WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te łóżeczka są super, przez przypadek na nie trafiłam:) ja na razie mam folder z zakładkami, zakupy zaczniemy za jakiś czas, jak wszystko bedzie z nami ok.

Ursa lubi tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny prenatalne jest przez brzuch czy jeszcze vaginalnie?
    A ja nie mam ochoty na wybieraniu ciuszków i innych gadżetów, chyba przy drugim dziecku tak jest ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 11:11

km5st5odymuuq2ts.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagatkaa, a miałam przez brzuch :)

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:

ja miałam przez brzuch

• Ursa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:

Ja miałam przez brzuch. Ale pamiętam, że niektóre dziewczyny pisały, że mają normanie dopochwowe.

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już od jakiegoś czasu mam badania przez brzuch, który odstaje coraz bardziej.

Co do rzeczy dla malucha to u mnie sprawa wygląda trochę inaczej, bo łóżeczko, wózek, miliony ciuszków dostanę od szwagierki, więc zakupów na razie nie robimy.
    Kosmetyki załatwi nam teściowa położna. Już zaczęła zbierać miliony próbek oliwek i innych, więc starczy na długo :)

Kiedyś dyskutowałyśmy o II trymestrze, w sensie o dacie rozpoczęcia. Niektóre mówiły, że jak są w 13tc (nota bene jeszcze w np. w 12+1) to już jest kolejny trymestr, inne, że musi być skończony. Nie chcę dyskutować, ale nawet Belly nie do końca wie ;D

Zrzut z mojego wykresu:

0d55a7b51cec4a33med.jpg

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzynka, mój lekarz uznaje drugi trymestr od 12tc. Poza tym czy to ważne, ja juz od czwartku uznaje, ze mogę się chwalić ;)

agania, Ursa lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie zakupów nie robię. Moja mama jest fanatyczką, znosi mi tylko ubranka. Oglądam wózki ale tak bardzo orientacyjnie. Synkowi kupiliśmy wózek dopiero po urodzeniu.

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ciezarowki :-) gratulacje dla dziewczyn ktore ostatnio wizytowaly, bardzo sie ciesze ze z dzieciaczkami wszystko dobrze :-) i zazdroszcze tym ktore znaja juz plec... Ja mam wizyte dopiero 28 i ciekawa jestem czy sie dowiem kto u mnie mieszka :-)

Trzymam kciuki za wizytujace dzis!

Ja nic jeszcze nie mam poza poducha do spania, na ktorej spie od tygodnia i powiem Wam ze super odpoczywam... To byl swietny zakup :-) a do poduchy dostalam gratis pieluche w sowki i to wszystko co mam :-P

Wozek chce kupic szwagierka wiec to nam odpada... My mamy tylko wybrac jaki chcemy i zamiast riko nano zdecydyjemy sie raczej na camarelo sevilla plus fotelik maxi cosi :-) znajomi maja i sobie chwala :-)

Co do lozeczka to tesciowie chca kupic wraz z matetacem i posciela... Tez mamy wybrac wiec aktualnie jestem na etapie poszukiwania bialego, mocnego lozeczka bo posciel to chyba zamowie od dziewczyny ktora na fb ma strone Natali :-) baardzo mi sie podobaja rzeczy ktore robi, kolezanka u niej kupowala i jest zadowolona :-)

Ja natomiast zaszaleje z ciuszkami ale to dopiero jak poznam plec :-)

Natka88 lubi tę wiadomość

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Katarzynka, mój lekarz uznaje drugi trymestr od 12tc. Poza tym czy to ważne, ja juz od czwartku uznaje, ze mogę się chwalić ;)

No no każdy inaczej, chodziło mi o to, że nawet wszechwiedzący Belly podaje dwie daty, żeby każdemu pasowało ;p

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella to chyba kupowalas od tego samego urzytkownika poduche co ja;)

estrella lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomalu zaczyna ogarniać mnie strach.

km5st5odymuuq2ts.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pomalu uciekam z pracy do domku, cos mnie mocniej dzis brzuch pobolewa...
    Malgorzatka gdzie zniknelas?

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • miska2503 Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra we wrześniu rodzi, to będzie jej drugie dziecko pierwszy był synek teraz będzie dziewczynka, jeszcze jak nie byłyśmy w ciąży to się śmiałyśmy że fajnie by było gdyby nie było dużej różnicy wieku u naszych dzieci.

Zosia
    l22ndf9he4ul08c3.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiulka87 wrote:
    Cześć Kochane ! :) Witam się w ostatnim dniu 1-go trymestru. Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące. Ja się pochwalę że od 5 dni nie wymiotuję :D I chyba zaczynam wracać powoli do normalności, mieć więcej energii itp :) Wczoraj nawet dałam radę wymyć lodówkę mimo że kilka razy przerywałam bo odrzucało mnie od mnogości zapachów :P
    Ogólnie chyba zaczyna mi się syndrom wicia gniazda :D Wszystko uprzątam, powyrzucałabym połowę rzeczy i zastąpiła nowymi najchętniej :P

Ja jutro mam usg prenatalne. I tak się stresuję że już dziś miałam koszmary.. Śniło mi się że dzidzia nic nie urosła i mam odwarstwienie kosmówki. Nie wiem skąd takie katastroficzne myślenie. Masakra. Ech oby do jutra do 17.30…

Dziewczynki kiedy trzeba myśleć o zakupie wózka, łóżeczka i tych rzeczy na których przesyłkę trochę się czeka? Przełom II i III trymestru to dobry pomysł?

Ja wózek i łóżeczko planuję kupić dopiero we wrześniu, a ubranka i inne akcesoria chciałabym kupić w wakacje. ;)

ss, Katarzyna87, BATTINKA lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:

Spokojnie, będzie dobrze!

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja się trochę zmartwiłam, bo zauważyłam dziś na bieliźnie brązowe upławy, takie jakby ze śluzem. Czy to może być powód do niepokoju? Dzisiaj dość szybko szłam z koleżankami na przystanek po odprowadzeniu córy do szkoły. Może za szybko i organizm zastrajkował? Nie jest to plamienie bardzo obfite, ale trochę mnie zaniepokoiło. Czy też Wam się coś takie zdarzało? Poza tym czuję się dobrze. Jutro mam usg prenatalne, więc chyba nie ma sensu od razu siać paniki i jechać na IP, prawda?

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:

Wszystko będzie dobrze! Nie ma innej opcji :) Na którą masz tą wizytę?

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, ja bym poczekała z tym do jutra. Dopóki to nie żywa krew to chyba nic się nie dzieje. Mój lekarz brązowymi upławami się u mnie nie przejmował zbytnio, jedynie co to kazał zwiększyć dawkę duphastonu do kolejnej wizyty, ale u mnie to było dwa tyg czekania. Myślę że jeden dzień spokojnie możesz poczekać. Tylko się już nie przemęczaj :)

Kasia82 lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    Dziewczyny, a ja się trochę zmartwiłam, bo zauważyłam dziś na bieliźnie brązowe upławy, takie jakby ze śluzem. Czy to może być powód do niepokoju? Dzisiaj dość szybko szłam z koleżankami na przystanek po odprowadzeniu córy do szkoły. Może za szybko i organizm zastrajkował? Nie jest to plamienie bardzo obfite, ale trochę mnie zaniepokoiło. Czy też Wam się coś takie zdarzało? Poza tym czuję się dobrze. Jutro mam usg prenatalne, więc chyba nie ma sensu od razu siać paniki i jechać na IP, prawda?

Ja w takiej sytuacji biorę duphaston 2x2, dodatkowo cyclonaminę (ona jest na receptę, ale warto spytać w aptece czy nie ma czegoś podobnego dla kobiet w ciąży bez recepty). To jest lek zatrzymujący krwawienie, który biorę w dniu plamienia i do dnia następnego po jego zakończeniu.
    W szpitalu dostawałam jeszcze exacyl, ale to też na receptę.

Najlepiej weź dupka lub lutkę i się połóż. Jeśli się powtórzy jedź na IP.

Kasia82 lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
‹‹ 623 624 625 626 627 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ