Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się z rana
Dziewczyny a propo fb, orientujecie się czy pojawia sie informacja dla waszych znajomych, że dołączyłyście do tej grupy??? Bo chciałabym do Was dołączyć ale wolałabym, żeby mój cały fb nie wiedział co wydarzy się w październiku
Co do wagi, to czytam jak u Was i zazdoszczęmnie jest więcej o 4 kilo, wieczorem to nawet o 5 kilo z hakiem.
21.10.2015 Leon -
Hej dziewczynki
Ja też w pracy właśnie siedzę w pracy i wcinam ciacho, które wczoraj wieczorkiem zachciało mi się upiec
Dziś się ważyłam to mam 300gram na plusie i dobrze bo już zastanawiałam się co jest ze mną nie tak.
Agatka to dobrze, że się wyspałaś bo ja wcale ! Ale za 3 dni weekend więc może wtedy się wyśpię :d
Kciuki za wizytujące mamusie
Aanaa gratulacje Twój dzidziuś już jest sporaśny
Dziewczynki grupa jest tajna więc nikt nic nie zobaczy, a w opisie grupy jest napisane, że grupa jest dla przyjaciół rozmawiających o sprawach z życia codziennego więc nikt się nie domyśli, że to z tego rodzaju grupa.
U mnie nikt nie widział, że dołączyłam do grupyaanaa lubi tę wiadomość
-
Ja mam taka wydzielinę i lekarz uprzedził ,że bedzie.Dziewczyny mam pytanie....może ktoś orientuje się w prawie pracy.Moja cięzarna znajoma podpisała umowe 1 kwietnia na miesięczny okres próbny.Dziś w nocy z silnymi bólami podbrzusza i plamieniem znalazła się w szpitalu.Kiedy wyjdzie nie wie. Pracodawca nie wie o jej ciązy 13TC.Lekarz prowadzący zalecił zakaz pracy.Ona pracowała w dziale z kosmetykami tylko 3dni.Czy pracodawca przedłuży jej umowę do czasu porodu i czy nalezęc jej się bedzie urlop macierzyński z ZUS.Czekamy na ciebie CÓRECZKO
-
stelianka wrote:Ja mam taka wydzielinę i lekarz uprzedził ,że bedzie.Dziewczyny mam pytanie....może ktoś orientuje się w prawie pracy.Moja cięzarna znajoma podpisała umowe 1 kwietnia na miesięczny okres próbny.Dziś w nocy z silnymi bólami podbrzusza i plamieniem znalazła się w szpitalu.Kiedy wyjdzie nie wie. Pracodawca nie wie o jej ciązy 13TC.Lekarz prowadzący zalecił zakaz pracy.Ona pracowała w dziale z kosmetykami tylko 3dni.Czy pracodawca przedłuży jej umowę do czasu porodu i czy nalezęc jej się bedzie urlop macierzyński z ZUS.
http://www.infor.pl/prawo/praca/umowa-o-prace/321968,Ciaza-podczas-okresu-probnego.html
Czyli zależy czy pracodawca przedłuży jej umowę, jeśli nie, to niestety ale nie ma tutaj ochrony.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 10:56
-
stelianka
Wygląda to tak, że gdyby umowa na okres próbny była zawarta na czas powyżej jednego miesiąca i jej rozwiązanie nastąpiłoby po upływie trzeciego miesiąca ciąży, koleżanka miałaby przedłużoną umowę do dnia porodu. W tej sytuacji niestety przedłużenie umowy jest jedynie dorbą wolą pracodawcy, ponieważ była to umowa tylko na miesiąc.
-
Witam się Dziewczynki po Świętach
nie było mnie bo cały byłam zajęta, byliśmy z M u jednej i u drugiej rodziny, potem na chrzcie i było mega dużo zajęć.
Przed chwilką Was nadrobiłam a miałam kilka dni do przeczytania.
Gratuluję Wam ślicznych brzuszków!!! już faktycznie widać że brzuszki urosły. U mnie waga od kilku tygodni stoi w miejscu i wychodzi na to że na plusie mam ok 2-2,5kg które przybrałam do ok 10tyg. Zdecydowanie muszę uważać na wagę bo obawiam się wpływu leków które biorę
mam nadzieję że źle nie będzie
. Z tego też względu omijam słodycze do których w sumie mnie nie ciągnie i staram się późno nie jeść
.
No i zaczynamy kolejny tydzień z wizytami
Aanaa - gratuluję dzisiejszej!!
Ja idę jutro na USG na 10. Ostatnio pisałam o zakazie u nas na przytulanki, no i napisałam do gin czy dalej obowiązuje i gin napisała że nie. Tak więc trochę się boję jutrzejszej wizyty i mam nadzieję że to dzidziusiowi nie zaszkodziło
.
AAA wczoraj miałam jakieś bóle w dole brzucha... chyba to były wzdęcia/bo raczej nie skurcze - ale dosyć mocne nigdy wcześniej w ciąży takich nie miałam. Jutro wszystko sprawdzę na wizycie
.
Życzę Wam miłego dnia
-
nick nieaktualny
-
madu wrote:Witam się z rana
Dziewczyny a propo fb, orientujecie się czy pojawia sie informacja dla waszych znajomych, że dołączyłyście do tej grupy??? Bo chciałabym do Was dołączyć ale wolałabym, żeby mój cały fb nie wiedział co wydarzy się w październiku
Co do wagi, to czytam jak u Was i zazdoszczęmnie jest więcej o 4 kilo, wieczorem to nawet o 5 kilo z hakiem.
Jestem po tych badaniach niby prenatalnych. Wszystko wyglądało jak normalne usg, tylko że badała mózg, wysokość, szerokość, przy głowie wymiary. I ogólnie coś przy pupie. Widziałam oczka, nosek i jak dzidzia łapała się za główkę. Pod koniec niunia stała i ruszała rączkami.
Cukier w normie, tylko toksoplazmoza się pojawiła 00,8. Za miesiąc mam powtórzyć badania na toxo. Martwię się, bo lekarka powiedziała że musiałam być wcześniej zakażona i są pojedyncze bakterie.
Czy w takiej sytuacji mogę mieć świnkę morską w domu? Bardzo ją kocham i nie chciałabym jej oddawać.
Ogólnie wyszłam zła, brak zdjęcia, komputer się zawiesił z Windowsem 2000. 15-letni system,to nie dziwie się że się zawiesił. Ogólnie gruchot nie usg, jednie zobaczyłam zdrową dzidzię. Nic o zespole downa i innych chorobach genetycznych nic nie mówiła
wybieram się prywatnie do gin, bo widzę że na fundusz można sobie tyłek tylko obić. Chociaż mogła przepisać antybiotyk na te bakterie, a tu nic tylko powtórka badania za miesiąc. Na moje pytania zawsze pada odpowiedź: "To normalne w ciąży"aniacicha lubi tę wiadomość
-
aanaa wrote:Ja juz po lekarzu. Maluch ma 8,1 cm i wszystko jest ok. Mam odstawić dupka a witaminki brać dalej. Pytałam lekarza czy możemy używać jakiegoś lubrykantu, bo troche na suchość cierpię, i powiedzial że używać mogę ale z seksem mam uważać, bo jak tylko pojawi się krwawienie to zakaz do końca ciąży. Więc ostrzegam Was
Anaa, a wcześniej mieliście zakaz? Co się stało, że już możecie? Też chciałam podpytać o to lekarza, bo my mamy zakaz od początku, ale nie wiem czy do czasu obejrzenia wyniku usg coś mi powie, a usg mam tydzień po wizycie u lekarza.