X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mniam, jutro zrobię ogorkowa

nenka2 lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • agu258 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem i ja :-)
    U gin było ok, ale schudlam znowu, wiec lekarz troche się tym zmartwil, spytał czy w ogóle jem... Poza tym to Crp czy CRM nie pamiętam, wyszło za wysokie, ale wtedy byłam lekko przeziebiona.

Nynusia ja suknie mam zamówiona, szyja mi, bo pewnie będę mieć brzuszek. A garnitur dziś kupilismy :-). Właściwie wszystko dla M. dzisiaj kuipilismy - koszule, muszkę, spinki, skarpetki, buty juz wczesniej no i garnitur :-). Wiec jestem szczesliwa :-). A wódkę mieliśmy tez dzisiaj kupić, ale mojemu M. chyba się nie chciało nosic :-D

Poza tym dzisiaj szlam po mieście i wszyscy zwracali uwagę na mój brzuch, chyba juz go na tyle widać :-P

Co do libido, to mniej niż zero. Mój M. zawiedziony i co chwile wręcz prosi byśmy się przytulali. A ja wcale nie mam chęci...

Jeśli chodzi o zachcianki, nie mam żadnych, poza cheetosami o smaku pizza. Mmmm!
    Wiem, ze to swinstwo, ale kurcze no czasem sobie pozwalam.

U nas pogoda tez cudowna! Słoneczko tak pięknie grzeje :-) :-)

11.10.2015 :-) Synuś
    f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheetosy o smaku pizzy popite pepsi pomagały mi na mdłości w 13 tygodniu :D

agu258, agania lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • bursztynowa.lady Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do rozważań o płci dziecka.

My kochaliśmy się w dniu owulacji i ma być chłopczyk. Koleżanki miały cykl monitorowany, również współżyły ze swoimi facetami w dzień owulacji i też wszystkie chłopczyki.

Mój lekarz powiedział, że mimo, iz płec dziecka zależy od wielu czynników to jednak coś w tym jest i oczywiście nie jest to pewna metoda natomiast w wielu przypadkach się sprawdza.

P.S.

Natomiast nie wiem czy zuwayżyłyście ale utrzymuje sie przewaga chłopców nad dziewczynkami i pytanie z czego to wynika.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 18:21

dqprdf9h4ku9de9d.png
    qmol4o1.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w piątek dziewczęta!Późno się melduję,gdyż bylismy z moim na ślubie u przyjaciół w miescie oddalonym o 50 km.Strasznie mnie ta podróż zmęczyła no i musiałam sie wtargać do Sali Ślubów,która była na 3 piętrze!Sapałam jak lokomotywa :-)

Nynusia masz już sukienkę na ślub? Niestety ja jeszcze nie mam,boję się,że jak kupię teraz to pod koniec maja w nią nie wejdę.. Brzusio bardziej urośnie..

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bursztynowa.lady wrote:
    Natomiast nie wiem czy zuwayżyłyście ale utrzymuje sie przewaga chłopców nad dziewczynkami i pytanie z czego to wynika.

Myślę, że z tego, że chłopca wcześniej zauważyc na USG :)

dodinka lubi tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • bursztynowa.lady Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa wrote:
    Myślę, że z tego, że chłopca wcześniej zauważyc na USG :)

Ja to mówię po obserwacji koleżanek i tego ile z nich urodziło chłopca, a ile dziewczynkę :)

dqprdf9h4ku9de9d.png
    qmol4o1.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAA już rozumiem. Myślałam, że na tym wątku :D Nie wiem może to kwestia właśnie tego, że coraz więcej ludzi stara się o dziecko i monitoruje owulacje?

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiec tak, lekarz stwierdzil ze sa to skurcze, ktore trzeba wyeliminowac, dostalam dopochwowo luteine 2x1 i nospe forte 3x1 no i zwolnienie poki co do wizyty u mojego gina czyli na dwa tygodnie. Jutro jade na rozmowe z szefem.
    Zrobil mi usg. Dzidziol fikal, serducjo bilo jak dzwon. Uspokoilam sie i mam nadzieje ze bedzie lepiej.

Nynusia, BATTINKA lubią tę wiadomość

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • aniacicha Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja wpadłam na chwilę by zobaczyć co u was bo jak długo nie zaglądam to ciężko nadrobić :)
    Piękna pogoda to aż szkoda siedzieć w domu :)

Ursa lubi tę wiadomość

201510287051.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wsrod moich znajomych absolutnie teoria sie nie sprawdza, mozna jedynie zwiekszyc szanse na chlopca lub dziewczynke stosujac metode ovu ale nie mozna tego zaplanowac w 100%.nie da sie zaplanowac plci, jakby sie dalo to wiekszosc osob by planowala.

stelianka lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    91c788a316222e31med.jpg

mój brzuszek

Ursa, nat_alia, onka, agu258, paula1, aanaa, BATTINKA, Natka88, FreshMm, Muffinka1019 lubią tę wiadomość

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze ciekawe jaki bedzie w 9miesiacu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 19:08

Kasia82 lubi tę wiadomość

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodinka ale masz brzuszek :D przepiękny :D

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodinka przepiekny brzucholek !

Ja wlasnie wrocilam od 13 na spacerze , w parku , troche u rodzinki i dzien zlecial , pogoda tak przepiekna ze momentami bylam w samej koszulce na ramiaczkach !

Co do wypryskow tez jestem wysypana bardzo na twarzy szczegolnie , a jesli chodzi o zachcianki to narazie nie mialam az takiej zeby juz musiec cos zjesc czy sie napic ale jesli chodzi o jedzenie to tylko w kwas mnie ciagnie !

Lody kwasne , do picia najlepiej woda cytrynowa ,jablka , pomarancze , nic slodkiego!

:)

Ursa, dodinka lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodinka śliczny brzunio :)

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • stelianka Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA wrote:
    Dziewczyny jakie Wy macie piękne ciążowe brzuszki :) jak milo popatrzeć mam nadzieje i ze mnie niedługo wypcha :)

A ja tak leżałam i leżałam i usnęłam (godzinę się przespałam i juz tyle nadziergalyscie ) ale co najważniejsze czuje się już lepiej.

Jak ja zazdroszczę ze korzystacie z ładnej pogody i mnie też słoneczko a ja muszę leżeć i gnić ach... :/
    Batinka ja leżałam 3 miesiące jaknie w szpitalu to w domui jedynie stawałam do toalety cale szczęscie ze mam ją w pokoju.DASZ rade

Czekamy na ciebie CÓRECZKO
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńka, trzymaj się, na pewno będzie lepiej. Moje skurcze nadal są, ale po no-spie lepiej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co radzicie na gorączkę? Złapałam jakiegoś wirusa i od popołudnia mam gorączkę, rośnie niestety i już mam 38 stopni. Wzięłam jeden Apap, ale nie pomógł. Zimne okłady też bez skutku. Jestem trochę przerażona i nie wiem, co robić:-(

• szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asienka trzymaj sie !

rewianka ja tez jestem chora dwa dni mialam goraczke mi pomaga herbata z cytryna i miodem, a na zbicie kurcze jak apap i oklady nie pomagaja moze sproboj z kapusta ?
    To niby najlepsze na piersi jak po porodzie ma sie opuchniete i jest w nich wlasnie temperatura ale podobno dziala najlepiej.
    Wyciaga cala temperature , na pewno nie zaszkodzi listka polozyc na czolo a moze pomoze ! Wracaj do zdrowka :*

~Rewianka~ lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
‹‹ 606 607 608 609 610 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ