Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    kasia82 no to na mnie juz za pozno na to badanie , ale trudno jeszcze bedzie ich duzo wiec jestem spokojna , dziekuje za informacje :)

Kochana, w takim razie pójdź na połówkowe. Najlepiej między 20 a 22 tygodniem. To dość ważne badanie i zdecydowanie więcej pomiarów robią niż przy prenatalnym, bo i dzidziuś większy. Kolejne z zalecanych po nim to jest chyba 28-30 tydzień.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agu258 wrote:
    Kasia 82 główka do gory, ja czuje ze z takim sprzętem to dopiero po porodzie dowiem się jaka płeć :-D

Aguś, prędzej czy później się dowiemy. ;) Przy córci pierwsze przypuszczenie padło u mnie ok. 17-18 tyg., a przy połówkowym już było pewne, mam nawet wpisane "płód płci żeńskiej". Do Ciebie jakoś bardziej pasuje mi dziewczynka z tego, co piszesz. Co do siebie, wielkich przeczuć nie mam, ale wydaje mi się, że tym razem może być chłopiec.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 22:01

agu258 lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz jak bede u gina to bedzie 18 tydzien zapytam jego czy robi takie badanie a jak nie to jade do polski , mam dobrego prywatnego gina on na pewno wszytsko zrobi :)

Ale fajnie ze jestescie tak doswiadczone i kazda ma jakas wiedze , nie trzeba szukac wszedzie w googlach tylko wystarczy was zapytac o rade i juz jest rozwiazanie <3

Kasia82, agu258 lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    teraz jak bede u gina to bedzie 18 tydzien zapytam jego czy robi takie badanie a jak nie to jade do polski , mam dobrego prywatnego gina on na pewno wszytsko zrobi :)

Ale fajnie ze jestescie tak doswiadczone i kazda ma jakas wiedze , nie trzeba szukac wszedzie w googlach tylko wystarczy was zapytac o rade i juz jest rozwiazanie <3

Ja tak wiele nie pamiętałam po tych dziewięciu latach, ale lubię wszystko wiedzieć, więc szperałam w książkach i internecie, stąd wiem. ;) Ja też lubię to nasze forum. Dziewczyny są mądre, miłe i pomocne, a to jest na wagę złota. Ja jestem wyczulona na takie serdeczne gesty i słowa. Bardzo się cieszę, że tu jestem i możemy razem popisać o wszystkim, co nam w głowach i serduchach siedzi. ;)

szczesliwa_mamusia21, BATTINKA, agu258, Lucy7, miska2503, nat_alia, aanaa, Nynusia, Misiowa lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dokladnie , ja tez staram sie czytac ale nie zawsze wszystko znajde tak jak tutaj i dostane tak swietne rady , tez to doceniam i jest to bardzo ale to bardzo przydatne .
    Niesamowite dobre serducha tutaj <3

Kasia82, BATTINKA, linka220, Misiowa lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 dobrze mówisz:))

Kasia82 lubi tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu258 ja leżałam niedawno w szpitalu i wiem co czujesz a ci lekarze to się nadają na NFZ to się za dużo nie dowiesz:/ niestety
    A jeśli chodzi o profity to i owszem ze dostają z NFZ także bez komentarza:P

agu258 lubi tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam niedawno od gina,na bakterię dostałam duomox 3x1,furagin 3x2,gdy skończę każde opakowanie,muszę zrobić 7 dni przerwy i następnie znów badanie moczu na posiew.Oby odpuściła ta cholera bo o ile bakteria jest tylko w pęcherzu moczowym to pół biedy ale gdy dostanie się do pęcherza płodowego będzie gorzej.. Tfu,tfu! Odpukałam jeszcze w niemalowane :)

Aaaaaaaa i najważniesze... Będzie SYNEK!!!! <3 :) :) :)

szczesliwa_mamusia21, agu258, Nynusia, Kasia82, Ursa, ola.321, Lucy7, miska2503, nat_alia, Mo_niczka, aniacicha, aanaa, nick nieaktualny, Misiowa lubią tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • agu258 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Kasiu prędzej czy później się dowiemy :-) :-). Ja sobie nie wyobrazam mojego syna w tych wszystkich sukienkach, no przecież glupio będzie wyglądał :-P no ale jak będzie syn to niestety ale będzie nosił :-D (żartuje oczywiście :-P )

Córeczka to byłoby spełnienie malutkiego marzenia, ale synka bede kochac tak samo :-) oby tylko było zdrowe maleństwo :-)

Kasia82, Misiowa lubią tę wiadomość

11.10.2015 :-) Synuś
    f2w3rjjggeo0wuhh.png

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi na pewno następne wyniki będą juz dobre po tych lekarstwach no i gratulacje synusia ! <3

Lexie lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • agu258 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA wrote:
    Agu258 ja leżałam niedawno w szpitalu i wiem co czujesz a ci lekarze to się nadają na NFZ to się za dużo nie dowiesz:/ niestety
    A jeśli chodzi o profity to i owszem ze dostają z NFZ także bez komentarza:P

No to dziewczynki mój katarek w takim razie nie taki grozny, więc odwoluje alarm. Powiem szczerze, ze po wieczornej wizycie tak czulam, ze to tylko pic na wodę... :-( bo przecież mi NIC nie jest.... A kataru szczerze bym chyba nawet nie zauważyła gdyby nie to, ze zaczelam się zastanawiać DLACZEGO? Jutro postaram się dowiedzieć jakie miałam CRP, wtedy będę wiedzieć jak 'obłożnie' jestem chora..

f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • agu258 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc dziewczynki lece spać bo juz oczy mi lecą, buziaczki i miłych snow :-*

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mamusia tez kocham słone ale jedząc słone pić się chce a po piciu co chwile siusiu :D
    Gdzieś chyba ominęłam coś znasz już płeć?
    Misiowa wstawanie w nocy to rzecz straszna ja wstaje i z zamkniętymi oczami idę do toalety oczy otwierają mi się jak właze hihi

agu258, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie wrote:
    Wróciłam niedawno od gina,na bakterię dostałam duomox 3x1,furagin 3x2,gdy skończę każde opakowanie,muszę zrobić 7 dni przerwy i następnie znów badanie moczu na posiew.Oby odpuściła ta cholera bo o ile bakteria jest tylko w pęcherzu moczowym to pół biedy ale gdy dostanie się do pęcherza płodowego będzie gorzej.. Tfu,tfu! Odpukałam jeszcze w niemalowane :)

Aaaaaaaa i najważniesze... Będzie SYNEK!!!! <3 :) :) :)

Gratuluję Synusia! :) Wracaj do zdrowia jak najszybciej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 22:29

Lexie lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia odpisalam ci na priv :)
    Dokładnie u mnie tez co chwile lazienka ale bez picia się nie obejdzie ja pije co chwile :)

Tak znam u mnie synek <3

Lucy7, Lexie lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agu258 wrote:
    Tak Kasiu prędzej czy później się dowiemy :-) :-). Ja sobie nie wyobrazam mojego syna w tych wszystkich sukienkach, no przecież glupio będzie wyglądał :-P no ale jak będzie syn to niestety ale będzie nosił :-D (żartuje oczywiście :-P )

Córeczka to byłoby spełnienie malutkiego marzenia, ale synka bede kochac tak samo :-) oby tylko było zdrowe maleństwo :-)

Pewnie, że tak! Dzieciątka muszą być zdrowe. Ja też chciałam pierwszą córeczkę. Teraz najpierw chciałam syna, później córkę, a teraz już mi wszystko jedno. Mąż chciałby synka dla równowagi, a córa marzy o siostrzyczce, którą będzie czesać w kiteczki. :)

szczesliwa_mamusia21, agu258, Misiowa lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mamusia to gratuluję Lexie Tobie także ale super <3 <3

szczesliwa_mamusia21, Lexie lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje <3

Dziewczynki dziękuje za wszystkie rady dziś, trzy mam kciuki za przeziebione mamusie wracajcie do zdrowka ! Zegnam się i uciekamy spać , miłej nocki <3

agu258, Nynusia lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie gratulacje synka :)

Agu wracaj do zdrowia :)

dziewczyny jak robiłyscie badanie na HIV jak dlugo czekałyście na wyniki

Lexie, agu258 lubią tę wiadomość

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DziękujeMY :):)

Ależ dziś wrażenia,ciekawe czy zasnę.. :)

Dobrej nocki!!

Ursa lubi tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
‹‹ 640 641 642 643 644 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ