Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
szczesliwa_mamusia21 wrote:kasia82 no to na mnie juz za pozno na to badanie , ale trudno jeszcze bedzie ich duzo wiec jestem spokojna , dziekuje za informacje
Kochana, w takim razie pójdź na połówkowe. Najlepiej między 20 a 22 tygodniem. To dość ważne badanie i zdecydowanie więcej pomiarów robią niż przy prenatalnym, bo i dzidziuś większy. Kolejne z zalecanych po nim to jest chyba 28-30 tydzień. -
agu258 wrote:Kasia 82 główka do gory, ja czuje ze z takim sprzętem to dopiero po porodzie dowiem się jaka płeć
Aguś, prędzej czy później się dowiemy.Przy córci pierwsze przypuszczenie padło u mnie ok. 17-18 tyg., a przy połówkowym już było pewne, mam nawet wpisane "płód płci żeńskiej". Do Ciebie jakoś bardziej pasuje mi dziewczynka z tego, co piszesz. Co do siebie, wielkich przeczuć nie mam, ale wydaje mi się, że tym razem może być chłopiec.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 22:01
agu258 lubi tę wiadomość
-
teraz jak bede u gina to bedzie 18 tydzien zapytam jego czy robi takie badanie a jak nie to jade do polski , mam dobrego prywatnego gina on na pewno wszytsko zrobi
Ale fajnie ze jestescie tak doswiadczone i kazda ma jakas wiedze , nie trzeba szukac wszedzie w googlach tylko wystarczy was zapytac o rade i juz jest rozwiazanieKasia82, agu258 lubią tę wiadomość
-
szczesliwa_mamusia21 wrote:teraz jak bede u gina to bedzie 18 tydzien zapytam jego czy robi takie badanie a jak nie to jade do polski , mam dobrego prywatnego gina on na pewno wszytsko zrobi
Ale fajnie ze jestescie tak doswiadczone i kazda ma jakas wiedze , nie trzeba szukac wszedzie w googlach tylko wystarczy was zapytac o rade i juz jest rozwiazanie
Ja tak wiele nie pamiętałam po tych dziewięciu latach, ale lubię wszystko wiedzieć, więc szperałam w książkach i internecie, stąd wiem.Ja też lubię to nasze forum. Dziewczyny są mądre, miłe i pomocne, a to jest na wagę złota. Ja jestem wyczulona na takie serdeczne gesty i słowa. Bardzo się cieszę, że tu jestem i możemy razem popisać o wszystkim, co nam w głowach i serduchach siedzi.
szczesliwa_mamusia21, BATTINKA, agu258, Lucy7, miska2503, nat_alia, aanaa, Nynusia, Misiowa lubią tę wiadomość
-
O dokladnie , ja tez staram sie czytac ale nie zawsze wszystko znajde tak jak tutaj i dostane tak swietne rady , tez to doceniam i jest to bardzo ale to bardzo przydatne .
Niesamowite dobre serducha tutajKasia82, BATTINKA, linka220, Misiowa lubią tę wiadomość
-
Wróciłam niedawno od gina,na bakterię dostałam duomox 3x1,furagin 3x2,gdy skończę każde opakowanie,muszę zrobić 7 dni przerwy i następnie znów badanie moczu na posiew.Oby odpuściła ta cholera bo o ile bakteria jest tylko w pęcherzu moczowym to pół biedy ale gdy dostanie się do pęcherza płodowego będzie gorzej.. Tfu,tfu! Odpukałam jeszcze w niemalowane
Aaaaaaaa i najważniesze... Będzie SYNEK!!!!
szczesliwa_mamusia21, agu258, Nynusia, Kasia82, Ursa, ola.321, Lucy7, miska2503, nat_alia, Mo_niczka, aniacicha, aanaa, onka, Misiowa lubią tę wiadomość
-
Tak Kasiu prędzej czy później się dowiemy
. Ja sobie nie wyobrazam mojego syna w tych wszystkich sukienkach, no przecież glupio będzie wyglądał
no ale jak będzie syn to niestety ale będzie nosił
(żartuje oczywiście
)
Córeczka to byłoby spełnienie malutkiego marzenia, ale synka bede kochac tak samooby tylko było zdrowe maleństwo
Kasia82, Misiowa lubią tę wiadomość
-
BATTINKA wrote:Agu258 ja leżałam niedawno w szpitalu i wiem co czujesz a ci lekarze to się nadają na NFZ to się za dużo nie dowiesz:/ niestety
A jeśli chodzi o profity to i owszem ze dostają z NFZ także bez komentarza:P
No to dziewczynki mój katarek w takim razie nie taki grozny, więc odwoluje alarm. Powiem szczerze, ze po wieczornej wizycie tak czulam, ze to tylko pic na wodę...bo przecież mi NIC nie jest.... A kataru szczerze bym chyba nawet nie zauważyła gdyby nie to, ze zaczelam się zastanawiać DLACZEGO? Jutro postaram się dowiedzieć jakie miałam CRP, wtedy będę wiedzieć jak 'obłożnie' jestem chora..
-
Szczęśliwa mamusia tez kocham słone ale jedząc słone pić się chce a po piciu co chwile siusiu
Gdzieś chyba ominęłam coś znasz już płeć?
Misiowa wstawanie w nocy to rzecz straszna ja wstaje i z zamkniętymi oczami idę do toalety oczy otwierają mi się jak właze hihiagu258, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość
-
Lexie wrote:Wróciłam niedawno od gina,na bakterię dostałam duomox 3x1,furagin 3x2,gdy skończę każde opakowanie,muszę zrobić 7 dni przerwy i następnie znów badanie moczu na posiew.Oby odpuściła ta cholera bo o ile bakteria jest tylko w pęcherzu moczowym to pół biedy ale gdy dostanie się do pęcherza płodowego będzie gorzej.. Tfu,tfu! Odpukałam jeszcze w niemalowane
Aaaaaaaa i najważniesze... Będzie SYNEK!!!!
Gratuluję Synusia!Wracaj do zdrowia jak najszybciej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 22:29
Lexie lubi tę wiadomość
-
agu258 wrote:Tak Kasiu prędzej czy później się dowiemy
. Ja sobie nie wyobrazam mojego syna w tych wszystkich sukienkach, no przecież glupio będzie wyglądał
no ale jak będzie syn to niestety ale będzie nosił
(żartuje oczywiście
)
Córeczka to byłoby spełnienie malutkiego marzenia, ale synka bede kochac tak samooby tylko było zdrowe maleństwo
Pewnie, że tak! Dzieciątka muszą być zdrowe. Ja też chciałam pierwszą córeczkę. Teraz najpierw chciałam syna, później córkę, a teraz już mi wszystko jedno. Mąż chciałby synka dla równowagi, a córa marzy o siostrzyczce, którą będzie czesać w kiteczki.szczesliwa_mamusia21, agu258, Misiowa lubią tę wiadomość
-
Lexie gratulacje synka
Agu wracaj do zdrowia
dziewczyny jak robiłyscie badanie na HIV jak dlugo czekałyście na wynikiLexie, agu258 lubią tę wiadomość