Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny a mnie się wydaje, że on taki mało kształtny jest ale cóż ważne, żeby dzidziusiowi w nim było dobrze :P

Cały czas mi się wydaje, że dziś niedziela a jutro poniedziałek a tu fajnie od wtorku zaczynam prace więc wtorek szybko zleci jako pierwszy dzień tyg w pracy a za chwile nim się obejrzę już bedzie piąteczek :P

l22nhdgeccid541p.png
  • Ewalika Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslalam wlasnie zeby to zrobic ale nie chcialo mi sie dzisiaj siadac do komputera ;) a na telefonie ciezko by bylo ;) jesli do jutra zadna z was nie bedzie miala ochoty tego zrobic to ja to zrobie wieczorkiem :)

Kasia82 lubi tę wiadomość

relgrl68722yz04m.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewalika spróbuję rano zrobić tyle będę wiedziała i Ci wyślę a w razie braków uzupełnisz ok? Tylko muszę Ci wysłać zaproszenie do znajomych żeby Ci przesłać plik :)

Teraz lecę się myć dobranoc :*

l22nhdgeccid541p.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewalika, kochana, właśnie się za to zabrałam. Na razie udało mi się rozszyfrować sześć osób, a reszta się dopisze. Poszukam, może jeszcze ktoś się znajdzie. ;) Wpiszę listę na FB.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nynusia, dzieekuje nastepnym razem sproboje tak wkleic zdjecie :)

Nynusia lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja już w drodze do lekarza, stresu nie mam, w końcu może być już tylko dobrze ;) miłego dnie laski :)

paula1, Nynusia, Lucy7, agu258, Ursa lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa będzie dobrze, trzymam kciuki :-)

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z rana z bolem gardla i katarem :(
    Trzymam kciuki za wizyty :)
    Milego dnia!

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • miska2503 Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizyty. Ja dzisiaj idę do pracy zanieść zwolnienie i poinformuje dyrektorke o ciąży mam stresa. Ona jest nieobliczalna i będzie psy na mnie wieszać eh

Zosia
    l22ndf9he4ul08c3.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za przyjecie na fb. Ja juz w pracy niestety chora....

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mnie właśnie położna zważyła i jestem tylko 0,5 kg do przodu, pomimo świąt :)

Kasia82, paula1 lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Hej, mnie właśnie położna zważyła i jestem tylko 0,5 kg do przodu, pomimo świąt :)

Ja tyle samo, ale póki co się tym nie sugeruję. W pierwszej ciąży w 16 tyg. miałam tylko 2 kg więcej, a pod koniec ciąży 21 więcej niż na początku. Nie wiem dlaczego tyle przytyłam, nie objadałam się. Mam nadzieję, że tym razem waga tak nie skoczy. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 08:53

w5wq8ribpvtivstd.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po lekarzu. Maluch ma 8,1 cm i wszystko jest ok. Mam odstawić dupka a witaminki brać dalej. Pytałam lekarza czy możemy używać jakiegoś lubrykantu, bo troche na suchość cierpię, i powiedzial że używać mogę ale z seksem mam uważać, bo jak tylko pojawi się krwawienie to zakaz do końca ciąży. Więc ostrzegam Was :)

Maxymiliana, Nynusia, paula1, Amerie, ola.321, Kasia82, Ursa, Lexie, Katarzyna87, miska2503 lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za podpowiedzi :) może faktycznie kupię te lampki do wina grawerowane, powinnam zdążyć :)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Maxymiliana Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! witam się po Świętach :) nie wiem jak u Was ale na Dolnymśląsku raczej były to zimowe niż wiosenne święta...ale na szczęście dzisiaj piękne słoneczko za oknem :D więc aż chce się żyć :P ja z niecierpliwością oczekuję na wózek, ma przyjść w czwartek...ogólnie muszę się trochę ogarnąć bo już mnie dobija ta ,,niemoc sprawcza" :/ na dobry początek nastawiłam 2 prania, a potem wezmę się za szafę, której nie zdążyłam, a raczej nie miałam siły ogarnąć przed świętami ;P pozdrawiam wszystkie mamuśki i trzymam kciuki za wizytki!

ex2bx1hpt83cubqi.png
  • kasiulka87 Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania ja kiedyś na taką okazję kupowałam dobre winko zapakowane w taką elegancką skrzynkę z akcesoriami do wina; skrzynka była drewniana i na niej wygrawerowaliśmy kilka słów.

http://allegro.pl/skrzynka-zestaw-do-wina-slub-prezent-urodziny-i5001414436.html np taka.

A ja Kobietki stanęłam dziś na wagę po świętach i…o zgrozo! od piątku na domowym obżarstwie przybyło mi 2 kg!!! tym sposobem jestem 3,3 kg na plusie od początku ciąży a to dopiero 12 tygodni ! Co prawda w święta zawsze tyłam i potem to zrzucałam po tygodniu, dwóch, ale mam wrażenie że tym razem nie będzie tak łatwo :P

Chyba najwięcej przytyłam z Was wszystkich w 1 trymestrze!

kasiulka87
    p19uugpj4gj52rmg.png
    bl9c82c3a80l5w83.png

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    Ja tyle samo, ale póki co się tym nie sugeruję. W pierwszej ciąży w 16 tyg. miałam tylko 2 kg więcej, a pod koniec ciąży 21 więcej niż na początku. Nie wiem dlaczego tyle przytyłam, nie objadałam się. Mam nadzieję, że tym razem waga tak nie skoczy. :)

ja póki co jestem 1,5 kg do przodu :) ciekawa jestem ile będzie na finiszu ;P mam nadzieję, że nie za dużo...

ex2bx1hpt83cubqi.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz w pracy, zajadam wlasnie jakies syfowe krążki chlebowe. Święta byly cudowne, wyspalam sie jak nigdy ;)ale niestety co dobre, szybko sie konczy. Mdlosci coraz mniejsze, ale ta niemoc nadal duza.za tydzień prenatalne, zobaczymy co tam u malucha :)

km5st5odymuuq2ts.png

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    Dziękuję, Kochana, ale wiesz... waga już nie ta, co kiedyś. Jak byłam w Twoim wieku, czułam się w swoim ciele zdecydowanie lepiej. :( Po porodzie będę miała motywację i troszkę chyba trzeba będzie się pilnować.

Kochane dziewczyny, jeśli możecie i macie ochotę, wstawcie też jakieś swoje fotki. Będziemy się "znały" nie tylko z naszych avatarów. A tak przy okazji, skąd wzięły się Wasze avatary?

Mój to Maxymilian :) ma 3 lata jest najukochańszym pieskiem na świecie!

ex2bx1hpt83cubqi.png

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja także wysłałam prośbę o przyjęcie do grupy na fb :)

ex2bx1hpt83cubqi.png
‹‹ 577 578 579 580 581 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ