Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
agu258 wrote:Anik86 witamy☺☺
Co do laktatora i podgrzewacza to jestem za, ale sterylizator raczej nie kupię. Też bardzo bym chciała karmić piersią. Czytałam, że często kobiety zbyt szybko się poddają, trzeba mieć więcej cierpliwości, jak nie ma pokarmu, no i absolutnie nie dokarmiać - częściej przystawiać do piersi
Czasami trzeba dokarmiać. Ja musiałam, bo nic mi nie leciało z piersi, a dziecko było głodne, ale to trwało może do tygodnia po porodzie, a później pojawił się nawał mleka i musiałam często małą przystawiać do piersi, bo inaczej bolały okrutnie. -
Kasiu napisałam to co czytałam☺ ale dobrze wiedzieć, że nie wpłynęło to negatywnie na chęć ssania piersi przez dziecko ☺ dla mnie wszystko jest nowe więc wierzę praktycznie we wszystko co przeczytam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 17:59
-
agu258 wrote:Kasiu napisałam to co czytałam☺ ale dobrze wiedzieć, że nie wpłynęło to negatywnie na chęć ssania piersi przez dziecko ☺ dla mnie wszystko jest nowe więc wierzę praktycznie we wszystko co przeczytam
Agu, bo ogólnie tak jest. Jeśli kobieta ma choć minimalną ilość pokarmu, to powinna jak najczęściej przystawiać dziecko do piersi, aby pobudzić laktację. Ja na początku nie miałam nic, mimo tego, że często małą przystawiałam. Córa była głodna i musiałam jej podawać mieszankę, ale na szczęście to była kwestia kilku dni.Pamiętam też, jak po porodzie zrobiła pierwszą kupkę i musiałam ją przewinąć. Wszystko było brudne, łącznie ze śpioszkami, a ja w nocy dzwoniłam do męża, żeby się wypłakać z tego powodu.
Teraz już tego problemu mieć nie będę, bo choć minęło tyle lat, takich rzeczy się nie zapomina. Zobaczysz, że i Ty nauczysz się szybko nowych czynności i będą one dla Ciebie przyjemnością.
Intuicji też warto słuchać, bo ona często dobrze nam podpowiada.
~Rewianka~, agu258 lubią tę wiadomość
-
Jeeestem widziałam Moja piękność ! Jeju jaki skoczni maluszek ciągle się wiercił przekręcal nie Mam zdjęcia ale filmik
kurcze mogłabym oglądać go godzinami! Jestem taka podekscytowana jutro Wam dokładny opis wyślę dziś już z wrażenia ciągle się śmieje
dzidziuś Ma 5 cm Misio Mój malutki
śmiałam się ,że będzie tancerz jak Mamusia
~Rewianka~, agu258, Drzwiona, aniacicha, Aguś26, Nynusia, paula1, Ursa, nat_alia lubią tę wiadomość
-
Meeegi ja w czwartek tez widziałam swoje maleństwo
piękne przeżycie, ja tez ciągle ogladam, tyle że zdjęcia
miesiąc temu jak miałam robione USG to takie maleństwo, a teraz juz spora niunia
Kasia82 moja intuicja nie jest godna zaufaniazazwyczaj trzeba podejmować decyzje na odwrót, żeby się nie przejechać na niej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 19:04
nat_alia lubi tę wiadomość
-
Agu, to nie jest takie proste jak ci się wydaje, gdyby to od cierpliwosci zależało, to bylo by super. Niestety często kiedy nie ma pokarmu, dziecko traci na wadze i nie masz wyjścia, poza tym okrutnie krzyczy i co wówczas, cierpliwość? Trzeba byc przygotowanym na wszystkie opcje.
Kasia82 lubi tę wiadomość
-
witam nowe mamusie:)
zabawne ale ja rano też myślałam,że poczułam cos ale kurcze to za wcześnie,nie ma szans.
U mnie wymioty poza pierwszymi tygodniami nie pojawiły się jak narazieale mdłosci powodują, że nie jem nic i martwie się o Dzidzie czy u niej wszystko ok
siku chodze co chwile....niby nic takiego ale ile można sikać
brzuszek pokazuje sie tylko wieczorami...
-
Aagatkaa1984 tak jak wczesniej pisalam takie informacje przeczytalam:-) jest to moja pierwsza ciąża, wśród moich koleżanek raczej nie ma takich, które bardzo chciały karmić piersią, więc stwierdzenie 'nie mam mleka' slyszalam praktycznie od każdej. W związku z tym, ze nie mam żadnego doswiadczenia czytam i łykam jak młody pelikan
poza tym często chcieć to móc, więc liczę, że i w tym wypadku tak będzie
-
Kochane Mamusie jak u was z objawami ciążowymi? Ja przez ostatnie 3-4 tyg miałam mdłości i wymiotowałam co drugi dzień a od trzech dni mdłości minęły jak ręką odjął i martwię się czy z Dzieckiem wszystko w porządku. Usg mam dopiero 16.04.. To moja pierwsza ciąża i nie mam doświadczenia. Może któraś z Was miała taki nagły zanik mdłości?
-
Kasiu dobrze poczytać takie opowieści zawsze się przydadza to moja pierwsza ciąża wiec kompletnie nie mam pojęcia co i jak bazuje na opowiadaniach innych mam. Od kad zaszłam w ciążę staram się jeść dużo nabiału i tego typu rzeczy podobno to pomaga w pokarmie ale czy to prawda nie wiem...
meegi gratuluję wstaw filmik chętnie pooglądamy babla;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 20:40
Kasia82 lubi tę wiadomość
-
anik86 wrote:Kochane Mamusie jak u was z objawami ciążowymi? Ja przez ostatnie 3-4 tyg miałam mdłości i wymiotowałam co drugi dzień a od trzech dni mdłości minęły jak ręką odjął i martwię się czy z Dzieckiem wszystko w porządku. Usg mam dopiero 16.04.. To moja pierwsza ciąża i nie mam doświadczenia. Może któraś z Was miała taki nagły zanik mdłości?
Anik ja tak miałam tydzień temu- jednego dnia skończyły się intensywne wymioty jak ręką odjął. A dziś znów wróciły, tylko mniej intensywne i tylko raz dziennie a nie kilkanaścieA z dzidzią wszystko ok wg wczorajszej wizyty więc chyba to normalne
-
Hej
rzadziej zaglądam, bo mam na głowie przeprowadzkę z mieszkania na mieszkanie i urządzanie tego nowo wynajetego, acz pozdrawiam Wszystkie Was Dziewczyny ciepło
Jeszcze do następnej wizyty mam 2 tygodnie, to też odejmuje mi motywacji, bo wolę nieco mniej myśleć o ciąży, by szybciej zleciało do wizyty
Dobrej nocy, nie zapomnijcie przestawić zegarków!Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2015, 00:35
-
Dziewczyny, moj mąż w nocy strasznie sie rzuca i tej nocy walnął mnie kolanem w dół brzucha, dość mocno, nie kontrolował tego, ja aż syknęłam z bolu, ale bola wyłącznie uderzenia. Myślicie, ze to może zagrażać dziecku?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2015, 08:19
-
Hej dziewczyny ja się witam w 2 trymestrze tak strasznie się ciesze !!!
FreshMm trzymaj sięudanej przeprowadzki i zaglądaj do Nas
Do mojej wizyty całe 2 dni.
Miłej niedzieli~Rewianka~, aanaa, Ewalika, paula1, Ursa, miska2503, nat_alia lubią tę wiadomość