Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny mam czas, żeby spokojnie napisać. Troche mnie ta doktor nastraszyla kiedy powiedziała, ze Nt:2, później, ze 1,5, a na końcu 1,8. Powiedziała, ze ważny jest ten wynik usredniony. Bo przy tym nt2jal mierzyla dziecko miało odchylona głowę, wiec chyba nie ma się czym martwić prawda? Maluch mierzy 57 mm co odpowiada 12 tygodniu 2 dni, natomiast glowka wskazuje na 13tc. Reszta pięknie. Tylko co z tym nt, lekarz powiedzial, ze według niego ok,
-
A ja jestem cały czas głodna
Na dodatek chce mi się słodkiego i niby na razie przytyłam z kilo ale jak tak dalej pojdzie to będę się toczyć
Korzystacie z tego wykresu wagi na belly? Ja wprowadzam tam wagę i powinnam ważyć minimum kilogram więcej niż ważę i cały czas jestem pod kreską.
-
aagatkaa1984 jesli lekarz mowi ze nie ma sie czym martwc to na pewno tak jest , nie stresuj sie bo to niedobrze dla dzidzi
Arielka ja tez jestem pod kreska , i jak narazie tylko 0,5 kg na plusie , ale jeszcze nam przybedzie na pewno wiec o to sie nie martwie -
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt
aagatkaa - skoro lekarz powiedział że jest ok to tego się trzymaj, z tego co wiem ten wynik jest w normie. Podał kilka wymiarów bo podczas badania NT mierzy się kilka razy i podaje najwyższy wynik. A reszta parametrów wyszła ok??
Co do wózeczków okazało się że gondolę dostaniemy po dwóch wcześniejszych dzieciach w rodzinie. Kupimy ewentualnie tylko spacerówkę jak będzie potrzeba przesadzić naszego bobaska a poprzednik jeszcze nie będzie gotowy
.
Łóżeczko pewnie kupię jakieś białe w IKEA ale to za jakiś czas.
-
aagatkaa1984 wg wyników na prenatalnych moje dziecko ma za małą głowę (badanie dwuciemieniowe), ale gin nie wspominała, żeby coś było nie tak, więc tego się trzymam.
Najważniejsze że mózgi rozwijają się prawidłowo.
Dodatkowo mój maluch jest trochę za długi jak na swój wiek, ale rodzice wysocy. Powiedziała, że teraz już nie ma co porównywać między sobą, bo każdy jest inny.
Kasia82 fajnie, bo wiesz jak się czuje ruchy malucha, ja nie wiem kompletnie czego się spodziewać i czy to na pewno był mój mały człowieczek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 17:47
Kasia82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ważne żeby ta przeziernośc karkowa to był taki jasniejszy równy pasek, tak mi lekarz tłumaczył...bo jak widać, ze jest nierówna...jakby zpęcherzem, w jednym miejscu szersza to wtedy jets powód do niepokoju....u nas była równa linia...mierzona w kilku miejscach i za każdym razem 1,7
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 18:27
-
Katarzyna87 wrote:aagatkaa1984 wg wyników na prenatalnych moje dziecko ma za małą głowę (badanie dwuciemieniowe), ale gin nie wspominała, żeby coś było nie tak, więc tego się trzymam.
Najważniejsze że mózgi rozwijają się prawidłowo.
Dodatkowo mój maluch jest trochę za długi jak na swój wiek, ale rodzice wysocy. Powiedziała, że teraz już nie ma co porównywać między sobą, bo każdy jest inny.
Kasia82 fajnie, bo wiesz jak się czuje ruchy malucha, ja nie wiem kompletnie czego się spodziewać i czy to na pewno był mój mały człowieczek.
Kasiu, co nieco jeszcze pamiętam, ale to było tak delikatne, że nie jestem pewna. Te późniejsze ruchy są zupełnie inne i już nie można ich z niczym pomylić, a jak maluch jest duży, to czasami potrafi nieźle dać w kość jak kopnie.
agu258 lubi tę wiadomość
-
Kasia82 wrote:Kasiu, co nieco jeszcze pamiętam, ale to było tak delikatne, że nie jestem pewna. Te późniejsze ruchy są zupełnie inne i już nie można ich z niczym pomylić, a jak maluch jest duży, to czasami potrafi nieźle dać w kość jak kopnie.
Ja już chcę być kopana!!Kasia82, ss, agu258, aanaa lubią tę wiadomość
-
Agatko ufaj Gince
Jeśli nie zwróciła uwagi na nt to znaczy, że wszystko jest w normie
Z tego co ja czytałam prawdopodobieństwo wad wrasta znacząco dopiero od NT 3,0 a i przy tym pomiarze w większości rodziły się zdrowiutkie dzieci
A ja mam hot news! Będę miała synka
Nasz mały Kornel:
I siusiaczek:
Połówkowe mam 8 majaWiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 20:01
onka, aniacicha, ola.321, Kaśku, agu258, estrella, aanaa, Lucy7, BATTINKA, ~Rewianka~, Katarzyna87, agania, Aguś26, Magnosia, Lexie, miska2503, paula1, Muffinka1019, Arielka, meeegi1771, dodinka, Blondik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyUrsa gratuluje!
Ja byłam na krótkiej kontroli i lekarka potwierdziła, że będzie chłopak)) A z tymi ruchami, to ja nie czuję żadnych motylków czy bąbelków, tylko coś w rodzaju delikatnych kopniaków. Mam to od tygodnia, ale nie wiem, czy to dzidzia. Miałyście takie uczucie kopniaków?
A, no i termin mi się znów przesunął, tym razem weszłam już na 29 września...Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 19:47
Lexie lubi tę wiadomość