Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
cześć Dziewczyny
trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty, trochę ich jest z tego co czytałam
Mój brzuszek jest w sumie niewielki, widać go jak włożę spodnie ciążowe bo zbierają one cały tłuszczyk też.
Od miesiąca nic nie przybrałam na wadze, ale na początku jakieś 2 kg więc z wagą mam do przodu, no i widać to po zaokrąglonej twarzy.
-
nick nieaktualnyBATTINKA wrote:Miska a co ty razem w jednym czasie z siostrą w ciążę zaszłaś? Wow, rzadko spotykane super
)
jedna urodzila 4 pazdziernika, a druga 6
Jednej to bylo pierwsze dziecko, a drugiej trzecie
A teraz ja urodze w pazdzierniku heheMagnosia lubi tę wiadomość
-
U mnie w rodzinie, ja i moich 2 kuzynow, spodziewamy sie dzieci z roznica do 1,5 miesiąca;) A babcia narzekała, ze prawnukow nie ma
Przegladam wozki, bo moze uda sie juz teraz znaleźć jakas okazję
Ja za to z bodziakow z H&M nie jestem zadowolona, dekolty sie wyciagaja tak ze mozna z nich sliniaki zrobic. Chyba ze zmienili materiał. Kolor super trzymają, ale kroju nie.
Dobrze sprawuja sie ciuszki z Mothercare.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 10:11
Magnosia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZ tymi brzuchami to powiem Wam, że odkad mam mniejsze skurcze to mi sie zmniejszyl troche brzuch
Co do ciąż sióstr, to u mnie z kolei jest tak, że obie moje siostry urodzily pierworodnych synów we wrześniu i u mnie też teraz wychodzi przełom września i października
U mnie dzisiaj była pobudka bladym świtem...Wszystkie domy w naszym szeregowcu były wykończone w zeszłym roku, oprócz jednego. I jak na złość teraz ten jeden sprzedali i panowie od wczesnego poranka kują, tłuką, wiercą i robią wszystko, co tylko można, żebym nie dało się spaćAni stopery, ani zmiana pomieszczenia nic nie dają
że też akurat teraz, jak siedzę na zwolnieniu i mam odpoczywać, musieli zacząć. Oczywiście prośby, żeby zaczynali później niewiele dają...
-
Ja mam koleżankę, która była w ciązy równocześnie ze swoimi dwiema siostrami (jak nie trzema:) teraz znów jest w ciąży, równocześnie z siostrą i szwagierką
Ja wczoraj wylądowałam na izbie przyjęć, zaczęłam krwawić. Na szczęście z Maleństwem wszystko ok, serduszko bije, kosmówka też w porządku. Najprawdopodobniej stało sie tak po serduszkowaniu poprzedniego dnia. No i muszę leżećznowu;/ myślałam, że w drugim trymestrze będzie juz zdecydowanie lepiej
najgorsze jest to, że cały dzień jestem sama i czekam na Mężulka. a on to po prostu cud! wraca, sprząta, gotuje ... chucha i dmucha:)
Pokaże Wam co ja wynalazłam dla naszego Bobisia:)
łóżeczko http://pietrus.pl/oferta/lozeczko-adas2-120-60-ID175
zasłony do pokoju http://www.babystyle.pl/pl/mamo-tato-zaslonki-spiacy-mis-mis-z-serduszkiem-spioch-na-chmurce-wesole-zajaczki-tulisie-spioch-w-hamaku-braz-z-bialym.html
wózek: https://www.mamasandpapas-polska.pl/produkt/opis/721/sola2_kol_lime_green.
Wózek sprawdzony, przed ciąża byłam nianiązakochaam się w nim
))
Ursa, onka lubią tę wiadomość
[/url]
[/url]
-
Witam się z wami, jestem na bieżąco z czytaniem. Ja wczoraj z rana znowu zwymiotowałam a miałam prawie 3 tygodnie spokoju. Męczą mnie potworne wzdęcia, a brzuch wtedy wygląda pokaźnie. Ogólnie to jest już zaokrąglony. Na twarzy też jestem pucołowata i do tego krościata
Piję miętę pomaga na to uczucie pełności. Mam 3 kg do przodu.
Onka współczuję, nie ma nic gorszego niż taka pobudka z rana.
Dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.
Ja też mam wrażenie że czuję motylki, szczególnie po stronie gdzie znajduje się główka, z synkiem miałam pierwsze po przeciwnej
N -
BATTINKA wrote:Miska a co ty razem w jednym czasie z siostrą w ciążę zaszłaś? Wow, rzadko spotykane super
)
Magnosia, Ursa lubią tę wiadomość
-
Moim zdaniem ale to jesr moje zdanie!!!nie ma po co szalec z lozeczkiem wozkiem itd bo po co to ma stac i sie kurzyc, kolo czerwca albo lipca zaczniemy remont po malutku dzieciecego pokoju, jest tam troche roboty.jak skonczymy to spokojnie koncem wakacji kupi sie jakies mebelki lozeczko i wozek i wstawi tam do pokoju.drobniejsze rzeczy moze zaczne kupowac wczesniej po malu, zeby nie wszystko naraz.Narazie nie znam plci i nie kupilam jeszcze nic.
Monika94 co do tuch boli brzucha, to ciaza za wczesnie ale moze owu
acja daje o sobie znac w ten sposob.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 10:45
-
Cześć dziewczyny
Co do mojego kojca... ja nie wiem naprawdę jak to się stało, że wcześniej w ogóle udało mi się spać na czymś tak mało hm... obmyślonym fizjologicznie jak zwykła puchowa poduszka. W moim kojcu spało mi się mega, usnęłam jak dziecko i spałam do 5 (na jednym boku), poszłam siusiu i spałam dalej
Niewątpliwy minus jest taki, że dla męża nie ma za wiele miejsca w łóżku. A mówił jeszcze, że czasem spałam na niej tak zwinięta że się prawie rogi poduchy stykały.
Ja pierwsze śpioszki kupiłam po prenatalnych. Drugim zakupem był już wózek ale to tylko dlatego, że znajomi męża wyjeżdżali z powrotem do Niemiec i okazało się, że właśnie sprzedają wszystkie rzeczy po swojej córci. Miedzy innymi wózek do zadań specjalnych, jakiego szukaliśmyA potem już poszło lawinowo. Mąż kupił pajacyk w TESCO, potem razem śpiworek a potem w PEPKO kilka ciuszków, czapunię i niedrapki
I wiem, że u mamy czekają na mnie używane ciuszki od jej znajomej, która prowadzi lumpeks
Więc mamy już na prawdę sporo. Teraz mąż dostał wyrównanie za ostatni sezon i tak myślimy czy nie kupic łóżeczka i wanienki z przewijakiem.
aniacicha, Magnosia, aanaa, miska2503 lubią tę wiadomość
-
witajcie ale wam zazdroszczę że już znacie płeć a szczególnie tych dziewczynek ajj tak mi i mężowi się marzy dziewczynka
Ja też mam dziś lenia zresztą chyba jak co dzieńpiękna sielanka się skończyła mąż dziś rusza w trasę a my znów 3tyg sami
Powodzenia na dzisiejszych wizytach kochane
Miłego dnia uciekam męża pakować -
Czesc dziewczyny
ja niestety wciaz mdlosci mam nie chca mnie opuscic nawet na 1 dzien
Co sie dzieje z malgorzatka i bree dawno sie nie odzywala mersiak cos tam na fb jeszcze napisze ale co z reszta to nie wiadomo..
trzymam kciuki za dzisiejsze wizytyja jeszcze tydzien musze czekac
Co do ciąż ostatnio okazalo sie ze duzo moich znajomych takich dalszych jest w ciazy z terminem na pazdziernikstyczen byl owocny bardzo
Milego dnia zycze -
Apropo ciaz to ja z kolezanka z ktora pracuje jestesmy w tym samym tyg ciazy i zeby bylo jasne nie umawialysmy sie;) jej ciaza byla dla mnie zaskoczeniem ale bardzo sie ciesze, bo fajnie miec kogos na tym samym etapie;) chodzimy do tej samej gin i nawet wizyty mamy podobnie.
aanaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJacusianka, łóżeczko świetne i niedrogie! Ja sama z siebie nic jeszcze nie kupiłam, chyba za bardzo się boję... Natomiast dostałam parę rzeczy od Siostry, ale to dosłownie pojedyncze - materac do łóżeczka, dwa śpiworki i pościel, nosidełko takie na szelki i do auta. Zawsze coś, mam plan pozbierać trochę rzeczy po znajomych i dokupić resztę.
Soraya, ja też miałam taki nawrót mdłości w 13 tc, ale przeszło po tygodniuWiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 11:06