Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jestem migrenowcem. I jak zaczyna mnie glowa boleć to umieram. Witam się z toaleta i mam nadwrażliwośc na światło. Teraz w ciąży nie mogę lykac tabletek i jedynie co zostaje to przelezec ból głowy i liście kapusty na głowę moja babcia mówiła że liście kapusty wyciągają ból głowy i ostatnio próbowałam i było lepiej.Zosia
-
Dziewczyny chrzestna mojej córki pila w ciąży wino, piwo...ja jej zawsze mówiłam, ze z nią pic nie będę, bo uważam, ze zle robi i to jej sprawa. Teraz dziecko ma 3lata i jest jakies dziwne, nie mówi jeszcze i rozwojowo według mnie opóźnione. Ja kiedys obejrzałam film dokumentalny"wieczne dziecko" gdzie kobieta opowiedziała, ze wypila tylko jeden kieliszek wina, niestety w nieodpowiednim momencie, bo ksztaltowal sie akurat mozg i dziecko ma FAS
agu258, Małgorzatka lubią tę wiadomość
-
Ursa - a ta koleżanka to miała szczęście że z dzieckiem wszystko ok jak tyle wypiła...
Poza tym nikt nie napisze że coś musi zaszkodzić dziecku tylko napiszą że "może szkodzić" czy powodować jakieś ryzyka.
Ja tych ryzyk nie chcę zwiększać i też nie będę na sobie testować.
Ursa, Małgorzatka lubią tę wiadomość
-
Dziekuje, jestescie kochane. Ja sie albo czyms strulam, choc niebardzo mialabym czym, albo to jakis wirus, bo przy ciazowych wymiotach tak mnie brzuch nie bolal i zwracam kazdy lyk wody w podwojonej ilosci... Jak do wieczora nie bedzie lepiej to chyba odwiedze IP
-
Ola dokładnie! Jeśli można sobie odmówić to czemu pakować w siebie na siłę... tylko dlatego, że ciotka, sąsiadka i babka jadły/piły i wszystko było dobrze. U nich było dobrze a u szeregu innych źle. Ja wolałabym nie grac w tą loterię gdy idzie o zdrowie mojego dziecka. Tak sobie myślę, że te wszystkie obostrzenia nie są po to by utrudniać życie ciężarnej a z czegoś wynikają. No bo po co mam jeśc ser pleśniowy, surowe jajka czy mięso skoro to może byc na prawdę groźne dla dziecka (oczywiście może ale nie musi)?
ola.321, aanaa, Nynusia, Małgorzatka lubią tę wiadomość
-
ola.321 wrote:a ja powiem Wam że ostatnio zagadnęłam do kwietniówek i tam się dzieje
,
rany kiedy będzie ten wrzesień/październik...
Właśnie wiiiidzęAle generalnie u nich strasznie dużo dziewczyn to i dużo już urodziło.
Ja się chyba tego września/października nie doczekam. Generalnie teraz mi czas troszkę przyspieszył ale trochę mi się dłuży. Chyba dlatego, że siedzę na kanapie.
Małgorzatka lubi tę wiadomość
-
Hej
Gratuluje wizyt , juz sama nie moge doczekac sie swojej , czas sie ciagnie bardzo ale chyba przez to ze od poczatku jestem na zwolnieniu
Dziewczyny czy macie problem z bolacymy dziaslami ? Moje mnie tak bola ze az pulsuja ... nic mi sie nie chce przez to ... myje co chwile plukam i nic a jak przyloze palec to pulsuja ze szok !Małgorzatka lubi tę wiadomość
-
szczęśliwa_mamusia - ja miałam tak jakoś ze 3 tyg temu, bolały mnie trochę dziąsła. Teraz już jest ok ale czasem krwawią jak za mocno szczotkuję
.
No i dziś miałam taki krwotok z nosa że umywalkę miałam w krwi jakby jakaś zbrodnia się odbyła, myślałam że nie zatamuję tak się lało
.
Małgorzatka lubi tę wiadomość
-
Ola dziekuje za odpowiedz , teraz mnie jakas choroba dopadla to moze to przez to , mam nadzieje ze szybko minie .
A z tym krwawieniem to niedobrze , nie znam sie na takich sprawach , ale moze za malo jakies witaminki , moze jakis spacerek pomozeOby sie to juz nie powtorzylo !
Jeszcze jedno pytanie , wiem ze to za wczesnie na jakies ruchy ale jak leze i patrze na brzuchol to mam takie wrazenie ze ''bije '' jak serce , caly czas tak dygocze ale to pewnie sie odbija od mojego serca ale milo tak popatrzec -
nick nieaktualny
-
Szczęśliwa mamusia ja mam problem z dziaslam i z zębami zawsze na zmianę pogody jest koszmar.
Ja mam to samo dziewczyny dłuży mi się strasznie i juz bardzo bardzo bym chciała żeby dzidzia była w moich ramionach. A dziś znów czuje puk puk wiec chyba mogę powiedzieć że czuje juz moja dzidziejestem w szoku ze tak szybko ale bardzo ale to bardzo się ciesze
szczesliwa_mamusia21, agu258, Małgorzatka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kolejny raz umylam zeby tym razem pasta lacalut moze jakos to zlagodzi
Dzieki dziewczyny za odpowiedzi zawsze lepiej sie a sercu robi jak ktos sie ''odezwie'' do Ciebie , tym bardziej ze cale dnie jestem sama w domu i jeszcze za granica wiec aktualnie rozmawiam tylko z brzucholem
Nynusia ja tez juz nieraz mysle ze cos tam sie dzieje jakis stuk puk , ale okazuje sie to tylko bulgocik , czekam na pierwszego kopniakaola.321, Małgorzatka, agaton lubią tę wiadomość
-
szczęśliwa_mamusia - no tych krwotoków już miałam kilka, no i też się niepokoiłam ale wyczytałam że w ciąży może tak się zdarzyć
, więc luzik
. Jak coś będę pisać do gin
.
Wiecie co... ja nie wiem ale chyba też czasem coś czuję takie pukanie poniżej pępka z boku. Tylko to nie jest systematyczne tylko czasem, nawet nie każdego dnia. Więc nie mam pewności ale będę się temu bacznie przyglądać
.
A co do ZUSu to się nie orientuję niestety.
szczesliwa_mamusia21, Małgorzatka lubią tę wiadomość
-
Wróciłam
Wszystko w porządku. Dostałam kilka zdjęć i filmMoja Kruszynka ma aktualnie 56,8mm, pozostałe wymiary w normie, tętno 156ud/min, przezierność karku 1,3mm. Ryzyko trisomii 21 - 1:3520, trisomii 18 - 1:5032, trisomii 13 - 1:20000 więc jest ok
Wg USG ciąża starsza niż wynika z OM - 12t2d. Maleństwo było bardzo spokojne, ruszało się, ale nie gwałtownie i bez problemu można było wszystko pomierzyć. Przed badaniem połówkowym mam wypić przed USG coś słodkiego, żeby malec fikał koziołki
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/383a7281a8e4.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 18:32
FreshMm, ola.321, Ursa, onka, BATTINKA, szczesliwa_mamusia21, Lucy7, aniacicha, Lexie, Kasia82, nat_alia, Magnosia, Nynusia, Małgorzatka, Aguś26, Muffinka1019, Marcia28 lubią tę wiadomość