X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała.mi piekny bobas ! Super , ze wszytsko dobrze :)
    Nie slyszalam o tym słodkim , ale dobrze wiedziec :)

mała.mi lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od czego mogą być te bole malpowe ja już nie wyrabiam ten koszmar się nigdy nie skończy! Może któraś z was trafiła na jakiś ciekawy artykuł? :(

3i49tgf6plfmlliy.png
  • mała.mi Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też czasem dopada ból jak na @, nie jest nie do zniesienia ale czasem dość uporczywy. Moja Pani dr mówi, że to normalne, więc się nie stresuj :-)

sv6zcOJ.jpgsv6zp1.png
    3WMBhGc.jpg3WMBp1.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala.mi gratuluje i ciesze sie , ze bobas zdrowy
    A wiesz moze co sie kryje miedzy nogami? ;)
    Moj lekarz zdecydowanie powiedzial , ze za wczesnie . Ale ja ewidentnie widzialam pisiorka :)

BATTINKA bardzo Ci wspolczuje tychboli :(
    Szkoda , ze lekarze nie potrafia stwierdzic skad ten bol .

mała.mi lubi tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • mała.mi Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie też usłyszałam, że za wcześnie :-/ Cóż, będzie trzeba jeszcze poczekać. Mam film i tam jakby coś było widać, ale nie wiem jak wrzucić film DVD do neta

sv6zcOJ.jpgsv6zp1.png
    3WMBhGc.jpg3WMBp1.png
  • aniacicha Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiec i ja wpadam z dobrymi wiadomościami dziś Dr. założyła mi kartę ciąży
    mąż ucieszony bo był na wizycie razem ze mną :)
    słyszeliśmy serduszko zdjęcia coraz fajniejsze :)
    Badania genetyczne będę mieć robione 25-26 kwietnia w któryś z tych dni dostałam skierowanie od dr wiec będę mieć za darmo

z leków powoli będę z chodzić już coraz coraz mniejsze dawki zostanie mi na stałe tylko Acard
    jeśli umiem to pochwalę się zdjęciem :)
    http://i1382.photobucket.com/albums/ah259/ssoowwaa1990/dsc_0012_zpsbnpksfhf.jpg

paula1, szczesliwa_mamusia21, Lucy7, Lexie, ola.321, agu258, mała.mi, nat_alia, Magnosia, Nynusia, Małgorzatka, Aguś26, Muffinka1019 lubią tę wiadomość

201510287051.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniacicha, jaki bobasek cudowny !
    :)

aniacicha lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała.mi,aniacicha śliczne dzieciątka ;)

mała.mi, aniacicha lubią tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małami, aniacicha - super że na wizytach wszystko ok!!! :):)

Battinka - ja czasem mam takie malutkie bóle miesiączkowe ale to dosłownie minimalne i tylko chwilowe :/

mała.mi, aniacicha lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • agu258 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj tez widziałam swoje maleństwo :-) :-) glaskalo się po główce, dlubalo w nosie :-D ssalo kciuka :-). Ale było tak ułożone, ze nie było szans na zobaczenie czy chłopczyk czy dziewczynka. Poza tym lekarz tez mi powiedział, ze w tym tygodniu to może nie widzieć. No trudno, pójdę za miesiąc, bo nie ma sensu chodzić częściej, może wtedy się dobrze ułoży :-) :-)

Co do alkoholu w ciąży jestem przeciwniczka numer jeden. Alkohol ma destrukcyjny wpływ na dorosłego człowieka, a co dopiero na takie maleństwo. Znam jedna osobę u której mam podejrzenia FAS i uwierzcie mi, nie jest to kobieta do życia. To właśnie ta co daje do chodziła dziecko, które jeszcze nie potrafi siedzieć. Poza tym dla niej np ważniejsze jest zęby dziecko miało zabawki,a nie jedzenie, czy ciuszki. Kompletnie nieodpowiedzialna kobieta z niej. Poza tym znam kobietę, która popijala sobie piwko karmiąc piersią i uwierzcie, ze dziecko było tak zamulone, cały czas spalo (miało pol roku). W ciąży zresztą tez pila. Wiec nikt mi nie powie, ze można. Nie rozumiem tez kobiet palących w ciąży. Argument ze nie może rzucić do mnie nie przemawia, moja mama palacz nalogowy jak zrobiła test ciążowy i wyszedł pozytywny to ani jednego papierosa nie zapaliła. Ale każdy sam podejmuje decyzje, jeśli chce ktoś mieć dziecko z zespołem FAS to jego sprawa.

Co do kawy, sama nie pije, ale dlatego ze jest mi po kawie niedobrze (od zawsze). Wiec nie mam problemu i tym samym nie mam zdania na ten temat, bo mnie nie dotyczy :-)

Zdjęcia mojego dzidziulka nie wstawie, bo niestety ale fatalnej jakości :-( notam na odpierdziel mi zrobił to zdjęcie... No i wymiarów tez nie znam, bo nie mierzyl . ech...

Edit. Kiedyś faktycznie były inne czasy, ale teraz jest większa świadomość, wiec nie potrafię zrozumieć dlaczego kobiety świadomie się tego podejmują i piją alkohol?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 20:39

mała.mi, nat_alia, paula1, Magnosia, Małgorzatka, aniacicha, Lexie lubią tę wiadomość

11.10.2015 :-) Synuś
    f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agu - super że z dzidzią ok :)

agu258 lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • agu258 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogóle to chciałam powiedzieć, ze Was nadrobić o godzinie 11 rano, gdzie cały wczorajszy dzień byłam na bieżąco, to nie lada wyzwanie :-D gaduly jedne z Was :-)

f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne te Wasze bobaski <3 Jak tak oglądam to mi się lepiej czeka na wizytę wtorkową :)

mała.mi, agu258, aniacicha lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super malenstwa :)
    gratuluję wizyt :)

co do alkoholu i papierosów równiez jestem mega przeciwniczką,a kawa.. hmm nigdy mi nie smakowala zawsze piłam inke albo anatol ( kawa zbożowa ) i tak zostało :) ostatnio nawet lekarz się mnie zapytał czy piję kawe, jak powiedzialam że nie i nigdy nie piłam to zapytal się : pani Natalio, to jak Pani żyje? - ale się uśmiałam :)

mała.mi, agu258, Kasia82, Małgorzatka, aniacicha lubią tę wiadomość

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzidziusie słodziutkie! Gratuluję bobasów. :-)

Ursa, Ty we wtorek, ja w środę. ;) O dziwo nie stresuję się tym usg, jestem zadziwiająco spokojna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 20:58

mała.mi, agu258, Magnosia, aniacicha lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    Ursa, Ty we wtorek, ja w środę. ;) O dziwo nie stresuję się tym usg, jestem zadziwiająco spokojna.

Ja mam to samo. Już się nie mogę doczekac może we wtorek przyjdzie jakiś stresik ale jak na razie jest super.

Chyba trochę nabrałam pewności :)

agu258, Kasia82, Magnosia lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • agu258 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 i tak powinno być :-) :-) stresowac to możemy się PORODEM! o zgrozo, jak sobie o tym pomyśle, to od razu się stresuje :-P

Kasia82 lubi tę wiadomość

f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agu258 wrote:
    Ja dzisiaj tez widziałam swoje maleństwo :-) :-) glaskalo się po główce, dlubalo w nosie :-D ssalo kciuka :-). Ale było tak ułożone, ze nie było szans na zobaczenie czy chłopczyk czy dziewczynka. Poza tym lekarz tez mi powiedział, ze w tym tygodniu to może nie widzieć. No trudno, pójdę za miesiąc, bo nie ma sensu chodzić częściej, może wtedy się dobrze ułoży :-) :-)

Co do alkoholu w ciąży jestem przeciwniczka numer jeden. Alkohol ma destrukcyjny wpływ na dorosłego człowieka, a co dopiero na takie maleństwo. Znam jedna osobę u której mam podejrzenia FAS i uwierzcie mi, nie jest to kobieta do życia. To właśnie ta co daje do chodziła dziecko, które jeszcze nie potrafi siedzieć. Poza tym dla niej np ważniejsze jest zęby dziecko miało zabawki,a nie jedzenie, czy ciuszki. Kompletnie nieodpowiedzialna kobieta z niej. Poza tym znam kobietę, która popijala sobie piwko karmiąc piersią i uwierzcie, ze dziecko było tak zamulone, cały czas spalo (miało pol roku). W ciąży zresztą tez pila. Wiec nikt mi nie powie, ze można. Nie rozumiem tez kobiet palących w ciąży. Argument ze nie może rzucić do mnie nie przemawia, moja mama palacz nalogowy jak zrobiła test ciążowy i wyszedł pozytywny to ani jednego papierosa nie zapaliła. Ale każdy sam podejmuje decyzje, jeśli chce ktoś mieć dziecko z zespołem FAS to jego sprawa.

Co do kawy, sama nie pije, ale dlatego ze jest mi po kawie niedobrze (od zawsze). Wiec nie mam problemu i tym samym nie mam zdania na ten temat, bo mnie nie dotyczy :-)

Zdjęcia mojego dzidziulka nie wstawie, bo niestety ale fatalnej jakości :-( notam na odpierdziel mi zrobił to zdjęcie... No i wymiarów tez nie znam, bo nie mierzyl . ech...

Edit. Kiedyś faktycznie były inne czasy, ale teraz jest większa świadomość, wiec nie potrafię zrozumieć dlaczego kobiety świadomie się tego podejmują i piją alkohol?

Aguś, myślę dokładnie tak samo jak Ty. Alkohol w ciąży czy podczas karmienia nie wchodzi w rachubę. A jeśli chodzi o palenie, to już jestem zagorzałą przeciwniczką. Dusi mnie dym papierosów i nawet denerwują mnie palące mamusie dzieci wózkowych, a ciężarne... szkoda słów. Niby ich dzieci, ich decyzje, ale szkoda mi tych maluchów.

Kawy nawet przed ciążą nie piłam, bo nie lubię. Jedynym ustępstwem były smakowe kawy mrożone w Coffee Heaven, ale bardzo sporadycznie.

agu258, Małgorzatka lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nat_alia wrote:
    Super malenstwa :)
    gratuluję wizyt :)

co do alkoholu i papierosów równiez jestem mega przeciwniczką,a kawa.. hmm nigdy mi nie smakowala zawsze piłam inke albo anatol ( kawa zbożowa ) i tak zostało :) ostatnio nawet lekarz się mnie zapytał czy piję kawe, jak powiedzialam że nie i nigdy nie piłam to zapytal się : pani Natalio, to jak Pani żyje? - ale się uśmiałam :)

Na mnie też patrzą jak na wariata, bo nie piję kawy. Co poradzić... mój mąż i ja jesteśmy już tacy bezużywkowi. :)

agu258, Małgorzatka, nat_alia lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • agu258 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    Jedynym ustępstwem były smakowe kawy mrożone w Coffee Heaven, ale bardzo sporadycznie.

Mmm... Moja siostra pracowała w coffe i miałam 60% zniżki wiec jak studiowalam to zawsze tam zachodzilam :-D kawy przepyszne i tez moje jedyne ustępstwo :-) :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 21:10

Kasia82, Małgorzatka lubią tę wiadomość

f2w3rjjggeo0wuhh.png
‹‹ 599 600 601 602 603 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ