Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • aniacicha Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Aniacicha, bez norm laboratorium, nie wiele Ci pomożemy, poza tym morfologia w ciąży często jest nieprawidłowa

właśnie czytałam że w ciąży może być podwyższona ale o aż tyle to normale? :/

201510287051.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    Zazdroszczę, że Ty już w piątek, ja dopiero w przyszłą środę, więc jeszcze muszę osiem dni wytrzymać. ;) Też bardzo bym chciała poznać płeć.

Teraz mi się fajnie złożyło, bo prenatalne mam między badaniami u mojej gin, ale potem te 4 tyg czekania - chyba jajko zniosę ;p

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniacicha jeśli chodzi o Leukocyty to normy dla ciężarnych są inne niż dla kobiet w ogóle.

http://www.poradnikzdrowie.pl/sprawdz-sie/badania/morfologia-krwi-kobiet-w-ciazy-moze-odbiegac-od-normy_38340.html

W reszcie Ci nie pomogę.

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniacicha moim zdaniem nie są złe te wyniki, ponieważ w ciąży Nasz organizm szaleje i wyniki mogą być na granicach norm (jak u mnie) czy lekko podwyższone.

U mnie wyniki albo były na granicy górnej normy, niektóre przekraczały i gin powiedziała, że jest dobrze i mam się tym nie przejmować, więc tak robię :)

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniacicha - ja jakoś na początku marca robiłam badania krwi i wyszły mi podwyższone leukocyty 11.7 a norma jest do 10 i monocyty norma <8 a ja mam 0,89. W ciąży leukocyty mogą wychodzić podwyższone a co do reszty już nie pamiętam.

nat_alia - kciuki za wizytę :)

nenka - imię nie musi się wszystkim podobać, ja nie brałam nawet pod uwagę Edwarda :) ale jeżeli Tobie się podoba to czemu nie :). U mnie jeżeli będzie chłopiec będziemy myśleć o Leonie bo w tym jednym się w miarę zgadzamy z M :). Wszystkie inne typy się mijają :).

Mam nadzieję że jutro na wizycie dowiem się czy będziemy mieć chłopczyka czy dziewczynkę :). Też mam czasem wrażenie że coś mnie czasem stuka w środku w brzuszku, ale nie wiem czy to dzidzia. Będę wiedziała później jak będzie się to powtarzało :). Tyle że ja mam łożysko wysoko z przodu :/, no i to może powodować tez że ruchy będą wyraźniejsze później.

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • aniacicha Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa wrote:
    Aniacicha jeśli chodzi o Leukocyty to normy dla ciężarnych są inne niż dla kobiet w ogóle.

http://www.poradnikzdrowie.pl/sprawdz-sie/badania/morfologia-krwi-kobiet-w-ciazy-moze-odbiegac-od-normy_38340.html

W reszcie Ci nie pomogę.

wyczytałam że do 10–15 tys./mikrolitr ja mam 14,64 wiec może nie potrzebnie panikuję
    najlepiej poczekam do czwartku mam wizytę to wszystkiego się dowiem co z tymi badaniami jest nie tak
    dzięki za tą stronkę :)

Ursa lubi tę wiadomość

201510287051.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podoba mi się ten Camarelo, tylko my z mężem nie jesteśmy przekonani do wózków 3w1. Wolelibyśmy kupić najpierw gondolę, a później typową spacerówkę. Macie jeszcze jakieś gondole na oku? Przy małej mieliśmy spacerówkę Peg Perego i byłam bardzo zadowolona. Nie mogę sobie tylko przypomnieć jaki to był model, na ich stronie go nie widzę. Wklejam Wam fotkę.

ofna4w.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 16:29

aanaa, Nynusia, agu258 lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • aniacicha Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:
    Aniacicha moim zdaniem nie są złe te wyniki, ponieważ w ciąży Nasz organizm szaleje i wyniki mogą być na granicach norm (jak u mnie) czy lekko podwyższone.

U mnie wyniki albo były na granicy górnej normy, niektóre przekraczały i gin powiedziała, że jest dobrze i mam się tym nie przejmować, więc tak robię :)

poczekam do czwartku na wizycie wszystko się dowiem czy mam się martwić czy tak jak ty nie przejmować :)
    już nic nie wyszykuję w necie bo się tylko o denerwuje

201510287051.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniacicha moja teściowa mówiła, że w ciązy mogą być lekko podwyższone wyniki krwi, na necie nie czytaj (ja jak czytam o czymś to zaraz wychodzi, że jestem ciężko chora :D ) nie denerwuj się nie są to jakieś wielkie różnice więc nawet gdyby było coś nie tak na pewno da się szybko zwalczyć.

Kasia z Ciebie jest piękna laseczka <3 :)
    Ja Camarelo biorę na 100% ale fakt spacerówki mają złą opinie.

Aanaa, Kasia82 może to głupie ale my używamy wazeliny albo nivea :D mam straszną suchość a po tym jest o wiele lepiej :D

aniacicha, Kasia82 lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Was pustynia a u mnie niagara!! Ale seksu cały czas nie możemy uprawiać, bo znów plamię. Już nawet się nie stresuję tym, tak często się to zdarza ;/

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia, ja pamiętam że pisałaś o kremie nivea ale jak dla mnie on też jest suchy choć w tamtych stronach go nie używałam :) chyba postawimy na prezerwatywy nawilżane tylko bezzapachowe żeby nie uczuliły :)

iv09hdge6yql001e.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na samym początku było sucho, a teraz już raczej odwrotnie, tylko co z tego, skoro i tak nie wiadomo czy możemy. ;)

Nynusia, może i te wózki 3w1 nie są złe, ale na pewno nie umywają się do typowej dobrej spacerówki. My nie mamy dużego bagażnika w samochodzie, a spacerówka 3w1 ma zawsze większe koła, co w naszym przypadku ma znaczenie. Może i bym się skusiła na jakieś 3w1, ale często spacerówki w tych zestawach są dość wysokie i maluchowi ciężko się z nich samemu schodzi. Ale z drugiej strony wiem, że jeśli będziemy chcieli kupić osobno gondolę i osobno spacerówkę, to na pewno to będą dodatkowe koszty. Ech, chyba kupno wózka zrzucę na męża, bo on bardziej się zna na tym, dobrze wybiera i wie, co nam się do samochodu zmieści. ;) Ale ten Camarelo jest super, naprawdę. Wizualnie bardzo mi się podoba, a jeśli dodatkowo jest tak samo funkcjonalny, to świetnie!

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wrocilam od lekarza, znowu zapalenie zatok, poki co bez antybiotyku i mam leniuchowac, tydzien zwolnienia, tylko w pracy chyba tyle nie moge nie byc... Aj, zawsze cos.

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńka, szybkiego powrotu do zdrowia życzę :-*

iv09hdge6yql001e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! W końcu udało mi się nadrobić kilka dni nieobecności, przeczytałam i chciałam pogratulować krągłych brzuszków:) Mój popołudniu przybiera bardzo imponujące rozmiary - ale ta zmiana to kwestia dosłownie ostatniego tygodnia. Żadnych bulgotek i łaskotania jeszcze nie czuję.

Wszystkim chorującym dużo zdrówka życzę, ja sama jutro wizytuję u gina i mam nadzieję, że moje podłe skurcze (lekko wyciszone, ale nieopanowne nadal) nie zaszkodziły Maluchowi...

• Lucy7 Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie wrote:
    Wtam dziewczęta! :)

Wracamy do normalności po Świętach.. nareszcie bo pewnie przytyłam z 5 kg :)
    Dzis się okaże,mam wizytę u gina na 16.Cieszę się,że to już dziś bo moje ostatnie wyniki moczu nie są zachwycające.. bardzo liczne bakterie i białko w moczu.. czy któraś z Was tak miała?
    U mnie badanie wykazało erytrocyty i liczne bakterie, posiew moczu jałowy..
    Mam też wyniki badań na różyczkę, toksoplazmozę, cytomegalię...niestety nie potrafie zinterpretowac tych wynikow...;( obawiam się ze bede musiala je powtorzyc :(

16uddqk3x9bbni2d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie wyniki, ja dopiero w 14tygbede miala pierwsze badsnia krwi! :/ w pierwszej ciazymiakam juz w 8 tyg wszystko porobione.A jak jest z wami?

• ss Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwsze badania mialam robione juz w 6 tyg!w szoku jestem ze jeszcze ci do tej pory nic nie zlecil..

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy7 wrote:
    U mnie badanie wykazało erytrocyty i liczne bakterie, posiew moczu jałowy..
    Mam też wyniki badań na różyczkę, toksoplazmozę, cytomegalię...niestety nie potrafie zinterpretowac tych wynikow...;( obawiam się ze bede musiala je powtorzyc :(

Właśnie wróciłam od lekarza i zlecił posiew moczu,mam pić dużo wody z cytryną,brać urosept 3x2 i żurawinę.Dziś też na podstawie wyników powiedział,że przechodziłam różyczkę ale cytomegalię nie.. Sama bym tego nie odczytała bo wszędzie tylko cyferki i napis"niereaktywny"

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss wrote:
    Ja pierwsze badania mialam robione juz w 6 tyg!w szoku jestem ze jeszcze ci do tej pory nic nie zlecil..
    :/

‹‹ 581 582 583 584 585 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ