X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • miska2503 Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też życzę spokojnej niedzieli, a my lecimy na grilla pierwszego w tym roku.

Ursa lubi tę wiadomość

Zosia
    l22ndf9he4ul08c3.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzajemnie , udanego grilka ! :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA wrote:
    Dziewczyny wiem ze to forum o ciąży ale musze cos Wam wyznać:(
    Właśnie się pokłóciłam z mężem i to na maxa (oczywiście o teściową jak zwykle) wypil 2 piwa ale mysle ze się nie upil wykrzyczał mi ze jego rodzice sa dla niego najważniejsi!! Myślałam ze jest inaczej :(( no ale się przeliczyłam. Ze go wzięłam na drugie dziecko (bo to ja bardziej chciałam)! Ze się nie wyprowadzi od swoich rodziców i będzie mieszkal z nimi do konca życia ( mieszkamy w jednym domu) nagadał mi nagadał i wyszedł do kolegów na piwo.
    A ja? Leze i ryczę ze mam takiego męża po 15 latach mnie ,,nakopał,,po gębie.

Na co dzien jest ok ale chyba mu coś na sercu lezalo i przy dzisiejszej kłótni mi to wygarnął:(( k...mac! Dlaczego?

Battinka.. To takie przykre co piszesz.. Ja chyba dałabym Mu w gębę,kazała się wyspac i przemyśleć swoje słowa.. Wiem,że jest Ci smutno ale pomyśl o swoich dzieciach,które kochają bezgranicznie i dla Nich jesteś najważniejsza :-) To ktore nosisz pod serduszkiem nie chce aby mamusia sie tak stresowała.. Głowa do góry! <3

Ursa, BATTINKA lubią tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka jakoś przoczyłam Twój wpis :( Ależ cham z tego Twojego męża. Troszkę wiem co czujesz bo ja też tu jestem na zasadzie "ja i ich trójka" no ale druga prawda, że mój nigdy w twarz mi nie wykrzyczał, że oni są ważniejsi.

Mam nadzieję, że do tego czasu już sobie przemyślał to co powiedział i kaja się u Twych stóp.

A ja właśnie zrobiłam "demolkę" w kuchni. Wszystko poprzestawiałam.

BATTINKA lubi tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Marta28 Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka bądź dzielna i nie daj się im. Mój czasem też robił mi awantury - poprzedzone rozmowami z rodzicami. Dopiero jak dowiedział się u ciąży to stara się mnie nie denerwować..

2nn33e3kygfl7iaf.png

7b13822a6ea8651351a8fcaa026c5d99.png
    Kalendarz

• Marta28 Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa ja dzisiaj też przedstawiłam mężowi swoją wizje przemeblowania .. No ale na tym się skończyło że stwierdził że tak jak najlepiej.!! A czemu ? Bo jego rodzice nic nie przedstawiają od 30 lat. Bo wszystko ma.swoje miejsce..

2nn33e3kygfl7iaf.png

Kalendarz

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ślubu to my tak samo nie jesteśmy skorzy do zabawy wiec dlatego też nie robimy wesela. My się postawiliśmy rodzicom bo organizujemy wszystko z własnych pieniędzy
    Stanęło na ślubie cywilnym po którym dla wszystkich gości (tych nawet nie zaproszonych ) będzie lampka szampana. A dla reszty po ej obiad tort i zimna płyta bardzo różnorodna z wódka lub winem i napoje bezalkoholowe bez ograniczeń taka imprezka ba 5h a rodzice jeśli chcą to potem zaprosza jeszcze do domów na dłuższą popijawe i juz. Myślę że to dobre rozwiązanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 15:35

Lexie lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za słowa otuchy bp na dzień dzisiejszy jestem sama ze sobą i swoimi problemami.
    Mój mąż wrócił rano z butelka perfum jak się zapytałam skąd ma powiedział ze od koleżanki chamisko jedne niewiem gdzie byl i co robił.
    Jednak wiecie co nie gadamy ze sobą i nie zamierzam z nim gadać za dużo przykrych słów mi powiedział!! Mysle ze nie zasłużyłam na nie po prostu tak uważam.
    Ach szkoda gadać. Mam dość.
    Jutro ok 18 mam wizytę u ginka bo te bóle brzucha mi dokuczają niemiłosiernie czy wy wiecie ze ja juz kończę 3 paczkę nospy? Okropność! Z córcia jak byłam w ciąży nie zjadłam ani jednej a teraz pakuje w siebie bo muszę:(

Tak nieraz mi przechodzi przez myśl że ta ciąża chyba nie jest mi pisana cos mi tu nie gra.

Aj w ogóle przepraszam za mój kiepski humor zawracam Wam głowę ale z drugiej strony dobrze ze jesteście i ze mi doradzicie (czasem dobrze zaciągnąć opinii osób trzecich) dziękuję! :)

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka i dobrze nie oddzywaj się do niego
    Poczekaj na jego ruch. Nie jesteś sama masz dzieciątko ktktóre Cię potrzebuje i to drugie które nosisz pod serduszkiem dla którego Ty musisz być silna. Nie mów ze ciąża Ci nie jest pisana czasem tak jest ze jedna jest gorsza od drugiej albo pierwsza lepsza druga gorsza . Nie zamartwiaj się. Życzę Ci żeby jutro gin Ci dal złoty środek na to. Trzymaj się;*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 16:08

l22nhdgeccid541p.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Batinka zgadzam sie z Nynusia , nie odzywaj sie do niego skoro on sie nie poczuwa do niczego to ty sie nim nie przejmuj niech pierwszy poczuje ze musi cos zrobic ,
    a jutro na pewno gin cos poradzi ! A ciaza jest Ci pisana to nasz maly cud i Twoj pod twoim srduchem , musisz byc silna ! :*

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • stelianka Przyjaciółka

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Batinka ptrzypomian mi się moja sytuacja kiedy mieszkałam z teściowa pod jednym dachem na 32m2.Owczesny mąz to co ustalił ze mną przedyskutowł z mama i zawsze zrobił tak jak ona uważała ze dla nas najlepiej.Mamusiawie najlepiej i zna się na wszystkim.Po pięciu latach powiedziałam dość.Ułożyłam sobie zycie na nowo z dala od rodziców moich i obecnego męża.Zycie wspólne z teściami nie zawsze musi być niedogodne a wszytsko zależy odmęża czy odetnie pępowinę czy jednak jego własna rodzina będzie na pierwzym miejscu a więc żona,dzieci.Batinka wierze ,że dogadacie się z mężem ale póki co bądz twarda nie ulegaj dopóki nie przeprosi Cie.To co czujesz Ty CZUJE MALEŃSTWO w tobie.

Czekamy na ciebie CÓRECZKO
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja witam się dopiero teraz :)

Battinka - Dziewczyny mają rację, nie ma co sobie zawracać M głowy, Ty masz teraz się wyluzować i niech sobie gada co chce. Może dojdzie do niego jaką głupotę palnął, będzie ok trzeba tylko cierpliwości i spokojnego podejścia. Trzymam kciuki za sprawę z M i żeby bóle w końcu ustąpiły!! :)

My z M też uwielbiamy podróżować i co rok na wakacje gdzieś byliśmy. W tym roku nie wybieramy się nigdzie ze względu na dzidzię :). Jeszcze sobie ten rok odbijemy ;).

Marta - może Twojemu M się nie chce robić przemeblowania bo czuje pismo nosem że on by musiał je robić i rodzice to tylko wymówka ;) ;)

Ursa - no to Twój pies miał zabawę hehe :)

Ursa, BATTINKA lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Marta28 Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola powiem Ci że mój mąż ma po ojcu takie powiedzenie " zrobi się , to tamto, "
    Aż w końcu zaczęłam się śmiać jak.coś obiecywał .. " tak 3 lata później ". :-)

ola.321 lubi tę wiadomość

2nn33e3kygfl7iaf.png

Kalendarz

• Ursa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf skończyłam sprzątac całą chatę. Jestem z siebie mega dumna :) Teraz się kładę i czekam na mężusia :) Mam nadzieję, że przywiezie mnóstwo pięknych zdjęc :)

Lexie, aniacicha, ola.321, Nynusia, aanaa, BATTINKA lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za gratulacje dla corci, synkowi niestety nie poszlo, ale liczy sie udzial. Pogoda sie popsula, ale cieszr sie na mysl o moich dwoch tygodniach wolnego. Fakt ze na kilka chwil bede prace odwiedzac by dopilnowac tego czy owego, ale to ulga ogromba. Brzuch boli mnie juz tylko na wieczor i w nicy czadem sie budze z tym, ale wiecej odpoczywam i jestem dobrej mysli.

ola.321 lubi tę wiadomość

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas wieczór super. Pogoda piękna byliśmy na długim spacerze aż mnie nogi bola ale za to będę dobrze spać ;)

~Rewianka~, agu258 lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że i mnie w końcu uda się przespac tę noc. Ostatnio praktycznie nie sypiam a jak już śpię to cały czas mam świadomośc swojego ciała, tego, że leżę- taki półsen.

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa ja nie mogę narzekać bo jak już usnę to wstaje tylko na siusiu i idę dalej spać. A zazwyczaj zasypiam od razu, kładę się i bach już śpię ale to zapewne przez szybki tryb życia jaki prowadzę, niestety baardzo się męczę bo od godziny 14 już usypiam a gdzie tam do 22

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś idę wcześniej spać.

Ale tu cicho ;)

Dobranoc;)

l22nhdgeccid541p.png
  • miska2503 Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia zazdroszczę ja zawsze miałam problem ze snem a teraz mam wrażenie, że jest jeszcze gorzej bo zawsze spałam na brzuchu a teraz próbuje na boku ze względu na dzidziusia. Podobno najlepiej w ciąży spać na lewym boku

Zosia
    l22ndf9he4ul08c3.png
‹‹ 613 614 615 616 617 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ