Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyaniacicha wrote:nenka fajny ten wózek i super że ma tak wiele kolorów do wybrania
onka ja już się zastanawiam czy to jest normalne z tym spaniem bo jak mówię komuś o tym to mówi mi ileż można spać
aniacicha, myślę że to może być normalnedopóki nie miałam remontu za ścianą, spałam od 23 do 10 i potrafiłam jeszcze w dzień zrobić godzinkę, a jak miałam słabszy dzień, to i dłużej. jak masz dobre TSH to raczej nie ma się czym przejmować
Ursa, co do usg to mi tez przy tych skurczach kontrolowali szyjkę dopochwowym, a samo dziecko oglądali przez brzuch.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 10:28
-
Nenka śliczny wózeczek
Aniacicha jak miałaś badania robione i hematokryt jest ok to taki urok twojej ciąży i nie ma co sie przejmowacA już na pewno nie ma co się przejmowac ludźmi którzy tego nie rozumieją
Spij na zdrowie!
aanaa lubi tę wiadomość
-
Katarzyna87 wrote:Dzieci po 14tc nabierają swojego tempa rozwoju. Mamuśka mająca 1,5m i Mamuśka mająca 1,8m będą miały dzieci innego wzrostu. Dałoby się zmierzyć CRL, ale po co? Niska mama martwiłaby się, że dziecko jest za małe, a wysoka, że ma wielkoluda
U mnie znów dzisiaj plamienia. Choć nie wiem czy nie są związane z wczorajszym kebabem (ostre rzyganko wczoraj i biegunka dzisiaj). Mam nadzieję, bo ja już chyba rekord pobiłam (w sumie już mi sie 2 tyg samych plamiących dni uzbierało) ;/
Ojej, współczuję i mam nadzieję, że plamienia szybko miną. A co Ci lekarz w takiej sytuacji kazał robić? U mnie wczoraj na tym jednorazowym plamieniu się skończyło. Nie wiem skąd się wzięło, może to od tej odwarstwionej kosmówki? Dziś na usg zapytam jak się wchłania. -
Kasia82 wrote:Ojej, współczuję i mam nadzieję, że plamienia szybko miną. A co Ci lekarz w takiej sytuacji kazał robić? U mnie wczoraj na tym jednorazowym plamieniu się skończyło. Nie wiem skąd się wzięło, może to od tej odwarstwionej kosmówki? Dziś na usg zapytam jak się wchłania.
Już sama nie wiem z czego to. Nie chcę gdybać. Wiem, że z kosmówką póki co było dobrze, bo na badaniu w szpitalu i 5 dni temu na prenatalnych nie było żadnych objawów nawet odwastwiania. Może to ta biegunka i parcie ;/ Nie wiem już sama.
Boli mnie dzisiaj brzuch i krzyż (ale bardziej jelita i te okolice, czyli nad pępkiem, a nie pod, więc mam nadzieję, że to nie będzie miało wpływu na dzidziusia). Jak mój mąż usłyszał wczoraj jakie miałam sensacje po kebabie to chciał tam od razu z pyskiem iść (a że był po piwku to nie byłby najlepszy pomysł).
Nie wiem też czy to plamienie nie jest przez to, że wczoraj nie wzięłam dupka na noc, bo rzygałam, więc nie było sensu.
Już szukam na siłę, wiem, ale nie wiem skąd się tak częste plamienia mogą brać.
Dobrze, że u Ciebie przeszło szybko :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 10:52
Kasia82 lubi tę wiadomość
-
Dlatego dziewczyny, mimo, ze ochota duza lepiej nie ryzykować z tymi kebabami i podejrzanymi fast-fodami. Ja ostatnio jak widziałam jak robią chińczyka, to stwierdziłam, ze chyba juz go nie zjem.
A ja przeziębiona, a w pracy niestety do 20. Koszmar -
Dzięki Wam za miłe słowa
tak mam zamiar zrobić nie przejmować się ciotką.
Co do baby z Inspekcji podobno mogę złożyć skargę bo oni są właśnie dla pracowników ( a tym bardziej powinna mieć na uwadze to, że jestem w ciąży) ale czy to warto komuś zatruwać życie ?!
Battinka Ty też się doczekasz na brzusio
Ja swój już teraz z dumą wypinam hihi
Aniacicha ja też bym ciągle spała gdzie nie położę się to bach zasypiam i wdaje mi się, że to normalne po prostu potrzebujesz tego snu i tyle.
Katarzyna87 u mnie właśnie na początku ciąży wystąpiło plamienie ale dosłownie linia na papierze właśnie przy parciu i zdarzyło to się mi dwa razy w odstępie paru dni przy wizycie w kibelku więc u Ciebie też to może być powodem. Biedna...zatrucia to jest chyba najgorsza rzecz. Trzymaj się mocno i żeby szybciutko przeszło :*
Nenka wózek superaniacicha lubi tę wiadomość
-
Katarzyna87 wrote:Mnie się wydaję, że w sobotę też poczułam puknięcie, ale od tego czasu mam takie wzdęcia, ze nie rozróżniam bąka idącego przez moje jelita od pukania ;p
Nie wiem czy to nie za wcześnie i sobie nie wmawiam. Co czułaś?
W poprzedniej ciąży czułam pod koniec 13 tc teraz dokładnie poczułam pulnięcie w dole brzuszka i od tego dnia czuje czasami jak smyra mniezwykle wieczorkiem kiedy nie jadam już nic i żadnych rewolucji żołądkowych nie mam
Katarzyna87 lubi tę wiadomość
-
Witajcie
Nenka2,śliczny wózek,w moim typie
Aniacicha,ciesz się długim snem bo ja mam wręcz odwrotnie.. dziś męczyłam się do 4 żeby zasnąć..
Nynusia,dopiero zauważyłam,że nasze ciąże różnią się tylko 1 dniemJesteś do przodu
Katarzyna87 trzymaj się,na pewno będzie wszystko dobrzeNynusia lubi tę wiadomość
-
Ursa pytanie do Ciebie bo zapewne dasz radę mi podpowiedzieć.
Potrzebuje dla psiaka coś przeciw kleszczom i nie wiem czy lepsza obroża czy krople ? Może jakiś produkt możesz polecić ? Weterynarz wciska obrożę za prawie 90zł i nie wiem czy mamy jej ją kupić czy lepiej coś na własną rękę kupić/ zamówić ? -
cześć Dziewczyny
Nynusia - no to przeszłaś z tą babą
CRL - u mnie też już gin nie mierzy więc to chyba normalne
no właśnie, ja już ostatnio pisałam tu na forum do Małgorzatki gdzie się podziewa i chyba nie czyta forum bo kilka razy już pytanie o nią się pojawiłoonka lubi tę wiadomość
-
Inna sprawa, że ja też mogłab spac całe dnie ale nie pozwalają mi na to kundle teściówki, jak ta i jej najmłodsza córa zwiną się do pracy o szkoły to uwiązują oba pod drzwiami a te szczekają i piszczą do 12,już nie mam siły,bo wstaje po takiej pobudce i zaraz wymioty. Tyle razy wyzywałam że źle się czuje jak mnie obudzą a tu zero reakcji...ja sobie obiecuje ponad wszystko że nie będą miały prawa takie osoby zbliżyć się do mojego Okruszka....
Wgl Wy kupujecie wózki o łóżeczka a ja w sobote dostałam pralke i będę zamawiać meble do łazienki -
PauLLa wrote:Inna sprawa, że ja też mogłab spac całe dnie ale nie pozwalają mi na to kundle teściówki, jak ta i jej najmłodsza córa zwiną się do pracy o szkoły to uwiązują oba pod drzwiami a te szczekają i piszczą do 12,już nie mam siły,bo wstaje po takiej pobudce i zaraz wymioty. Tyle razy wyzywałam że źle się czuje jak mnie obudzą a tu zero reakcji...ja sobie obiecuje ponad wszystko że nie będą miały prawa takie osoby zbliżyć się do mojego Okruszka....
Wgl Wy kupujecie wózki o łóżeczka a ja w sobote dostałam pralke i będę zamawiać meble do łazienki
Mi też chce się spać. A szczególnie jak wracam po pracy to tylko bym leżała. Mam strasznego lenia. A co do kupowania to ja mam podobny etap ci Ty, kupiliśmy nowe mieszkania i remontujemy i kupujemy meblena razie o wózkach nie myślimy - jeszcze czas.
-
Nynusiu o środki na kleszcze musisz popytac... znajomych, którzy mają czworonogi. Kleszcze też mają różne szczepy i to co pasuje na te nasze zachodniopomorskie tereny nie koniecznie będzie odpowiadało u Was. U nas np. kompletnie się nie sprawdzają dwa najbardziej polecane środki tj. Advantix i Frontline. Ja zawsze mogę zaufac obrożom firmy bayer. NIe są tanie ale trzymają cały sezon czyli jak policzysz, że co miesiąc musiałabyś zakrapiac kropelkami po kilkanaście złotych to obroża wychodzi nawet taniej. A jest naprawdę niezawodna. Ma tylko jeden niewątpliwy minus... strasznie śmierdzi zaraz po odpakowaniu.
Też się zaczynam martwic o Małgorzatkę. Długo jej już nie było. Ale pewnie ma teraz dużo na głowie i niedługo zamelduje nam się tutaj cała i zdrowa.
Nynusia lubi tę wiadomość
-
Ja powoli zaczynam kupować małe rzeczy, które jak potem zsumować też będą trochę kosztować. Np dziś w aptece zamówiłam termometr do ucha, powoli rozglądam się za monitorami oddechu i innymi drobiazgami, które mogą poleżeć w szafce
Ursa lubi tę wiadomość