X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewalika wrote:
    Dziewczyny czy puls 97 to źle? Masakrycznie sie dzisiaj czuje glowa nie przestala bolec po tabletce do tego caly czas mi niedobrze.. chyba to przez zmiane pogody :((

Jak zadźwoniłam do ginki z takim pulsem to powiedziała, że to lekka tachykardia ale zdarza się na tym etapie ciąży. Kazała tego dnia poleżec z melisą przed telewizorem. Kazała mi pilnowac ciśnienia tętniczego czyli tego drugiego pomiaru.

Jeżeli coś się dzieje, źle się czujemy i mierzymy ciśnienie puls i ten pierwszy pomiar mogą byc podwyższone bo organizm nie wie co się dzieje. Naważniejsze by to drugie nie przekraczało 90. Tak mi wytłumaczyła moja gin :)

Małgorzatka lubi tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa a mnie gin powiedział, że mogę pół kieliszka wypić miesięcznie czerwonego wytrawnego i nic się nie stanie bardziej może "poprawić krew", moja szwagierka też przez ciążę wypiła 4 lampki dzieciak zdrowy więc myślę, że wszystko jest dla ludzi ale z umiarem (oczywiście wiadomo, że piwo czy wódka odpada)
    McDonaldsa też sobie nie odmówię oczywiście też raz na jakiś czas, a tak a propos zrobiłaś mi smaka na zestaw :D

l22nhdgeccid541p.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa - ja też od czasu ciąży właściwie nie wypiłam "normalnej" kawy, głównie dlatego żeby nie szkodzić i do tego się przyznaję :).

Wiadomo że czasem zjemy coś mniej zdrowego, ale jeżeli mogę się obyć np. bez kawy, pepsi, chipsów to po co mam je jeść... nawet gdyby najlepsza położna świata powiedziała mi że czasem mogę, to jak jestem w stanie się powstrzymać to się powstrzymam :).
    O kawę zapytałam bo czasem by mi się przydała małą dawka energii, więc tak jak pisałyście słaba rozpuszczalna z mleczkiem raz na jakiś czas będzie ok :).

Dziękuję Wam za info o kawce :P.

Ursa, Małgorzatka, Nynusia, Kaśku lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • ss Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa ja tez sie juz spotkalam w rodzinie z propozycja czerwonego wina bo "to zdrowe", nie wiedzialam czy sobie zartuja czy co, a teraz wiem ze kiedys tak bylo i nic sie nie dzialo, no patrz;))

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przez te gadki o McDonaldsie zrobiłam się głodna. ide. na bigos. chyba peknie mi dzisiaj skora na brzuchu ;P

Kasia82, Małgorzatka lubią tę wiadomość

• ss Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha co do tsh to mialam 0,347 i lekarz powiedzial ze ok, wiec bez stresu;))

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss wrote:
    Nenka zgadzam sie z toba w 100%,tez jestem z tych co nie swiruja"tego nie mozna, tamtego nie mozna" potem dziecko nic nie moze bo na wszystko alergia, kiedys jadly i pily wszysyko a dzieci zdrowe sie rodzily.
    ja kawe z mlekiem zawsze bardzo lubilam a odrzucilo mnie od niej chyba z 2 tyg przed tym jak dowiedzialam sie o ciazy, taki pierwszy znak ze sie udalo:p ale od jskis 2 tyg znowu moge ja pic i jak mam ochote to 1 dzirnnie pije.a na mieso nie moge patrzec nadal ale jakos nie zaluje, wcinam owoce jak szalona i niestety slodycze, nie potrafie sie oprzec;))

Ja też nie przesadzam, ale nie możemy porównywać obecnego jedzenia z takim, które kiedyś jedzono. Nasze mamy i babcie nie korzystały z półproduktów, a żywność nie była do tego stopnia naszprycowana chemią jak ta dzisiejsza.

Ursa, Małgorzatka, agu258, Marcia28 lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dopadl jakiś wirus, wymiotuje jak kot i brzuch boli jak nie wiem. Pod dolwgliwosci ciazowe juzvtego nie podciagam bo obe minely juz jakis czas temu. Masakra

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Ursa a mnie gin powiedział, że mogę pół kieliszka wypić miesięcznie czerwonego wytrawnego i nic się nie stanie bardziej może "poprawić krew", moja szwagierka też przez ciążę wypiła 4 lampki dzieciak zdrowy więc myślę, że wszystko jest dla ludzi ale z umiarem (oczywiście wiadomo, że piwo czy wódka odpada)
    McDonaldsa też sobie nie odmówię oczywiście też raz na jakiś czas, a tak a propos zrobiłaś mi smaka na zestaw :D

Ja wczoraj po wizycie specjalnie wysiadłam wcześniej, aby do McDonaldsa skierować swe kroki. :)

Małgorzatka, Nynusia, agu258 lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Ewalika Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazwyczaj puls mam 75-80 dzisiaj pierwszy raz mam 97 dlatego was pytam ogolnie moje dzisiejsze cisnienie to 117 na 89 puls 97 chyba jutro zadzwonie do lekarki rodzinnej jak tak dalej bedzie albo do poloznej..
    Co do kawy to nigdy nie lubilam wiec jej nie pije herbaty rez malo teraz pije bo mi po niej niedobrze za to cole czasem pije ;)
    Wszystko mozna jesc i pic tyle ze z umiarem wiadomo :) jedynie do alkoholu nikt mnie nie przekona jeśli chodzi o picie go w ciazy czy podczas karmienia nie wazne jakie ilosci dla mnie to jest nienormalne.. eh ale kazdy ma swoj rozum i wie co robi ;)

Małgorzatka, agu258 lubią tę wiadomość

relgrl68722yz04m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńka, trzymaj się i uważaj na siebie! W razie czego lekarz...

• Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewalika wrote:
    Zazwyczaj puls mam 75-80 dzisiaj pierwszy raz mam 97 dlatego was pytam ogolnie moje dzisiejsze cisnienie to 117 na 89 puls 97 chyba jutro zadzwonie do lekarki rodzinnej jak tak dalej bedzie albo do poloznej..
    Co do kawy to nigdy nie lubilam wiec jej nie pije herbaty rez malo teraz pije bo mi po niej niedobrze za to cole czasem pije ;)
    Wszystko mozna jesc i pic tyle ze z umiarem wiadomo :) jedynie do alkoholu nikt mnie nie przekona jeśli chodzi o picie go w ciazy czy podczas karmienia nie wazne jakie ilosci dla mnie to jest nienormalne.. eh ale kazdy ma swoj rozum i wie co robi ;)
    Miałam tak ostatnio z bólem głowy i 2 ciśnienie podwyższone . Ty widzę też masz 89 także połóż się na ból głowy pomaga szklanka lodowatej wody i zgadzam się z ursa szklanka melisy ;-) do tego komedia żeby się rozluźnić ;-) będzie dobrze kontroluj sobie dzisiaj ciśnienie co jakiś czas :-*

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia dzięki słońce ;-)

Nynusia lubi tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja juz po wizycie. Widziałam nawet maleństwo, bo podeszłam na izbę przyjęć. Fikal sobie, jest juz taki duży, ale przeżyłam chwile grozy, bo Pani przez 5minut, nie odzywała sie i miała minę...przykro mi ;) co do TSH, to jest ono na granicy i tak w ciąży może być, mam powtórzyć badania i zrobić ft3 i ft4.
    Pamiętam, ze któraś z Was miała tez niskie tsh, chetnie bym się dowiedziała co zalecil lekarz

ola.321, Małgorzatka, onka, Ursa, Kaśku, mała.mi, paula1, Lexie, Magnosia lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • ola.321 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym się do alkoholu nie przekonała :):) hahah jak ja kawy za dużo nie chcę pić to co dopiero alkohol :D

Ale to prawda że wcześniej kobiety piły wino w małych ilościach bo lekarze nie widzieli w tym problemu, moja mama też mówiła że wcześniej nic się nie mówiło o szkodliwości wina i zdarzało jej się wypić :).

Teraz to jednak inne czasy... a szczególnie myślę że kobiety po przejściach mają większą tendencję do wystrzegania się wszystkiego co może zaszkodzić, ale pewnie nie ma reguły.

Asieńka - zdrówka!!

Ewalika - jeżeli ten puls powoduje że się źle czujesz to faktycznie się skontaktuj z lekarzem! ale ciśnienie chyba masz ok więc może to tylko chwilowe...

Małgorzatka, BATTINKA lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńka_86 wrote:
    A mnie dopadl jakiś wirus, wymiotuje jak kot i brzuch boli jak nie wiem. Pod dolwgliwosci ciazowe juzvtego nie podciagam bo obe minely juz jakis czas temu. Masakra
    Asik bidulo Odpoczywaj i wracaj do zdrowia :-* :-*

oar83e3krqgkccev.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Dziewczyny, ja juz po wizycie. Widziałam nawet maleństwo, bo podeszłam na izbę przyjęć. Fikal sobie, jest juz taki duży, ale przeżyłam chwile grozy, bo Pani przez 5minut, nie odzywała sie i miała minę...przykro mi ;) co do TSH, to jest ono na granicy i tak w ciąży może być, mam powtórzyć badania i zrobić ft3 i ft4.
    Pamiętam, ze któraś z Was miała tez niskie tsh, chetnie bym się dowiedziała co zalecil lekarz
    Super :-) się nie stresuj tak kobietko :-* cacy jest ;-)

oar83e3krqgkccev.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka no i najważniejsze, że dzidzia fika to znaczy, że wszystko w jak najlepszym porządku :) super :*

Ja sobie nalałam pół kieliszka wina jakieś 3tyg temu...ale popatrzyłam i oddałam mamie jakoś mimo, że nie powinno się nic stać to bym chyba miała wyrzuty sumienia, że wypiłam i bym się martwiła czy u dzidzia wszystko ok.

Asieńka bidulko niech ta choroba idzie od Ciebie precz ale się wymęczysz... współczuję Ci bardzo :( zdrowiej szybciutko!!

Ooo bigos też bym wsunęła :D ale i tak najbardziej mnie ciągnie do słodkiego aż mnie to przeraża... kontroluję cukier ale nie umiem się obyć bez słodkiego codziennie muszę coś zjeść

onka, Małgorzatka lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Ursa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola.321 wrote:
    Ja też bym się do alkoholu nie przekonała :):) hahah jak ja kawy za dużo nie chcę pić to co dopiero alkohol :D

Ja alkoholu nie piję w ogóle. Teraz na święta naszukaliśmy się piwa 0,0. Których tak na prawdę nie ma wcale wiele bo większośc np. karmi, lech, warka są niskoalkoholowe lub do 0,5%. Jedynie Frumalt Zero i Warka Radler 0,0 faktycznie nie mają alkoholu.
    Ale tak jak pisałam mama piła CODZIENNIE, jeden kieliszek kilkunastoprocentowego wina i było ok. Mało tego kilka lat temu byłam na imprezie u znajomej, która była w 6 miesiącu ciąży. Na własne oczy widziałam, że wypiła całą butelkę wina wstawiając się konkretnie. Dziecku też się nic nie stało. Chłopiec jest zdrowy, radosny, pełen życia :) No zdarza się. Ale wolę tego nie sprawdzac na własne skórze.

Kasia82, Małgorzatka lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • aagatkaa1984 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgorzatka, ufff kamień z serca, to takie mile uczucie czuć blogi spokój, teraz tylko, żeby to tsh die unormowalo, jutro pójdę zrobię prywatnie badania

Ursa, Małgorzatka lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
‹‹ 597 598 599 600 601 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ