X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa współczuję musiało jej się nudzić bardzo. Mój pierwszy piesek był taki rozrywkowy jak nikogo w domu nie bylo.

Kasia ja właśnie przez taki dylemat odpuscilam wyjazd. Za granicę się boję juz jechać a nad morze za daleko jak dla mnie. Ale z tych wszystkich Twoich propozycji i tak wybrałabym morze tylko poszukalabym jakiejś mniejszej miejscowości żeby nie było takich tłumów

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewalika oby Ci się to już nie przytrafiło z tym ciśnieniem.

Idę spać dobrej nocy dziewczynki;*

l22nhdgeccid541p.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu jeśli finanse to nie problem to może Teneryfa? I morze i góry (wszędzie można wjechać wyciągiem) i generalnie wyspa wiecznej wiosny więc na pewno nie będzie za gorąco.

https://lh4.googleusercontent.com/-F0Pq2090TSI/VSmADIlO6xI/AAAAAAAACo8/zSnzOSm3xUk/w480-h321-no/P1050269.JPG

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 22:13

Nynusia, nat_alia lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa wrote:
    Kasiu jeśli finanse to nie problem to może Teneryfa? I morze i góry (wszędzie można wjechać wyciągiem) i generalnie wyspa wiecznej wiosny więc na pewno nie będzie za gorąco.

https://lh4.googleusercontent.com/-F0Pq2090TSI/VSmADIlO6xI/AAAAAAAACo8/zSnzOSm3xUk/w480-h321-no/P1050269.JPG

Ursa, no właśnie finansowo tak średnio, więc raczej tylko Polska zostaje. Myślę, że pewnie tak jak Nynusia napisała, pozostaniemy przy mniejszej nadmorskiej miejscowości. Dużo czasu dziś szukałam, mam kilka namiarów. Jutro może podzwonię i popytam. Jakoś już nie mam weny do dalszego szukania, więc póki co strajkuję. ;) Dzięki, dziewczynki. :-*

Nynusia lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj pierwsza napisze, moja corcia cala noc wymiotuje.. i teraz ma rozwolnienie.. tno masakra jakas, a najlepsze jest to ze pampersy nam sie wczoraj skonczyly..
    Wczoraj bylysmy na placu zabaw musiala cos zlapac :/

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki witam się w 16 tygodniu <3

Ursa jak napisałaś o Teneryfie to aż mi serducho mocniej zabiło bo to moje marzenie ;)

Nenka2 u Nas panuje znów jelitowka wiec może i w Waszych stronach wirus się kreci.

Miłej niedzieli mamusie <3

Kasia82 lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja rodzinka pojechala na zawody karate, a javlece na egzamin. Prosze o kciuki, bo sie przydadza. Spokojnej niedzieli, szkoda ze pogoda sie popsula...

Ursa, miska2503, Lucy7, Lexie, agu258 lubią tę wiadomość

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:) U mnie niedziela już nie taka ciepła ale słoneczna jak najbardziej :) Dzisiaj musze posprzątac bo od wyjazdu męża nawet do zwywarki nie wkładałam. Kuchnia wygląda jak po wybuchu bomby. Spróbuję też coś zrobic z tym łóżkiem :/

Teneryfa to i mojego męża marzenie, Nynusiu :) Ja marzę by jeszcze kiedyś wrócic na Korfu- to moja rajska wyspa <3 Ale mamy dom i wiadomo teraz każde zaoszczędzone pieniądze ładujemy w remonty i "otwieranie" kolejnych pokoi. Teraz szczególnie mi zależy by wyremontowac, przed pojawieniem się naszego Maluszka, pokój za salonem. Mieści się on w najbardziej zacisznym miejscu domu, od wschodniej strony więc jest ciepły, z oknem dachowym. Chciałabym by była tam nasza sypialnia (i Maluszka przez pierwsze miesiące).

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asienka trzymam kciuki ;)

Ursa ja ogólnie kocham Hiszpanie a najbardziej Wyspy Kanaryjskie. Byłam na Fuertaventura i wycieczka na Lanzarote, Gran Canaria mało realna bo wyloty z Katowic są drogie tam najlepiej z Wawy a Teneryfa miała być odwiedzona przez Nas w tym roku (nawet 2 tyg temu mieliśmy tam byc) ale zeszliśmy na ziemię ze to zbyt duży wydatek w tym roku. Może jak dzidzia będzie na świecie to polecimy. Majorka tez mnie urzekła i tez bym tam chętnie wróciła. Ale skupiam się tak samo jak Ty na remoncie żebyśmy mieli w trójkę wygodne gniazdko ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 11:33

Ursa, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała jechać wszędzie, serio nie mam ulubionego miejsca :) Każde wiąże ze sobą wiele wspomnień ;)

Mamuśki, które są dalej ode mnie, odczuwam kłucie w połowie drogi między spojeniem łonowym a pępkiem, Lekko nad dzidziusiem (wiem gdzie jest, bo 2 dni temu miałam badania). Wiecie co to może być? Miałyście tak?
    To jest uczucie jakby ktoś co ok. 15 sekund wbijał mi tam szpilkę, wyciągał, znów wbija i wyciąga.

Wzięłam nospę i nie pomaga, więc to chyba nie skurczowe.

Bierzecie dalej magnez? Myśle czy go nie wdrożyć do diety.

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry kochane !
    Ursa oj wspolczuje Ci , piesek chyba tesknil za Toba albo po prostu chcial sie bawic, mam nadzieje ze jakos opanujesz zniszczenia :)

Co do wakacji my mielismy jechac na Krete , kochamy Grecje i zawsze tam wybieramy wakacje , wszystko bylo wybrane i w srode mielismy juz placic a w poniedzialek dzidzius dał o sobie znac :) Wiec dalismy sobie z tym spokoj jechac na miesiac przed porodem to niezbyt dobry pomysl .
    Poza tym czytalam ze moga nie wpuscic na poklad wiec po co ryzykowac.

Wiec jedziemy nad nasze ukochane jezioro :)

No i zapomnialam dodac , witam sie z wami w 2 trymestrze ! :)

aanaa lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Egzamin poszedl nienajlepiej, trudno majwyzej drugi termin. Ale za to moja corcia na zawodach czwarte miejsce, teraz jeszcze czekaja na rozgrywki syna.

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna ja mam tak często mówiłam ginowi powiedział ze to rozciągająca się macica daje takie skurcze w różnych miejscach i czuć takie wbijanie szpilek wiec po prostu się przyzwyczaiłam do tego.

Asieńka_86 następnym razem pójdzie lepiej. Gratulacje dla córki ;)

Katarzyna87 lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna ja czasem mam leciutkie uczucie rozciągania ale po bokach i tak delikatne, że nie biorę teraz magnezu.

Szczęśliwa mamusia raczej się nudziła co jest dośc dziwne bo ma inne psy do zabawy. To nie jest pierwsze łóżko, które urządziła w ten sposób. Wcześniej totalnie rozdarła naszą kanapę w sypialni. Nie zliczę też zniszczeń w ogrodzie. To trzecie szczenie na przestrzeni ostatnich 5 lat (miałam też miot 8 małych samoyedów po Achaji) i nigdy czegoś takiego nie widziałam.

Asieńka szkoda, że egzamin nie poszedł. Gratuluję zdolnej córci :)

Katarzyna87 lubi tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asienka , nastepnym razem sie uda ! gratulacje dla cory :)

Ursa , no to Cie zaskoczyl psiak, ja niestety tu nie mam wiec nie umiem sie wypowiedziec co moglo mu to spowodowac , ale moze juz sie nie powtorzy ! :)

Ursa lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dześć dziewczyny :) widzę, że rozmawiacie o wakacjach, w tamtym roku byłam na podróży poślubnej na Teneryfie i Korfu, więc możecie obejrzeć sobie moje zdjęcia na FB i porównać ;) My w tym roku ze względu na dziecko wybieramy się nad Balaton i do Budapesztu samochodem (samolot w moim wypadku odpada, bo nie lubię latać i zawsze od lekarza dostaję hydroxyzine a wiadomo, że w ciąży nie wskazane).
    Planując podróż wybierzcie miejsce, gdzie będzie obsługa szpitalna w miarę na poziomie i nie będzie problemu z dostaniem się do lekarza (a tak jest podobno w Grecji,Ukrainie,Chorwacji).
    Pozdrawiam i życzę słonecznego dnia - łapcie wit D :D

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • miska2503 Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny nasze plany wakacyjne w tym roku raczej się nie spełnią bo mamy w planach zakup mieszkania, po ślubie zaczniemy się rozglądać za swoim mieszkankiem, mamy nadzieje że uda nam się coś znaleźć do narodzin dzidziusia. Dzisiaj również byliśmy na pierwszej lekcji tańca na wesele. Doszliśmy do wniosku że jesteśmy beztalenciem jeśli chodzi o taniec.

aanaa, agu258 lubią tę wiadomość

Zosia
    l22ndf9he4ul08c3.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miska2503 wrote:
    Doszliśmy do wniosku że jesteśmy beztalenciem jeśli chodzi o taniec.

O! Skąd ja to znam. Ja jak mam partnera, który robi "karuzelę" czyli nieustanie obraca partnerką to jeszcze mogę tańczyć bo wtedy nie widac jak wielkim beztalenciem jestem. Z moim mężem wyglądamy jak dwa kaleczniaki :D

Między innymi dlatego wesele to była dla nas męczarnia. My w ogóle na początku chcieliśmy tylko obiad w restauracji no ale podniósł się krzyk ze strony rodziny. Dowiedzieliśmy się, że ślub jest dla nas a wesele dla gości. Ok było wesele dla gości :D

miska2503, Nynusia lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz pierwszy taniec to bylo wspólne kręcenie sie w kółko plus kilka obrotow :) podobno wygladalo dobrze bo naturalnie :D mili goście tak mówili :)
    Cudownej niedzieli kochane ;)

Ursa, Nynusia lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • miska2503 Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie my chcieliśmy obiad dla najbliższych bez wesela, ale rodzice zaczęli nam mówić, że nie wypada i takie tam wiec w końcu przystaliśmy na ich. No ale że ślub w kościele jest o 18:45 więc i tak wesele nie będzie długie.

Ursa, Nynusia lubią tę wiadomość

Zosia
    l22ndf9he4ul08c3.png
‹‹ 612 613 614 615 616 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ