X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • agu258 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka2 ale masz piękny brzuszek :-* ja jak wrócę do domu tez podesle zdjęcie :-) może mi w szpitalu oddzadza zdj dzidziusia to tez dodam :-) niestety to ostatnie co robił mi mój gin jest beznadziejne i jestem mega zła na niego, ze takiej jakości przyjelam. Moghlam zaprotestować... Tak jakby poruszył ktoś 'aparatem'.

Boże dziewczynki wenflon mnie tak irytuje... Wolalabym go nie miec... Czasami mam wrażenie, ze jest zle wbity, ale wiedzę cichutko póki nic sie nie dzieje, bo ja się mega boje klocia :-(

Poza tym przychodzi pani doktor i się mnie pyta co mi jest, a ja do niej, ze nic. Ona na mnie spojrzala i ja jej dopowiedzialam,ze mam kartar i ze CRP było wysokie, a ona aha aha, noo to teraz niech pani odpoczywa, antybiotyk nic nie zaszkodzi, a pomoze tylko, nooo... I niech pani leży. Tyle się dowiedzialam. ,am wrażenie, ze na sile zapelnili oddział moja osoba...może maja jakies profity z tego? Na szczęście jestem sama w sali, ale jedzenie tak malo, ze mój M. musi mnie dokarmiac...co chwile jestem głodna...

nenka2, nat_alia lubią tę wiadomość

11.10.2015 :-) Synuś
    f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiowa ja chętnie bym sobie zrobiła przerwę od jedzenia a tu co 1,5-2 h muszę jeść i to jak nie zjem to odczuwam taki głód, że wytrzymać nie mogę :/
    Najgorzej w nocy jak wstaję siusiu to od razu czuję głód i na razie zasypiam głodna ale wiem, że zapotrzebowanie rośnie więc za niedługo zapewne i w nocy będę jeść :P

szczesliwa_mamusia21, agu258 lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Misiowa Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia ha ha niezła jesteś ;)

Ojj to wstawanie nocne na siusianie.. ja to jestem leń i w nocy wstawac mi się nie chce i trzymam tak długo jak mogę i często gęsto udaje mi się do rana dospać, ale jak wstanę to aż mnie pęcherz boli ha ha

Agu trzymam kciuki by szybko Cię wypuścili i żeby wszystko było dobrze. Pewnie, że mają profity z tego jak leżysz.. i pewnie żeby mieć większe to kilka dni potzrymają... czego nie życzę.. nio chyba, że dla zdrowia dzidziusia

agu258, Nynusia lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-71913.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie mnóstwo soli ale ostatnio mnie ciągnie na słone ze teraz mi to nie przeszkadza :)

Agu trzymaj się tam , może niedługo cie wypusza i przyjdzie jakiś dobry lekarz i powie ci cos więcej

agu258 lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mersiak - to rewelacyjnie!!! trzymam mocno kciuki!!! :):)

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Misiowa Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

Mnie ciągnie do kwasnej kapusty i chętnie bigos bym jadła.. ale po nim to cały dzień mam takie mega wzdęcia, że masakra! :( :( :(

https://www.maluchy.pl/li-71913.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki agu :) ale to zdjecie jest z 8 tygodnia ciazy.. taki mam duzy brzuchol, teraz to nie ma szans zeby kolana przyciagnac choc w polowie do klatki, masakra jakas.. czesto mysl ze mam blizniki hehe ale niestety to niemozliwe po tylu usg :P
    jak kucam do corki to dwie sekundy i nic z tego nie da sie.. boczuje ze brzuch zgniatam

agu258 lubi tę wiadomość

• agu258 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia mam to samo. Najgorsze jest to, ze jak jestem głodna to od razu mi niedobrze. Czasem nawet najpierw mi niedobrze, a dopiero później zaczynam czuć głód, wiec jak tylko mnie mdli od razu muszę cos zjeść, bo wiem, ze dzidziuś głodny się robi :-) :-) :-)

Tak w ogóle to położna mnie pyta czy często chodze siku, ja mowie ze jeszcze tak, a chodze mniej więcej co 1,5 godziny, dla mnie to jeszcze czesto. No i ona zaczeła do mnie, ze nie mogę pic ZADNYCH soków, żadnych napojów, nic kolorowego, nie mogę jeść sera, słonych potraw, ostrych potraw, wykluczyć wszelkie przyprawy.... No i musialam schować mojego dr Witta, czarna porzeczke, którego uwielbiam i dla zmyly stoi na stole woda. Bo wodę mogę Pic, minimum 3 litry dziennie. No to sobie myślę, ze i tak będę chodzić często siku i tak... No ale ok. No a w szafce mam chrupki curly orzechowe, dwa seven daysy, masę batonikow i jedna uchowana kanapkę z kolacji :-D bo jutro mnie obudza przed 6 i ja jestem głodna od razu... A śniadanie o 9 dopiero...dobrze ze nikt mi szafki nie otwiera :-) :-)

szczesliwa_mamusia21, Kasia82, aanaa, Misiowa lubią tę wiadomość

f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nat_alia wrote:
    dzięki Kasia82 :) i to jest badanie dodatkowe tak? za które osobno się płaci tak jak to bylo w przypadku prenatalnych czyli koszt 200-300zl

Jest to zalecane badanie. Prywatnie płaci się pewnie coś koło tego, co piszesz. Ja dzisiaj byłam na usg prenatalnym w przychodni przyszpitalnej i tam się płaci znacznie mniej, tylko 80 zł. i od razu zapisałam się na połówkowe, ale z terminami ciężko. Recepcjonistka wcisnęła mnie na 10 czerwca. Prywatnie u lekarza, u którego byłam dwa razy, za prenatalne i połówkowe płaci się 250 zł.

nat_alia lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mersiak :* :* Kochana ale się cieszę! Wracaj tu do nas szybko :) Będziesz miała Styczniowe szczęście może :) Życzę Ci tego ogromnie!!

Szczęśliwa Mamusia gdzie kupiłaś takie cuda? My mamy jednego dydusia ale nie jest taki słodziachny :D

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agu no to ladny arsenal na pewno nie bedziesz głodna , ale jak czytam o tym co wy jecie to zaraz mam na to ochote :P !
    A co do Wita to tez go uwielbiam , niesamowite te soki :)

agu258 lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • agu258 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiowa - po wypowiedzi pani doktor naprawdę stwierdziłam, ze trzymają mnie bo trzymają. Ostatnio moej CRP wyszło 7,92 a jest max 6. Wiec myślę ze to nie jest duzo. Teraz nie mam pojęcia. Jutro mój lekarz chyba będzie na oddziale, wiec go zapytam o co chodzi. Może mnie puszcza w pt chociaż... Oby...

f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    No u mnie tez prywatnie prenatalne tyle ze ja sobie je odpuscilam .
    A teraz bym poszla ale chyba juz za pozno , nie pamietam do ktorego tyg to sie robi .

A z tym cisnieniem to widze ze nie tylko ja mam problem :(
    Masakra z ta glowa , pije slaaaaba kawe wiem ze to kiepski pomysl na noc ale juz nie moge wytrzymac, leze jest ok wstane to cisnienie w glowie takie czuuje ze szok ..

Szczęśliwa mamusia, prenatalne ze względu na pomiar NT warto zrobić w 11-14 tyg. Ja dzisiaj 13. skończyłam, a mój lekarz powiedział, że najlepsze pomiary są między 11 tyg. 6 dniem a 12 tyg. i 6 dniem.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • agu258 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    agu no to ladny arsenal na pewno nie bedziesz głodna , ale jak czytam o tym co wy jecie to zaraz mam na to ochote :P !
    A co do Wita to tez go uwielbiam , niesamowite te soki :)

Nooo...SA pyszne a ta położna nie pozwoliła mi ich Pić. Oczywiście ja się nie stosuje, bo ja woda się nie napije. Poza tym przecież we wszystkim jest chemia, wiec taki tam soczek nic mi nie zaszkodzi :-P

Ja następna wizytę mam 8 maja, chyba ze jeszcze powiem lekarzowi, żeby zrobił mi USG wcześniej, gdzieś za dwa tygodnie, może wtedy będę wiedziec kto tam pod serduszkiem mieszka :-) :-)

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu ja myślę, że w związku z podawanym dożylnie antybiotykiem leżysz w szpitalu.
    W takiej formie antybiotyk szybciej działa niż dojelitowo. Natomiast nie wiem nadal na co ty ten antybiotyk przyjmujesz mówisz że katar i podwyższone CRP ???

agu258 lubi tę wiadomość

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tez mi sie tak wydaje , sika sie po wodzie tak samo wiem bo pije duzo smakowej i w lazience jestem co godzine nawet w nocy ! :)

Ja mam 11 maja ciezko wytrzymac ale juz znam plec , no moze lokator Ci sie ujawni :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia82 no to na mnie juz za pozno na to badanie , ale trudno jeszcze bedzie ich duzo wiec jestem spokojna , dziekuje za informacje :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • agu258 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    soraya wrote:
    Agu ja myślę, że w związku z podawanym dożylnie antybiotykiem leżysz w szpitalu.
    W takiej formie antybiotyk szybciej działa niż dojelitowo. Natomiast nie wiem nadal na co ty ten antybiotyk przyjmujesz mówisz że katar i podwyższone CRP ???

Tak mi powiedzieli. Głownie to CRP bo o katarze nawet nie wspomnialam na wizycie bo nie dali mi dojść do słowa. Tylko były polecenia wydawane. Dopiero teraz wieczorem powiedziałam ze może to wyższe CRP przez katar...

f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja muszę wytrzymać z poznaniem płci do 10 czerwca, więc u Was to już blisko. ;)

Mersiak, trzymam kciuki! Z takim nastawieniem na pewno szybciutko się Wam uda i tym razem z pozytywnym finałem. Gorąco trzymam za Was kciuki i czekam na pozytywne wieści już wkrótce.

Agu258, zdróweczka życzę i szybkiego powrotu do domu. Mnie też woda niezbyt smakuje, wolę soki, szczególnie smakują mi przecierowe Kubusie. Herbatę odrzuciłam całkowicie, poza jednym wyjątkiem. Mój mąż parzy w dzbanku i dodaje dużo cytryny, tylko taka mi wchodzi i smakuje. Lubię ją pić na zimno. ;)

A ostatnio wcięłam mnóstwo twarożku z rzodkiewką i szczypiorkiem. Już się skończył, więc muszę zrobić nowy. Teraz tylko z tym mogłabym jeść kanapki i to w ilościach hurtowych. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 21:56

agu258 lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • agu258 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia 82 główka do gory, ja czuje ze z takim sprzętem to dopiero po porodzie dowiem się jaka płeć :-D

Kasia82 lubi tę wiadomość

f2w3rjjggeo0wuhh.png
‹‹ 639 640 641 642 643 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ