WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    Dziewczyny, a ja się trochę zmartwiłam, bo zauważyłam dziś na bieliźnie brązowe upławy, takie jakby ze śluzem. Czy to może być powód do niepokoju? Dzisiaj dość szybko szłam z koleżankami na przystanek po odprowadzeniu córy do szkoły. Może za szybko i organizm zastrajkował? Nie jest to plamienie bardzo obfite, ale trochę mnie zaniepokoiło. Czy też Wam się coś takie zdarzało? Poza tym czuję się dobrze. Jutro mam usg prenatalne, więc chyba nie ma sensu od razu siać paniki i jechać na IP, prawda?

Kasiu ja myślę, że nie ma co panikować. Ale jeśli masz kontakt do ginekologa to dźwoń, powiedz jaka jest sytuacja. Jeśli nie masz jak zadźwonic, myślę, że spokojnie leżąc w łóżku możesz poczekac do jutra. Jeśli się nie pogorszy to chyba nie ma co się martwic.

Kasia82 lubi tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu ja już tyle razy plamiłam w ciaży, ze nawet nie chcę mówić ;p
    Były brązowe upławy, śluzowe i żywa krew, więc nie panikuj - wypoczywaj, będzie dobrze :*

Chyba, że coś Cię boli? To inna sprawa

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za podpowiedzi, dziewczynki! Jesteście kochane!!! Ja cały czas biorę Duphaston 3x1 i tak mam brać do 16 tygodnia, ale lekarz wypisał mi jedno opakowanie więcej, więc pewnie do końca 17 będę brać. Może rzeczywiście za szybko szłam i to przez to, niby się nie zmęczyłam, ale kto wie? No nic, słucham Was grzecznie i kładę się do łóżka. Niestety, jeszcze dzisiaj muszę odebrać małą ze szkoły, ale i trzy godzinki odpoczynku są dobre. ;)

w5wq8ribpvtivstd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczelam dzis 14tydzien jupii.. niech ten czas leci.
    Nie przejmuj sie tym malutkim plamieniem bedzie dobrze..

Ursa, Aguś26, Kasia82 lubią tę wiadomość

• Aguś26 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ja po wizycie dzidziuś ma się dobrze i z dziewczynki chyba zmienia się na chłopca teraz mam drugie prenatalne 21 maja więc może konkretnie dowiem się już jaka płeć bo jak widać na tym etapie się jeszcze wszystko zmienia

Ursa, Kasia82, Magnosia, Katarzyna87, miska2503, ola.321, Lexie, aniacicha, agu258, estrella lubią tę wiadomość

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella, mogłabyś podać linka do tej strony na fc z pościelą?

Kasiu, myślę, że to przejściowe. Jeśli brązowe i niewiele, to nie powinno być nic złego.

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:
    Kasiu ja już tyle razy plamiłam w ciaży, ze nawet nie chcę mówić ;p
    Były brązowe upławy, śluzowe i żywa krew, więc nie panikuj - wypoczywaj, będzie dobrze :*

Chyba, że coś Cię boli? To inna sprawa

Kasieńko, no właśnie pamiętam, że Ty się męczyłaś z tymi krwawieniami dość długo. Nie chcę od razu siać paniki, a czuję się bardzo dobrze, mam mnóstwo energii, już zupełnie jak w drugim trymestrze. ;)

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Maxymiliana Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczyny :) po wczorajszej wizycie melduję, że wszystko jest ok, wszystkie wymiary i kosteczki w normie :) niestety gin nawet nie podjął próby określenia płci...szkoda...następna wizyta 4.05. Termin z porodu przesunięty na 16.10, czyli dzieciaczek nadrobił :) trzymam kciuki za dzisiejsze wizytki!!! powodzenia!!!

Ursa, Kasia82, agania, Magnosia, Katarzyna87, miska2503, ola.321, Lexie, aniacicha, Lucy7, nat_alia, madu, estrella lubią tę wiadomość

ex2bx1hpt83cubqi.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej dziewczyny ależ mam wilczy apetyt na sajgonki w sosie słodko kwaśnym. Nie wiem skąd ta ochota bo ostatnio jadłam je jeszcze jak mój tata żył i bywaliśmy w chińskiej restauracji, czyli miałam wtedy może 14 może 15 lat.

Oczywiście nie mam skąd wytrzasnąc sajgonek na moim zadupiu więc pewnie będę nieszczęśliwa cały dzień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 12:39

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie niesttey plamienia są dość często, powiedzieć, że jestem ekspertem to za dużo, ale miałam je już 5 razy (od jednodniowych po 4dniowe)

Maxymiliana gratuluję :)

Ja mam ochotę na sushi ;p

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa ja tez mam ciągłą ochotę na chińskie jedzenie, chociaż nigdy szczególnie za nim nie przepadałam, a teraz mogłabym żywić sie tylko tym. Dziewczyny komunikacja w wawie mnie wykończy, czekam juz 20minut na autobus, wczesniej na inny czekałam tyle samo. I jak tu nie być chorym, jak zimno i trzeba stać i czekac

Ursa lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • Lucy7 Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczynki, gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne...
    Ja też się Wam pożalę, od trzech dni czuje uczucie ciągnięcia w dole brzucha po bokach i nad spojeniem łonowym, czasem ból tylko w prawym boku na dole, czasem na środku, uczucie szczypania, wbijania szpilek...Jestem w 13 tygodniu, czy takie bóle są normalne?w tej sytuacji trzeba brac nospe?od 6 tyg.biore luteinę 2x2, w badaniu moczu wyszly liczne bakterie, posiew jałowy...nie wiem skad to pobolewanie...

16uddqk3x9bbni2d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od paru dni faza na buraki i barszcz :D a sushi to moja miłość kulinarna, więc wolę nawet nie zaczynać myśleć o nim.... ;)

• agania Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie odrzuciło całkowicie od herbaty. Nie mogę pic żadnej, nawet owocowej. Pozostała mi woda z cytryną albo jakieś soki.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy7 wrote:
    Witam Was dziewczynki, gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne...
    Ja też się Wam pożalę, od trzech dni czuje uczucie ciągnięcia w dole brzucha po bokach i nad spojeniem łonowym, czasem ból tylko w prawym boku na dole, czasem na środku, uczucie szczypania, wbijania szpilek...Jestem w 13 tygodniu, czy takie bóle są normalne?w tej sytuacji trzeba brac nospe?od 6 tyg.biore luteinę 2x2, w badaniu moczu wyszly liczne bakterie, posiew jałowy...nie wiem skad to pobolewanie...

Ja tam miałam, przeszło same :)

Lucy7 lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Lucy7 Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez nospy się obyło? Staram sie nie panikowac, wizyta za 6 dni..ale przez to już trzeci dzień na kanapie...Kasiu a dlugo Cię męczyły?

16uddqk3x9bbni2d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos wczorajszego posta o darmowych próbkach - znalazłam coś takiego, jeszcze nie sprawdziłam tych linków, ale może się przyda:
    http://bezplatnie24.blogspot.com/2013/06/bezpatne-probki-mleko-modyfikowane.html

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy7 wrote:
    Bez nospy się obyło? Staram sie nie panikowac, wizyta za 6 dni..ale przez to już trzeci dzień na kanapie...Kasiu a dlugo Cię męczyły?

Nie brałam nospy, leżałam i mnie kłuło. Dziwne ale pomógł mi spacer na który wyciągnął mnie mąż i wizyta na działce rodziców (leżenie pod kocykiem na leżaku w słońcu). Tak jakby to było spowodowane napięciem mięśni.

Jak Cię bardzo boli weź nospę :*

Lucy7 lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Lucy7 Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochana :*
    To jest taki ból jakbym miala zakwasy po ćwiczeniach, a czasem takie pulsowanie, klucie..obedę sie bez nospy, piłam magnez z witaminą b6 chyba nie zaszkodzi..

16uddqk3x9bbni2d.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy7 - magnez z wit.b6 można zażywać w ciąży.

Lucy7 lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
‹‹ 624 625 626 627 628 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ