Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nieraz mam bezsenność ale nie tak często , za to w nocy 5 razy siku , choć nic nie pije pęcherz cały jak bym wypiła litr wody ! Ale później tez zasypiam szybciutko.

Co do pozycji tez zawsze spalam na brzuchu wiec ciężko mi inaczej , ale daje sobie teraz dużego Jaśka pod nogi jak leże na boku i to bardzo pomaga :) a jak będę w Pl planuje kupić poduszkę rogala dla kobiet w ciaz :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lecie spac dziewczynki i tak chyba każda zajęta niedziela , relaksujcie się od jutra nowy tydzień i coraz bliżej do października ! Miłych snow :*

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez spac, bo jutro pobudka o 7 na badanie krwi..

• Natka88 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, powiedzcie mi dlaczego akurat powinno sie spac na lewym boku, bo wszedzie sie to przewija, a ja naprawde nie mam pojecia? ;)
    Poki co brzuch mi nie urosl, a najwyzej lekko "stwardnial" i spie nadal na brzuchu. Od urodzenia tak mam. Pamietam jak mi mama opowiadala, ze calymi nocami spac nie mogla, bo sie bala ze sie udusze na brzuszku, a jak tylko mnie przedkladala na bok lub plecy, to darlam sie w nieboglosy.

Milego dnia:)

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co znalazłam i usłyszałam na ostatnim szkoleniu BHP:

Gdy leży się plecach lub na prawym boku, istnieje ryzyko ucisku żyły głównej dolnej, która przebiega po prawej stronie kręgosłupa. Pozycja na plecach lub na prawym boku utrudnia krążenie, krew w mniejszym stopniu dociera do serca, macicy, czy mózgu, koncentrując się na dolnych partiach ciała, co może skutkować nawet omdleniem przyszłej mamy i niedotlenieniem płodu. Jeśli przyszła mama w zaawansowanej ciąży odpoczywa na prawym boku, to przy chęci wstania, może dojść do nagłego spadku ciśnienia tętniczego i zasłabnięcia. W ciąży ponadto znacznie wzrasta ryzyko powstania zakrzepów oraz żylaków.

Odpoczynek na lewym boku jest bezpieczniejszy również dla nerek, które mogą łatwiej usuwać nadmiar wody i produktów przemiany materii. Poza tym pozwala przeciwdziałać uczuciu ciężkości nóg, skurczom łydek czy słabości mięśni nóg. Wypoczywając na lewym boku również łatwiej się oddycha.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 08:51

Natka88 lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • kasiulka87 Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka88 z tym lewym bokiem chodzi o to ze po prawej mamy zyle glowna dolna, jak macica jest juz duza to moze ja ucisnac, zmniejszyc doplyw krwi i doprowadzić do omdlenia np. Ale to obowiązuje dopiero jak jest duzy brzuch czyli powiedzmy od polowy drugiego trymestru. Ja nie wiem jak z tym dam radę bo od zawsze spalam na brzuchu lub na orawym boku ;-)

Natka88, agu258 lubią tę wiadomość

kasiulka87
    p19uugpj4gj52rmg.png
    bl9c82c3a80l5w83.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja sobie nie wyobrazam spac cala noc na jednym boku, jak skoro wszystko cierpnie?narazie sie tym nie przejmuje i spie jak mi wygodnie, chociaz juz sie tym martwie jak to bedzie za jakis czas.

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • aniacicha Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was po weekendzie :) jak wam zleciał weekend u mnie piękna pogoda była wiec mi ciężko usiedzieć w domu
    co do spania na jednym boku to też sobie nie wyobrażam przespać tak całą noc :/

201510287051.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie da rady spać przez całą noc na jednym boku. Ja staram się spać na lewym, ale jeśli muszę zmienić pozycję, przekręcam się na prawy. W zaawansowanej ciąży też tak robiłam i nic mi nie dolegało. ;)

w5wq8ribpvtivstd.png
  • aniacicha Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko śpię na boku albo prawym albo lewym nie mogę spać na plecach czy brzuchu

201510287051.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam poniedzialkowo:)
    Ja tez spie jeszcze na brzuchu .Pamietam , ze w pierwszej ciazy jak juz bylam duza to spalam na wznak prawie na siedzaco i tak mi bylo wygodnie .

A ja dorobilam sie opryszczki pod nosem i na ustach :( Czytalam , ze jesli to nie jest opryszczka pierwotna to nie zagraza dziecku , wiec czekam az sie zagoi . Nie wiem czy moge czyms smarowac ?

Dzis wracam do pracy i nie wiem czy sie cieszyc czy plakac ?
    Zobaczymy czy bede miala jakies fory.
    Milego dnia !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 09:56

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju, ja też zawsze spałam na brzuchu! Zawsze! Teraz zaczynam spać na boku, ale raczej prawym, bo ja nie lubię na lewym. Chyba trzeba będzie kupić tą poduszkę rogala i na siłę spać na tym lewym boku.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie oatrze na te rogale, drogie to, w smyku widzialam za 120zl a na necie z przesylka wychodzi na to samo...

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/poduszka-rogal-kojec-dla-kobiet-w-ciazy-spania-i5229126368.html

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis będę spała z poduchą, wczoraj nie chciało mi się rozpakowywać :) mąż się cieszy z przymusu mojego spania na lewym boku bo mu wreszcie nie będę chrapać do ucha :D a poducha to dobra inwestycja, można z nią spać, opierać się na niej a potem karmić maluszka. Miłego dzionka kobiety :)

iv09hdge6yql001e.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) U nas duży wiatr ale słońce wynurza się zza chmur :) Dziś mój ślubny ma imieniny więc pewnie wyjdziemy na jakiś obiad :)

Do mnie poducha ma dzisiaj przyjsc. Zamówiłam, właśnie w smyku, w czwartek. Moja kosztowała 150zł. Mam nadzieję, że w końcu zacznę się wysypiac :(

Ja od zawsze spałam na bokach. Mogę na jednym boku spokojnie przespać całą noc. W ogóle śpię "po cichutku". Jak kiedyś, z racji obładowania domu gośćmi, spałam z babcią to musiała sprawdzać czy ja w ogóle jeszcze żyję.

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Ja zawsze spałam na brzuchu ale odkąd jestem w ciąży to się boje, że dzidzi zrobię krzywdę i w ogóle jakoś na brzuchu nie mogę spać. Najlepiej mi się śpi na plecach albo na prawym boku na lewym rzadko sypiam. I też potrafię przespać całą noc w jednej pozycji lecz jak wstaje rano to jestem obolała.

Miłego dnia :)

l22nhdgeccid541p.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja to w ogóle chciałam zaznaczyć ze odkąd zaszłam w ciążę jakoś mam słabo przespane noce. Zauważyłam ze sen jest jakiś plytki i budzę się o 2 bądź o 3 w nocy i się rzucam po tym wyrku :P

A jesli chodzi o spanie na lewym boku to nie cierpię ale za to na prawym potrafię przespać całą noc :)
    Czytałam art.na ten temat i zaleca się spanie na lewym boku ale po 20tc takze może się przestawie ale póki co nie ma mowy :P

A ja leze właśnie łyknęłam ostatnią Nospe...taaa 3 paczki pękły niewiem kiedy.
    Boli ten brzuch nic dziś wizyta może cos mi dr da na złagodzenie bóli.

3i49tgf6plfmlliy.png

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny !
    Troszeke sloneczkka ale cos pogoda sie u mnie psuje od soboty... A tak było pięknie że po parę h na dworze byłam, ale jeszcze nad robię :)

Czy ktoś dziś ze mną wizytuje? :)

BATTINKA lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heheh właśnie tez miałam dziś zacząć temat spania bo obudziłam się z takim bólem krzyża, że ledwo żyje:( ja przestałam już spać na brzuchu i śpie na razie na prawym boku bo na lewym aż mi się od razu odechciewa spać. Chyba już zainwestuje w tą poduchę bo nie wiem już jak mam spać żeby mi było wygodnie :/

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
‹‹ 614 615 616 617 618 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ