Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny
Wstałam rano z mdłościami, ale zjadłam na siłę śniadanie i trochę przeszło. Za to chyba nie uchroniłam się przed przeziębieniem, w domu wszyscy chorzy i szwagier, szwagierka, teściowa, dzieci. Już wstałam niewyraźna i z jakąś gulą w gardle. Biegnę dziś do apteki po prenalen, zrobiłam wczoraj syrop z cebuli i zrobię na noc mleko z czosnkiem i miodem. Oby mi się bardziej nie rozwinęła ta choroba. Mimo tego, że z nimi nie przebywam to i tak wszystko lata w powietrzu i każdy po kolei się zaraża. Masakraw razie gorączki wezmę paracetamol. Dzisiaj jeszcze poszłam do pracy, bo w sumie nic strasznego mi nie jest, lekko czuję, że coś nie tak. Zobaczymy jak jutro będzie.
-
Dziewczyny mnie wczoraj tez bolał brzuch jak na @. I czułam kłucie. Dopóki nie ma plamienia, krwawienia no i oczywiście skurczy to nie ma co panikować. To wszystko normalne, bo macica się rozciąga. Chociaż zdarzyło mi się, że ze 3 razy podczas tej ciąży wzięłam nospę, jak wydawało mi się, że są skurcze i mocny ból.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 09:20
-
aniacicha skoro boli Cię bardzo to weź. Nie martw się :* poczekaj może jeszcze dziś jak do jutra nie przejdzie to skontaktuj się z lekarzem choć myślę, że wszystko jest ok. Wiesz macica z wielkości cytryny musi nabrać rozmiarów dyni ,wiec uważam ze nie omieszkamy tego nie czuć
buziaki
aniacicha, agu258 lubią tę wiadomość
-
Agania kuruj się kochana! Szybko reagujesz więc pewnie na chwilowym katarze się skończy
Dzień dobry dziewczyny. Cisza tutaj od wczorajMyślałam, że będzie tyle nadrabiania a tu niecała strona.
Aniacicha mnie długo męczyły bóle podbrzusza. Zamiast nospy brałam sobie Magne B6 doraźnie. Jak skurcze utrzymywały się dłużej niż kilka godzin to na wieczór i rano brałam po 2 tabletki. Rano nic już nie ciągnęło ani nie bolało
-
Witam. Ja od wczoraj tez czuje sie fatalnie. Bolal mnie brzuch i mdlilo strasznie a dzis ledwo do pracy weszlam ijl juz wymioty... No estety nie ma dzis mojej kolezanki wiec nie moge wziac urlopu, zawsze cos,a juz sie cieszylam ze objawy mijaja
-
Ursa biorę magne B6 po konsultacji z lekarką powiedziała że jak najbardziej mogę brać wolałam skonsultować to bo tyle co ja biorę leków na podtrzymanie nie chciałam sobie sama wprowadzać dodatkowych tylko że ja biotę tylko rano 2tabletki
Ursa lubi tę wiadomość
-
No to faktycznie w Twoim przypadku lepiej każdy dodatkowy lek konsultowac. Ja magne, tak jak napisałam, biorę doraźnie i max. 5 tabletek dziennie.
Dzisiaj moje lenistwo osiągnęło szczyt. Nie chce mi się zejśc na dół i robic śniadaniaA już za pasem święta.
-
stelianka wrote:Witajcie .W/g zaleceń lekarza od samego początku biorę nospe,falvit,folik,magnez b6,tutelina dopochwowo.I od piatku czopki clotrimazolum na upławy spowodowane grzybkiem jak to wyraził lekarz.
Ja z tej listy nie biorę nospy, magne biorę doraźnie a zamiast clotrimazolum mam nystatynęNo i luteinę na czas leczenia grzybicy zmieniła mi na podjęzykową
-
Witam sie i ja.
Paskudna pogoda i jak codzień mdli...wrrr
Wczorajszy tematteściowych wole pominąć...nie odzzywam sie do swojej odkąd ta powiedziała coś przykrego odnośnie mojej ciąży...ja po stracie bardzo pragnęłam Maleństwa ale ona nawet domyślając sie.że jestem w ciąży kłóciła się zemną że niezamiatam codziennie korytarza...głupia krowa....
Az przyjemniejszych spraw to mój facet ma na rano i nie spędzepopołudnia samaMarta28 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny
aniacicha wrote:Dzień dobry choć nie wiem czy taki dobry
Od rana mam taki dziwny ból brzucha jak by na miesiączkę ale też czuje momentami jak by mnie coś kuło w podbrzuszu
Mam nadzieję że to nic poważnego wiem że ból jak na miesiączkę to normalne ale czy to kucie też?
ja też od 2 dni mam dziwne kłucia a to z jednej strony, a to z drugiej...przedwczoraj brzuch bolał jak na @ potem jakoś jakby wyżej, ale dałam szlaban mojemu J. na przytulanie...trochę poszaleliśmy przez te dwa i tak sobie myślę, że może dlatego potem tak bolało... -
Ja dzisiaj robię duszony z cebulką schab i zapiekane brokuł z kalafiorem z serkiem mascarpone
Tzn. mam plan taki obiad zrobic o ile w ogóle ruszę się z kanapy.
Kupiliśmy termometr kąpielowy więc tak planuję zrobic sobie w końcu porządną kąpiel. Może ona postawi mnie na nogi...
A może wy dziewczyny znacie jakieś sposoby na postawienie na nogi podczas wiosennego przesilenia? U mnie kawa odpada (po kawie mam biegunkę), kurcze święta za pasem, a ja czuję się totalnie bez siły.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 10:58
-
aanaa wrote:Ursa, jedyne co mogę polecić to piękne słońce za oknem
mnie nic innego z kanapy nie rusza
No to nie ma. U mnie ciężkie, atramentowe chmury nisko nad horyzontem więc nie zapowiada się na słoneczko
Przyjdzie mi jak nic przywitać rodzinę z kurzem na żyrandolach.
-
Kto by patrzył na żyrandole, no chyba że Twoja rodzinka zadziera nosa
Spróbuj może jakiejś pozytywnej muzyki, mi czasem pomaga w sprzątaniu
Ja rano bardzo zmokłam, teraz świeci cudne słońce. Pewnie jak będę wychodzić z pracy znowu będzie lać
Ursa lubi tę wiadomość