X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dzisieksze wizyty.
    Zazdroszcze motylkow, bo ja jeszcze nic nie czuje i pewnie dlugo tak bedzie, bo mam spora nadwage... Ale trudno, zaczekam na kopniaki :)

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mam dzisiaj wizytę :) boję się i cieszę, jak zawsze.
    co do ustalania płci na tak wczesnym etapie... mojej siostrze do 7 miesiąca 3 różnych ginów diagnozowało dziewczynkę. no a teraz przed nami śmiga dorodny dwulatek Michaś. myślę, że tylko potwierdzenie chłopaka na tym etapie daje jakąs tam pewność :)

BATTINKA, Magnosia, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, może i wy usłyszycie jaka to plec :)

Teraz ta pogoda jeszcze jest zdradliwa takze trzeba uważać i nie patrzeć ze świeci słońce (bo przy okazji wieje zimny wiatr) i przeziębienie gwarantowane.

Ja leze w łóżku nic mi się nie chcę...mam lenia. Nawet niewiem co na obiad?

No a mój mąż nadal milczy :( my tak potrafimy nie gadać z tydzień czasu a nawet dwa :((

3i49tgf6plfmlliy.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :)
    Ja dziś spałam pierwszą noc na rogalu i dużej różnicy nie widzę. Tyle że mam więcej kołdry, którą wcześniej upychałam między kolanami i pod głową :) Ciekawa jestem relacji Ursy :)
    Miłego dzionka i oczywiście trzymam kciuki za wizytujące, coby Wasz maluszek pięknie do zdjęć pozował i pokazywał co tam ma między nogami ;)

Ursa lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, mozna się zapisac na bezpłatne warszaty, ja się wpisalam na 12.05 w Katowicach.

http://babyonline.pl/mamo-to-ja-warsztaty.html

Magnosia lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa, Nenka, Aguś, Blondik - trzymam kciuki. Cudnie, że dziś zobaczycie swoje Maleństwa :)

Dziewczyny, ja mam już taki brzuch, że nie zapinam żadnej kurtki. Ten w avatarze jest już nieaktualny... Zastanawiam się, czy to normalne. Jest bardzo duży. A na wadze stoję w miejscu, więc to raczej nie tycie... Ale tak naprawdę cieszę się, lubię ten mój bebzunek ;)

BATTINKA, Ursa, Maxymiliana, dodinka lubią tę wiadomość

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    dziewczyny, mozna się zapisac na bezpłatne warszaty, ja się wpisalam na 12.05 w Katowicach.

http://babyonline.pl/mamo-to-ja-warsztaty.html

Ja też zachęcam, ja idę w Warszawie.

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia ty masz kochana wielki brzuch a ja się wczoraj pytalam dr czy mi urośnie w ogóle bo jestem plaska jak deska :(

3i49tgf6plfmlliy.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia, ja też mam duży brzuch. Jak w 5 albo 6 miesiącu. A waga tylko 0,5 kg do przodu. Dziś zrobię zdjęcie to się pochwalę :)

iv09hdge6yql001e.png
  • Amerie Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was kochane:)

Gratuluje udanych wizyt i dużych dzidziolków:)

Ja wczoraj też byłam na dodatkowym USG i wszystko jest na tą chwilę dobrze. A do tego dowiedzieliśmy się, że będzie DZIEWCZYNKA:D Teraz dipiero poczulam, że mogę odetchnąć:) Czuje się świetnie, oprócz drobnych dolegliwości nic się nie dzieje:)Ciesze się, że już ten pierwszy trymestr poszedł precz:)Trzymam kciuki za wszytkie usg genetyczne i inne wizyty:)

Jeszcze mam pytanko do dziewczyn, które borykały się z opryszczką, bo koleżanka w ciąży ma i nie wie co można stosować, jakby ktoś dał znać to bym jej przekazała:)Pozdrawiam Was wszystkie i ściskam mocno:)

Ps. Ph mojego moczu było powyżej normy 7,5, więc patrząc na Waszą teorie mi się nie sprawdziło:)

nat_alia, Natka88, ola.321, Magnosia, Lexie, Lexie lubią tę wiadomość

relgh371rrya3inl.png
  • monika94 Nowa

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam. pomozcie. od dwoch dni mam bole podbrzusza. nie wskazuje to na @ bo mialam 2 kwietnia. a na test za wczesnie. pomozcie.

• lojkalojka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry wtorkowo !
    Amerie ja wlasnie walcze z opryszczka , a raczej z opryszczkami . Mam jedna pod nosem ( olbrzym ) i druga na ustach . Podobno mozna smarowac zoviraxem. Ja lecze sie starymi sposobami czyli pasta do zebow , zeby wysuszyc . Tylko musisz zapytac kolezanki , czy to pierwszy raz jak ma opryszczke , czy juz przed ciaza miewala . Bo jesli pierwszy raz to powinna skontaktowac sie z lekarzem.

Powodzenia na dzisiejszych wizytach dziewczyny !!!

Amerie lubi tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika94 wrote:
    witam. pomozcie. od dwoch dni mam bole podbrzusza. nie wskazuje to na @ bo mialam 2 kwietnia. a na test za wczesnie. pomozcie.
    I sadzisz juz ze jestes w ciazy? Skoro mialas 2 kwietnia okres to nawet jeszcze nie mialas owulacji, a co dopiero czuc bole podbrzusza ciazowe..

• kasiulka87 Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane ! :) Witam się w ostatnim dniu 1-go trymestru. Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące. Ja się pochwalę że od 5 dni nie wymiotuję :D I chyba zaczynam wracać powoli do normalności, mieć więcej energii itp :) Wczoraj nawet dałam radę wymyć lodówkę mimo że kilka razy przerywałam bo odrzucało mnie od mnogości zapachów :P
    Ogólnie chyba zaczyna mi się syndrom wicia gniazda :D Wszystko uprzątam, powyrzucałabym połowę rzeczy i zastąpiła nowymi najchętniej :P

Ja jutro mam usg prenatalne. I tak się stresuję że już dziś miałam koszmary.. Śniło mi się że dzidzia nic nie urosła i mam odwarstwienie kosmówki. Nie wiem skąd takie katastroficzne myślenie. Masakra. Ech oby do jutra do 17.30…

Dziewczynki kiedy trzeba myśleć o zakupie wózka, łóżeczka i tych rzeczy na których przesyłkę trochę się czeka? Przełom II i III trymestru to dobry pomysł?

Ursa lubi tę wiadomość

kasiulka87
    p19uugpj4gj52rmg.png
    bl9c82c3a80l5w83.png
  • miska2503 Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty,
    też bym chciała poczuć już dzidziusia ale to za wcześnie, moja sistra wczoraj dowiedziała się że będzie miała dziewczynkę mi w rodzinie przepowiadają chłopca dla równowagi no ale zobaczymy na następnej wizycie 11 maja, już nie mogę się doczekać.

Zosia
    l22ndf9he4ul08c3.png
  • miska2503 Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dziś albo jutro rogal przyjdzie, mam nadzieje że będzie lepiej ze snem

Zosia
    l22ndf9he4ul08c3.png
  • miska2503 Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zacznę wyprawkę komplementować pewnie po wizycie jak się dowiem co mam w brzuszku,

Zosia
    l22ndf9he4ul08c3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sadze, ze kazdy kupuje jak uwaza i nie ma "odpowiedniego momentu" :) Ja pojde dzis na wixyte i jak sie dowiem jaka to plec to kupie smoczki i przyniose mezowi w danym kolorze... no i powoli zaczne szukac fajnych przecen, pieluszki tetrowe pokupuje.. wtedy mniej sie te koszty odczuwa niz wszystko od razu. A wozek hmm.. ja juz bym kupila :P ale maz nade mna panuje i troche mnie stopuje

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ubranek to polecam body z h&m sa naprawde fajnie uszyte, zadko sie takie spotyka w innych sklepach, maja gumke przy nozkach i ladnie sie dopasowuja do pupci ;)

• BATTINKA Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska a co ty razem w jednym czasie z siostrą w ciążę zaszłaś? Wow, rzadko spotykane super :))

aanaa lubi tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
‹‹ 621 622 623 624 625 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ