X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21, mnie lekarka na usg genetycznym powiedziala, ze wielu rodzicow laczy usg polowkowe z usg 3d/4d i jesli bysmy tak chcieli, to poleca od 20 tc (nie wczesniej).

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 mój jeden ukochany storczyk biało herbaciany zawitl właśnie ponownie czyli już 2 rok pod rzad

Katarzyna87 lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny fajne maluszki! :)
    Teraz w końcu będę miała trochę więcej czasu na forum, bo ostatnio to ojej, urwanie głowy. Wczoraj miałam cały dzień twardy brzuch i taki ciągnący do dołu, dziś na szczęście jest ok.
    Oj storczyki to ja uwielbiam :)
    Fajnie, że już zaczynacie poznawać płeć, ja jeszcze sobie poczekam miesiąc, ale zleci pewnie szybko. Po południu postaram się wrzucić mój brzucho ;)
    Buziaki :*

wnid9vvjodizjocx.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to dobrze ze napisalyscie , mam juz jakis obraz tego wiec moze wybiore sierpien , bedzie juz na pewno wszytsko fajnie widac mam nadzieje a akurat bedziemy na urlopie .
    Dzieki dziewczyny , wy to zawsze kazdy problem rozwiazecie :*

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany dziewczyny dopiero usiadła, od rana obiad, sprzatanie, zostal mi jeszcze taras, ale to juz mąż musi mi pomoc.

km5st5odymuuq2ts.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak obiecałam, mój brzucho :

24f315933f88f66am.jpg

Oczywiście mój pies w tle, bo jakby to ona nie na zdjęciu ;p

Aagatkaa1984 fajnie się masz, sprzątanie jeszcze przede mną :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 12:55

nat_alia, Lexie, Katarzyna87, Magnosia, Nynusia lubią tę wiadomość

wnid9vvjodizjocx.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa ja dzisiaj idę na parapetówkę i koleżanka zażyczyła sobie pościel. Ale ją zapytałam prosto z mostu co jej się przyda. Jak my robiliśmy parapetówkę, to znajomi też pytali, a ci co nie zapytali to przynieśli, kwiatka, wazon, jakieś kubki, patelnię. Zależy czy ta koleżanka jest całkowicie na nowo na swoim czy to przeprowadzka z mieszkania do mieszkania.

Ursa lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mufinka , fajniutki brzucholek ! :)
    Ja wlasnie zajadam kanapeczki z ogoraskiem i rzodkieweczka :) mniam

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Ewalika Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 jesli dtorczyk Ci nie kwitnie to obetnij kikuty powyzej 2 laczenia czy jak to nazwac od dolu ;) poczekaj i na pewno odrosnie ;) moje tylko raz obcielam bo sie nie chcialy nrac i teraz kwitnie prawie caly czas :) moja tesciowa obcina caly czas i tez kwitnie :)
    Dziewczyny ja znowu mam pytanie odnosnie cisnienia i boli glowy czy ktoras z was miala cisnienie 120 na 103 i puls 96? Albo podobnie bo ja wczoraj wieczorem taki mialam i myslalam ze mi glowe rozerwie.. nie pojechalam do szpitala bo moj M sobie piwkowal z kolegami :( dzisiaj jak sie powtorzy to chyba juz pojade..
    Ursa probowalam lyzke cukru zagryzac plastrem cytryny ale u mnie bez efektu niestety :(
    A dziewczyny sliczne macie brzuszki i bobaski juz :*

nenka2, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

relgrl68722yz04m.png

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewalika ja mialam podobne , tez mi glowe rozrywa a dosy czesto sie to zdarza , ale na to niestety nie mam lekarstwa , okladam sie wtedy plastrami apap sa swietne chlodne i daja ulge , dzis tez czuje bol glowy , mniejszy ale to chyba przez pogode .

Zdrowka zycze :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a na bol glowy jeszcze podobno jest dobrze napic sie kawy z cytryna , osobiscie nigdy na to sie nie zdecydowalam bo wydaje mi sie to takie niedobre ... ale podobno nawet 2 lyki slabej kawy z wieksza iloscia cytryny i pomaga , ale to tylko o tym czytalam nie probowalam :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie kochane...

jak jeszcze staraliśmy się o dzidziusia miałam straszne bole glowy ale moja pani doktor powiedziała że to z ilości progesteronu ( luteiny ) i zmniejszyła mi wtedy dawke i było lepiej... teraz od czasu do czasu również boli...

muffinka - piekny brzuszek :)

miłego slonecznego dnia wam zycze :)

Nynusia lubi tę wiadomość

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • stelianka Przyjaciółka

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w sobotni ciepły dzien.Zrobiłam dzis zdjęcia mojego brzuszka.Zobaczcie sami jaki mały.A w środę zaczynam 17TC.
    http://pokazywarka.pl/brqbun/#zdjecie14898509

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 16:37

Czekamy na ciebie CÓRECZKO
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewalika masz dolna granice cisnienia za wysoka i jesli to sie bedzie powtarzac to koniecznie idz do lekarza, bo to pomijajac juz bol glowy jest grozne samo w sobie.
    Ja w pracy wszystko zalatwilam i czeka mnie dwutygodniowy odpoczynek, z malymi wyjatkami na prace, ale to po dwie, trzy godzinki. Dzis odpoczywalam na lonie natury, troche zazylam slonwczka, a terqz juz leze w domku i regeneruje sily, co by jakas kolacje wysmerfowac. Musze sie jeszcze pouczyc, bo mam jutro egzamin na uczelni, ale po nim jade do domku, bo nie bede siedziala na wykladach, mam w koncu zwolnienie. Spokojnego popoludnia.

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    Witam w sobote dziewczynki :)
    Piekne te wasze zdjecia ! Moze i ja sie w poniedzialek dowiem ?
    Niech ten cas szybciej leci , trzeba sie zajac jakimis porzadkami wtedy na pewno szybko pojdzie ! :)

Dziewczyny mam pytanie , pomozecie ?

Chcialabym isc w maju/czerwcu na usg 4d , myslicie ze to dobry czas by wystarczajaco duzo zobaczyc ? Wiem ze niektore z was juz mialy dlatego pytam :)

To zależy, czego się spodziewasz. Ja w pierwszej ciąży byłam w 23 czy 24 tyg. i to był idealny czas, bo widzieliśmy rysy twarzy, cudnie ukształtowany nosek i dzidzia była taka "namacalna", bo to już spory człowieczek. Teraz teź przed 20 tyg. nie pójdę na 3d, chyba że przy okazji lekarz zrobi.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:
    Nynusia ja też kocham storczyki, ale niestety to jest miłość jednostronna, bo zawsze zostają mi gołe kikuty i nie chcą rosnąć dalej ;p

To zupełnie jak u mnie. :)

Katarzyna87 lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mamusia, poprawiam się. Znalazłam usg, to był początek 27 tyg., czyli skończony 26. Już szukam zdjęć dla Ciebie, ocenisz czy wolałabyś pójść wcześniej czy później.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mamusia, nie wiem czy to zadziała, ale spróbuję. Na tym filmiku jest moja córcia, usg robiłam po skończonym 26 tyg, a dokładnie był to 26 tydz. 1 dzień.

View My Video

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 17:22

Katarzyna87, Magnosia, ~Rewianka~, Nynusia lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Ewalika Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńka_86 wrote:
    Ewalika masz dolna granice cisnienia za wysoka i jesli to sie bedzie powtarzac to koniecznie idz do lekarza, bo to pomijajac juz bol glowy jest grozne samo w sobie.
    Ja w pracy wszystko zalatwilam i czeka mnie dwutygodniowy odpoczynek, z malymi wyjatkami na prace, ale to po dwie, trzy godzinki. Dzis odpoczywalam na lonie natury, troche zazylam slonwczka, a terqz juz leze w domku i regeneruje sily, co by jakas kolacje wysmerfowac. Musze sie jeszcze pouczyc, bo mam jutro egzamin na uczelni, ale po nim jade do domku, bo nie bede siedziala na wykladach, mam w koncu zwolnienie. Spokojnego popoludnia.
    Asienka ja zadzwonilam dzisiaj do ginekologa bo nie na zarty sie wystraszylam ale on mi powiedział ze w 16 tygodniu skoki cisnienia nie sa zwiazane z ciaza ze to pogoda tak wplywa i mam sie nie sugerowac chwilowym skokiem mierzyc co kilka godzin cisnienie i obserwowac zmiany
    . Mowi ze nie chce wprowadzac na razie lekow bo beda dzialaby tez na dzidzie wiec jesli dam rade to lepiej nic na to nie brac.. a na bole glowy mam brac 2 tabletki apapu i isc spac..

relgrl68722yz04m.png

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia dziękuje za odpowiedz , chciałabym zobaczyć te zdjęcia ale wyświetlają mi się tylko Twoje z wózkiem i chyba z corcia ale USG nie widzę ;( będę jeszcze próbować może cos źle otwieram ! :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
‹‹ 610 611 612 613 614 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ