Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ursa wrote:Nigdy czegoś takiego nie jadłam. To jakiś lokalny przysmak ?
Zarzucajka to zupa z kapusty kiszonej z ziemniakami i grzybami suszonymi, taka góralska parzybroda. Skoro w górach robią podobną to chyba nie, po prostu się różnie nazywa w różnym regionach. Chociaż nie wiem czym się różni od parzybrody. ooo. Znalazłam w necie. Ty ją możesz znać jako kapuśniakLucy7 lubi tę wiadomość
-
szczesliwa_mamusia21 wrote:Co do imienia mi sie marzy Igor ale druga polowka jest na nie
Jemu sie marzy Fabian .
poza tym mamy jeszcze :
Natan , Alex, Ksawery, Marcel ... ale i tak zadne z tych mnie nie przekonuje , jeszcze mi nie zaswiecilo swiatelko jak bedzie sie nazywac
No właśnie wybrać imię to polowa sukcesu a druga polowa sukcesu to żeby się dla męża podobało i taka to robotaszczesliwa_mamusia21, agu258 lubią tę wiadomość
-
Aaa kapuśniak
To znam.
Szczęśliwa Mamusia wyglądają przepysznie te pierożki. Ech może nalepię dzisiaj z serem na słodko bo chyba miałabym nawet ochotę
szczesliwa_mamusia21, aanaa lubią tę wiadomość
-
Szczęśliwa mamusiu, ale bym pojadła tych pierogów
Co do imion, to u nas prawdopodobnie będzie Haniaalbo Szymon
Już dawno wybraliśmy te imiona, choć podobają nam się też inne, to do tych już się przyzwyczailiśmyszczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość
Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤
Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi. -
A to ja slodkie zawsze lubilam ale tak do kawki, a nie zamiast konkretow, a teraz to na okraglo bym jadla, ale na szczescie owoce tez wcinam nalogowo i w tym rowniez grejfruty;) gdzie przed ciaza by mi na mysl nie przyszlo zeby sobie kupic;)
Lucy mie ma za co;)Lucy7 lubi tę wiadomość
-
Katarzyna87 wrote:Już sama nie wiem z czego to. Nie chcę gdybać. Wiem, że z kosmówką póki co było dobrze, bo na badaniu w szpitalu i 5 dni temu na prenatalnych nie było żadnych objawów nawet odwastwiania. Może to ta biegunka i parcie ;/ Nie wiem już sama.
Boli mnie dzisiaj brzuch i krzyż (ale bardziej jelita i te okolice, czyli nad pępkiem, a nie pod, więc mam nadzieję, że to nie będzie miało wpływu na dzidziusia). Jak mój mąż usłyszał wczoraj jakie miałam sensacje po kebabie to chciał tam od razu z pyskiem iść (a że był po piwku to nie byłby najlepszy pomysł).
Nie wiem też czy to plamienie nie jest przez to, że wczoraj nie wzięłam dupka na noc, bo rzygałam, więc nie było sensu.
Już szukam na siłę, wiem, ale nie wiem skąd się tak częste plamienia mogą brać.
Dobrze, że u Ciebie przeszło szybko :*
Kochana, może lekarz powinien Ci zwiększyć dawki Dupka? Sama już nie wiem. Bardzo Ci współczuję, ale wierzę, że będzie dobrze. Po prostu musisz szczególnie o siebie dbać, nie przemęczać się, wypoczywać, a reszta sama minie. Dzisiaj lekarz powiedział mi na usg, że plamienia i krwawienia mogą się jak najbardziej zdarzać, bo wszystko w środku jest ukrwione i łatwo o pęknięcie jakiegoś naczynka. Może po prostu jesteś bardzo wrażliwa i częściej Ci te naczynka pękają? Na pewno potrzebujesz dużo spokoju i odpoczynku. Gorąco trzymam kciuki za to, aby wkrótce plamienia ustały. :-*Katarzyna87 lubi tę wiadomość
-
dzieki dziewczyny !
Magnosia , Hanulka piekne ! Kojarzy mi sie z taka drobniutka sliczna dziewczynka , ekstra imie! U mnie kuzynka wyprzedziila i dala Hania i wlasnie jest taka super dziewczynka !
My dla dziewczynki mielismy Mia lub Nadia , ale wyszly jajeczka wiec szukamy dla chlopaka
No ja juz jestem taka objedzona ze do wieczora nic nie zrobie
a kapusniaczek tez bym zjadla mniamWiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 15:08
aanaa, Ursa, Magnosia lubią tę wiadomość
-
Dziewczynki, melduję się po badaniu prenatalnym. Wszystko wypadło dobrze,CRL 6,71 cm, przezierność 1,2 mm, fałd 2,0 mm, kość nosowa 3,0 i BPD 18,2 cm. Narządy dobrze umiejscowione i odwarstwienia kosmówki już nie ma. Lekarz powiedział, że nie ma powodu do obaw, zresztą ja ostatnio taka spokojna jestem, jakbym ciągle co najmniej piła melisę. Mam sporo zdjęć maluszka, ale większość jest niewyraźna. Jedno z 3d jest w miarę czytelne, wstawię później, bo teraz pędzę gotować rosół.
Aaaa, tylko oczywiście płci nie poznaliśmy. Lekarz miał jakieś przypuszczenia, ale nie chciał się bawić w proroka. Kolejne usg, jeśli mój lekarz prowadzący nie wyśle mnie wcześniej, mam dopiero w skończonym 21. tygodniu, czyli 10 czerwca. Tak więc chyba poznam płeć najpóźniej z Was wszystkich.
Ech, znowu nie będę mogła wpaść w szał zakupowy, ale może to i dobrze? Chociaż jestem ciekawa, kto tam mieszka w moim brzuchu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 15:12
aniacicha, aanaa, agania, szczesliwa_mamusia21, Lexie, Ursa, onka, Arielka, Magnosia, ola.321, Katarzyna87, Lucy7, Kaśku, Nynusia, nat_alia, agu258, paula1 lubią tę wiadomość
-
Kasia82 - ja na pewno też późno poznam płeć, bo mój ginekolog ma słabe usg. Koleżanka do niego chodzi i poznała dopiero w 25t. No chyba, że wybiorę się wcześniej na 4d, myślałam tak o 20 tygodniu, ale nie wiem czy nie za wcześnie na 4d.
Kasia82 lubi tę wiadomość
-
Kasia to super wiesci ze z maluchem wszytsko dobrze
Ja na Usg 4d ide w 29 tyg
Widzialam jak dziewczyny z poprzednich ciaz wklejaly zdjecia i filmiki i zdecydowalam ze pojde pozniej , a akurat bede na urlopie w Pl i wypadnie 29 tydzienKasia82 lubi tę wiadomość
-
Kasia super że wszystko dobrze z maleństwem niech sobie zdrowo rośnie
a co do płci to nie jesteś sama jak na razie ja też nie znam
Ale narobiliście mi smaka na te pierożki mm chyba w piątek będę lepić wcześniej miałam dobrze bo moja babcia uwielbiała lepić pierogi i były co piątek a teraz już jej zdrowie nie pozwala i pierogi poszły w nie pamięć
A za kapuśniakiem to ja nigdy nie przepadałam
Ja właśnie sosik sobie zrobiłam i lecę strugać ziemniakiKasia82, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość
-
BATTINKA wrote:Boshe dziewczyny chwile mnie nie bylo i 3 strony naskrobałyście dajta spokój;))
Kurde ja jeszcze nad imieniem nie myślałam dla córci? A wy macie juz jakieś propozycje dla siebie?
Jak byłam w ciąży z moja córcia to jakos odrazu wiedziałam, ze będzie Nikolka a teraz totalna pustka bo w sumie jak mi się imię jakies podoba to zaraz kojarzę z jakąś koleżanką której nie lubię /badz nie lubiłam i taka to robota...
Ja teraz leze zaraz musze jechac po młoda do szkoły. Byłam dzis w robocie, na zakupach i juz mnie boli podbrzusze ajjj
U nas będzie Emilka lub Bartosz. -
Kasia82,wspaniałe wieści,gratuluję udanej wizyty:)
Mam zaplanowana wizytę u gina na 5.05 wiec mam nadzieję,że wtedy poznamy płeć dzidziolka.. chociaż może dziś?O 19.45 idę na wizytę niezaplanowaną dzięki bakterii,którą wykrył posiew moczu..
Kasia82 lubi tę wiadomość
-
szczesliwa_mamusia21 wrote:Oto moje pierozki , wsumie juz malo zostalo
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/94360437eee9.jpg
Szczęśliwa mamusia, aż mi ślinka pociekła po brodzie! Wpraszam się na dokładkę.szczesliwa_mamusia21, aniacicha lubią tę wiadomość
-
agania wrote:Kasia82 - ja na pewno też późno poznam płeć, bo mój ginekolog ma słabe usg. Koleżanka do niego chodzi i poznała dopiero w 25t. No chyba, że wybiorę się wcześniej na 4d, myślałam tak o 20 tygodniu, ale nie wiem czy nie za wcześnie na 4d.
Jeśli chcesz poznać rysy twarzy maluszka, to polecam usg ok. 25-26 tyg. Ja teraz idę w 21 tyg., później planuję w 25-26 na to 4d, a później znów jest to "obowiązkowe" około 30 tygodnia.agania lubi tę wiadomość