? Ja przez ostatnie 3-4 tyg miałam mdłości i wymiotowałam co drugi dzień a od trzech dni mdłości minęły jak ręką odjął i martwię się czy z Dzieckiem wszystko w porządku. Usg mam dopiero 16.04.. To moja pierwsza ciąża i nie mam doświadczenia. Może któraś z Was miała taki nagły zanik mdłości?

Anik ja tak miałam tydzień temu- jednego dnia skończyły się intensywne wymioty jak ręką odjął. A dziś znów wróciły, tylko mniej intensywne i tylko raz dziennie a nie kilkanaście ;-) A z dzidzią wszystko ok wg wczorajszej wizyty więc chyba to normalne :)

kasiulka87
    p19uugpj4gj52rmg.png
    bl9c82c3a80l5w83.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) rzadziej zaglądam, bo mam na głowie przeprowadzkę z mieszkania na mieszkanie i urządzanie tego nowo wynajetego, acz pozdrawiam Wszystkie Was Dziewczyny ciepło :)

Jeszcze do następnej wizyty mam 2 tygodnie, to też odejmuje mi motywacji, bo wolę nieco mniej myśleć o ciąży, by szybciej zleciało do wizyty :D

Dobrej nocy, nie zapomnijcie przestawić zegarków! ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2015, 00:35

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• melenaxoxox Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy to mozliwe ze o kazdej porze dnia mam rozny wielkosciowo brzuch? :/

l22nqps6zs1m82ws.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, moj mąż w nocy strasznie sie rzuca i tej nocy walnął mnie kolanem w dół brzucha, dość mocno, nie kontrolował tego, ja aż syknęłam z bolu, ale bola wyłącznie uderzenia. Myślicie, ze to może zagrażać dziecku?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2015, 08:19

km5st5odymuuq2ts.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka a boli Cię Brzusio?

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja się witam w 2 trymestrze tak strasznie się ciesze !!!

FreshMm trzymaj się ;) udanej przeprowadzki i zaglądaj do Nas ;)

Do mojej wizyty całe 2 dni.

Miłej niedzieli

~Rewianka~, aanaa, Ewalika, paula1, Ursa, miska2503, nat_alia lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nic, bol byl tylko podczas stykniecia sie kolana ;) z moim brzuchem. Tak się zastanawiam, ze przeciez chroni je tkanka tluszczowa i wody wiec chyba średnie zagrożenie, co najwyżej nim rzucilo

km5st5odymuuq2ts.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba to Małgorzatka pisała po tym uderzeniu córci ze jak nie boli to nic groźnego nie powinno być bo dzidzia jest schowana;) wiec ważne ze u Ciebie nie ma bólu

l22nhdgeccid541p.png
‹‹ 537 538 539 540 541 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ