X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • lilmama Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    Ursa, masz rację. Wychodzenie bardzo pomaga. Ja muszę zawozić i odbierać córę ze szkoły. Wtedy nagle wstępują we mnie siły witalne, tylko przez mdłości trochę się boję, że wymioty mnie złapią po drodze. Jednak jeśli nie ma się mdłości, warto wyjść i złapać trochę świeżego powietrza.

Jak bylam na wsi to nie mialam z tym problemu, gdy zdazyl sie "wypadek" podczas spaceru, bo mnie nikt nie widzial hehe Ale tutaj ? Wczoraj dalam rade szybko do apteki oddalonej 100metrow, ale zdazylam tez wrocic bez pawia na ulicy :D

onka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    U mnie przez dłuższy czas też było zerowe libido, ale nagle w weekend mnie naszło. Tylko nie wiedziałam czy można, bo mam tego krwiaka. Pytałam na ostatniej wizycie. Lekarz powiedział, że teoretycznie jeśli nie plamiłam i nie krwawiłam, to nie ma przeciwskazań, no ale trochę się boję. W środę mam prenatalne, to może poczekam, aby lekarz ocenił czy krwiak się wchłonął. Jak myślicie? Chyba warto poczekać do usg, żeby mieć spokojne sumienie, prawda?

Kasia, ja też miałam zakaz ze względu na krwiak i czekałam aż dostałam info, że krwiaka nie ma. Ale ja akurat z tych skrajnie przezornych :)

• lilmama Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    U mnie przez dłuższy czas też było zerowe libido, ale nagle w weekend mnie naszło. Tylko nie wiedziałam czy można, bo mam tego krwiaka. Pytałam na ostatniej wizycie. Lekarz powiedział, że teoretycznie jeśli nie plamiłam i nie krwawiłam, to nie ma przeciwskazań, no ale trochę się boję. W środę mam prenatalne, to może poczekam, aby lekarz ocenił czy krwiak się wchłonął. Jak myślicie? Chyba warto poczekać do usg, żeby mieć spokojne sumienie, prawda?

Ja tez mialam krwiaczka. Czekalam do nastepnego usg ze wspolzyciem, ale nie trzeba uprawiac seksu zawsze, mozna robic inne rzeczy;)

A tak w ogole wiecie juz, jaka plec ?

Kasia82 lubi tę wiadomość

• Kasia82 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie znam płci. Ostatnie usg miałam 16 marca, to był dopiero 8 tydzień, więc za wcześnie. Patrząc na termin owulacji też ciężko stwierdzić, bo przytulaliśmy się w ten dzień i jeszcze dwa czy trzy dni wcześniej, więc nie wiadomo, który plemnik wygrał wyścig. :) Moja córcia marzy o siostrze, a mąż obstawia synka. A ja już sama nie wiem, mnie jest wszystko jedno. :)

lilmama, agu258 lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • lilmama Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w 13. tyg. i mialam wczoraj USG - pan ginekolog powiedzial, ze na 60% dziewczynka, bo jeszcze nic tam nie wyroslo hehe

BATTINKA lubi tę wiadomość

• mała.mi Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-) Ja dzisiaj byłam pobrać krew na test coombsa i miałam bardzo ciekawe pobieranie krwi ;-) Pierwszy raz pobierał mi facet i w bardzo ciekawy sposób próbował mnie rozluźnić przed badaniem (którego bardzo nie lubię, kiedyś bardzo panikowałam, teraz jest lepiej). Na prośbę "Proszę szybko i bezboleśnie" odpowiedział: "To pomyliła pani zakłady, szybko i bezboleśnie to w biedronce". Przed samym pobraniem: "To jak, miało być długo i boleśnie? U pani trafić w żyłę to jak wygrać w totka. Uff, udało się, chyba muszę wysłać kupon". Taki czarny humor, ale pierwszy raz podczas wkłuwania rechotałam ;-)

Nynusia, agu258 lubią tę wiadomość

sv6zcOJ.jpgsv6zp1.png
    3WMBhGc.jpg3WMBp1.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co się nie nastawiam, bo niedawno u dwóch moich koleżanek, które były w 12 i 13 tyg. wyszła dziewczynka, a dopiero na kolejnym usg dowiedziały się, że jednak będzie chłopiec. Jeśli nic nie widać, to jeszcze różnie może być, a czasami widać jak na dłoni, wtedy już nie ma wątpliwości, że chłopiec. :)

w5wq8ribpvtivstd.png
  • mała.mi Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny te Wasze brzuszki takie ładne, widać, że ciążowe. Mój jest inny :-/ Wywaliło go do przodu, przed ciążą taki nie był, ale jest po prostu gruby, a nie taki ładny ciążowy jak Wasze :-/
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/dc6ee6581523.jpg

aanaa, Magnosia, onka, BATTINKA, Kasia82, FreshMm, paula1, Nynusia, Muffinka1019 lubią tę wiadomość

sv6zcOJ.jpgsv6zp1.png
    3WMBhGc.jpg3WMBp1.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilmama wrote:
    Ja tez mialam krwiaczka. Czekalam do nastepnego usg ze wspolzyciem, ale nie trzeba uprawiac seksu zawsze, mozna robic inne rzeczy;)

A tak w ogole wiecie juz, jaka plec ?

Hmmm, głupio mi pytać, ale zakaz seksu przy krwiaku równa się zakazowi orgazmu? Czy to sam seks jest wtedy niebezpieczny?

Magnosia, lilmama lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie niby już 16 tc leci a nadal nie znamy płci. pani dr dwa dni temu chyba jednak bardziej wróżyła chłopca, ale wiecie, jak to jest. córka naszych przyjaciół też miała być chłopcem przez miesiąc ;)

bardzo polecam Wam dzisiaj wizytę na dworze, właśnie rozłożyłam sobie kocyk w ogródku i jest tak ciepło, że musiałam zdjąć skarpetki ;) oczywiście, jeśli u Was też tak praży jak w Poznaniu :)

Kasia82, Magnosia, nat_alia, agu258 lubią tę wiadomość

• Kasia82 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Warszawie też jest pięknie. Aż marzy mi się działka, zielona trawka i hamak. Chyba będziemy musieli pomyśleć o zbudowaniu domu poza miastem. :)

onka, agu258 lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    Hmmm, głupio mi pytać, ale zakaz seksu przy krwiaku równa się zakazowi orgazmu? Czy to sam seks jest wtedy niebezpieczny?

No właśnie też mnie to nurtuje, bo też miałam zakaz. Wie ktoś? ;)

Mała Mi przecież masz śliczny brzuszek, mi się wydaje, że gruby to ja mam... :/

mała.mi lubi tę wiadomość

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilmama , ja tez bede miala wizyte w poniedzialek i 13 tydzien , tez bym chciala uslyszec jakies prawdopodobienstwo , nawet w 60 % , moze mi powie ze sa tam moje wymarzone jajeczka hehe :)

Asienka trzymaj sie kochana i faktycznie ta nasza polska izba ... ale oby gin ci dobrze cos doradzil i bol ustapi !

aana ja tez mam taaaka zadyszke we wszystkim co robie , wczesniej sport bieganie , a teraz 1 pietro i mnie nie ma ! Ale zaczynam chodzic na basen w kazda niedziele i moze sie poprawi :)

Dziewczyny apropo libido u mnie bylo tez na minusie i to duuuzym , ale ostatnio sie poprawilo ( moze przez to ze prawie miesiac sie nie wiedzielismy) albo moze przez to ze sobie kupilismy pare ''drobiazgow'' do sypialni !
    Przepraszam ze tak o tym pisze wprost , ale jakie plusy tego :)

Trzymam kciuki za wizytujace dzis ! I za te ktore pracuja , juz ostatni dzien i odpoczynek !
    Ja musze wybrac sie na spacer u nas piekna pogoda , świeci sloneczko i trzeba korzystac . Miłego dnia dla kazdej z was <3

Ursa, estrella lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala.mi brzuszek piekny , bedzie pieknie zaokraglony , maluszkowi na pewno jest baaardzo wygodnie , teraz co tydzien bedzie inny :)
    Nie martw sie jest śliczny ! :*

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala Mi no brzuszek rewelka super. Nie waz się mówić ze jest inny gruby bo tak nie jest :) jest zgrabny i co najważniejsze widać ze ciążowy...pozazdrościć:)

3i49tgf6plfmlliy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    W Warszawie też jest pięknie. Aż marzy mi się działka, zielona trawka i hamak. Chyba będziemy musieli pomyśleć o zbudowaniu domu poza miastem. :)

Kasia, to na razie może chociaż leżak/kocyk na balkonie? :) ja się przesunęłam ze swoim pod ogrodzenie, bo to słońce naprawdę mocno daje!

Mała.mi, brzuszek piękny! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 12:41

Kasia82, mała.mi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka ladna pogoda a ja mam balkon w cieniu grr... a 5 pieter w dol z corka na rekach mi sie dzisiaj nie usmiecha...
    Z tymi piersiami.. musze wam powiedziec ze w pierwssej ciazy duzo bardziej mnie bolaly.. a teraz.. to troszke na poczatku a tak to juz ich nie czuje..
    w poniedzialek mam pobranie kwrwi, a we wtorek prenatalne. I ide z corka do gabinetu troszke mnie to denerwuje :/

• Ursa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wróciłam. U nas po prostu przepięknie, 23 stopnie, ptaszki śpiewają, zero chmurek :)Pospacerowałam dłużej niż zamierzałam ale bardzo powoli szłam.

https://www.youtube.com/watch?v=8Fwxr-9t4dQ

A to są widoki z moich tras spacerowych :) Będzie gdzie chodzic z maleństwem :)

onka, Magnosia, ola.321 lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • agania Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak to mówią z tą płcią, że jak serduszkowanie było jak najbliżej owulacji to chłopiec, a dalej dziewczynka? Czy coś pomieszałam?

agu258 lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa bardzo ładna trasa, a powietrze musi być czyściutkie ;) jest czym pooddychać ;)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
‹‹ 603 604 605 606 607 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ