X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa - TSH w mIU/I (o ile o takiej piszesz) ma normę od 0,27 więc jest w normie chyba... a robiłaś FT3 i FT4? jak jest nadczynność to gdzieś czytałam że są one podwyższone. Ale ja zbijam TSH więc mam inny problem :), może Dziewczyny będą wiedziały lepiej :)

ooo i odpisała mi moja gin co na zaparcia!!!

"w walce z zaparciami, Laktuloze 3x1, i dużo pić- 2l/dziennie." - czyli dobrze pisałyście z tą laktulozą :):):)

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola.321 wrote:
    nenka - ale nikt nie broni nikomu pić kawy :) chcesz pij a ja jeżeli już to napiję się raz na jakiś czas :) każdy ma swój rozum :)

Ja tego nie rozumiem dziewczyny, pisze normalnie zeby was uspokoic i poinformowac bo jest taki temat, a wy zawsze jakies chamskie odpowiedzi do mnie, nie czuje sie dobrze na tym forum i chyba usune konto ehh..

Czy ja sie jakos zle wypowiadam, ze ludzie na moje wypowiedzi tak zle reaguja? :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagatkaa, pewnie lekarz Ci zleci teraz ft3 i ft4, konsultacje z endokrynologiem. Ja mam niedoczynność co prawda i jadę na sztucznych hormonach tarczycy, ale ostatnio moja lekarka stwierdzila, zebym sie nie martwila, ze za duza dawka hormonów, bo w ciąży zjechanie TSH nisko nie jest zasadniczo takim problemem jak wysokie TSH:) btw chyba od 12 tc dziecko ma swoją tarczycę, więc o tyle też dobrze:)

* to wszystko oczywiście pod warunkiem że jesteś poniżej normy z TSH, nie wiem jakie normy są u Ciebie w lab

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 14:54

• aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wynik jest na granicy, przed ciaza tsh wynosiła 1,2. Ft3i ft4 byly w normie Martwię, sie, bo czytam o niedorozwoju mózgu itd

km5st5odymuuq2ts.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka2 wrote:
    Ja tego nie rozumiem dziewczyny, pisze normalnie zeby was uspokoic i poinformowac bo jest taki temat, a wy zawsze jakies chamskie odpowiedzi do mnie, nie czuje sie dobrze na tym forum i chyba usune konto ehh..

Czy ja sie jakos zle wypowiadam, ze ludzie na moje wypowiedzi tak zle reaguja? :/

nenka- spokojnie bez nerwów, ja nie chciałam nikogo urazić i nie widzę nic strasznego w mojej odpowiedzi :). Może problem w tym że jeżeli ktoś kogoś pyta o zdanie to liczy na odpowiedź, "tak piję/robię/stosuję lub nie" a nie że "przesadzacie, alergie... itd".

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, bo Ci odetniemy internet! :)

agu258 lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Wynik jest na granicy, przed ciaza tsh wynosiła 1,2. Ft3i ft4 byly w normie Martwię, sie, bo czytam o niedorozwoju mózgu itd

oczywiscie masz rację, że nie nalezy tego bagatelizować, ale trzy kwestie są istotne - (1) na granicy normy nie znaczy, że masz nadczynność i to spowoduje jakieś problemy (2) TSH z tego co wiem jest wskaźnikiem reagującym niejako z opóźnieniem, więc może przejściowo było wahnięcie hormonów i teraz jest ok (3) z tego, co wiem, ważne jest jaki masz poziom ft3 i ft4 przy ewentualnych wątpliwych wynikach TSH (no ale jeśli masz TSH na granicy normy to wiesz naprawdę nie musi się nic dziać...). Ja bym się skonsultowała z lekarzem zlecającym, ale Twój stres może być gorszy niż TSH na granicy normy:)

aanaa lubi tę wiadomość

• ola.321 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Dziewczyny a może na zaparcia by pomogła inka z błonnikiem?

Ja właśnie nie zauważyłam poprawy ale piłam zwyczajną inkę :)
    ale kupię chyba jutro w aptece tą Laktulozę i przetestuję czy faktycznie działa :P

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka ja akurat nie wypowiem się bo nie wiem ale nie czytaj internetu!! tam to się można poschizować. Zrób tak jak dziewczyny mówią dodatkowe badania a na pewno będzie wszystko ok.

Swoją drogą czemu ja nie miałam w ogóle zleconego TSH ? Muszę ginowi zadać pytanie odnośnie tego.

Ja piję jedną dziennie w pracy, ale tak jak pisałam pół na pół z mlekiem.

Pisałyście o bólu głowy, mnie dziś dopadł straszny migrenowy, nawet nie mogę tego zbić paracetamolem aż mi się wymiotować chce :( rzadko mnie to dopada a jak dopadnie to tak na maxa :(

Ursa przykro mi :( mojego tatusia też już nie ma wśród żywych, niestety w wyniku choroby zmarł :(

Ola mnie belly ostatnio pokazywało, że powinno się pić 10 szklanek wody dziennie, jakbym piła te 10 szklanek to chyba musiałabym zamieszkać w kibelku :D

l22nhdgeccid541p.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jA SOBIE POŁOWĘ ZROBIŁAM ;) ;)

Kobietki co do kawy to odradzam na pewno te bezkofeinowe i herbaty również są przetwarzane i wcale nie takie super zdrowe jak się wydaje ;)
    Ja lecę na 6 szklankach dziennie herbaty , wcale nie słabej ;) W poprzednich 2 ciążach również pierwszym napojem była herbata i nic się dziewczynkom nie dzieje ;) Kawa również 1-2 filiżanki nie zaszkodzą jeszcze takie jak my pijemy z mlekiem pff jak kakao :P :P

Nenka nie nerwuj się i zostań już kiedyś był taki temat ile ludzi tyle opinii a dwa zgadzam się że słowo pisane można odebrać w różny sposób ;) ;)

ola.321, Nynusia, BATTINKA, Kaśku lubią tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z piciem wody jest tak samo ;) Przed wyjazdem serio moja położna fajnie mi to wszystko wyjaśniła . Jedząc jabłko banana pomarańcze już dostarczasz około 100 czy 200 ml wody . Patrząc na to że z jednej średniej wieklkosci pomarańczy wyciskam 100 to zjadając takie 2 już mam szklankę :P Do tego zupa herbata mleko wszystko to liczy się w tych 10 szkl ;) ;)
    Ufajcie sobie przede wszystkim . Jak organizm się nie domaga znaczy jest dobrze ;) ;)

ola.321, Kaśku lubią tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra od teraz na wszystko bede pisac ,-tak, nie-, jak tego wymaga forum yyyy

QUOTE=ola.321]nenka- spokojnie bez nerwów, ja nie chciałam nikogo urazić i nie widzę nic strasznego w mojej odpowiedzi :). Może problem w tym że jeżeli ktoś kogoś pyta o zdanie to liczy na odpowiedź, "tak piję/robię/stosuję lub nie" a nie że "przesadzacie, alergie... itd".[/QUOTE]

• ola.321 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Ola mnie belly ostatnio pokazywało, że powinno się pić 10 szklanek wody dziennie, jakbym piła te 10 szklanek to chyba musiałabym zamieszkać w kibelku :D

no właśnie ja też!! :) ale wolę to niż męczarnie, więc muszę się postarać pić więcej wody :/.
    Aaa i ja też ostatnimi czasy mam problemy z bólem głowy ale daję radę bez leków bo siedzę w domu i nie musze się na niczym konkretnym koncentrować :/.

Małgorzatka - to nie kupię bezkofeinowej :/ ostatnio w sklepie były 3 rodzaje i pomyślałam że kupię następnym razem, ale parcia na kawę nie mam wiec mogę się obyć. Myślę że pozostanę przy Ince a od wielkiego dzwonu zrobię lurkę :)

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka też dobra :P

oar83e3krqgkccev.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka2 wrote:
    No dobra od teraz na wszystko bede pisac ,-tak, nie-, jak tego wymaga forum yyyy

nenka - ja Ciebie proszę.... nie zrozumiałaś co miałam na myśli. Wystarczy że nie będziesz oceniać że ktoś przesadza i się cacka ze sobą :D. Poza tym może już skończymy tą wymianę ogólnie na forum bo to bez sensu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 15:26

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Dziewczyny TSH 0,48, cholera niskie. Powiedźcie mi, co się robi w takim przypadku? Przed ciaza byl w normie.

Nie czytaj czasem w googlach ;)

Poczekaj spokojnie do wizyty ja sądze jak Ola że wszystko jest dobrze :* :*

oar83e3krqgkccev.png
  • Ewalika Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy puls 97 to źle? Masakrycznie sie dzisiaj czuje glowa nie przestala bolec po tabletce do tego caly czas mi niedobrze.. chyba to przez zmiane pogody :((

relgrl68722yz04m.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja, jak już pisałam przy okazji rozmów o przywracaniu energii, nie piję kawy. Nie ma to nic wspólnego ze szkodliwością dla dziecka ;) U mnie najzwyczajniej w świecie wywołuje biegunkę z bólami jelit. I do częstego picia kawy nie przekona mnie nikt :)

A podczas ciąży jadłam i piłam już rzeczy o wieeeeele bardziej szkodliwe niż kawa czy herbata np. McDonalds, gyros oczywiście z frytkami ;) A gazowanych napojów wypiłam już hektolitry. Bardzo fajnie mi się po nich odbija i czuję się lżej.

Wiecie w czasach gdy moja mama była w ciąży, nakazywano kobietom ciężarnym pic czerwone, wytrawne wino. Co teraz jest zabronione i nie do pomyślenia. Mama piła, codziennie jeden kieliszek a jakoś żyję... byłam grzecznym dzieckiem, klasowym prymusem (we wszystkim poza dyktandami i językiem niemieckim).

Małgorzatka lubi tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatko jak fajnie, że wróciłaś do pisania z Nami tak pusto tu było bez Ciebie :)

Ola ja biorę dziennie 3x2 urosept, który w ogóle jest moczopędny i jeszcze tyle wody to masakra... chociaż jakby nie licząc piję około 6szklanek na pewno dziennie płynów więc dużo mi nie brakuje. Mnie na razie na zaparcia pomaga kawa no i rumianek.
    Ja chociażby wczoraj nie wracając do domu po pracy byłam w Makro i Castoramie i Kauflandzie i w każdym z tych sklepów odwiedziłam kibelek :D Ja w ogóle z natury jestem sikacz pospolity więc urosept i woda dodatkowo mi to wspomagają :D
    A co do bólu głowy na ogół nie faszeruje się tabletkami bo wiem, że to nie dobre dla dzidzia ale dziś nie daje rady :/ kolejnej już nie wezmę odliczam do 17 żeby móc do domu jechać..

Ewalika mnie gin powiedział, że w ciąży może on być wyższy a jaki zazwyczaj masz?

ola.321, Małgorzatka lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka zgadzam sie z toba w 100%,tez jestem z tych co nie swiruja"tego nie mozna, tamtego nie mozna" potem dziecko nic nie moze bo na wszystko alergia, kiedys jadly i pily wszysyko a dzieci zdrowe sie rodzily.
    ja kawe z mlekiem zawsze bardzo lubilam a odrzucilo mnie od niej chyba z 2 tyg przed tym jak dowiedzialam sie o ciazy, taki pierwszy znak ze sie udalo:p ale od jskis 2 tyg znowu moge ja pic i jak mam ochote to 1 dzirnnie pije.a na mieso nie moge patrzec nadal ale jakos nie zaluje, wcinam owoce jak szalona i niestety slodycze, nie potrafie sie oprzec;))

nenka2, Małgorzatka, Marcia28 lubią tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
‹‹ 596 597 598 599 600 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ