X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ss Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie, ktoras z was zamawiala koszulki z nadrukiem ciazowe.moge link prosic?jestescie zadowolone? Jest to bluzka ciążowa? Czyli z miejscem na brzuszek?bo ja zamowilam niby ciazowa z aplikacja a przyszla zwykla cienka koszulka ktora napewno ciążową nie jest.wysle wam link jak bede na kompie.jeszcze w niej pochodze bo brzuszek jeszcze maly ale jak podrosnie to niestety bedzie musiala lezec i wykorzystam jako pizanke po ciąży;)

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że mnie rozumiecie odnosnie teściówki....szkoda, że mimo rozmów z moim R on nadal nie rozumie dlaczego jej nie trawie...

Ja koszule kupowałam na targu w mieście :) one są rozpinane jakoś pod karmienie. Jedną mam bo została po poprzedniej ciąży, druga mięciusia bawełniana w pamiątkach po Córci leży...w sumie w szpitalu do porodu dali mi szate gdzie pupe było widać i wykrój między piersiami jak na nie wiadomo jakie cyce :P
    Właśnie też musze zakupić detektor bo już najwyższa pora :) idę sprzątać bo popołudnie szykuje się pracowite...

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie Ursa zaczyna 5miesiąc no niE...jak to? Ahhh w sumie ja do połowy 4się zbliżam, żesz kurcze aż nierealne :D

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi chodzilo nie o koszule nocna tylko taka zwykla koszulke, bluzke, t-schirt, tunike czy jak zwal tak zwal;)wiem ze ktoras z was kiedys zamawiala na allegro.

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczynki,

ja też nie miałam zleconego HIV - nie pytałam nawet mojej gin ale chodziło mi to po głowie. Jak coś to zrobię później :).

A co do apetytu, mi już najgorsza faza na jedzenie minęła!! ale w najgorszych momentach siedziałam na stronach kulinarnych i ślinka mi ciekła na sam widok dań obiadowych tak pięknie przygotowanych!!! :D ojj długo to trwało ale na szczęście teraz jestem się w stanie skupić też na innych rzeczach niż tylko na jedzonku :P.

agu - zdrówka życzę i wychodź szybko z tego szpitala!! :):)

lexie - gratuluję synka :)

Ja jeszcze wizytę mam dokładnie za tydzień i wątpię żebym się dowiedziała przez ten śedni sprzęt mojej gin :), ale 6 maja na połówkowych już na 100% się dowiem - taką mam nadzieję :D.

Lexie, agu258 lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • kasiulka87 Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć kobietki :) Ja wczoraj miałam usg prenatalne. Ogólnie wszystko wyszło dobrze, ale gin namówiła mnie jeszcze na test PappA więć aktualnie czekam na wyniki. Tylko moja dzidzia mała- 5,6 cm, wygląda na to że jest młodsza o 6 dni! Termin przesunął mi się na 27.10. Grunt, że nadal październik ;-)

A swoją drogą wygląda na to, że będzie mała Maja :) :) :)

aanaa, ola.321, Nynusia, Ursa, Natka88, Lexie, Lucy7, aniacicha, agu258, nat_alia lubią tę wiadomość

kasiulka87
    p19uugpj4gj52rmg.png
    bl9c82c3a80l5w83.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdam relacje ze spania na rogalu;)Mąż średnio zadowolony bo trudniej ma sie do nas przytulic jak leże taka zakamuflowana;p ale musze przyznac ze bardzo wygodne, z tym ze musze sie przyzwyczaic bo do tej pory spalam na profilowanej poduszce z gąbki i ona jest niska a to jest wyzsze i w nocy na chwile musialam wysunac to z pod glowy bo troche bolal mnie kark.ale teraz mnie nie boli wiec mysle ze bedzie dobrze;)

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiulka87 wrote:
    cześć kobietki :) Ja wczoraj miałam usg prenatalne. Ogólnie wszystko wyszło dobrze, ale gin namówiła mnie jeszcze na test PappA więć aktualnie czekam na wyniki. Tylko moja dzidzia mała- 5,6 cm, wygląda na to że jest młodsza o 6 dni! Termin przesunął mi się na 27.10. Grunt, że nadal październik ;-)

A swoją drogą wygląda na to, że będzie mała Maja :) :) :)
    Moja dzidzia też jest ciągle młodsza i na prenatalnych mówili o dziewczynce a teraz już to coraz bardziej na chłopca wygląda jak to mija gin powiedziała coś tam między nogami widać ale jeszcze nie ma pewności więc chyba tak wcześnie nie ma co się nastawiac

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż ma nadzieje, ze z Jadzi zrób się jednak Leoś ;)

km5st5odymuuq2ts.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, witam się z rana :)
    trzymam kciuki za dzisiejsze wizytujące ;)

agatka - widzę, że dzidzia przyspieszyła, masz teraz termin na kiedy?

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Według crl dziecko jest starsze o 4 dni, według obwodu Glowy o 10dni ;) termin 26.10.15 ;)duży juz bąbel.

km5st5odymuuq2ts.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :)

Szczesliwa Mamusia napisałam do Ciebie na priv :P

Kasia u mnie w szpitalu gdzie mam zamiar rodzić musi być zrobione badanie na HIV i nawet je gin zostawił u siebie w papierach.
    Natalia ja mialam na drugi dzień wyniki.

Paulla współczuję... nie wiem co Ci doradzić, może spróbuj jeszcze z Twoim mężem porozmawiać, weź go gdzieś w ustronne miejsce nie w domu i pogadaj szczerze o tym co Cię boli może to coś pomoże?

Ss to Paula1 zamawiała tutaj masz linka
    http://allegro.pl/tunika-ciazowa-prezent-dla-mamy-dzien-kobiet-hit-i5256315328.html

Katarzynka najważniejsze, że z dzidzią ok :) gratuluję :)

nat_alia lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Według crl dziecko jest starsze o 4 dni, według obwodu Glowy o 10dni ;) termin 26.10.15 ;)duży juz bąbel.

To super :) wyprzedziłaś mnie, a szłyśmy łeb w łeb ;)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania, wszystko sie może jeszcze zmienić, a ty po prenatalnych?

km5st5odymuuq2ts.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Ola moja gin też ma słaby sprzęt, zobacz jakie zdjęcia są słabe. Ale mąż od razu od drzwi zasygnalizował po co pojawił się w gabinecie :) Więc moja Pani Doktor wiedziała, że musi się postarać przyjrzeć okolicy między nóżkami. Okazało się to dziecinnie łatwe bo mój dzidziuś nie wie co to skromnośc :D Pewnie nie podejmie się ocenie jeśli to będzie dziewczynka ale chłopca będzie widać. Sama widziałam świetnie siusiaka :)

PauLLa bo ja koniec końców mam termin na wrzesień. Na pierwszym USG termin miałam na 3 października. Potem na 1 października. A na prenatalnych zrobił mi się 23 wrzesień !!
    A ponieważ we wrześniówkach większość dziewczyn regularnie piszących ma termin na koniec sierpnia i w pewnym momencie było tak, że ja jeszcze zarodka nie widziałam a pierwsza z nich już miała prenatalne to nie mogłam się tam odnaleźć. Tutaj jest zdecydowanie więcej mam na moim etapie :)

Aniacicha to zawsze smuci najbardziej :( Gdy odchodzi dziecko o całe życie za wcześnie.

Kasiulka już w 13 tygodniu różnice w cm wynikają z różnic osobniczych a nie odchyłów w rozwoju :) Więc może będziesz miała filigranową córeczkę :) Czy ty jesteś osobą wysoką?

Ja już śpię na mojej poduszce 3 noc i ja jestem zakochana. Moja też jest wysoka jak Twoja Ss ale mi to odpowiada bardzo :D To jest niesamowite ale wstaję tylko na siusiu :)

ola.321, Nynusia lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • agania Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Agania, wszystko sie może jeszcze zmienić, a ty po prenatalnych?

Ja mam usg genetyczne u mojego lekarza 21 kwietnia, to będzie 12t5d. Nie decydowałam się na te dokładne badania prenatalne. Tak zdecydowaliśmy z mężem.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :-) wpadlam napisac ze wlasnie dzwonila do mnie ginka z wynikami testu pappa i wszystko jest dobrze :-) kamien spadl mi z serca... Mam jeszcze dzis dzwonic zeby sie na polowkowe umowic :-D

Co do hiv to ja mialam wyniki na drugi dzien..

Lexie, ola.321, Lucy7, Nynusia, agu258, nat_alia lubią tę wiadomość

• Ursa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka ja już normalnie słuchałam tętna od 11 tygodnia. Ciężko znaleźc ale jak znajdziesz to słychać bardzo dobrze. Pierwszym razem szukałam z 5 minut i myślałam, że z frustracji wyrzucę ten detektor za okno ale wszytsko mi przeszło jak posłuchałam serduszka. Musisz szukac baaaardzo nisko u mnie dzidziuś był tuż nad włoskami łonowymi, lekko po lewej stronie.
    I tak jak dziewczyny już napisały żel można dostac w każdej większej aptece. Myślę, że najlepiej szukac w sieciówkach bo one mają stały asortyment.

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • ss Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia dziekuje:) a tu jest ta co ja zamowilam.
    http://allegro.pl/showitem/description/5248812454.html
    wcale nie ma dluzszego przodu tak jak na zdjeciach, a bawelna nie jest taka rewelacyjna jak mowi opis, wokol szyi juz jest naciagniete a jeszcze w niej nie chodzilam i nawet nie pralam.wybralam wzor 48.

Nynusia lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja. Z rana bylam u dentysty, potem do pracy i tu juz sajgon, telefonow multum, spraw nie do rozwiazanoa tez a co za tym idzie stres i niepotrzebne nerwy. Chyba nie do konca dobrze mi tobi ta praca nawet kilka godzinek, ale musze to jakos poogarynac, bo nie wiem czy dostane przrdluzenie zwolnienia, a jak nie to wrocilabym do takiego balaganu, ze szkoda slow. Wole byc na bieżąco i zostawic sobie wolna droge.
    Trzymam kciuki za wizyty.

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
‹‹ 642 643 644 645 646 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ