X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa wrote:
    Nigdy czegoś takiego nie jadłam. To jakiś lokalny przysmak ?

Zarzucajka to zupa z kapusty kiszonej z ziemniakami i grzybami suszonymi, taka góralska parzybroda. Skoro w górach robią podobną to chyba nie, po prostu się różnie nazywa w różnym regionach. Chociaż nie wiem czym się różni od parzybrody. ooo. Znalazłam w necie. Ty ją możesz znać jako kapuśniak :)

Lucy7 lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    Co do imienia mi sie marzy Igor ale druga polowka jest na nie :)
    Jemu sie marzy Fabian .
    poza tym mamy jeszcze :

Natan , Alex, Ksawery, Marcel ... ale i tak zadne z tych mnie nie przekonuje , jeszcze mi nie zaswiecilo swiatelko jak bedzie sie nazywac :)

No właśnie wybrać imię to polowa sukcesu a druga polowa sukcesu to żeby się dla męża podobało i taka to robota :P

szczesliwa_mamusia21, agu258 lubią tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA wrote:
    No właśnie wybrać imię to polowa sukcesu a druga polowa sukcesu to żeby się dla męża podobało i taka to robota :P

O dokladnie tak jak piszesz ! Jeszcze troche czasu to mam nadzieje ze jakos sie to uda ! :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dla chłopca Michałek a dla dziewczynki Oliwia.
    Mnie średnio się ta Oliwia podoba, ale mąż nie dopuszcza innego imienia. Mnie sią podobają Liliana, Adriana, Aleksandra. No i Julia, ale to akurat odpada w zupełności, bo pełno tych Julek.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa kapuśniak :D To znam.

Szczęśliwa Mamusia wyglądają przepysznie te pierożki. Ech może nalepię dzisiaj z serem na słodko bo chyba miałabym nawet ochotę :D

szczesliwa_mamusia21, aanaa lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Lucy7 Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss wrote:
    http://allegro.pl/poduszka-rogal-kojec-dla-kobiet-w-ciazy-spania-i5229126368.html

Znalazlam;)
    Dziękuję :*

16uddqk3x9bbni2d.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mamusiu, ale bym pojadła tych pierogów :)

Co do imion, to u nas prawdopodobnie będzie Hania <3 albo Szymon <3
    Już dawno wybraliśmy te imiona, choć podobają nam się też inne, to do tych już się przyzwyczailiśmy ;)

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • ss Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ja slodkie zawsze lubilam ale tak do kawki, a nie zamiast konkretow, a teraz to na okraglo bym jadla, ale na szczescie owoce tez wcinam nalogowo i w tym rowniez grejfruty;) gdzie przed ciaza by mi na mysl nie przyszlo zeby sobie kupic;)
    Lucy mie ma za co;)

Lucy7 lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:
    Już sama nie wiem z czego to. Nie chcę gdybać. Wiem, że z kosmówką póki co było dobrze, bo na badaniu w szpitalu i 5 dni temu na prenatalnych nie było żadnych objawów nawet odwastwiania. Może to ta biegunka i parcie ;/ Nie wiem już sama.

Boli mnie dzisiaj brzuch i krzyż (ale bardziej jelita i te okolice, czyli nad pępkiem, a nie pod, więc mam nadzieję, że to nie będzie miało wpływu na dzidziusia). Jak mój mąż usłyszał wczoraj jakie miałam sensacje po kebabie to chciał tam od razu z pyskiem iść (a że był po piwku to nie byłby najlepszy pomysł).

Nie wiem też czy to plamienie nie jest przez to, że wczoraj nie wzięłam dupka na noc, bo rzygałam, więc nie było sensu.

Już szukam na siłę, wiem, ale nie wiem skąd się tak częste plamienia mogą brać.

Dobrze, że u Ciebie przeszło szybko :*

Kochana, może lekarz powinien Ci zwiększyć dawki Dupka? Sama już nie wiem. Bardzo Ci współczuję, ale wierzę, że będzie dobrze. Po prostu musisz szczególnie o siebie dbać, nie przemęczać się, wypoczywać, a reszta sama minie. Dzisiaj lekarz powiedział mi na usg, że plamienia i krwawienia mogą się jak najbardziej zdarzać, bo wszystko w środku jest ukrwione i łatwo o pęknięcie jakiegoś naczynka. Może po prostu jesteś bardzo wrażliwa i częściej Ci te naczynka pękają? Na pewno potrzebujesz dużo spokoju i odpoczynku. Gorąco trzymam kciuki za to, aby wkrótce plamienia ustały. :-*

Katarzyna87 lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny ! :)

Magnosia , Hanulka piekne ! Kojarzy mi sie z taka drobniutka sliczna dziewczynka , ekstra imie! U mnie kuzynka wyprzedziila i dala Hania i wlasnie jest taka super dziewczynka !
    My dla dziewczynki mielismy Mia lub Nadia , ale wyszly jajeczka wiec szukamy dla chlopaka :)

No ja juz jestem taka objedzona ze do wieczora nic nie zrobie :)
    a kapusniaczek tez bym zjadla mniam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 15:08

aanaa, Ursa, Magnosia lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, melduję się po badaniu prenatalnym. Wszystko wypadło dobrze,CRL 6,71 cm, przezierność 1,2 mm, fałd 2,0 mm, kość nosowa 3,0 i BPD 18,2 cm. Narządy dobrze umiejscowione i odwarstwienia kosmówki już nie ma. Lekarz powiedział, że nie ma powodu do obaw, zresztą ja ostatnio taka spokojna jestem, jakbym ciągle co najmniej piła melisę. Mam sporo zdjęć maluszka, ale większość jest niewyraźna. Jedno z 3d jest w miarę czytelne, wstawię później, bo teraz pędzę gotować rosół. ;) Aaaa, tylko oczywiście płci nie poznaliśmy. Lekarz miał jakieś przypuszczenia, ale nie chciał się bawić w proroka. Kolejne usg, jeśli mój lekarz prowadzący nie wyśle mnie wcześniej, mam dopiero w skończonym 21. tygodniu, czyli 10 czerwca. Tak więc chyba poznam płeć najpóźniej z Was wszystkich. ;) Ech, znowu nie będę mogła wpaść w szał zakupowy, ale może to i dobrze? Chociaż jestem ciekawa, kto tam mieszka w moim brzuchu. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 15:12

aniacicha, aanaa, agania, szczesliwa_mamusia21, Lexie, Ursa, onka, Arielka, Magnosia, ola.321, Katarzyna87, Lucy7, Kaśku, Nynusia, nat_alia, agu258, paula1 lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 - ja na pewno też późno poznam płeć, bo mój ginekolog ma słabe usg. Koleżanka do niego chodzi i poznała dopiero w 25t. No chyba, że wybiorę się wcześniej na 4d, myślałam tak o 20 tygodniu, ale nie wiem czy nie za wcześnie na 4d.

Kasia82 lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia to super wiesci ze z maluchem wszytsko dobrze :)
    Ja na Usg 4d ide w 29 tyg :)
    Widzialam jak dziewczyny z poprzednich ciaz wklejaly zdjecia i filmiki i zdecydowalam ze pojde pozniej , a akurat bede na urlopie w Pl i wypadnie 29 tydzien :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • aniacicha Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia super że wszystko dobrze z maleństwem niech sobie zdrowo rośnie :) a co do płci to nie jesteś sama jak na razie ja też nie znam :)

Ale narobiliście mi smaka na te pierożki mm chyba w piątek będę lepić wcześniej miałam dobrze bo moja babcia uwielbiała lepić pierogi i były co piątek a teraz już jej zdrowie nie pozwala i pierogi poszły w nie pamięć
    A za kapuśniakiem to ja nigdy nie przepadałam
    Ja właśnie sosik sobie zrobiłam i lecę strugać ziemniaki

Kasia82, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

201510287051.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA wrote:
    Boshe dziewczyny chwile mnie nie bylo i 3 strony naskrobałyście dajta spokój;))

Kurde ja jeszcze nad imieniem nie myślałam dla córci? A wy macie juz jakieś propozycje dla siebie?

Jak byłam w ciąży z moja córcia to jakos odrazu wiedziałam, ze będzie Nikolka a teraz totalna pustka bo w sumie jak mi się imię jakies podoba to zaraz kojarzę z jakąś koleżanką której nie lubię /badz nie lubiłam i taka to robota...

Ja teraz leze zaraz musze jechac po młoda do szkoły. Byłam dzis w robocie, na zakupach i juz mnie boli podbrzusze ajjj :(

U nas będzie Emilka lub Bartosz. ;)

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia wspaniałe wieści :)

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82,wspaniałe wieści,gratuluję udanej wizyty:)

Mam zaplanowana wizytę u gina na 5.05 wiec mam nadzieję,że wtedy poznamy płeć dzidziolka.. chociaż może dziś?:) O 19.45 idę na wizytę niezaplanowaną dzięki bakterii,którą wykrył posiew moczu..

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    Oto moje pierozki , wsumie juz malo zostalo :D

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/94360437eee9.jpg

Szczęśliwa mamusia, aż mi ślinka pociekła po brodzie! Wpraszam się na dokładkę. ;)

szczesliwa_mamusia21, aniacicha lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie grdzie Dominik albo Zuzia zobaczymy..w sobote ide do gina moze mi powie plec ale watpie ..on raczej naciagacz jest bedzie chcial kolejna wizyte..a i sprzet tez niezbyt dobry.

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Kasia82 - ja na pewno też późno poznam płeć, bo mój ginekolog ma słabe usg. Koleżanka do niego chodzi i poznała dopiero w 25t. No chyba, że wybiorę się wcześniej na 4d, myślałam tak o 20 tygodniu, ale nie wiem czy nie za wcześnie na 4d.

Jeśli chcesz poznać rysy twarzy maluszka, to polecam usg ok. 25-26 tyg. Ja teraz idę w 21 tyg., później planuję w 25-26 na to 4d, a później znów jest to "obowiązkowe" około 30 tygodnia.

agania lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
‹‹ 634 635 636 637 638 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ