X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Dziewczyny :)

trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty, trochę ich jest z tego co czytałam :)

Mój brzuszek jest w sumie niewielki, widać go jak włożę spodnie ciążowe bo zbierają one cały tłuszczyk też :P.
    Od miesiąca nic nie przybrałam na wadze, ale na początku jakieś 2 kg więc z wagą mam do przodu, no i widać to po zaokrąglonej twarzy :).

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA wrote:
    Magnosia ty masz kochana wielki brzuch a ja się wczoraj pytalam dr czy mi urośnie w ogóle bo jestem plaska jak deska :(

Urośnie, urośnie :)

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA wrote:
    Miska a co ty razem w jednym czasie z siostrą w ciążę zaszłaś? Wow, rzadko spotykane super :))
    Moje siostry tez byly razem w ciazy :) :) jedna urodzila 4 pazdziernika, a druga 6
    Jednej to bylo pierwsze dziecko, a drugiej trzecie ;) :) :)

A teraz ja urodze w pazdzierniku hehe :)

Magnosia lubi tę wiadomość

• Natka88 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w rodzinie, ja i moich 2 kuzynow, spodziewamy sie dzieci z roznica do 1,5 miesiąca;) A babcia narzekała, ze prawnukow nie ma :D

Przegladam wozki, bo moze uda sie juz teraz znaleźć jakas okazję;)
    Ja za to z bodziakow z H&M nie jestem zadowolona, dekolty sie wyciagaja tak ze mozna z nich sliniaki zrobic. Chyba ze zmienili materiał. Kolor super trzymają, ale kroju nie.
    Dobrze sprawuja sie ciuszki z Mothercare.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 10:11

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi brzuchami to powiem Wam, że odkad mam mniejsze skurcze to mi sie zmniejszyl troche brzuch ;-)

Co do ciąż sióstr, to u mnie z kolei jest tak, że obie moje siostry urodzily pierworodnych synów we wrześniu i u mnie też teraz wychodzi przełom września i października :)

U mnie dzisiaj była pobudka bladym świtem...Wszystkie domy w naszym szeregowcu były wykończone w zeszłym roku, oprócz jednego. I jak na złość teraz ten jeden sprzedali i panowie od wczesnego poranka kują, tłuką, wiercą i robią wszystko, co tylko można, żebym nie dało się spać :( Ani stopery, ani zmiana pomieszczenia nic nie dają :( że też akurat teraz, jak siedzę na zwolnieniu i mam odpoczywać, musieli zacząć. Oczywiście prośby, żeby zaczynali później niewiele dają...

• agania Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki za wizytujące :)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam koleżankę, która była w ciązy równocześnie ze swoimi dwiema siostrami (jak nie trzema:) teraz znów jest w ciąży, równocześnie z siostrą i szwagierką:)
    Ja wczoraj wylądowałam na izbie przyjęć, zaczęłam krwawić. Na szczęście z Maleństwem wszystko ok, serduszko bije, kosmówka też w porządku. Najprawdopodobniej stało sie tak po serduszkowaniu poprzedniego dnia. No i muszę leżeć:/ znowu;/ myślałam, że w drugim trymestrze będzie juz zdecydowanie lepiej :(
    najgorsze jest to, że cały dzień jestem sama i czekam na Mężulka. a on to po prostu cud! wraca, sprząta, gotuje ... chucha i dmucha:)

Pokaże Wam co ja wynalazłam dla naszego Bobisia:)
    łóżeczko http://pietrus.pl/oferta/lozeczko-adas2-120-60-ID175
    zasłony do pokoju http://www.babystyle.pl/pl/mamo-tato-zaslonki-spiacy-mis-mis-z-serduszkiem-spioch-na-chmurce-wesole-zajaczki-tulisie-spioch-w-hamaku-braz-z-bialym.html
    wózek: https://www.mamasandpapas-polska.pl/produkt/opis/721/sola2_kol_lime_green.
    Wózek sprawdzony, przed ciąża byłam nianią:) zakochaam się w nim :)))

Ursa, onka lubią tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • agania Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam ostatnie usg dokładnie 3 tygodnie temu i kolejne mam za tydzień dopiero. Nie mogę się już doczekać. Strasznie mi się dłuży jakoś :/

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z wami, jestem na bieżąco z czytaniem. Ja wczoraj z rana znowu zwymiotowałam a miałam prawie 3 tygodnie spokoju. Męczą mnie potworne wzdęcia, a brzuch wtedy wygląda pokaźnie. Ogólnie to jest już zaokrąglony. Na twarzy też jestem pucołowata i do tego krościata :(
    Piję miętę pomaga na to uczucie pełności. Mam 3 kg do przodu.
    Onka współczuję, nie ma nic gorszego niż taka pobudka z rana.

Dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.

Ja też mam wrażenie że czuję motylki, szczególnie po stronie gdzie znajduje się główka, z synkiem miałam pierwsze po przeciwnej :)

N

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacusianka dbaj o siebie, leż i odpoczywaj. Na pewno szybciutko się wszystko unormuje :)

• aanaa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA wrote:
    Miska a co ty razem w jednym czasie z siostrą w ciążę zaszłaś? Wow, rzadko spotykane super :))
    Moi rodzice narzekali, że przestój mają w rodzeniu się wnuków, a tu niespodzianka, bo z 4 miesięcznym odstępem z siostrą zaszłyśmy. To moja pierwsza ciąża, więc przydają mi się rady na bieżąco, bo ona jest bardziej zaawansowana w ciąży. Ale bardzo nas to do siebie zbliżyło :)

Magnosia, Ursa lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa jak nocka w rogalu? ;)

Ursa lubi tę wiadomość

• jacusianka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Magnosia:) Między nami jest dzień różnicy :)

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • ss Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem ale to jesr moje zdanie!!!nie ma po co szalec z lozeczkiem wozkiem itd bo po co to ma stac i sie kurzyc, kolo czerwca albo lipca zaczniemy remont po malutku dzieciecego pokoju, jest tam troche roboty.jak skonczymy to spokojnie koncem wakacji kupi sie jakies mebelki lozeczko i wozek i wstawi tam do pokoju.drobniejsze rzeczy moze zaczne kupowac wczesniej po malu, zeby nie wszystko naraz.Narazie nie znam plci i nie kupilam jeszcze nic.
    Monika94 co do tuch boli brzucha, to ciaza za wczesnie ale moze owu
    acja daje o sobie znac w ten sposob.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 10:45

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Co do mojego kojca... ja nie wiem naprawdę jak to się stało, że wcześniej w ogóle udało mi się spać na czymś tak mało hm... obmyślonym fizjologicznie jak zwykła puchowa poduszka. W moim kojcu spało mi się mega, usnęłam jak dziecko i spałam do 5 (na jednym boku), poszłam siusiu i spałam dalej :)
    Niewątpliwy minus jest taki, że dla męża nie ma za wiele miejsca w łóżku. A mówił jeszcze, że czasem spałam na niej tak zwinięta że się prawie rogi poduchy stykały.

Ja pierwsze śpioszki kupiłam po prenatalnych. Drugim zakupem był już wózek ale to tylko dlatego, że znajomi męża wyjeżdżali z powrotem do Niemiec i okazało się, że właśnie sprzedają wszystkie rzeczy po swojej córci. Miedzy innymi wózek do zadań specjalnych, jakiego szukaliśmy :) A potem już poszło lawinowo. Mąż kupił pajacyk w TESCO, potem razem śpiworek a potem w PEPKO kilka ciuszków, czapunię i niedrapki :) I wiem, że u mamy czekają na mnie używane ciuszki od jej znajomej, która prowadzi lumpeks :) Więc mamy już na prawdę sporo. Teraz mąż dostał wyrównanie za ostatni sezon i tak myślimy czy nie kupic łóżeczka i wanienki z przewijakiem.

aniacicha, Magnosia, aanaa, miska2503 lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • aniacicha Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie ale wam zazdroszczę że już znacie płeć a szczególnie tych dziewczynek ajj tak mi i mężowi się marzy dziewczynka :)
    Ja też mam dziś lenia zresztą chyba jak co dzień :) piękna sielanka się skończyła mąż dziś rusza w trasę a my znów 3tyg sami :(
    Powodzenia na dzisiejszych wizytach kochane :)
    Miłego dnia uciekam męża pakować

201510287051.png
  • Ewalika Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :) ja niestety wciaz mdlosci mam nie chca mnie opuscic nawet na 1 dzien :(
    Co sie dzieje z malgorzatka i bree dawno sie nie odzywala mersiak cos tam na fb jeszcze napisze ale co z reszta to nie wiadomo..
    trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :) ja jeszcze tydzien musze czekac :)
    Co do ciąż ostatnio okazalo sie ze duzo moich znajomych takich dalszych jest w ciazy z terminem na pazdziernik ;) styczen byl owocny bardzo :D
    Milego dnia zycze :)

relgrl68722yz04m.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo ciaz to ja z kolezanka z ktora pracuje jestesmy w tym samym tyg ciazy i zeby bylo jasne nie umawialysmy sie;) jej ciaza byla dla mnie zaskoczeniem ale bardzo sie ciesze, bo fajnie miec kogos na tym samym etapie;) chodzimy do tej samej gin i nawet wizyty mamy podobnie.

aanaa lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacusianka mega to łóżeczko i ile opcji jest. My rozglądamy się za łóżeczkiem używanym. Oczywiście tylko stelaż, pościele i materacyk kupimy nowy.

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacusianka, łóżeczko świetne i niedrogie! Ja sama z siebie nic jeszcze nie kupiłam, chyba za bardzo się boję... Natomiast dostałam parę rzeczy od Siostry, ale to dosłownie pojedyncze - materac do łóżeczka, dwa śpiworki i pościel, nosidełko takie na szelki i do auta. Zawsze coś, mam plan pozbierać trochę rzeczy po znajomych i dokupić resztę.

Soraya, ja też miałam taki nawrót mdłości w 13 tc, ale przeszło po tygodniu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 11:06

‹‹ 622 623 624 625 626 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ