X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    kasia82 no to na mnie juz za pozno na to badanie , ale trudno jeszcze bedzie ich duzo wiec jestem spokojna , dziekuje za informacje :)

Kochana, w takim razie pójdź na połówkowe. Najlepiej między 20 a 22 tygodniem. To dość ważne badanie i zdecydowanie więcej pomiarów robią niż przy prenatalnym, bo i dzidziuś większy. Kolejne z zalecanych po nim to jest chyba 28-30 tydzień.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agu258 wrote:
    Kasia 82 główka do gory, ja czuje ze z takim sprzętem to dopiero po porodzie dowiem się jaka płeć :-D

Aguś, prędzej czy później się dowiemy. ;) Przy córci pierwsze przypuszczenie padło u mnie ok. 17-18 tyg., a przy połówkowym już było pewne, mam nawet wpisane "płód płci żeńskiej". Do Ciebie jakoś bardziej pasuje mi dziewczynka z tego, co piszesz. Co do siebie, wielkich przeczuć nie mam, ale wydaje mi się, że tym razem może być chłopiec.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 22:01

agu258 lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz jak bede u gina to bedzie 18 tydzien zapytam jego czy robi takie badanie a jak nie to jade do polski , mam dobrego prywatnego gina on na pewno wszytsko zrobi :)

Ale fajnie ze jestescie tak doswiadczone i kazda ma jakas wiedze , nie trzeba szukac wszedzie w googlach tylko wystarczy was zapytac o rade i juz jest rozwiazanie <3

Kasia82, agu258 lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    teraz jak bede u gina to bedzie 18 tydzien zapytam jego czy robi takie badanie a jak nie to jade do polski , mam dobrego prywatnego gina on na pewno wszytsko zrobi :)

Ale fajnie ze jestescie tak doswiadczone i kazda ma jakas wiedze , nie trzeba szukac wszedzie w googlach tylko wystarczy was zapytac o rade i juz jest rozwiazanie <3

Ja tak wiele nie pamiętałam po tych dziewięciu latach, ale lubię wszystko wiedzieć, więc szperałam w książkach i internecie, stąd wiem. ;) Ja też lubię to nasze forum. Dziewczyny są mądre, miłe i pomocne, a to jest na wagę złota. Ja jestem wyczulona na takie serdeczne gesty i słowa. Bardzo się cieszę, że tu jestem i możemy razem popisać o wszystkim, co nam w głowach i serduchach siedzi. ;)

szczesliwa_mamusia21, BATTINKA, agu258, Lucy7, miska2503, nat_alia, aanaa, Nynusia, Misiowa lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dokladnie , ja tez staram sie czytac ale nie zawsze wszystko znajde tak jak tutaj i dostane tak swietne rady , tez to doceniam i jest to bardzo ale to bardzo przydatne .
    Niesamowite dobre serducha tutaj <3

Kasia82, BATTINKA, linka220, Misiowa lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 dobrze mówisz:))

Kasia82 lubi tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu258 ja leżałam niedawno w szpitalu i wiem co czujesz a ci lekarze to się nadają na NFZ to się za dużo nie dowiesz:/ niestety
    A jeśli chodzi o profity to i owszem ze dostają z NFZ także bez komentarza:P

agu258 lubi tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam niedawno od gina,na bakterię dostałam duomox 3x1,furagin 3x2,gdy skończę każde opakowanie,muszę zrobić 7 dni przerwy i następnie znów badanie moczu na posiew.Oby odpuściła ta cholera bo o ile bakteria jest tylko w pęcherzu moczowym to pół biedy ale gdy dostanie się do pęcherza płodowego będzie gorzej.. Tfu,tfu! Odpukałam jeszcze w niemalowane :)

Aaaaaaaa i najważniesze... Będzie SYNEK!!!! <3 :) :) :)

szczesliwa_mamusia21, agu258, Nynusia, Kasia82, Ursa, ola.321, Lucy7, miska2503, nat_alia, Mo_niczka, aniacicha, aanaa, onka, Misiowa lubią tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • agu258 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Kasiu prędzej czy później się dowiemy :-) :-). Ja sobie nie wyobrazam mojego syna w tych wszystkich sukienkach, no przecież glupio będzie wyglądał :-P no ale jak będzie syn to niestety ale będzie nosił :-D (żartuje oczywiście :-P )

Córeczka to byłoby spełnienie malutkiego marzenia, ale synka bede kochac tak samo :-) oby tylko było zdrowe maleństwo :-)

Kasia82, Misiowa lubią tę wiadomość

11.10.2015 :-) Synuś
    f2w3rjjggeo0wuhh.png

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi na pewno następne wyniki będą juz dobre po tych lekarstwach no i gratulacje synusia ! <3

Lexie lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • agu258 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA wrote:
    Agu258 ja leżałam niedawno w szpitalu i wiem co czujesz a ci lekarze to się nadają na NFZ to się za dużo nie dowiesz:/ niestety
    A jeśli chodzi o profity to i owszem ze dostają z NFZ także bez komentarza:P

No to dziewczynki mój katarek w takim razie nie taki grozny, więc odwoluje alarm. Powiem szczerze, ze po wieczornej wizycie tak czulam, ze to tylko pic na wodę... :-( bo przecież mi NIC nie jest.... A kataru szczerze bym chyba nawet nie zauważyła gdyby nie to, ze zaczelam się zastanawiać DLACZEGO? Jutro postaram się dowiedzieć jakie miałam CRP, wtedy będę wiedzieć jak 'obłożnie' jestem chora..

f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • agu258 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc dziewczynki lece spać bo juz oczy mi lecą, buziaczki i miłych snow :-*

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mamusia tez kocham słone ale jedząc słone pić się chce a po piciu co chwile siusiu :D
    Gdzieś chyba ominęłam coś znasz już płeć?
    Misiowa wstawanie w nocy to rzecz straszna ja wstaje i z zamkniętymi oczami idę do toalety oczy otwierają mi się jak właze hihi

agu258, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie wrote:
    Wróciłam niedawno od gina,na bakterię dostałam duomox 3x1,furagin 3x2,gdy skończę każde opakowanie,muszę zrobić 7 dni przerwy i następnie znów badanie moczu na posiew.Oby odpuściła ta cholera bo o ile bakteria jest tylko w pęcherzu moczowym to pół biedy ale gdy dostanie się do pęcherza płodowego będzie gorzej.. Tfu,tfu! Odpukałam jeszcze w niemalowane :)

Aaaaaaaa i najważniesze... Będzie SYNEK!!!! <3 :) :) :)

Gratuluję Synusia! :) Wracaj do zdrowia jak najszybciej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 22:29

Lexie lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia odpisalam ci na priv :)
    Dokładnie u mnie tez co chwile lazienka ale bez picia się nie obejdzie ja pije co chwile :)

Tak znam u mnie synek <3

Lucy7, Lexie lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agu258 wrote:
    Tak Kasiu prędzej czy później się dowiemy :-) :-). Ja sobie nie wyobrazam mojego syna w tych wszystkich sukienkach, no przecież glupio będzie wyglądał :-P no ale jak będzie syn to niestety ale będzie nosił :-D (żartuje oczywiście :-P )

Córeczka to byłoby spełnienie malutkiego marzenia, ale synka bede kochac tak samo :-) oby tylko było zdrowe maleństwo :-)

Pewnie, że tak! Dzieciątka muszą być zdrowe. Ja też chciałam pierwszą córeczkę. Teraz najpierw chciałam syna, później córkę, a teraz już mi wszystko jedno. Mąż chciałby synka dla równowagi, a córa marzy o siostrzyczce, którą będzie czesać w kiteczki. :)

szczesliwa_mamusia21, agu258, Misiowa lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mamusia to gratuluję Lexie Tobie także ale super <3 <3

szczesliwa_mamusia21, Lexie lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje <3

Dziewczynki dziękuje za wszystkie rady dziś, trzy mam kciuki za przeziebione mamusie wracajcie do zdrowka ! Zegnam się i uciekamy spać , miłej nocki <3

agu258, Nynusia lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie gratulacje synka :)

Agu wracaj do zdrowia :)

dziewczyny jak robiłyscie badanie na HIV jak dlugo czekałyście na wyniki

Lexie, agu258 lubią tę wiadomość

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DziękujeMY :):)

Ależ dziś wrażenia,ciekawe czy zasnę.. :)

Dobrej nocki!!

Ursa lubi tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
‹‹ 640 641 642 643 644 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ