X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Maxymiliana Przyjaciółka

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ja też dziś mam wizytę na 15:00 :) nie mogę się doczekać :D

madu, szczesliwa_mamusia21, Magnosia lubią tę wiadomość

ex2bx1hpt83cubqi.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na 16, i tez juz nie mogę wytrzymac :D
    IDE cos posprzatac może jakoś zleci ten czas :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie dość droga ta poduszka... a to dopiero początek wydatków. No nic trzeba będzie się zaopatrzyć ;)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś na 17.30 wizytę:)

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Ja ze snem problemu nie mam, za o z nawracającymi infekcjami grzybiczymi tak. Juz naprawde nie daje rady, ma któraś z Was, może tak?
    Ja prenatalne jutro o 14

km5st5odymuuq2ts.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie najgorsze jest to, że jak budzę się w nocy na siku to mi niedobrze... zazwyczaj w nocy mi niedobrze i nad ranem, piłam wodę, ale nic mi to nie dało... myślałam, że mdłości już mi przeszły...

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny:-)

Ja tez ze snem nie mam większych problemów. Śpię na razie w pozycji częściowo na brzuchu, częściowo na boku i nie wiem, jak to zmienię, inaczej nie potrafię zasnąć:/

Aagatkaa, ja na razie zaliczyłam dwie grzybice, jedną zwalczyłam Lactovaginalem (2*1), natomiast przy drugiej mimo stałego brania Lacibiosu femina, nie udało się i musiałam pójść po receptę (dostałam Flum- coś tam, nie mogę sobie przypomnieć, bardzo popularny lek w ciąży, dopochwowy).

• my dream Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Kochane.
    Mam pytanko do Was.
    Albo mam zwidy, albo to prawda.
    Mam wrażenie, że mój brzuch (póki co jest mały :p nie przytyłam jeszcze nic) czasami jest krzywy i pare razy miałam wrażenie, że tak jakby "falował", ale nie z tłuszczu, grubości, jakby Maleństwo tam sobie przepływało.
    Chyba mam zwidy :p

mhsvh371pdpt408y.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojkalojka wrote:
    Witam poniedzialkowo:)
    Ja tez spie jeszcze na brzuchu .Pamietam , ze w pierwszej ciazy jak juz bylam duza to spalam na wznak prawie na siedzaco i tak mi bylo wygodnie .

A ja dorobilam sie opryszczki pod nosem i na ustach :( Czytalam , ze jesli to nie jest opryszczka pierwotna to nie zagraza dziecku , wiec czekam az sie zagoi . Nie wiem czy moge czyms smarowac ?

Dzis wracam do pracy i nie wiem czy sie cieszyc czy plakac ?
    Zobaczymy czy bede miala jakies fory.
    Milego dnia !
    Mi lekarz kazał smarować zovirax i się nie przejmować, opryszczka zeszła szybko więc głowa do góry ;)
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 11:36

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja z Wami! Ja ze spaniem nie mam problemu, ale śpię na rogalu. Ja kupiłam w smyku, z dostawą wychodzi na to samo, co przez internet z przesyłką. Nie śpię jednak całej nocy na lewym boku, najczęściej budzę się na wznak. Dziwię się, bo nawet w tej pozycji jest mi na nim wygodnie. Także rogala polecam ;)

Battinka trzymam kciuki za wizytę, aby była owocna, by lekarz w końcu coś zaradził na bóle.

Agatka ja w poprzedniej ciąży, choć nie tylko, miałam grzybicę. W ogóle miałam skłonność do wszelkich infekcji. Ostatnio mam spokój - "odpukać" ;) - ale nie wiem, czy to zasługa tego, że od ładnych kilku miesięcy przyjmuję probiotyki (wcześniej provag, teraz lacibios), czy tego, że mamy zakaz na <3 Mam nadzieję, że to probiotyki działają.

Mam też jeszcze pytanie do dziewczyn, które mają detektor tętna. Często słuchacie serduszka? Mnie bardzo korci, ale się powstrzymuję i postanowiłam słuchać najwyżej dwa razy w tygodniu. Mam wrażenie, że mój Maluch ucieka mi zawsze, jak go w końcu znajdę ;), może tego nie lubi...

U nas dziś okropna szaruga, wieje i pada, brr...

BATTINKA lubi tę wiadomość

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • agaton Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka,ja tez mam nawracające problemy z grzybem,ale ja smaruje clotrimazolum i przechodzi.tylko na ulotce jest napisane,ze po ustąpieniu objawów używać jeszcze miesiąc,a ja od razu odstawialam,wiec teraz smaruje caly czas i póki co jest ok:) teraz tylko raz dziennie:)
    Kurczę,ja tez na lewym boku nie lubię spać,ale to póki co będę spala na prawym do tego 20 tygodnia,a potem trzeba sie będzie męczyć;)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto będzie 20 kwietnia w Forcie Piątek w Wawie? Ja się wybieram, chętnie poznam się z Wami, jeśli tylko będzie okazja ;)

• Fatim Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia a co jest w Forcie w piątek ?
    Edit: to są te warsztaty Mamo to ja na Białołęce ? Jeśli tak to od dawna jestem zapisana :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 11:41

Magnosia lubi tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warsztaty "Mamo, to ja" :)

• Ursa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka u mnie na razie nie szczypie i śluz też ok. Ale czy grzybek całkiem zniknął dowiem się dopiero jutro na wizycie. Ja miałam nystatynę i provag żel. Nie przytulamy się też z mężem.

Battinka i Szczęśliwa Mamusia trzymam moocno kciuki za dzisiejsze wizyty :)

Magnosia u mnie na początku dzidziuś też uciekał teraz już nie. Ja słucham raz na 2-3 dni, i wtedy puszczam sobie dłużej. Jak mnie kusi częściej (a czasami słuchałam nawet codziennie) to tylko na kilkanaście sekund włączam by sprawdzic czy jest ok i wyłączam.

Magnosia, BATTINKA, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • agania Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sobotę byłam na ślubie kuzyna męża, akurat musieliśmy odmówić, bo mąż pracował cały weekend i nie miał możliwości się zwolnić. Młodzi brali ślub, bo dziewczyna w ciążę zaszła termin na lipiec. W ogóle o ciąży się dowiedziała w styczniu, jak już była w II trymestrze (więc zero kwasu foliowego i witamin). Ślub jak ślub, po kościele dałam prezent, złożyłam życzenia i pojechałam do domu. Rano jem śniadanie a przychodzi do mnie teściu i mówi, że ona urodziła... Ja w pierwszej chwili pomyślałam, że na weselu może, że w międzyczasie. Okazało się, że urodziła w tygodniu przed weselem, dostała takich bóli. Chłopczyk nie ma nawet 900g, takie maleństwo, leży w inkubatorze, nie wiem który to mógł być tydzień, bo ona miała termin jakoś na 5 lipca. Wychodzi jakoś 27t, 28t. Ale do tej pory nie mogę się otrząsnąć po tej wiadomości... oby tylko nie było żadnych komplikacji i chorób...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 11:44

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim, to się widzimy :) <3

Fatim lubi tę wiadomość

• Magnosia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    Ja mam na 16, i tez juz nie mogę wytrzymac :D
    IDE cos posprzatac może jakoś zleci ten czas :)

Trzymam kciuki za wizytę ;) Ja dopiero 6 maja idę...

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

• Magnosia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maxymiliana wrote:
    Hej :) ja też dziś mam wizytę na 15:00 :) nie mogę się doczekać :D

Kciuki ! :)

• aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania, to twarda laska, bo ja bym odwolala ślub i wesele, nie miałabym do tego glowy.
    Ja wczoraj, leżąc na leżaku, poczułam motylka bardzo, bardzo nisko, ogólnie gdyby to byl 15tc, powiedziałabym, ze to maleństwo, ale tak to chyba nie możliwe.
    Co do ruchów brzucha, to raczej maleństwo, które wazy 10g, nie ma możliwości poruszyć brzuchem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 11:50

km5st5odymuuq2ts.png
‹‹ 615 616 617 618 619 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: