Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • madu Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :)

Dziewczyny a propo fb, orientujecie się czy pojawia sie informacja dla waszych znajomych, że dołączyłyście do tej grupy??? Bo chciałabym do Was dołączyć ale wolałabym, żeby mój cały fb nie wiedział co wydarzy się w październiku ;)

Co do wagi, to czytam jak u Was i zazdoszczę ;) mnie jest więcej o 4 kilo, wieczorem to nawet o 5 kilo z hakiem.

21.10.2015 Leon <3
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu, no niestety znajomi zobaczą taka info, dlatego ja nie dolaczylam

km5st5odymuuq2ts.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda, że znajomi zobaczą, to ja też nie dołączę :(

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie widac , ze dolaczylam do grupy,bo sprawdzalam z konta mojego M.Wiem , ze kiedys ktos pisal co trzeba zrobic , zeby ta informacja byla ukryta .

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok, jeśli jest taka mośliwośc to poszukam sposobu ;)

Może u siebie cos trzeba pozmieniać w ustawieniach...

21.10.2015 Leon <3
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)

Ja też w pracy właśnie siedzę w pracy i wcinam ciacho, które wczoraj wieczorkiem zachciało mi się upiec :)

Dziś się ważyłam to mam 300gram na plusie i dobrze bo już zastanawiałam się co jest ze mną nie tak.

Agatka to dobrze, że się wyspałaś bo ja wcale ! Ale za 3 dni weekend więc może wtedy się wyśpię :d

Kciuki za wizytujące mamusie :)

Aanaa gratulacje Twój dzidziuś już jest sporaśny <3

Dziewczynki grupa jest tajna więc nikt nic nie zobaczy, a w opisie grupy jest napisane, że grupa jest dla przyjaciół rozmawiających o sprawach z życia codziennego więc nikt się nie domyśli, że to z tego rodzaju grupa.
    U mnie nikt nie widział, że dołączyłam do grupy

aanaa lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, mam takie pytanie, czy wy tez macie, zwłaszcza rano sporo takiej mlecznej wydzieliny?
    Nynusia, wyspalam sie, bo miał sie, kto moja córka zająć, normalnie nie mam takiej możliwość, bo jest od razu mamuś...;)

km5st5odymuuq2ts.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka - u mnie w ogóle jest dużo takiej mlecznej wydzieliny od początku ciąży.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok, ryzykuję , wysłałam prośbę o dołaczenie do grupy. W dzienniku aktywności można zablokować wyświetlanie informacji dla innych, choć nie wiem jak to zadziała :)

21.10.2015 Leon <3
  • stelianka Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taka wydzielinę i lekarz uprzedził ,że bedzie.Dziewczyny mam pytanie....może ktoś orientuje się w prawie pracy.Moja cięzarna znajoma podpisała umowe 1 kwietnia na miesięczny okres próbny.Dziś w nocy z silnymi bólami podbrzusza i plamieniem znalazła się w szpitalu.Kiedy wyjdzie nie wie. Pracodawca nie wie o jej ciązy 13TC.Lekarz prowadzący zalecił zakaz pracy.Ona pracowała w dziale z kosmetykami tylko 3dni.Czy pracodawca przedłuży jej umowę do czasu porodu i czy nalezęc jej się bedzie urlop macierzyński z ZUS.

Czekamy na ciebie CÓRECZKO
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ile sie orientuje to okres próbny nie zobowiązuje pracodawcy to przedłużenia umowy :(

iv09hdge6yql001e.png
  • agu258 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stelianka wrote:
    Ja mam taka wydzielinę i lekarz uprzedził ,że bedzie.Dziewczyny mam pytanie....może ktoś orientuje się w prawie pracy.Moja cięzarna znajoma podpisała umowe 1 kwietnia na miesięczny okres próbny.Dziś w nocy z silnymi bólami podbrzusza i plamieniem znalazła się w szpitalu.Kiedy wyjdzie nie wie. Pracodawca nie wie o jej ciązy 13TC.Lekarz prowadzący zalecił zakaz pracy.Ona pracowała w dziale z kosmetykami tylko 3dni.Czy pracodawca przedłuży jej umowę do czasu porodu i czy nalezęc jej się bedzie urlop macierzyński z ZUS.

http://www.infor.pl/prawo/praca/umowa-o-prace/321968,Ciaza-podczas-okresu-probnego.html

Czyli zależy czy pracodawca przedłuży jej umowę, jeśli nie, to niestety ale nie ma tutaj ochrony.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 10:56

11.10.2015 :-) Synuś
    f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • bursztynowa.lady Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stelianka

Wygląda to tak, że gdyby umowa na okres próbny była zawarta na czas powyżej jednego miesiąca i jej rozwiązanie nastąpiłoby po upływie trzeciego miesiąca ciąży, koleżanka miałaby przedłużoną umowę do dnia porodu. W tej sytuacji niestety przedłużenie umowy jest jedynie dorbą wolą pracodawcy, ponieważ była to umowa tylko na miesiąc.

dqprdf9h4ku9de9d.png
    qmol4o1.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewalika ty jestes z jaworza kolo b-b? Ja pochodze z jaworza, od 3 lat mieszkam w wapienicy;)

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się Dziewczynki po Świętach :)
    nie było mnie bo cały byłam zajęta, byliśmy z M u jednej i u drugiej rodziny, potem na chrzcie i było mega dużo zajęć :).

Przed chwilką Was nadrobiłam a miałam kilka dni do przeczytania :).

Gratuluję Wam ślicznych brzuszków!!! już faktycznie widać że brzuszki urosły :). U mnie waga od kilku tygodni stoi w miejscu i wychodzi na to że na plusie mam ok 2-2,5kg które przybrałam do ok 10tyg. Zdecydowanie muszę uważać na wagę bo obawiam się wpływu leków które biorę :) mam nadzieję że źle nie będzie :). Z tego też względu omijam słodycze do których w sumie mnie nie ciągnie i staram się późno nie jeść ;).

No i zaczynamy kolejny tydzień z wizytami :)

Aanaa - gratuluję dzisiejszej!! :):)

Ja idę jutro na USG na 10. Ostatnio pisałam o zakazie u nas na przytulanki, no i napisałam do gin czy dalej obowiązuje i gin napisała że nie :). Tak więc trochę się boję jutrzejszej wizyty i mam nadzieję że to dzidziusiowi nie zaszkodziło ;).

AAA wczoraj miałam jakieś bóle w dole brzucha... chyba to były wzdęcia/bo raczej nie skurcze - ale dosyć mocne nigdy wcześniej w ciąży takich nie miałam :/. Jutro wszystko sprawdzę na wizycie :).

Życzę Wam miłego dnia :)

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • agania Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też już chciałabym żeby było mi widać brzuszek :) ale muszę jeszcze trochę na to poczekać. Zazwyczaj wieczorem coś widać, po całym dniu jedzenia i picia lekko go wypycha :)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania u mnie juz widac, ale to moje drugie dziecko i w dodatku jestem strasznie chuda ;)

km5st5odymuuq2ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam prenatalne 14 kwitnia alevto juz bedzie u mnie skonczony 13 tydzien +2 dni, a wy tak predko macie

Lucy7 lubi tę wiadomość

• malgo86 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madu wrote:
    Witam się z rana :)

Dziewczyny a propo fb, orientujecie się czy pojawia sie informacja dla waszych znajomych, że dołączyłyście do tej grupy??? Bo chciałabym do Was dołączyć ale wolałabym, żeby mój cały fb nie wiedział co wydarzy się w październiku ;)

Co do wagi, to czytam jak u Was i zazdoszczę ;) mnie jest więcej o 4 kilo, wieczorem to nawet o 5 kilo z hakiem.
    Ja tak samo, nie chcę żeby znajomi wiedzieli o tej grupie szczególnie że nie cała rodzina wie.

Jestem po tych badaniach niby prenatalnych. Wszystko wyglądało jak normalne usg, tylko że badała mózg, wysokość, szerokość, przy głowie wymiary. I ogólnie coś przy pupie. Widziałam oczka, nosek i jak dzidzia łapała się za główkę. Pod koniec niunia stała i ruszała rączkami.

Cukier w normie, tylko toksoplazmoza się pojawiła 00,8. Za miesiąc mam powtórzyć badania na toxo. Martwię się, bo lekarka powiedziała że musiałam być wcześniej zakażona i są pojedyncze bakterie.

Czy w takiej sytuacji mogę mieć świnkę morską w domu? Bardzo ją kocham i nie chciałabym jej oddawać.
    Ogólnie wyszłam zła, brak zdjęcia, komputer się zawiesił z Windowsem 2000. 15-letni system,to nie dziwie się że się zawiesił. Ogólnie gruchot nie usg, jednie zobaczyłam zdrową dzidzię. Nic o zespole downa i innych chorobach genetycznych nic nie mówiła :/

wybieram się prywatnie do gin, bo widzę że na fundusz można sobie tyłek tylko obić. Chociaż mogła przepisać antybiotyk na te bakterie, a tu nic tylko powtórka badania za miesiąc. Na moje pytania zawsze pada odpowiedź: "To normalne w ciąży"

aniacicha lubi tę wiadomość

Natalka <3 już jest na świecie
    36rv4zp.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Ja juz po lekarzu. Maluch ma 8,1 cm i wszystko jest ok. Mam odstawić dupka a witaminki brać dalej. Pytałam lekarza czy możemy używać jakiegoś lubrykantu, bo troche na suchość cierpię, i powiedzial że używać mogę ale z seksem mam uważać, bo jak tylko pojawi się krwawienie to zakaz do końca ciąży. Więc ostrzegam Was :)

Anaa, a wcześniej mieliście zakaz? Co się stało, że już możecie? Też chciałam podpytać o to lekarza, bo my mamy zakaz od początku, ale nie wiem czy do czasu obejrzenia wyniku usg coś mi powie, a usg mam tydzień po wizycie u lekarza.

w5wq8ribpvtivstd.png
‹‹ 578 579 580 581 582 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ