Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro idę na wizytę, a usg mam za osiem dni.
    W pierwszej ciąży poczułam ruchy w 16 tyg., ale bardzo delikatne. Ciekawa jestem jak będzie teraz. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 14:38

w5wq8ribpvtivstd.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniacicha, bez norm laboratorium, nie wiele Ci pomożemy, poza tym morfologia w ciąży często jest nieprawidłowa

Ursa lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia 82, mieliśmy zakaz na poczatku w związku z plamieniami. Ok 10 tygodnia lekarz dał nam zielone światło na przytulanie, ale co z tego skoro z racji suchości się nam odechciewało. A dzis na pytanie czy możemy używać jakiegoś lubrykanta wziął mnie chyba za nimfomankę i ostrzegł przed mocnym kochaniem się. Do mnie to oczywiste że w ciąży trzeba delikatniej ;) trzymam kciuki za dzisiejsze wizytujace :)
    A zdjęcie mam, ale wygląda jak poprzednie więc nie będę sie meczyc z wklejaniem :D pomimo porad nie idzie mi to :P

Kasia82 lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/camarelo-wozek-3w1-carera-super-duza-gondola-i5205409111.html
    Znalazlam taki oto wozeczek, cos dla nas bo gondola jest na tyle duza ze starczy az dziecko skonczy pol roczku ;) no i nawet niezle wyglada.

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie od 3 dni mam takie dziwne "tykania" w brzuchu coś w rodzaju lekkiego "puk puk" w okolicy gdzie ostatnio gin znalazł dzidzię i od 3 dni to czuję bardzo lekko ale czuje i zastanawiam się czy to nie ruchy dzidzia jak myślicie ?

Lexie ja miałam leukocyty w moczu nieliczne ale były i jakąś bakterie gin mi dał urosept 3x2 i jest ok

Nenka to jest mój typ :) zobacz sobie jeszcze camarelo q sport praktycznie niczym sie nie różni a jest tańszy, oglądalam je na żywo są świetne

nenka2 lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka2 wrote:
    http://allegro.pl/camarelo-wozek-3w1-carera-super-duza-gondola-i5205409111.html
    Znalazlam taki oto wozeczek, cos dla nas bo gondola jest na tyle duza ze starczy az dziecko skonczy pol roczku ;) no i nawet niezle wyglada.

Całkiem fajny :)

nenka2 lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/showitem/description/5227923991.html a taki tylko czerwony mialam w pierwszej ciazy i bylam w 100000% zadowolona wspanialy jest, i tak mysle czy by znowu sie nie zdecydowac na niego :)

• agania Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka2 wrote:
    http://allegro.pl/showitem/description/5227923991.html a taki tylko czerwony mialam w pierwszej ciazy i bylam w 100000% zadowolona wspanialy jest, i tak mysle czy by znowu sie nie zdecydowac na niego :)

To jest dokładnie mój typ! i te kółka z przodu ma większe, a nie takie całkiem małe. Bardzo fajny ;) mówisz, że zadowolona byłaś?

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    To jest dokładnie mój typ! i te kółka z przodu ma większe, a nie takie całkiem małe. Bardzo fajny ;) mówisz, że zadowolona byłaś?
    Bardzo zadowolona jest cudowny, lekki dzieki kolkom z przodu wozek moze obrocic sie o 360° w jednym miejscu. W zatloczonym miescie poruszalam sie nim bez najmniejszego wysilku jedna reka..
    spacerowka jest wygodna dla dziecka, tak samo fotelik. No i wszystkie czesci wozka bez najmniejszego problemu wpina sie i wypina ze stelaza :)

Kasia82 lubi tę wiadomość

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejuu parę dni mnie nie było i 2h z życia wyjęte na nadrabianie :)

Piękne macie brzuszki. Mnie mam wrażenie też juz coś się pojawia, ale u mnie ciąża spożywcza była wcześniej i czasami się zastanawiam czy to nie "fecior" ;p

Na ruchy się póki co nie nastawiam, za to nie mogę doczekać się piątku i prenatalnych - spotkanie z dzidzią :)

Ciekawe czy gin będzie przepowiadał płeć :)

Nynusia lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bardzo licze ze dowiem sie co mam w brzuszku na prenatalnych :)) tesciowa mnie troche wkurza i chce jej wytrzec oczy ze mam racje hahaha ;D

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcę wiedzieć, bo mówię już do mojego brzuszka. Czasami Maja, czasami Piotruś...muszę w końcu wiedzieć jak mam się do niego/niej odzywać :)

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzo chcialam syna w pierwszej ciazy, w tej napocztku tez, ale teraz jakos dziwnie mi sie zrobilo i sama nie wiem.. teraz to mi wsio rybja chyba.. a do brzuszka mowie Edward(wszyscy w rodzinie sie czepiaja se bardzo brzydkie imie w tym tesciowa i moj matka :( ) a co wy sadzidzie?
    Moj maz i ja jestesmy zakochani w tym imieniu od pierwszej ciazy, ale wyszla dziewczynka Ewelinka

• aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenja, to Tobie imię ma się podobać, mi osobiście Edward sie nie podoba, podoba mu sie Leon, ale to nie znaczy, ze Leon podoba sie Tobie. Edward, to trudne imię, ale to Ty decydujesz

km5st5odymuuq2ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to ze wszyscy tak ostro reaguja, to chyba duzo zlego mowi o tym imieniu :(

• Ursa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też odebrałam wyniki i tylko LYM% mam poza normą. Mam za mało 18,8% norma od 20-45%.

Potem mąż zadźwoni do gin bo mi się skończyła luteina podjęzykowa i mam tylko dopochwową to dopyta o tą wartośc %.

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię imiona nietypowe (mój mąż niestety nie), ale nie udziwnione. Edward jest takim nietypowym imieniem. Jaka szansa, że w klasie będzie 5 Edwardów? Niewielka.
    My zawsze chcieliśmy Zuzię albo Kubę, teraz Zuzinek i Kubusiów od groma, więc zmieniliśmy zdanie.

Jak jeszcze parę lat temu Natalia Kukulska nazwała swoje dziecko Franek czy Janek moje koleżanki za głowę się łapały, skąd taki pomysł na "starodawne imię", a teraz tyle Jaśków że ho ho :)

Mam pytanko, czy macie wrażenie, że czasami Wasza macica jest ciężka?

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Kasia 82, mieliśmy zakaz na poczatku w związku z plamieniami. Ok 10 tygodnia lekarz dał nam zielone światło na przytulanie, ale co z tego skoro z racji suchości się nam odechciewało. A dzis na pytanie czy możemy używać jakiegoś lubrykanta wziął mnie chyba za nimfomankę i ostrzegł przed mocnym kochaniem się. Do mnie to oczywiste że w ciąży trzeba delikatniej ;) trzymam kciuki za dzisiejsze wizytujace :)
    A zdjęcie mam, ale wygląda jak poprzednie więc nie będę sie meczyc z wklejaniem :D pomimo porad nie idzie mi to :P

Haha, Ty rozpustna kobieto. ;) Ja też miałam pytać przy okazji o lubrykanty, ale mi głupio, bo obawiam się, że mój lekarz zareagowałby podobnie jak Twój. Tylko u nas teraz chyba lubrykant już nie byłby potrzebny, ale muszę zapytać czy w ogóle pozwala.

aanaa, agaton, aagatkaa1984 lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • aniacicha Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam wam normy tak jak piszę na wynikach jeśli by któraś mogła coś powiedzieć na ten temat była bym bardzo wdzięczna albo może któraś z was miała podobne wyniki z krwi
    Leukocyty 14,64 norma 3,8-10
    RDW-SD 48,2 nor. 36,4-46,3
    Neutrofile 9,84 nor, 2,50- 7
    Limfocyty 3,60 nor, 1,000-3,500

201510287051.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:
    Jejuu parę dni mnie nie było i 2h z życia wyjęte na nadrabianie :)

Piękne macie brzuszki. Mnie mam wrażenie też juz coś się pojawia, ale u mnie ciąża spożywcza była wcześniej i czasami się zastanawiam czy to nie "fecior" ;p

Na ruchy się póki co nie nastawiam, za to nie mogę doczekać się piątku i prenatalnych - spotkanie z dzidzią :)

Ciekawe czy gin będzie przepowiadał płeć :)

Zazdroszczę, że Ty już w piątek, ja dopiero w przyszłą środę, więc jeszcze muszę osiem dni wytrzymać. ;) Też bardzo bym chciała poznać płeć.

w5wq8ribpvtivstd.png
‹‹ 580 581 582 583 584 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ