WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • aniacicha Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Aniacicha, bez norm laboratorium, nie wiele Ci pomożemy, poza tym morfologia w ciąży często jest nieprawidłowa

właśnie czytałam że w ciąży może być podwyższona ale o aż tyle to normale? :/

201510287051.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    Zazdroszczę, że Ty już w piątek, ja dopiero w przyszłą środę, więc jeszcze muszę osiem dni wytrzymać. ;) Też bardzo bym chciała poznać płeć.

Teraz mi się fajnie złożyło, bo prenatalne mam między badaniami u mojej gin, ale potem te 4 tyg czekania - chyba jajko zniosę ;p

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniacicha jeśli chodzi o Leukocyty to normy dla ciężarnych są inne niż dla kobiet w ogóle.

http://www.poradnikzdrowie.pl/sprawdz-sie/badania/morfologia-krwi-kobiet-w-ciazy-moze-odbiegac-od-normy_38340.html

W reszcie Ci nie pomogę.

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniacicha moim zdaniem nie są złe te wyniki, ponieważ w ciąży Nasz organizm szaleje i wyniki mogą być na granicach norm (jak u mnie) czy lekko podwyższone.

U mnie wyniki albo były na granicy górnej normy, niektóre przekraczały i gin powiedziała, że jest dobrze i mam się tym nie przejmować, więc tak robię :)

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniacicha - ja jakoś na początku marca robiłam badania krwi i wyszły mi podwyższone leukocyty 11.7 a norma jest do 10 i monocyty norma <8 a ja mam 0,89. W ciąży leukocyty mogą wychodzić podwyższone a co do reszty już nie pamiętam.

nat_alia - kciuki za wizytę :)

nenka - imię nie musi się wszystkim podobać, ja nie brałam nawet pod uwagę Edwarda :) ale jeżeli Tobie się podoba to czemu nie :). U mnie jeżeli będzie chłopiec będziemy myśleć o Leonie bo w tym jednym się w miarę zgadzamy z M :). Wszystkie inne typy się mijają :).

Mam nadzieję że jutro na wizycie dowiem się czy będziemy mieć chłopczyka czy dziewczynkę :). Też mam czasem wrażenie że coś mnie czasem stuka w środku w brzuszku, ale nie wiem czy to dzidzia. Będę wiedziała później jak będzie się to powtarzało :). Tyle że ja mam łożysko wysoko z przodu :/, no i to może powodować tez że ruchy będą wyraźniejsze później.

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • aniacicha Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa wrote:
    Aniacicha jeśli chodzi o Leukocyty to normy dla ciężarnych są inne niż dla kobiet w ogóle.

http://www.poradnikzdrowie.pl/sprawdz-sie/badania/morfologia-krwi-kobiet-w-ciazy-moze-odbiegac-od-normy_38340.html

W reszcie Ci nie pomogę.

wyczytałam że do 10–15 tys./mikrolitr ja mam 14,64 wiec może nie potrzebnie panikuję
    najlepiej poczekam do czwartku mam wizytę to wszystkiego się dowiem co z tymi badaniami jest nie tak
    dzięki za tą stronkę :)

Ursa lubi tę wiadomość

201510287051.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podoba mi się ten Camarelo, tylko my z mężem nie jesteśmy przekonani do wózków 3w1. Wolelibyśmy kupić najpierw gondolę, a później typową spacerówkę. Macie jeszcze jakieś gondole na oku? Przy małej mieliśmy spacerówkę Peg Perego i byłam bardzo zadowolona. Nie mogę sobie tylko przypomnieć jaki to był model, na ich stronie go nie widzę. Wklejam Wam fotkę.

ofna4w.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 16:29

aanaa, Nynusia, agu258 lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • aniacicha Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:
    Aniacicha moim zdaniem nie są złe te wyniki, ponieważ w ciąży Nasz organizm szaleje i wyniki mogą być na granicach norm (jak u mnie) czy lekko podwyższone.

U mnie wyniki albo były na granicy górnej normy, niektóre przekraczały i gin powiedziała, że jest dobrze i mam się tym nie przejmować, więc tak robię :)

poczekam do czwartku na wizycie wszystko się dowiem czy mam się martwić czy tak jak ty nie przejmować :)
    już nic nie wyszykuję w necie bo się tylko o denerwuje

201510287051.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniacicha moja teściowa mówiła, że w ciązy mogą być lekko podwyższone wyniki krwi, na necie nie czytaj (ja jak czytam o czymś to zaraz wychodzi, że jestem ciężko chora :D ) nie denerwuj się nie są to jakieś wielkie różnice więc nawet gdyby było coś nie tak na pewno da się szybko zwalczyć.

Kasia z Ciebie jest piękna laseczka <3 :)
    Ja Camarelo biorę na 100% ale fakt spacerówki mają złą opinie.

Aanaa, Kasia82 może to głupie ale my używamy wazeliny albo nivea :D mam straszną suchość a po tym jest o wiele lepiej :D

aniacicha, Kasia82 lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Was pustynia a u mnie niagara!! Ale seksu cały czas nie możemy uprawiać, bo znów plamię. Już nawet się nie stresuję tym, tak często się to zdarza ;/

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia, ja pamiętam że pisałaś o kremie nivea ale jak dla mnie on też jest suchy choć w tamtych stronach go nie używałam :) chyba postawimy na prezerwatywy nawilżane tylko bezzapachowe żeby nie uczuliły :)

iv09hdge6yql001e.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na samym początku było sucho, a teraz już raczej odwrotnie, tylko co z tego, skoro i tak nie wiadomo czy możemy. ;)

Nynusia, może i te wózki 3w1 nie są złe, ale na pewno nie umywają się do typowej dobrej spacerówki. My nie mamy dużego bagażnika w samochodzie, a spacerówka 3w1 ma zawsze większe koła, co w naszym przypadku ma znaczenie. Może i bym się skusiła na jakieś 3w1, ale często spacerówki w tych zestawach są dość wysokie i maluchowi ciężko się z nich samemu schodzi. Ale z drugiej strony wiem, że jeśli będziemy chcieli kupić osobno gondolę i osobno spacerówkę, to na pewno to będą dodatkowe koszty. Ech, chyba kupno wózka zrzucę na męża, bo on bardziej się zna na tym, dobrze wybiera i wie, co nam się do samochodu zmieści. ;) Ale ten Camarelo jest super, naprawdę. Wizualnie bardzo mi się podoba, a jeśli dodatkowo jest tak samo funkcjonalny, to świetnie!

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wrocilam od lekarza, znowu zapalenie zatok, poki co bez antybiotyku i mam leniuchowac, tydzien zwolnienia, tylko w pracy chyba tyle nie moge nie byc... Aj, zawsze cos.

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńka, szybkiego powrotu do zdrowia życzę :-*

iv09hdge6yql001e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! W końcu udało mi się nadrobić kilka dni nieobecności, przeczytałam i chciałam pogratulować krągłych brzuszków:) Mój popołudniu przybiera bardzo imponujące rozmiary - ale ta zmiana to kwestia dosłownie ostatniego tygodnia. Żadnych bulgotek i łaskotania jeszcze nie czuję.

Wszystkim chorującym dużo zdrówka życzę, ja sama jutro wizytuję u gina i mam nadzieję, że moje podłe skurcze (lekko wyciszone, ale nieopanowne nadal) nie zaszkodziły Maluchowi...

• Lucy7 Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie wrote:
    Wtam dziewczęta! :)

Wracamy do normalności po Świętach.. nareszcie bo pewnie przytyłam z 5 kg :)
    Dzis się okaże,mam wizytę u gina na 16.Cieszę się,że to już dziś bo moje ostatnie wyniki moczu nie są zachwycające.. bardzo liczne bakterie i białko w moczu.. czy któraś z Was tak miała?
    U mnie badanie wykazało erytrocyty i liczne bakterie, posiew moczu jałowy..
    Mam też wyniki badań na różyczkę, toksoplazmozę, cytomegalię...niestety nie potrafie zinterpretowac tych wynikow...;( obawiam się ze bede musiala je powtorzyc :(

16uddqk3x9bbni2d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie wyniki, ja dopiero w 14tygbede miala pierwsze badsnia krwi! :/ w pierwszej ciazymiakam juz w 8 tyg wszystko porobione.A jak jest z wami?

• ss Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwsze badania mialam robione juz w 6 tyg!w szoku jestem ze jeszcze ci do tej pory nic nie zlecil..

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy7 wrote:
    U mnie badanie wykazało erytrocyty i liczne bakterie, posiew moczu jałowy..
    Mam też wyniki badań na różyczkę, toksoplazmozę, cytomegalię...niestety nie potrafie zinterpretowac tych wynikow...;( obawiam się ze bede musiala je powtorzyc :(

Właśnie wróciłam od lekarza i zlecił posiew moczu,mam pić dużo wody z cytryną,brać urosept 3x2 i żurawinę.Dziś też na podstawie wyników powiedział,że przechodziłam różyczkę ale cytomegalię nie.. Sama bym tego nie odczytała bo wszędzie tylko cyferki i napis"niereaktywny"

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss wrote:
    Ja pierwsze badania mialam robione juz w 6 tyg!w szoku jestem ze jeszcze ci do tej pory nic nie zlecil..
    :/

‹‹ 581 582 583 584 585 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ