X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nieraz mam bezsenność ale nie tak często , za to w nocy 5 razy siku , choć nic nie pije pęcherz cały jak bym wypiła litr wody ! Ale później tez zasypiam szybciutko.

Co do pozycji tez zawsze spalam na brzuchu wiec ciężko mi inaczej , ale daje sobie teraz dużego Jaśka pod nogi jak leże na boku i to bardzo pomaga :) a jak będę w Pl planuje kupić poduszkę rogala dla kobiet w ciaz :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lecie spac dziewczynki i tak chyba każda zajęta niedziela , relaksujcie się od jutra nowy tydzień i coraz bliżej do października ! Miłych snow :*

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez spac, bo jutro pobudka o 7 na badanie krwi..

• Natka88 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, powiedzcie mi dlaczego akurat powinno sie spac na lewym boku, bo wszedzie sie to przewija, a ja naprawde nie mam pojecia? ;)
    Poki co brzuch mi nie urosl, a najwyzej lekko "stwardnial" i spie nadal na brzuchu. Od urodzenia tak mam. Pamietam jak mi mama opowiadala, ze calymi nocami spac nie mogla, bo sie bala ze sie udusze na brzuszku, a jak tylko mnie przedkladala na bok lub plecy, to darlam sie w nieboglosy.

Milego dnia:)

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co znalazłam i usłyszałam na ostatnim szkoleniu BHP:

Gdy leży się plecach lub na prawym boku, istnieje ryzyko ucisku żyły głównej dolnej, która przebiega po prawej stronie kręgosłupa. Pozycja na plecach lub na prawym boku utrudnia krążenie, krew w mniejszym stopniu dociera do serca, macicy, czy mózgu, koncentrując się na dolnych partiach ciała, co może skutkować nawet omdleniem przyszłej mamy i niedotlenieniem płodu. Jeśli przyszła mama w zaawansowanej ciąży odpoczywa na prawym boku, to przy chęci wstania, może dojść do nagłego spadku ciśnienia tętniczego i zasłabnięcia. W ciąży ponadto znacznie wzrasta ryzyko powstania zakrzepów oraz żylaków.

Odpoczynek na lewym boku jest bezpieczniejszy również dla nerek, które mogą łatwiej usuwać nadmiar wody i produktów przemiany materii. Poza tym pozwala przeciwdziałać uczuciu ciężkości nóg, skurczom łydek czy słabości mięśni nóg. Wypoczywając na lewym boku również łatwiej się oddycha.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 08:51

Natka88 lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • kasiulka87 Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka88 z tym lewym bokiem chodzi o to ze po prawej mamy zyle glowna dolna, jak macica jest juz duza to moze ja ucisnac, zmniejszyc doplyw krwi i doprowadzić do omdlenia np. Ale to obowiązuje dopiero jak jest duzy brzuch czyli powiedzmy od polowy drugiego trymestru. Ja nie wiem jak z tym dam radę bo od zawsze spalam na brzuchu lub na orawym boku ;-)

Natka88, agu258 lubią tę wiadomość

kasiulka87
    p19uugpj4gj52rmg.png
    bl9c82c3a80l5w83.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja sobie nie wyobrazam spac cala noc na jednym boku, jak skoro wszystko cierpnie?narazie sie tym nie przejmuje i spie jak mi wygodnie, chociaz juz sie tym martwie jak to bedzie za jakis czas.

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • aniacicha Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was po weekendzie :) jak wam zleciał weekend u mnie piękna pogoda była wiec mi ciężko usiedzieć w domu
    co do spania na jednym boku to też sobie nie wyobrażam przespać tak całą noc :/

201510287051.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie da rady spać przez całą noc na jednym boku. Ja staram się spać na lewym, ale jeśli muszę zmienić pozycję, przekręcam się na prawy. W zaawansowanej ciąży też tak robiłam i nic mi nie dolegało. ;)

w5wq8ribpvtivstd.png
  • aniacicha Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko śpię na boku albo prawym albo lewym nie mogę spać na plecach czy brzuchu

201510287051.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam poniedzialkowo:)
    Ja tez spie jeszcze na brzuchu .Pamietam , ze w pierwszej ciazy jak juz bylam duza to spalam na wznak prawie na siedzaco i tak mi bylo wygodnie .

A ja dorobilam sie opryszczki pod nosem i na ustach :( Czytalam , ze jesli to nie jest opryszczka pierwotna to nie zagraza dziecku , wiec czekam az sie zagoi . Nie wiem czy moge czyms smarowac ?

Dzis wracam do pracy i nie wiem czy sie cieszyc czy plakac ?
    Zobaczymy czy bede miala jakies fory.
    Milego dnia !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 09:56

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju, ja też zawsze spałam na brzuchu! Zawsze! Teraz zaczynam spać na boku, ale raczej prawym, bo ja nie lubię na lewym. Chyba trzeba będzie kupić tą poduszkę rogala i na siłę spać na tym lewym boku.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie oatrze na te rogale, drogie to, w smyku widzialam za 120zl a na necie z przesylka wychodzi na to samo...

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/poduszka-rogal-kojec-dla-kobiet-w-ciazy-spania-i5229126368.html

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis będę spała z poduchą, wczoraj nie chciało mi się rozpakowywać :) mąż się cieszy z przymusu mojego spania na lewym boku bo mu wreszcie nie będę chrapać do ucha :D a poducha to dobra inwestycja, można z nią spać, opierać się na niej a potem karmić maluszka. Miłego dzionka kobiety :)

iv09hdge6yql001e.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) U nas duży wiatr ale słońce wynurza się zza chmur :) Dziś mój ślubny ma imieniny więc pewnie wyjdziemy na jakiś obiad :)

Do mnie poducha ma dzisiaj przyjsc. Zamówiłam, właśnie w smyku, w czwartek. Moja kosztowała 150zł. Mam nadzieję, że w końcu zacznę się wysypiac :(

Ja od zawsze spałam na bokach. Mogę na jednym boku spokojnie przespać całą noc. W ogóle śpię "po cichutku". Jak kiedyś, z racji obładowania domu gośćmi, spałam z babcią to musiała sprawdzać czy ja w ogóle jeszcze żyję.

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Ja zawsze spałam na brzuchu ale odkąd jestem w ciąży to się boje, że dzidzi zrobię krzywdę i w ogóle jakoś na brzuchu nie mogę spać. Najlepiej mi się śpi na plecach albo na prawym boku na lewym rzadko sypiam. I też potrafię przespać całą noc w jednej pozycji lecz jak wstaje rano to jestem obolała.

Miłego dnia :)

l22nhdgeccid541p.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja to w ogóle chciałam zaznaczyć ze odkąd zaszłam w ciążę jakoś mam słabo przespane noce. Zauważyłam ze sen jest jakiś plytki i budzę się o 2 bądź o 3 w nocy i się rzucam po tym wyrku :P

A jesli chodzi o spanie na lewym boku to nie cierpię ale za to na prawym potrafię przespać całą noc :)
    Czytałam art.na ten temat i zaleca się spanie na lewym boku ale po 20tc takze może się przestawie ale póki co nie ma mowy :P

A ja leze właśnie łyknęłam ostatnią Nospe...taaa 3 paczki pękły niewiem kiedy.
    Boli ten brzuch nic dziś wizyta może cos mi dr da na złagodzenie bóli.

3i49tgf6plfmlliy.png

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny !
    Troszeke sloneczkka ale cos pogoda sie u mnie psuje od soboty... A tak było pięknie że po parę h na dworze byłam, ale jeszcze nad robię :)

Czy ktoś dziś ze mną wizytuje? :)

BATTINKA lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heheh właśnie tez miałam dziś zacząć temat spania bo obudziłam się z takim bólem krzyża, że ledwo żyje:( ja przestałam już spać na brzuchu i śpie na razie na prawym boku bo na lewym aż mi się od razu odechciewa spać. Chyba już zainwestuje w tą poduchę bo nie wiem już jak mam spać żeby mi było wygodnie :/

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
‹‹ 614 615 616 617 618 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ