X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokladnie niech te chrobska odpuszczaja !
    Dziewczyny milego piatkowego wieczorku , ja juz sie klade i ogladam jakis film , taki dzien byl dzis ze teraz trzeba odpoczac ! Buziaki <3

Ursa, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodinka super Brzusio cudowny <3

Asienka może w końcu ktoś się porządnie zajął i wszystko minie życzę Ci tego :*
    Wszystkim chorującym dużo zdrówka :)

U mnie <3 było przed i po i ww trakcie wiec ja niestety tym się nie mogę sugerować.

I tak macie rację nie ma co na pewno wszystkie będziemy Superowymi mamusiami <3

~Rewianka~ lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa wrote:
    Dodinka mam nadzieję :D

No ja nie wiem czy serduszkowaliśmy w, po czy przed owulacją bo jej tam w ogóle w okolicy nie powinno byc :D Jestem bardzo ciekawa kto tam rośnie pod moim sercem :) Myślę, że to będzie chłopczyk a cieszyc się będę tak samo czy chłopiec czy dziewczynka. Ale powiem Wam, że będę nieco zawiedzona jeśli się nie dowiem we wtorek.

Paula piękna 15 w suwaczku :)
    Ja też będę zzawiedziona 28 jak się nie dowiem wiec wiem co czujesz. Dostałam dodatkowa kasę chętnie bym pokupowala dzidzi rzeczy ale wszystko neutralne to nie bardzo. Wiec odłożyłam kasę na oszczędnościowe i czekam do wizyty

Ursa lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No 28 to już będziesz w 18 tygodniu to u Ciebie większa szansa. Ja będę we wtorek 16t4d no i moja gin ma słaby sprzęt.

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a mój gin znów jest baaardzo ostrożny i boję się że powie ze jeszcze mi nie powie

Ursa lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • agu258 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tez nie wiem czy u nas chłopczyk czy dziewczynka, bo przytulalismy się codziennie. Wiec zobaczymy co to tam wyjdzie :-) :-)

11.10.2015 :-) Synuś
    f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dziś byłam na dodatkowym usg 3d/4d i dowiedziałam się, że na 80% będzie chłopak:)

Dziołszki zdrowiejcie!

Ursa, paula1, Nynusia, aanaa, Kaśku, ~Rewianka~, Lexie, szczesliwa_mamusia21, Magnosia lubią tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • ss Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu a przytulaliscie sie w dzien owul?

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie wrote:
    Witajcie w piątek dziewczęta!Późno się melduję,gdyż bylismy z moim na ślubie u przyjaciół w miescie oddalonym o 50 km.Strasznie mnie ta podróż zmęczyła no i musiałam sie wtargać do Sali Ślubów,która była na 3 piętrze!Sapałam jak lokomotywa :-)

Nynusia masz już sukienkę na ślub? Niestety ja jeszcze nie mam,boję się,że jak kupię teraz to pod koniec maja w nią nie wejdę.. Brzusio bardziej urośnie..
    Ja kupiłam w Orsayu piękna biała taka skromna bo to cywilny wiec nie chciałam jakoś szaleć i jest taka zbierana pod biustem i do połowy dodatkowa koronka jako taka narzutka wiec brzusio może rosnąć będzie miał dużo miejsca ;)

Lexie lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no właśnie Ursa ty miałaś tez jechać na USG 4d i nie pojechaliscie?

l22nhdgeccid541p.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    A no właśnie Ursa ty miałaś tez jechać na USG 4d i nie pojechaliscie?

Oglądałam filmiki 4d z tego okresu ciąży i takie nie bardzo były. Kawałek mamy do GW więc stwierdziliśmy, że pojedziemy sobie jak dzidziuś będzię już większy i kształtniejszy :)

Nynusia, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to już sto razy liczyłam kiedy mogło być u nas poczęcie i nic mi się nie zgadza :D Zwłaszcza, że na początku myślałam, że ciąża jest dużo młodsza bo miałam normalny okres w ciaży :D Wg usg jak wyliczam to zaszłam 18 stycznia a 19 miałam niby okres :D no i 18 sie bzykaliśmy ale też 16 więc nie wiadomo co z tego wyjdzie :D okaże się mam nadzieję 28 kwietnia :)

Nynusia ja będe 28 w 17 tygodniu i nie wychodzę z gabinetu jeśli mi nie powie czy to chłop czy babsztyl :D

Ursa lubi tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sumie, to u nas bylo i przed i po i w trakcie więc nic mi z przewidywań na tej podstawie ;)

21.10.2015 Leon <3
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny:)

Rzadko pisze, ale czytam na bieżąco. Bylam dzis na usg prenatalnym i testach pappa.
    Ledwo lekarka wlaczyla konitor, to juz powiedziala, ze to chlopak :) Maluszek ma 8,2 cm, przeziernosc w porzadku, reszta parametrow rowniez. Wyniki pappa za tydzień.
    Na wizycie u mojego gina ma zostac potwierdzona plec, zobaczymy czy przz 2 tygodnie nic sie nie zmieni ;)

madu, agu258, paula1, Nynusia, ~Rewianka~, ola.321, Lexie, szczesliwa_mamusia21, nat_alia, Magnosia lubią tę wiadomość

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry mamusie !
    Rewianka wspolczuje choroby :( Tez sie mecze i niestety musialam oswiedzic lekarza ,bo bala sie , ze to angina . Naszczescie ( nieszczescie )panuje u nas wirusowka i przepisal paracetamol i jakies psikadlo do nosa . A ja juz mam strop pod nosem :(
    Jeszcze raz duzo zdrowka dla schorowanych :)
    Wczoraj pierwszy raz od zajscia w ciaze pojechalismy do znajomych na kawe, a wrocilismy o 1 w nocy . Nawet nie sadzilam , ze jestem w stanie tak dlugo wysiedziec :)
    Dziewczyny mam prosbe : jesli macie zdjecia z USG waszych pociech z okreslona przypuszczalna plcia mozecie wkleic ?

~Rewianka~ lubi tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :D Ja zaraz wskakuję do wanny :) Umówiłam się dzisiaj z koleżankami na 15 a jeszcze muszę zajechać gdzieś kupić coś na nowe mieszkanie dla jednej z nich. To będzie moja pierwsza wizyta w jej nowym mieszkaniu więc myślę, że wypada.
    Trochę nie mam pomysłu. Jak nic mi się nie spodoba to chyba wybiorę bezpiecznie storczyka. Czy nie? Bardzo przereklamowane ostatnio się zrobiły ale z drugiej strony, nie wymagają dużej pielęgnacji a świetnie pasują do każdego wnętrza.

Lojkalojka Dodinka miała foto z siusiakiem :)

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa jesli chodzi o upominek dla kolezanki to ja tez poszlabym w storczyki :)
    Tak jak piszesz to bezpieczny prezent . No chyba , ze dobrze znasz kolezanke i wiesz w jakim stylu ma urzadzone gniazdko to wtedy mozesz bardziej poszalec .Ja napszyklad lubie ladne swiece i wazony.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 08:54

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja. To moje pierwsze doswiadczenie z luteina i czy bolala Was po niej glowa? Mnie booi, ake wole to niz ryzyko skracania szyjki. W nocy jeszcze meczylam sie z bolem brzucha, teraz jem sniafanko i lece do szefa powiedziec mu ze mam zwolnienie, choc nie wiem jak to przyjmie. Teraz mamy najgorszy czas w pracy, mloda sama napewno nie da rad, ale ja nie poswiece dzidziolka dla pracy.
    Pieknej soboty wam zycze, bo pogoda zapiwiada sie cudna. Ja tez mam zamiar troche twarz poopalac w wiosennym sloneczku. Buziaki

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńka u niektórych faktycznie Luteina powoduje wzmożone objawy ciążowe w tym ból głowy :/ Ale potem organizm się przyzwyczaja... podobno. Mi ciężko z własnego doświadczenia coś powiedziec bo ja luteinę biorę od 4 tygodnia ciąży i czułam się fatalnie aż do 14 tygodnia ;)

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie luteina zadnych dolegliwosci nie wywolywala :) . Ale w tym okresie beda nas bolaly glowki, bopamietam ze w poprzedniej tez sie meczylam.. i tobylo straszne

‹‹ 608 609 610 611 612 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ