Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się z rana:-)
Mi dzisiaj belly pokazuje 40 % ciąży, a od jutra 17 tydz. Ale ten czas leci.
Mamuskom chorujacym życzę zdrówka, a wizytujacym dzisiaj, jak są powodzenia. Trzymam kciuki
Milego dniaUrsa lubi tę wiadomość
Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. -
Lexie gratulacje synka:)
Ja pół nocy nie przespałam słuchajcie złą wiadomości dostałam wręcz okropną zmarła mała dziewczynka u mnie w rodzinie dalekiej bo dalekiej ale jednak rodzina i mieliśmy kontakt miała 2latka( tak mi weszła ta wiadomość do głowy że nie mogłam usnąć teraz też nie mogę spać eh
ewa13 lubi tę wiadomość
-
aniacicha to straszne... Nie dziwiesie ze nie możesz spać , taka wiadomość zawsze porusza serce nawet jeśli chodzi o obce dziecko na co dopiero rodzina ...
Takie maleństwo ... Wspolczuje rodzica co oni muszą teraz przeżywać ...
Trzymaj się kochana :* -
Ale tu ranne ptaszki są.
Aniacicha bardzo smutna wiadomość, niestety śmierc nie omija nikogo
A u mnie coraz częściej czuć kopniaczki więc wiem, że z Okruszkiem jest okwgl to ja w sumie na początku ciąży schudłam 3kg ale albo waga kłamie albo wróciło mi to przez święta i nawet dodało 1kg. To byłoby dziwne
Dziewczyny ja wiem, że przez ciąże mam humorki ale wczoraj moj facet męczył sie kując dziure w fundamencie do podłączenia centralnego i okazało się, że teściówce zrobi razem z nami! Niby ok ale mieliśmy mieć wszystko oddzielnie a tu kotłownia będzie nawet na nasz prąd! To najwredniejsze babsko na świecie i wiem że nie będzie nam płacić za prąd i nawet połowena rure miedzianą nie da, która jest droga! Prosiliśmy ma początku, żeby podzielic inaczej korytarz bo chcielismy wieksza kuchnie to nie zgodziła sie bo wszystko po równo na pól ale to że do łazienki idzie podłączenie do grzejnika przez nasze rurki to nie ważne! Niech synalek płaci bo mimo ze ona jemu dała najgorsze dzieciństwo jakie może dać matka dziecku to on i tak niech na nią płaci i ją utrzymuje! Nie odzywam sie do niego bo bardzo mnie obraził wczoraj -
Natalia, ja Ci nie pomogę bo mi hiv lekarz nie zlecił, jako że byłam dawcą krwi.
Aniacicha, aż mnie dreszcze przeszły, jaka tragedia...Nawet nie chcę myśleć co czują rodzice w takiej chwili...
Paulla, my też chcieliśmy wszystko mieć oddzielnie, ale wyszło jak wyszło i nawet teraz nie narzekam. Widzę, że sprawa u Ciebie jest już przesądzona. Może pogadaj z facetem, żeby Cię uprzedzał o takich decyzjach, bo chcesz mieć na nie wpływ :*
Paula1, idziemy łeb w łeb, ja też dziś 40%, już nie mogę doczekać się 50%A Ursa zaczyna jutro 5 miesiąc!
My za tydzień
Ale ten czas leci
Miłego dzionka kochanepaula1, Ursa, agu258 lubią tę wiadomość
-
Dziewczynki ja tylko na chwilę, nadrobie was w weekend, 14/04 zostałam babcia, najszczesliwsza
, męczył się bidulka 20 godz,ale tworzylismy zgrany team,mówiły położne i pomagalismy jak się tylko dało,z jej chłopakiem,cały czas byłam z nimi,niesamowite wrażenie, ale trudne dla matki patrzeć jak dziecko cierpi. Mały Dominik jest cudowny, wszystko z nimi ok,czują się dobrze,o 18 już byliśmy z powrotem w domu.aaa no i ja miałam usg,wyniki za 2 tyg,ale wszystko wygląda dobrze,dzidzia bardzo była aktywna,finałach,kowala i ogólnie wariowala, już niemoge doczekać się kiedy beda to czuła.miłego dnia,pozdrowki
aanaa, Aguś26, miska2503, Lexie, ola.321, Ursa, Nynusia, Magnosia, Kaśku, agu258 lubią tę wiadomość
-
AsiaPoli wrote:Dziewczynki ja tylko na chwilę, nadrobie was w weekend, 14/04 zostałam babcia, najszczesliwsza
, męczył się bidulka 20 godz,ale tworzylismy zgrany team,mówiły położne i pomagalismy jak się tylko dało,z jej chłopakiem,cały czas byłam z nimi,niesamowite wrażenie, ale trudne dla matki patrzeć jak dziecko cierpi. Mały Dominik jest cudowny, wszystko z nimi ok,czują się dobrze,o 18 już byliśmy z powrotem w domu.aaa no i ja miałam usg,wyniki za 2 tyg,ale wszystko wygląda dobrze,dzidzia bardzo była aktywna,finałach,kowala i ogólnie wariowala, już niemoge doczekać się kiedy beda to czuła.miłego dnia,pozdrowki
-
nat_alia wrote:
dziewczyny jak robiłyscie badanie na HIV jak dlugo czekałyście na wyniki
Natalia ja w Diagnostyce miałam tego samego dnia po południu.
AsiaPoli gratuluję. Niesamowite przeżycie
PauLLa współczuję Ci naprawdę bo to ciężka sprawa mieszkać z teściową (wiem coś o tym).
Aniacicha to straszna wiadomość, a wiadomo czy to nagła śmierć czy choroba?
nat_alia lubi tę wiadomość
-
aagatkaa1984 wrote:Dziewczyny, gdzie kupie żel do ust, przyszedł mi detektor, a bez żelu to się chyba słuchać nie da, co?
Bez żelu niestety nie - Ursa kupowała w aptece chyba Ziaji.
W sklepach medycznych też można kupićWiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 08:38
-
aagatkaa1984 wrote:Dziewczyny, gdzie kupie żel do usg, przyszedł mi detektor, a bez żelu to się chyba słuchać nie da, co?
Ja często zamawiam leki w aptece dbam o zdrowie. Ale myślę że w każdej dostaniesz.
http://www.doz.pl/apteka/s0_0-Szukaj?search=%BFel+do+usg -
Dziewczyny, a ten test na hiv jest obowiązkowy? Bo z różnych źródeł czerpię sprzeczne informacje. Niektóre koleżanki miały, inne nie. W internecie też krążą różne opinie, raz piszą, że obowiązkowy, a innym razem, że od pacjentki zależy i sama już nie wiem. Mój lekarz mi na razie nie zlecił, a teraz będę miała już trzecie badania.
aagatkaa1984 lubi tę wiadomość
-
Badanie HIV nie jest obowiązkowe, tzn lekarz nie może kazać Ci go zrobić. Ale zalecenia są takie, aby zwiększyć wykrywalność tej choroby i chronić przyszłe pokolenia, dlatego każdy lekarz powinien zachęcać do tych badań swoje ciężarne pacjentki. To gdzieś kiedyś usłyszałam wypowiedź kogoś z ministerstwa zdrowia
-
Kasia, musisz wyrazić zgodę na to badanie. Ja miałam w kazdej ciąży, ale zawsze lekarz się mnie pytał, czy te zgodę wyrażę. To ważne badanie, bo wirus hiv nie daje żadnych objawów często, a można sie nim zarazić w szpitalu, kosmetuyczki, dentysty.