X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana:-)
    Mi dzisiaj belly pokazuje 40 % ciąży, a od jutra 17 tydz. Ale ten czas leci.
    Mamuskom chorujacym życzę zdrówka, a wizytujacym dzisiaj, jak są powodzenia. Trzymam kciuki :-)
    Milego dnia ;-)

Ursa lubi tę wiadomość

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • aniacicha Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie gratulacje synka:)
    Ja pół nocy nie przespałam słuchajcie złą wiadomości dostałam wręcz okropną zmarła mała dziewczynka u mnie w rodzinie dalekiej bo dalekiej ale jednak rodzina i mieliśmy kontakt miała 2latka :(( tak mi weszła ta wiadomość do głowy że nie mogłam usnąć teraz też nie mogę spać eh

ewa13 lubi tę wiadomość

201510287051.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniacicha to straszne... Nie dziwiesie ze nie możesz spać , taka wiadomość zawsze porusza serce nawet jeśli chodzi o obce dziecko na co dopiero rodzina ...
    Takie maleństwo ... Wspolczuje rodzica co oni muszą teraz przeżywać ...
    Trzymaj się kochana :*

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ale tu ranne ptaszki są.

Aniacicha bardzo smutna wiadomość, niestety śmierc nie omija nikogo :(

A u mnie coraz częściej czuć kopniaczki więc wiem, że z Okruszkiem jest ok :) wgl to ja w sumie na początku ciąży schudłam 3kg ale albo waga kłamie albo wróciło mi to przez święta i nawet dodało 1kg. To byłoby dziwne :/

Dziewczyny ja wiem, że przez ciąże mam humorki ale wczoraj moj facet męczył sie kując dziure w fundamencie do podłączenia centralnego i okazało się, że teściówce zrobi razem z nami! Niby ok ale mieliśmy mieć wszystko oddzielnie a tu kotłownia będzie nawet na nasz prąd! To najwredniejsze babsko na świecie i wiem że nie będzie nam płacić za prąd i nawet połowena rure miedzianą nie da, która jest droga! Prosiliśmy ma początku, żeby podzielic inaczej korytarz bo chcielismy wieksza kuchnie to nie zgodziła sie bo wszystko po równo na pól ale to że do łazienki idzie podłączenie do grzejnika przez nasze rurki to nie ważne! Niech synalek płaci bo mimo ze ona jemu dała najgorsze dzieciństwo jakie może dać matka dziecku to on i tak niech na nią płaci i ją utrzymuje! Nie odzywam sie do niego bo bardzo mnie obraził wczoraj :(

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, ja Ci nie pomogę bo mi hiv lekarz nie zlecił, jako że byłam dawcą krwi.
    Aniacicha, aż mnie dreszcze przeszły, jaka tragedia...Nawet nie chcę myśleć co czują rodzice w takiej chwili...
    Paulla, my też chcieliśmy wszystko mieć oddzielnie, ale wyszło jak wyszło i nawet teraz nie narzekam. Widzę, że sprawa u Ciebie jest już przesądzona. Może pogadaj z facetem, żeby Cię uprzedzał o takich decyzjach, bo chcesz mieć na nie wpływ :*
    Paula1, idziemy łeb w łeb, ja też dziś 40%, już nie mogę doczekać się 50% :) A Ursa zaczyna jutro 5 miesiąc! :) My za tydzień :D Ale ten czas leci
    Miłego dzionka kochane :)

paula1, Ursa, agu258 lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nat_alia wrote:
    Lexie gratulacje synka :)

Agu wracaj do zdrowia :)

dziewczyny jak robiłyscie badanie na HIV jak dlugo czekałyście na wyniki

Na badanie hiv,cytomegalii i różyczki czekałam ok tygodnia

nat_alia lubi tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniacicha straszne wiesci od rana.. bardzo mi przykro,nie moge wyobrazic sobie straty dziecka..

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbuje w końcu zrobić suwaczek

Ursa lubi tę wiadomość

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O i mam :-) super

aanaa, nat_alia, Lexie lubią tę wiadomość

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ja tylko na chwilę, nadrobie was w weekend, 14/04 zostałam babcia, najszczesliwsza :-D, męczył się bidulka 20 godz,ale tworzylismy zgrany team,mówiły położne i pomagalismy jak się tylko dało,z jej chłopakiem,cały czas byłam z nimi,niesamowite wrażenie, ale trudne dla matki patrzeć jak dziecko cierpi. Mały Dominik jest cudowny, wszystko z nimi ok,czują się dobrze,o 18 już byliśmy z powrotem w domu.aaa no i ja miałam usg,wyniki za 2 tyg,ale wszystko wygląda dobrze,dzidzia bardzo była aktywna,finałach,kowala i ogólnie wariowala, już niemoge doczekać się kiedy beda to czuła.miłego dnia,pozdrowki

aanaa, Aguś26, miska2503, Lexie, ola.321, Ursa, Nynusia, Magnosia, Kaśku, agu258 lubią tę wiadomość

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaPoli wrote:
    Dziewczynki ja tylko na chwilę, nadrobie was w weekend, 14/04 zostałam babcia, najszczesliwsza :-D, męczył się bidulka 20 godz,ale tworzylismy zgrany team,mówiły położne i pomagalismy jak się tylko dało,z jej chłopakiem,cały czas byłam z nimi,niesamowite wrażenie, ale trudne dla matki patrzeć jak dziecko cierpi. Mały Dominik jest cudowny, wszystko z nimi ok,czują się dobrze,o 18 już byliśmy z powrotem w domu.aaa no i ja miałam usg,wyniki za 2 tyg,ale wszystko wygląda dobrze,dzidzia bardzo była aktywna,finałach,kowala i ogólnie wariowala, już niemoge doczekać się kiedy beda to czuła.miłego dnia,pozdrowki
    Gratulacje :-)

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gdzie kupie żel do usg, przyszedł mi detektor, a bez żelu to się chyba słuchać nie da, co?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 08:39

km5st5odymuuq2ts.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nat_alia wrote:

dziewczyny jak robiłyscie badanie na HIV jak dlugo czekałyście na wyniki

Natalia ja w Diagnostyce miałam tego samego dnia po południu.

AsiaPoli gratuluję. Niesamowite przeżycie :)

PauLLa współczuję Ci naprawdę bo to ciężka sprawa mieszkać z teściową (wiem coś o tym). :(

Aniacicha to straszna wiadomość, a wiadomo czy to nagła śmierć czy choroba?

nat_alia lubi tę wiadomość

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Dziewczyny, gdzie kupie żel do ust, przyszedł mi detektor, a bez żelu to się chyba słuchać nie da, co?

Bez żelu niestety nie - Ursa kupowała w aptece chyba Ziaji.
    W sklepach medycznych też można kupić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 08:38

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myślicie, ze będzie juz słychać, czy narazie schowac do szafy, zle sie czuje od wczoraj. Nie mam apetytu, brzuch jakiś taki napięty, juz to przeziębienie mogloby mi odpuścić, niestety poleżeć nie mogę :( odliczam dni do maja...

km5st5odymuuq2ts.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka ja próbowałam na twoim etapie ciąży i nie wyszukiwało mi. Dopiero 2 dni temu znalazłam.

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • Marta28 Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Dziewczyny, gdzie kupie żel do usg, przyszedł mi detektor, a bez żelu to się chyba słuchać nie da, co?

Ja często zamawiam leki w aptece dbam o zdrowie. Ale myślę że w każdej dostaniesz.

http://www.doz.pl/apteka/s0_0-Szukaj?search=%BFel+do+usg

2nn33e3kygfl7iaf.png

7b13822a6ea8651351a8fcaa026c5d99.png
    Kalendarz

• Kasia82 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ten test na hiv jest obowiązkowy? Bo z różnych źródeł czerpię sprzeczne informacje. Niektóre koleżanki miały, inne nie. W internecie też krążą różne opinie, raz piszą, że obowiązkowy, a innym razem, że od pacjentki zależy i sama już nie wiem. Mój lekarz mi na razie nie zlecił, a teraz będę miała już trzecie badania.

aagatkaa1984 lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badanie HIV nie jest obowiązkowe, tzn lekarz nie może kazać Ci go zrobić. Ale zalecenia są takie, aby zwiększyć wykrywalność tej choroby i chronić przyszłe pokolenia, dlatego każdy lekarz powinien zachęcać do tych badań swoje ciężarne pacjentki. To gdzieś kiedyś usłyszałam wypowiedź kogoś z ministerstwa zdrowia ;)

iv09hdge6yql001e.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, musisz wyrazić zgodę na to badanie. Ja miałam w kazdej ciąży, ale zawsze lekarz się mnie pytał, czy te zgodę wyrażę. To ważne badanie, bo wirus hiv nie daje żadnych objawów często, a można sie nim zarazić w szpitalu, kosmetuyczki, dentysty.

km5st5odymuuq2ts.png
‹‹ 641 642 643 644 645 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ