X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny a mnie się wydaje, że on taki mało kształtny jest ale cóż ważne, żeby dzidziusiowi w nim było dobrze :P

Cały czas mi się wydaje, że dziś niedziela a jutro poniedziałek a tu fajnie od wtorku zaczynam prace więc wtorek szybko zleci jako pierwszy dzień tyg w pracy a za chwile nim się obejrzę już bedzie piąteczek :P

l22nhdgeccid541p.png
  • Ewalika Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslalam wlasnie zeby to zrobic ale nie chcialo mi sie dzisiaj siadac do komputera ;) a na telefonie ciezko by bylo ;) jesli do jutra zadna z was nie bedzie miala ochoty tego zrobic to ja to zrobie wieczorkiem :)

Kasia82 lubi tę wiadomość

relgrl68722yz04m.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewalika spróbuję rano zrobić tyle będę wiedziała i Ci wyślę a w razie braków uzupełnisz ok? Tylko muszę Ci wysłać zaproszenie do znajomych żeby Ci przesłać plik :)

Teraz lecę się myć dobranoc :*

l22nhdgeccid541p.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewalika, kochana, właśnie się za to zabrałam. Na razie udało mi się rozszyfrować sześć osób, a reszta się dopisze. Poszukam, może jeszcze ktoś się znajdzie. ;) Wpiszę listę na FB.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nynusia, dzieekuje nastepnym razem sproboje tak wkleic zdjecie :)

Nynusia lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja już w drodze do lekarza, stresu nie mam, w końcu może być już tylko dobrze ;) miłego dnie laski :)

paula1, Nynusia, Lucy7, agu258, Ursa lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa będzie dobrze, trzymam kciuki :-)

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z rana z bolem gardla i katarem :(
    Trzymam kciuki za wizyty :)
    Milego dnia!

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • miska2503 Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizyty. Ja dzisiaj idę do pracy zanieść zwolnienie i poinformuje dyrektorke o ciąży mam stresa. Ona jest nieobliczalna i będzie psy na mnie wieszać eh

Zosia
    l22ndf9he4ul08c3.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za przyjecie na fb. Ja juz w pracy niestety chora....

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mnie właśnie położna zważyła i jestem tylko 0,5 kg do przodu, pomimo świąt :)

Kasia82, paula1 lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Hej, mnie właśnie położna zważyła i jestem tylko 0,5 kg do przodu, pomimo świąt :)

Ja tyle samo, ale póki co się tym nie sugeruję. W pierwszej ciąży w 16 tyg. miałam tylko 2 kg więcej, a pod koniec ciąży 21 więcej niż na początku. Nie wiem dlaczego tyle przytyłam, nie objadałam się. Mam nadzieję, że tym razem waga tak nie skoczy. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 08:53

w5wq8ribpvtivstd.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po lekarzu. Maluch ma 8,1 cm i wszystko jest ok. Mam odstawić dupka a witaminki brać dalej. Pytałam lekarza czy możemy używać jakiegoś lubrykantu, bo troche na suchość cierpię, i powiedzial że używać mogę ale z seksem mam uważać, bo jak tylko pojawi się krwawienie to zakaz do końca ciąży. Więc ostrzegam Was :)

Maxymiliana, Nynusia, paula1, Amerie, ola.321, Kasia82, Ursa, Lexie, Katarzyna87, miska2503 lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za podpowiedzi :) może faktycznie kupię te lampki do wina grawerowane, powinnam zdążyć :)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Maxymiliana Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! witam się po Świętach :) nie wiem jak u Was ale na Dolnymśląsku raczej były to zimowe niż wiosenne święta...ale na szczęście dzisiaj piękne słoneczko za oknem :D więc aż chce się żyć :P ja z niecierpliwością oczekuję na wózek, ma przyjść w czwartek...ogólnie muszę się trochę ogarnąć bo już mnie dobija ta ,,niemoc sprawcza" :/ na dobry początek nastawiłam 2 prania, a potem wezmę się za szafę, której nie zdążyłam, a raczej nie miałam siły ogarnąć przed świętami ;P pozdrawiam wszystkie mamuśki i trzymam kciuki za wizytki!

ex2bx1hpt83cubqi.png
  • kasiulka87 Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania ja kiedyś na taką okazję kupowałam dobre winko zapakowane w taką elegancką skrzynkę z akcesoriami do wina; skrzynka była drewniana i na niej wygrawerowaliśmy kilka słów.

http://allegro.pl/skrzynka-zestaw-do-wina-slub-prezent-urodziny-i5001414436.html np taka.

A ja Kobietki stanęłam dziś na wagę po świętach i…o zgrozo! od piątku na domowym obżarstwie przybyło mi 2 kg!!! tym sposobem jestem 3,3 kg na plusie od początku ciąży a to dopiero 12 tygodni ! Co prawda w święta zawsze tyłam i potem to zrzucałam po tygodniu, dwóch, ale mam wrażenie że tym razem nie będzie tak łatwo :P

Chyba najwięcej przytyłam z Was wszystkich w 1 trymestrze!

kasiulka87
    p19uugpj4gj52rmg.png
    bl9c82c3a80l5w83.png

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    Ja tyle samo, ale póki co się tym nie sugeruję. W pierwszej ciąży w 16 tyg. miałam tylko 2 kg więcej, a pod koniec ciąży 21 więcej niż na początku. Nie wiem dlaczego tyle przytyłam, nie objadałam się. Mam nadzieję, że tym razem waga tak nie skoczy. :)

ja póki co jestem 1,5 kg do przodu :) ciekawa jestem ile będzie na finiszu ;P mam nadzieję, że nie za dużo...

ex2bx1hpt83cubqi.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz w pracy, zajadam wlasnie jakies syfowe krążki chlebowe. Święta byly cudowne, wyspalam sie jak nigdy ;)ale niestety co dobre, szybko sie konczy. Mdlosci coraz mniejsze, ale ta niemoc nadal duza.za tydzień prenatalne, zobaczymy co tam u malucha :)

km5st5odymuuq2ts.png

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    Dziękuję, Kochana, ale wiesz... waga już nie ta, co kiedyś. Jak byłam w Twoim wieku, czułam się w swoim ciele zdecydowanie lepiej. :( Po porodzie będę miała motywację i troszkę chyba trzeba będzie się pilnować.

Kochane dziewczyny, jeśli możecie i macie ochotę, wstawcie też jakieś swoje fotki. Będziemy się "znały" nie tylko z naszych avatarów. A tak przy okazji, skąd wzięły się Wasze avatary?

Mój to Maxymilian :) ma 3 lata jest najukochańszym pieskiem na świecie!

ex2bx1hpt83cubqi.png

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja także wysłałam prośbę o przyjęcie do grupy na fb :)

ex2bx1hpt83cubqi.png
‹‹ 577 578 579 580 581 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ