Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyUrsa wrote:Mam pytanie bo pewna kwestia nie daje mi spokoju. Czy wy dużo rozmawiacie z dzidziusiami? Już kilka razy czytałam, że powinnam mówić do dziecka, głaskając przy tym brzuch albo chociaż czytać mu bajki by nie słyszał tylko moich wnętrzności. Ale jakoś się zebrać nie mogę...
Mysle ze jest jeszcze na to czas.. kiedy zaczniesz porzadnie czuc ruchy tak ze brzuszek bedzie wypychac, to automtycznie sama bedziesz do niego mowicnie martw sie..
Ursa lubi tę wiadomość
-
nenka2 wrote:Wypryski sa w kazdej ciazy, od hormonow
Ja nie miałam w pierwszej ciąży ani jednego wyprysku. Przed drugą ciążą miałam kilka na brodzie i za nic nie chciały zniknąć, a kilka tygodni po zajściu nagle się zagoiły. U mnie hormony ciążowe w obu ciążach super wpływają na cerę.Ursa lubi tę wiadomość
-
Te sposoby z ovu wcale sie nie sparwdzaja, znam mnustwo osob u ktorych sie nie sprawdzilo, mozna probowac ale szansa 50/50.
a co do reszty zabobonow to u mnie absolutnie wszystkie wskazuja na córe, i totalnie wszyscy ktorzy wiedza o ciazy patzrac na mnie jednoglosnie stwierdzaja, ze napewno dziewczynka.a ja na ostatnim usg widzialam "cos" miedzy nozkami i choc gin wstrzymala sie od okreslenia plci do nast wizyty to ja juz nie mam nadziei ze wszystkie zabobony sie spelnia:/ -
Ursa wrote:Mam pytanie bo pewna kwestia nie daje mi spokoju. Czy wy dużo rozmawiacie z dzidziusiami? Już kilka razy czytałam, że powinnam mówić do dziecka, głaskając przy tym brzuch albo chociaż czytać mu bajki by nie słyszał tylko moich wnętrzności. Ale jakoś się zebrać nie mogę...
Ja nieprzypuszczam, że jak poczuję ruchy i brzuch mi się powiększy to zacznę
a teraz jakoś... nie czuję tej ciąży
Ursa lubi tę wiadomość
-
ss wrote:a co do reszty zabobonow to u mnie absolutnie wszystkie wskazuja na córe, i totalnie wszyscy ktorzy wiedza o ciazy patzrac na mnie jednoglosnie stwierdzaja, ze napewno dziewczynka.a ja na ostatnim usg widzialam "cos" miedzy nozkami i choc gin wstrzymala sie od okreslenia plci do nast wizyty to ja juz nie mam nadziei ze wszystkie zabobony sie spelnia:/
Mogłaś widzieć opuchnięte wargi sromoweDo 17 tygodnia ponoć często występuje.
-
Dzięki dziewczyny. Bo dzisiaj znowu przeczytałam o tym czytaniu bajek i poczułam się dziwnie. Chyba tego boję się najbardziej, bardziej niż porodu czy karmienia, że przez to, że nie miałam zbyt wiele do czynienia z dziecmi nie będę miała dobrych relacji ze swoim.
-
Ursa wrote:Dzięki dziewczyny. Bo dzisiaj znowu przeczytałam o tym czytaniu bajek i poczułam się dziwnie. Chyba tego boję się najbardziej, bardziej niż porodu czy karmienia, że przez to, że nie miałam zbyt wiele do czynienia z dziecmi nie będę miała dobrych relacji ze swoim.
Będziesz miała dobre relacje, zobaczysz. Tego nie trzeba się uczyćto się czuje
Ursa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jakie Wy macie piękne ciążowe brzuszki
jak milo popatrzeć mam nadzieje i ze mnie niedługo wypcha
A ja tak leżałam i leżałam i usnęłam (godzinę się przespałam i juz tyle nadziergalyscie ) ale co najważniejsze czuje się już lepiej.
Jak ja zazdroszczę ze korzystacie z ładnej pogody i mnie też słoneczko a ja muszę leżeć i gnić ach...Magnosia lubi tę wiadomość
-
Battinka na pewno i Ty niedługo będziesz się nam tu chwalić swoim brzuszkiem. Co do leżenia, wiem co czujesz. Jak znaleziono u mnie krwiaka, leżałam przez 3 tygodnie ;/
Cieszę się, że czujesz się lepiejWiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 14:17
BATTINKA lubi tę wiadomość
Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤
Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi. -
A ja właśnie wróciłam ze spacerku, apteki i sklepu
jak fajnie że już jest tak ciepło
. Pewnie za jakiś czas będziemy na ten gorąc narzekać
ale teraz trzeba korzystać
Brzuszki super macie Dziewczynymój trochę widać ale nie jest taki bardzo do przodu tylko raczej ogólnie się zaokrąglił
.
Ursa - jak spokojnie u Ciebiesuper że masz gdzie spacerować!!!
Ursa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa w piatym tygodniu krwawilam i wypadl ze mnie wielkie skrzep, 3cm szerokosci i 6cm dlugosci... o malo zawalu nie dostalam, skurcze mialam takie brzucha ze bolaly jak porodowe.. poszlam zrezygnowana do gina, a tam serdusio szalenie bije(na poprzednim usg byl tylko pecherzyk)
I wyobrazcie sobie on ani nie kazal mi lezec ani luteiny nie przepisal nic! Tylko powiedzial ze nie wie od czegotobylo.
Ale potem krwawienie dosyc mocne sie powtorzylo i wtedy dal luteine.. odtad jux wszystko idealnie. -
Dziewczyny jakie śliczne brzuszki
Ursa pozytywnie Ci zazdroszczę takich terenów na prawdę super
Wy tak o tej pogodzie a ja od 8 rano siedze w biurze i okna mam w cieniu więc ani troszku promieni do mnie nie dociera.
Ja też mam takie myślenie, że nie sprostam dzieciątku i że nie będę dla niej/niego wymarzoną mamą... nie chciałabym, żeby dziecko miało ze mną taki kontakt jak ja mam ze swoją mamą (tylko kompletne zero) mama zawsze kojarzyła się dla mnie jako przyjaciółka z którą zawsze mogę pogadać doradzić się itp a teraz taką przyjaciółką jest dla mnie teściowa a nie moja mama więc trochę nie halo.
Agu ja sukienkę mam i mój M garnitur też ma, alko też więc zostały takie resztki
agu258 lubi tę wiadomość
-
Kasia82 wrote:Dziewczyny, macie jeszcze jakieś zachcianki? Ja zjadłam dziś brzoskwinie z puszki, ciastko z owocami, a na koniec zagryzłam to rzodkiewkami.
Ja wczoraj zjadłam połowę arbuza. Od rana złapało mnie na nutelle i zjadłam pół słoika a godzinę potem grzanki z serem i pomidorem
Nynusia moja mama zawsze była dla mnie przyaciółką, z resztą dla moich koleżanek też. Ona w ogóle ma podejście do dzieci i młodzieży. Nie odziedziczyłam tego po niej. Ja nawet nie rozumiem jak do mnie mówią dzieci koleżanek...
Kasia82 lubi tę wiadomość
-
A mi się w nocy zachciało coca coli, to moja jedyna zachcianka, widziałam, ze mąż mi kupił malenka puszeczke i schowal do szafki, żebym nie widziała. Musiałam wstać i sie napic
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 15:59
onka, mała.mi, Kasia82, agu258 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny