Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasia82 wrote:Zazdroszczę, że Ty już w piątek, ja dopiero w przyszłą środę, więc jeszcze muszę osiem dni wytrzymać.
Też bardzo bym chciała poznać płeć.
Teraz mi się fajnie złożyło, bo prenatalne mam między badaniami u mojej gin, ale potem te 4 tyg czekania - chyba jajko zniosę ;p
-
Aniacicha jeśli chodzi o Leukocyty to normy dla ciężarnych są inne niż dla kobiet w ogóle.
http://www.poradnikzdrowie.pl/sprawdz-sie/badania/morfologia-krwi-kobiet-w-ciazy-moze-odbiegac-od-normy_38340.html
W reszcie Ci nie pomogę.
-
Aniacicha moim zdaniem nie są złe te wyniki, ponieważ w ciąży Nasz organizm szaleje i wyniki mogą być na granicach norm (jak u mnie) czy lekko podwyższone.
U mnie wyniki albo były na granicy górnej normy, niektóre przekraczały i gin powiedziała, że jest dobrze i mam się tym nie przejmować, więc tak robię
-
aniacicha - ja jakoś na początku marca robiłam badania krwi i wyszły mi podwyższone leukocyty 11.7 a norma jest do 10 i monocyty norma <8 a ja mam 0,89. W ciąży leukocyty mogą wychodzić podwyższone a co do reszty już nie pamiętam.
nat_alia - kciuki za wizytę
nenka - imię nie musi się wszystkim podobać, ja nie brałam nawet pod uwagę Edwardaale jeżeli Tobie się podoba to czemu nie
. U mnie jeżeli będzie chłopiec będziemy myśleć o Leonie bo w tym jednym się w miarę zgadzamy z M
. Wszystkie inne typy się mijają
.
Mam nadzieję że jutro na wizycie dowiem się czy będziemy mieć chłopczyka czy dziewczynkę. Też mam czasem wrażenie że coś mnie czasem stuka w środku w brzuszku, ale nie wiem czy to dzidzia. Będę wiedziała później jak będzie się to powtarzało
. Tyle że ja mam łożysko wysoko z przodu
, no i to może powodować tez że ruchy będą wyraźniejsze później.
-
Ursa wrote:Aniacicha jeśli chodzi o Leukocyty to normy dla ciężarnych są inne niż dla kobiet w ogóle.
http://www.poradnikzdrowie.pl/sprawdz-sie/badania/morfologia-krwi-kobiet-w-ciazy-moze-odbiegac-od-normy_38340.html
W reszcie Ci nie pomogę.
wyczytałam że do 10–15 tys./mikrolitr ja mam 14,64 wiec może nie potrzebnie panikuję
najlepiej poczekam do czwartku mam wizytę to wszystkiego się dowiem co z tymi badaniami jest nie tak
dzięki za tą stronkę
Ursa lubi tę wiadomość
-
Podoba mi się ten Camarelo, tylko my z mężem nie jesteśmy przekonani do wózków 3w1. Wolelibyśmy kupić najpierw gondolę, a później typową spacerówkę. Macie jeszcze jakieś gondole na oku? Przy małej mieliśmy spacerówkę Peg Perego i byłam bardzo zadowolona. Nie mogę sobie tylko przypomnieć jaki to był model, na ich stronie go nie widzę. Wklejam Wam fotkę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 16:29
aanaa, Nynusia, agu258 lubią tę wiadomość
-
Katarzyna87 wrote:Aniacicha moim zdaniem nie są złe te wyniki, ponieważ w ciąży Nasz organizm szaleje i wyniki mogą być na granicach norm (jak u mnie) czy lekko podwyższone.
U mnie wyniki albo były na granicy górnej normy, niektóre przekraczały i gin powiedziała, że jest dobrze i mam się tym nie przejmować, więc tak robię
poczekam do czwartku na wizycie wszystko się dowiem czy mam się martwić czy tak jak ty nie przejmować
już nic nie wyszykuję w necie bo się tylko o denerwuje -
Aniacicha moja teściowa mówiła, że w ciązy mogą być lekko podwyższone wyniki krwi, na necie nie czytaj (ja jak czytam o czymś to zaraz wychodzi, że jestem ciężko chora
) nie denerwuj się nie są to jakieś wielkie różnice więc nawet gdyby było coś nie tak na pewno da się szybko zwalczyć.
Kasia z Ciebie jest piękna laseczka
Ja Camarelo biorę na 100% ale fakt spacerówki mają złą opinie.
Aanaa, Kasia82 może to głupie ale my używamy wazeliny albo niveamam straszną suchość a po tym jest o wiele lepiej
aniacicha, Kasia82 lubią tę wiadomość
-
U mnie na samym początku było sucho, a teraz już raczej odwrotnie, tylko co z tego, skoro i tak nie wiadomo czy możemy.
Nynusia, może i te wózki 3w1 nie są złe, ale na pewno nie umywają się do typowej dobrej spacerówki. My nie mamy dużego bagażnika w samochodzie, a spacerówka 3w1 ma zawsze większe koła, co w naszym przypadku ma znaczenie. Może i bym się skusiła na jakieś 3w1, ale często spacerówki w tych zestawach są dość wysokie i maluchowi ciężko się z nich samemu schodzi. Ale z drugiej strony wiem, że jeśli będziemy chcieli kupić osobno gondolę i osobno spacerówkę, to na pewno to będą dodatkowe koszty. Ech, chyba kupno wózka zrzucę na męża, bo on bardziej się zna na tym, dobrze wybiera i wie, co nam się do samochodu zmieści.Ale ten Camarelo jest super, naprawdę. Wizualnie bardzo mi się podoba, a jeśli dodatkowo jest tak samo funkcjonalny, to świetnie!
-
nick nieaktualnyCześć Dziewczyny! W końcu udało mi się nadrobić kilka dni nieobecności, przeczytałam i chciałam pogratulować krągłych brzuszków:) Mój popołudniu przybiera bardzo imponujące rozmiary - ale ta zmiana to kwestia dosłownie ostatniego tygodnia. Żadnych bulgotek i łaskotania jeszcze nie czuję.
Wszystkim chorującym dużo zdrówka życzę, ja sama jutro wizytuję u gina i mam nadzieję, że moje podłe skurcze (lekko wyciszone, ale nieopanowne nadal) nie zaszkodziły Maluchowi... -
Lexie wrote:Wtam dziewczęta!
Wracamy do normalności po Świętach.. nareszcie bo pewnie przytyłam z 5 kg
Dzis się okaże,mam wizytę u gina na 16.Cieszę się,że to już dziś bo moje ostatnie wyniki moczu nie są zachwycające.. bardzo liczne bakterie i białko w moczu.. czy któraś z Was tak miała?
Mam też wyniki badań na różyczkę, toksoplazmozę, cytomegalię...niestety nie potrafie zinterpretowac tych wynikow...;( obawiam się ze bede musiala je powtorzyc -
nick nieaktualny
-
Lucy7 wrote:U mnie badanie wykazało erytrocyty i liczne bakterie, posiew moczu jałowy..
Mam też wyniki badań na różyczkę, toksoplazmozę, cytomegalię...niestety nie potrafie zinterpretowac tych wynikow...;( obawiam się ze bede musiala je powtorzyc
Właśnie wróciłam od lekarza i zlecił posiew moczu,mam pić dużo wody z cytryną,brać urosept 3x2 i żurawinę.Dziś też na podstawie wyników powiedział,że przechodziłam różyczkę ale cytomegalię nie.. Sama bym tego nie odczytała bo wszędzie tylko cyferki i napis"niereaktywny" -
nick nieaktualny