X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia nie miałam na tablecie programu, weszlam na kompa i ogladnelam ! No przepiękny film , wiec w takim czasie będzie najlepiej na taka wizytę ! Piękne widac dzidzie , mały cud <3 dziękuje :*

Kasia82 lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    Szczęśliwa mamusia, nie wiem czy to zadziała, ale spróbuję. Na tym filmiku jest moja córcia, usg robiłam po skończonym 26 tyg, a dokładnie był to 26 tydz. 1 dzień.

View My Video

Zastanawiałam się czy iść na 4d do mojej gin - tak oficjalnie, z nagraniem na płytkę. Teraz już wiem - idę!
    Cudny filmik!

Magnosia, Kasia82 lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak ja mocno czuje mojego dzidziusia! Az mi reke wypycha, albo ide normalnie na spacer a tu buf buf czuje go. A jestem w 12tyg+5dni troche mnie to zadziwia...
    moze to przez to zgiecie macicy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 20:10

Lexie lubi tę wiadomość

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczor, chyba dzis kazda zajeta przy sobocie tak tu cichutko ! :)
    nenka2- ja czasem jak leze na brzuchu to tez czuje buf buf i jak dotkne reka to czuje male ruchy choc nie wiem czy to bobas czy jakies jedzenie sie tam przewraca , choc nigdy tak nie czulam wiec stawiam na bobasa , a jestem juz jutro 13 tydzien a wg usg 13+3 :) Tez nie wiem czy to juz mozliwe , ale z niecierpliwoscia poczekam na mocne kopniaki ! :D

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiem ze to forum o ciąży ale musze cos Wam wyznać:(
    Właśnie się pokłóciłam z mężem i to na maxa (oczywiście o teściową jak zwykle) wypil 2 piwa ale mysle ze się nie upil wykrzyczał mi ze jego rodzice sa dla niego najważniejsi!! Myślałam ze jest inaczej :(( no ale się przeliczyłam. Ze go wzięłam na drugie dziecko (bo to ja bardziej chciałam)! Ze się nie wyprowadzi od swoich rodziców i będzie mieszkal z nimi do konca życia ( mieszkamy w jednym domu) nagadał mi nagadał i wyszedł do kolegów na piwo.
    A ja? Leze i ryczę ze mam takiego męża po 15 latach mnie ,,nakopał,,po gębie.

Na co dzien jest ok ale chyba mu coś na sercu lezalo i przy dzisiejszej kłótni mi to wygarnął:(( k...mac! Dlaczego?

3i49tgf6plfmlliy.png

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane jeszcze jak moge to sie pochwale ! Dzis weszlam na allegro i na aukcje karuzeli do lozeczka fisher price z projektorem , i akurat jedna konczyla sie o 20 poczekalam i WYGRALAM za 56 zł , wyglada jak nowka no bo wiadomo co to dzieciatko zuzyje takiej karuzeli :) Jestem bardzo zadowolona ! Pierwszy ''wiekszy'' zakup , akurat jutro zaczynam 4 miesiac wiec taki prezencik dla dzidzi :)

nenka2, Nynusia, Kasia82, agu258 lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Batinka , wiem ze trudno sie nie przejmowac , ale to cali faceci , moze tez w jakis sposob przezywa ciaze i tez ma swoje humorki , musimy pamietac ze oni sa mniej uczuciowi i teraz wyszedl na piwko bedzie sie bawil nie bedzie myslal o tym a ty w tym czasie bedziesz plakac , my kobitki wlasnie tak reagujemy :(
    ale teraz nie mozesz sie denerwowac , mysl o dzidziulki a facet moze otworzy oczy jak zobaczy ze jestes smutna .

Eh.. Ci faceci , ale zobaczysz bedzie dobrze na pewno! :*

BATTINKA lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    Dobry wieczor, chyba dzis kazda zajeta przy sobocie tak tu cichutko ! :)
    nenka2- ja czasem jak leze na brzuchu to tez czuje buf buf i jak dotkne reka to czuje male ruchy choc nie wiem czy to bobas czy jakies jedzenie sie tam przewraca , choc nigdy tak nie czulam wiec stawiam na bobasa , a jestem juz jutro 13 tydzien a wg usg 13+3 :) Tez nie wiem czy to juz mozliwe , ale z niecierpliwoscia poczekam na mocne kopniaki ! :D

Tylko ze to sa mocne kopniaki! Przykladam reke i on normalnie mnie w nia kopie i czuje jak sie kreci! Co prawda w pierwszej ciazy tez w 13tyg czulam ruchy moe to moja natura...

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka nie martw sie, poogladaj rzeczy dla dzieci albo wozki, O albo dzieciaki na tvnie leca teraz..
    moj tez tak ma ze odwala.. a po dwoch dniach gruchamy jak golabki :/

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozliwe , wiec tylko sie cieszyc , ze malenstwo juz daje o sobie znak ! :)
    Na pewno to nie powod do zmartwien a jesli w poprzedniej ciazy tak mialas to teraz tez to mozliwe :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    Mozliwe , wiec tylko sie cieszyc , ze malenstwo juz daje o sobie znak ! :)
    Na pewno to nie powod do zmartwien a jesli w poprzedniej ciazy tak mialas to teraz tez to mozliwe :)
    Nie chce zeby ktos bral mnie za wariatke.. we wtorek mam lekarza i prenatalne wiec z nim pogadam jak to jest bow necienic o tak szybkich ruchach nie znalazlam

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale oczywiscie jestem pewna, ze to sa ruchy ;)

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane witam się w ten ciepły wieczorek;)

Nenka2 wydaje mi się ze to sprawa indywidualna i to może być dzidzia. Ja moja czuje od 5 dni.

Battinka kochana nie przejmuj się. .. wiem, że łatwo powiedzieć ale mój też raz mi powiedział ze wzięłam go na dziecko może nie dosłownie ale to chciał powiedzieć i czasem jeśli ja bym się nie hamowala to by były wojny na całego. I wydaje mi się ze faceci juz tak mają ze muszą mieć to ostatnie słowo i lubią robić na złość. Mój ma jeszcze jedną wadę nie umie przepraszać woli udać ze się nic nie stało. .

l22nhdgeccid541p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj ma to samo, przez cale zycie moze raz mnie przeprosil i to za jakas blahostke :/ i nic nie dotrze do takiego grr

• Kasia82 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:
    Zastanawiałam się czy iść na 4d do mojej gin - tak oficjalnie, z nagraniem na płytkę. Teraz już wiem - idę!
    Cudny filmik!

Dziewczyny, miałam kilka takich krótkich filmików na płycie. Po latach ogląda się je z przyjemnością, ale na żywo to jest niesamowite wrażenie, zupełnie jakby dzidzia była już z Wami. Jeśli macie już starsze dzieci, to koniecznie weźcie je ze sobą na takie badanie. To na pewno będzie to ogromne przeżycie dla całej rodzinki. A ok. 25- 26 tyg. maluszki są już spore, więc naprawdę dużo można zobaczyć. ;)

w5wq8ribpvtivstd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak bedzie mnie stac to zabiore coreczke, bo ona jeszcze malutka i dopiero zaczyna rozumiec takie rzeczy, a to jej w tym pomoze :)
    Tak sobie planowalam, zobaczymy.

Kasia82 lubi tę wiadomość

• Ursa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja miałam dzisiaj ochotę zamordowac Yennę. Po powrocie (nie było mnie 4 godziny) zastałam porozdzierane łóżko, gąbka walała się po caluteńkim domu razem z tynkiem ze ściany. Wyrwała kątownik ze ściany.

Ewalika miałam dokładnie tak samo jak ty, w Wielki Piątek, pisałam nawet o tym na forum. Jeden dzień świrowało mi ciśnienie, w kryzysowym momencie miałam 155/114 i 113 puls! A czułam się jakbym miała zawału zaraz dostac. Serce tłukło się jak szalone w piersi, w oczach takie dziwne uczucie, jak wstawałam to mi się kręciło w głowie itd. Ja mam zwykle problem z zza niskim ciśnieniem dlatego dla mnie taki skok to szok dla organizmu. Mi pomogła melisa (albo po prostu samo z siebie zaczęło spadac).
    Wieczorem jeszcze miałam wysokie ale już spadało na 140 na dziewiędziesiąt pare. A rano znowu moje ciśnienie 110/70 i tylko puls 95.

Od tego czasu nigdy sie to już nie powtórzyło a mierzę dwa razy dziennie z polecenia mojej gin. Mam nadzieję, ani u mnie ani u Ciebie więcej się to nie powtórzy. A moja Gin tak samo jak Twój powiedziała mi że na jednorazowy skok nic mi nie może dac ale jeśli już raz się zdarzył taki skok ciśnienia to muszę je bardzo skrupulatnie kontrolowac.

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Ewalika Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa cos w tym jest widocznie skoro powiedzieli nam to samo ;) eh no to mam nadzieje ze to sie juz nie powtorzy u żadnej z nas :)
    Co do pieska to pamietam jak kiedys przyjaciolka poprosila mnie zebym wyszla z jej psem bo pracowala po 12h a on biedny sam w domu byl. Wiec pojechalam wchodze do pokoju a tam wygryziona ogromna dziura w kanapie i pelno pianki wszedzie.. ladny szok nie wiedzialam ze pies moze dokonac takich zniszczen ;)
    Twojemu pieskowi musialo sie bardzo nudzić :)

relgrl68722yz04m.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, może Wy mi pomożecie, bo już nie mam pomysłu i jestem zniechęcona. Chcemy wyjechać na wakacje, tradycyjnie dwutygodniowy wypoczynek. Najpierw miały być góry, teraz z wiadomych względów, lepiej wybrać spokojniejsze miejsca, aby się nie katować. No to morze, ale też mi nie pasuje, bo tłumy na plaży, Mazury - kleszcze i komary, a na południu Europy za gorąco. Nie dogodzisz! :( Czy tylko ja mam takie wakacyjne dylematy?

w5wq8ribpvtivstd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieszkam nad morzem, i w ciazy bylo mi codownie!!! Kapalam sie plywalam, lezalam pod parasolem(wypozyczenie na caly dzien7zl kosztuje) teraz tez sie ciesze ze tak wyszlo ze w wakache duzy brzuszek.. i znowu pokorzystam, morska woda naprawde niezle na mnie wplywala.. na obrzeki bole krzyza itp..

‹‹ 611 612 613 614 615 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ