WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Batinka, a Ciebie tez dziewczynka?

Tak tak tak :) tak jak chciałam miec drugiego dziurawca :) opłaca się przechodzić te męki i bóle.

Ja to teraz mowie a niech mi kto powie ze ciąża to nie choroba...cholercia. Tyle w tej ciąży cierpię ze Glowa mala. Ta co tego nie przeszła nie zrozumie :P

aanaa lubi tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA wrote:
    Agania ja mam te bole spojenia i to praktycznie od początku. Pytałam dwóch lekarzy i ciągle słyszę ta sama odpowiedz to jest ukrwienie takie a nie inne. Nie ma na to rady ja juz się przyzwyczaiłam do tego bólu to takie ciągnięcie i klucie prawda?
    Nie martw się będzie dobrze!

Rozumiem, czyli mam się nie martwić, bo nic złego się nie dzieje :) to chyba znaczy, że dzidzia rośnie :) i może niedługo coś brzuszek urośnie, bo jak na razie to rano płaska, wieczorkiem coś tam widać jak jem cały dzień :D

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka wrote:
    Dzień dobry Dziewczyny :)
    Dziś obudziła mnie wiertarka sąsiada - zawsze lepiej niż młot! Mam ochotę go rozszarpać...

Zauważyłam, że mój suwaczek twierdzi, że moje dziecko ma 28 g, tymczasem wedle wczorajszych pomiarów ma od 135 - 145 g... Niezła rozbieżność.

Chciałam Was zapytać, czy wiecie coś nt. tego, czy w późniejszych okresach ciąży mniejszą uwagę przykłada się do CRL? Wczoraj na badaniu miałam tylko pomiar główki, brzuszka i kości udowej. Widziałam, że na każdej z tych podstaw ocenia się wiek ciąży (CRL miałoby nie być takie ważne?) i na podstawie wszystkich tych ocenia się wagę.

Któraś z Was pisała wczoraj, że teraz to już nie ma za bardzo co porównywać dzieci i chyba się z tym zgodzę - moj synek (jeszcze się trochę boję z całą pewnością tak mówić :P) na każdym usg ma coraz bardziej nieoczekiwane wymiary ;) np. główkę i brzuszek miał wczoraj na 16t1d, a kość udową na 15t4d.

U mnie już od 12 czy 16 tyg. ciąży nie określali CRL. Im dziecko jest większe, tym trudniej. Przecież nie wyciągnie prosto nóżek, gdy jest już większe. :) Rozbieżnością w wymiarach też się nie ma co martwić, ja też tak miałam, czasami nawet z dwutygodniowym przesunięciem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 09:23

onka lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do crl to kolezanka ktora jest w 30 tyg mowila mi ze crl okresla sie tylko na poczatku, potem dzidzius jest juz na tyle duzy ze w caloscie jakby nie miesci sie w obrazie usg i robia inne pomiary tak jak u ciebie;)

onka lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale crl przeciez mierzy sie nie z nozkami tylko od dupki do glowki wiec nozki nie maja tu znaczenia

nenka2 lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka wrote:
    Dzień dobry Dziewczyny :)
    Dziś obudziła mnie wiertarka sąsiada - zawsze lepiej niż młot! Mam ochotę go rozszarpać...

Zauważyłam, że mój suwaczek twierdzi, że moje dziecko ma 28 g, tymczasem wedle wczorajszych pomiarów ma od 135 - 145 g... Niezła rozbieżność.

Chciałam Was zapytać, czy wiecie coś nt. tego, czy w późniejszych okresach ciąży mniejszą uwagę przykłada się do CRL? Wczoraj na badaniu miałam tylko pomiar główki, brzuszka i kości udowej. Widziałam, że na każdej z tych podstaw ocenia się wiek ciąży (CRL miałoby nie być takie ważne?) i na podstawie wszystkich tych ocenia się wagę.

Któraś z Was pisała wczoraj, że teraz to już nie ma za bardzo co porównywać dzieci i chyba się z tym zgodzę - moj synek (jeszcze się trochę boję z całą pewnością tak mówić :P) na każdym usg ma coraz bardziej nieoczekiwane wymiary ;) np. główkę i brzuszek miał wczoraj na 16t1d, a kość udową na 15t4d.

Nawet w BBF nie ma już siatki centylowej dla CRL dla 15. tygodnia, czyli CRL nie jest już istotne :) u mnie mierzyli też główkę i kość udową dziecka.

Co do wagi, może wczorajsze pomiary dotyczyły dziecka wraz z łożyskiem i całą resztą, stąd różnica?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 09:27

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• ss Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze wiec 27.04 juz pewnie tez sie nie dowiem jak dlugi jest ten mój wielkolud;))

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oto mój brzuchol :P na głodnego też jest niczego sobie :) ja już ciąży nie ukryję :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/828f08585743.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 09:40

onka, Ewalika, aniacicha, Nynusia, Lexie, Magnosia lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieci po 14tc nabierają swojego tempa rozwoju. Mamuśka mająca 1,5m i Mamuśka mająca 1,8m będą miały dzieci innego wzrostu. Dałoby się zmierzyć CRL, ale po co? Niska mama martwiłaby się, że dziecko jest za małe, a wysoka, że ma wielkoluda ;)

U mnie znów dzisiaj plamienia. Choć nie wiem czy nie są związane z wczorajszym kebabem (ostre rzyganko wczoraj i biegunka dzisiaj). Mam nadzieję, bo ja już chyba rekord pobiłam (w sumie już mi sie 2 tyg samych plamiących dni uzbierało) ;/

Ursa lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Batinka, a jakie masz imię dla dziewczynki, bo mialbyc Leon, wczoraj okazalo się, ze będzie chyba Jagna

km5st5odymuuq2ts.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszla poducha;))chyba z lozka dzis nie wyjde;))

aanaa, Magnosia lubią tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, ss, FreshMm, Katarzyna - dzieki za odpowiedzi, uspokoilyscie mnie :)

Kasia82 lubi tę wiadomość

• jacusianka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kupilam poduchę, ale w ogóle nie mogę z nią spać ;) bardziej pomaga mi przy leżeniu ;)

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • ss Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lezy sie na niej rewelacyjnie, a jak sie spi to dopiero przetestuje;)

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktos tu wczoraj pisal ze spac nie mogl , to dzis ja od 7nie spie bo łataja dziury w drodze pod naszym domem i tak walą młotami i klną że oszaleć mozna:/ a ze mnie śpioch, rano sobie odsypiam całonocne wędrówki na siku i dzis nic z tego:/

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Batinka nic mi nie placa a jeszcze wymagaja ze to i to ma byc zrobione... Za dobra jestem dla nich, ale nie potrafie poki co inaczej... Dzisiaj bede krotko, bo brzuch pobolewa mimo nospy

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/showitem/description/5241846971.html

kurcze nie umiem zrobic zeby sie zdjecie wyswietlilo, ale to juz na 100% moj wozek ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 10:14

Nynusia, Lexie, nat_alia lubią tę wiadomość

• aniacicha Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was kobietki :)
    Czy któraś tak ma jak ja?? Masakra jakaś ja to chyba całą ciąże prześpię wczoraj poszłam spać gdzieś koło 21 spałam do 6,20 zjadłam śniadanie i znów spać wstałam przed chwilą na siku i znów w sumie bym mogła spać już się zastanawiam czy to jest normalne?? dodam że po południu też ucinam drzemkę eh przed ciążą to w łóżku nie mogłam uleżeć

201510287051.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss wrote:
    Ktos tu wczoraj pisal ze spac nie mogl , to dzis ja od 7nie spie bo łataja dziury w drodze pod naszym domem i tak walą młotami i klną że oszaleć mozna:/ a ze mnie śpioch, rano sobie odsypiam całonocne wędrówki na siku i dzis nic z tego:/

ss, łączę się w bólu, w dźwiękach młotów i wiertarek...

aniacicha, zazdroszcze mozliwosci spania ;)

• Ursa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witacie dziewczyny :) To co jest poniżej siusiaczka takie duuuże to pupa a nie jajeczka. Mój mały bezwstydnik na hasło "pokaż co tam masz" zrobił fajt, tyłek wypiął, nogi rozłożył i proooszę :P Oglądajcie :)

Nynusia straszną babą z inspekcji się w ogóle nie przejmuj. Zawsze się taka znajdzie :/
    A co do ciotki... nie będzie to na pewno jedyna niezadowolona. Tak to już ze ślubami bywa. Wszystkim nie da się dogodzic.

Co do CRL to mi też wczoraj już nie mierzyła. Ale uwaga!! miałam USG dopochwowe :P Bo moja ginka teraz na sympozjum była i uczulali ich, że coraz częściej zdarza się niewydolnośc szyjki i trzeba oceniac szyjkę nie tylko palpacynie ale i ultrasonograficznie. A ponieważ maluszek fik rozłożył nóżki to już nie robiliśmy przez brzuch.

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
‹‹ 630 631 632 633 634 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ