X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie, to do mnie masz blisko ;)

Ursa, potwierdzam. U mnie chłopiec, a generalnie owoce i wafelki są na topie. Oprócz buraków ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 14:14

Ursa, Lexie lubią tę wiadomość

• agania Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam ochotę na słodkości, a na kwaśne w ogóle. Też jadłabym owoce kilogramami, alei tak słodycze przebijają wszystko ;) choć staram się ich unikać, bo boję się cukrzycy. Ciekawe co u mnie będzie :)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss wrote:
    Ja nie mam pojecia jaki kupie termometr:/ pracuje w zlobku i wszyscy strasznie narzekaja na termometry na podczerwien u nas i nie tylko u nas.ile razy bysmy dziecku nie mierzyly temp za kazdym razem pomiar jest inny.do ucha sie nie sprawdzaja bo czesto dziecko ma temp a w uchu jej nie wykaze albo na odwrot.ostatecznie zawsze konczy sie na tym ze mierzymy elektronicznym pod pacha i on sie wydaje najlepszy.a stare pracownice zawsze powtarzaja ze majlepszy byl rteciowy bez dwoch zdan, ktory niestety jest zakazany:/

My w domu dla siebie mamy alkoholowy-taki odpowiednik rtęciowego. A z tymi do ucha to nie mam przekonania-za każdym razem pokazuje inną temp;/

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ciagle kwasnie i warzywa w masakrycznych ilosciach, a slodkie ble... tez jeszczenie znam plci, az corka ciagle jadlam grejpfruty

• aanaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Ja też mam ochotę na słodkości, a na kwaśne w ogóle. Też jadłabym owoce kilogramami, alei tak słodycze przebijają wszystko ;) choć staram się ich unikać, bo boję się cukrzycy. Ciekawe co u mnie będzie :)
    Wczoraj miałam na obiadek zarzucajkę. Pyszna, kwaśna. Myślałam, że pęknę i jadłam dalej :) Ale z drugiej strony jak kiedyś starczało mi coś słodkiego raz na tydzień lub nawet na miesiąc, to teraz raz dziennie muszę zjeść coś na słodko :) Nie ma tu logiki :)

iv09hdge6yql001e.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boshe dziewczyny chwile mnie nie bylo i 3 strony naskrobałyście dajta spokój;))

Kurde ja jeszcze nad imieniem nie myślałam dla córci? A wy macie juz jakieś propozycje dla siebie?

Jak byłam w ciąży z moja córcia to jakos odrazu wiedziałam, ze będzie Nikolka a teraz totalna pustka bo w sumie jak mi się imię jakies podoba to zaraz kojarzę z jakąś koleżanką której nie lubię /badz nie lubiłam i taka to robota...

Ja teraz leze zaraz musze jechac po młoda do szkoły. Byłam dzis w robocie, na zakupach i juz mnie boli podbrzusze ajjj :(

3i49tgf6plfmlliy.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o jedzenie to jestem wszystkożerna teraz.no może na początku ciąży jadłam tylko kwaśne i pikantne natomiast zero słodyczy wiec teoretycznie powinien być chłopak - tak zresztą mówili a co? Będzie dziurawiec :)

Ursa lubi tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas będzie Ignaś albo Marysia:)

• Ursa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Wczoraj miałam na obiadek zarzucajkę.

Nigdy czegoś takiego nie jadłam. To jakiś lokalny przysmak ?

aanaa lubi tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka my dla dziewczynki mieliśmy dwa imiona: Jadwiga i Izabela :) No ale będzie chłopaczek :D Mąż chciał Tadeusza ja Beniamina a będzie mały Kornelek <3

Lexie, BATTINKA, Nynusia lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Ewalika Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny jak sie czujecie? Ja dzisiaj mecze sie z bolami glowy i brzucha :( a do tego jeszcze dostalam z zus zawiadomienie o wszczęciu postepowania w sprawie mojej umowy o prace. Szok normalnie zla jestem.. mam udowodnic ze moja umowa nie jest fikcyjna.. pewnie moj szef tez dostal takie pismo i wezwanie do zus.. faktycznie dziwnie wyszlo bo najpoerw 2 miesiace pracowalam u niego na zlecenie a pozniej od 1 stycznia mam umowe o prace no i zaszlam w ciaze.. eh szok zebym sie musiala tlumaczyc z tego ze zaszlam w ciaze..:( na szczescie wszystko jest zgodnie z prawem zalatwiane tak po prostu wyszlo ale jednak stres jest ze trzeba sie tlumaczyc :( :(

relgrl68722yz04m.png
  • BATTINKA Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacusianka wrote:
    My w domu dla siebie mamy alkoholowy-taki odpowiednik rtęciowego. A z tymi do ucha to nie mam przekonania-za każdym razem pokazuje inną temp;/
    Najlepsze są termometry rtęciowe( które owszem sa wycofane) ale można kupic w aptece taki szklany zwykły z tym ze jest w środku bez rtęci:) ja taki mam.ten elektroniczny jest do d...py!

3i49tgf6plfmlliy.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oto moje pierozki , wsumie juz malo zostalo :D

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/94360437eee9.jpg

agania, Lexie, Ursa, Magnosia, Lucy7, Kasia82, Nynusia, nat_alia, agu258 lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA wrote:
    Najlepsze są termometry rtęciowe( które owszem sa wycofane) ale można kupic w aptece taki szklany zwykły z tym ze jest w środku bez rtęci:) ja taki mam.ten elektroniczny jest do d...py!

O ten mi właśnie chodziło! :)

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do imienia mi sie marzy Igor ale druga polowka jest na nie :)
    Jemu sie marzy Fabian .
    poza tym mamy jeszcze :

Natan , Alex, Ksawery, Marcel ... ale i tak zadne z tych mnie nie przekonuje , jeszcze mi nie zaswiecilo swiatelko jak bedzie sie nazywac :)

BATTINKA lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:

zjadłabym!!mniam!

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

• agania Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:

ale robisz mi smaka !!!

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Lexie Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No fakt do Nynusi za daleko ale do Onki blisko :)

Odnośnie imion to dla dziewczynki Nina lub Ida a co do chłopca to jest ciężko.. Mój chciałby Olafa lub Borysa a ja bardziej Szymona,Kornela lub Tobiasza.. Oczywiście bez dwóch zdań Nikodem jest moim faworytem ale siostra mnie wyprzedziła i tak ma na imię mój chrześniak :)

Pamietam jak ok 8 tyg zjadłam nutellę z kukurydzą z puszki:) Chodziłam jeszcze do pracy i dziewczyny miały ze mnie niezły ubaw :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 14:42

Nynusia lubi tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • BATTINKA Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa wrote:
    Battinka my dla dziewczynki mieliśmy dwa imiona: Jadwiga i Izabela :) No ale będzie chłopaczek :D Mąż chciał Tadeusza ja Beniamina a będzie mały Kornelek <3

Ursa umie Kornel bardzo ładne naprawdę! Mi dla dziewczynki podoba się Kornelia ale teraz w rodzinie nam się urodziła Kornelia :( Iza tez lafne wiesz mi te stare imiona się nie podobają ale to moje zdanie :)

3i49tgf6plfmlliy.png

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania, jacusianka , zapraszam serdecznie ! :)

jacusianka lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
‹‹ 633 634 635 636 637 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ