X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ss Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu brzuszek mam bardzo podobny:) lekarza ci wspolczuje:(

agu258 lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu śliczny brzuszek dobrze, że jestes już w domu. Co do plamień na pewno przejdą będzie dobrze :) ;*

Kasia zdjęcia cudne <3

Ja się trzymam tego co na Belly, chociaż Ursa ma rację, że w 1 trym były dane podawane z tygodniowym wyprzedzeniem.
    Gdyby liczyć tygodniami zakładając, że miesiąc ma 4 tygodnie to 5 miesiąc powinien zaczynać się od 17tyg czyli 16+0 ale właśnie wszędzie inaczej się to interpretuje.
    Ja pozostaje wierna Belly bo dostane rozdwojenia jaźni :D

agu258, Kasia82, ss, Ursa, aanaa, Magnosia lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatka - coś wiem na temat tych wątpliwości :), ja to nawet nie lubię rozmawiać o ciąży jak mnie ktoś pyta bo mam głupie myślenie że teraz sobie gadam a co jak coś jest nie tak... tfu tfu tfu :D. W tej sytuacji staram się dużo o ciąży nie mówić :).

Kasia - zdjęcia i rysunek mega :)

agu - co za lekarz :/ a zdjęcie brzusia super :)

Ursa - ja też już niedługo 18tydz, normalnie szok :D:D

Kasia82, agu258 lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka - powodzenia z ZUSem, mam nadzieję że szybko się to wyjaśni bo teraz ten stres i nerwy nie są Ci do niczego potrzebne :/, trzymam kciuki!

Arielka lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola.321 wrote:
    aagatka - coś wiem na temat tych wątpliwości :), ja to nawet nie lubię rozmawiać o ciąży jak mnie ktoś pyta bo mam głupie myślenie że teraz sobie gadam a co jak coś jest nie tak... tfu tfu tfu :D. W tej sytuacji staram się dużo o ciąży nie mówić :).

Kasia - zdjęcia i rysunek mega :)

agu - co za lekarz :/ a zdjęcie brzusia super :)

Ursa - ja też już niedługo 18tydz, normalnie szok :D:D

Wiecie, że i ja mam jakieś dziwne obawy? U mnie bardzo dużo osób wie, bo od początku jestem na zwolnieniu. Moja córcia też powiedziała prawie wszystkim koleżankom w klasie, oczywiście "w tajemnicy", żeby nie było. ;) Teraz dzieci ją ciągle dopytują czy już wiadomo czy będzie miała braciszka czy siostrzyczkę. A we mnie pojawia się czasem obawa i myśli "co by było, gdyby...". Dziewczyny, ale nie zakładajmy czarnych scenariuszy. Przetrwałyśmy najgorszy i najbardziej niepewny pierwszy trymestr, to teraz już musi być dobrze. Tego się trzymajmy! ;)

Rysunek mnie rozbawił. Muszę go zatrzymać na pamiątkę. Mąż stwierdził, że "baby z irokezem i czarnymi włosami" to musi być chłopak. ;)

ola.321, Nynusia, agu258, Misiowa lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tu fajnie, brzuchy rosną, Dzieciaczki na usg coraz bardziej widoczne, miło i dobre rzeczy przeważają nad złymi :) :) :)

A u mnie w nocy po wypiciu szklanki chłodnej wody zaczęło się bulgotanie, pukanie, prykanie u maluszka i trwało jakieś 2 minuty :) Potem rano o 11.20 to samo po zjedzeniu kawałka makowca :)
    A w końcu po 14.00 sama go specjalnie obudziłam, pukając palcami w brzuch i znów zaczął bulgotać i odpukał mi kilka razy :D Muszę spróbować wieczorem jak Tatuś wróci - jak znów się uda, to powiem mu, by przyłożył ucho do brzucha :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 14:27

Kasia82, Ursa, Nynusia lubią tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Kasia82 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak brzuszki rosną, a w nich maluszki. Już niedługo będziemy wstawiać trójwymiarowe zdjęcia twarzyczek. ;)

FreshMm lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde opóźnienie jest wiec czekam i sie doczekać nie mogę ;)

km5st5odymuuq2ts.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aana moze nie az tak bardzo sie roznimy bo ja co 30 min tam zagladalam i patrzylam czy nie zmienia polozenia , tez bym nie spala w takim pokoju gdzie pajak nie zostal odnaleziony :D

Agu sliczny brzuszek ! A lekarz faktycznie jakas masakra ... mam nadzieje ze plamienie Ci ustapi .

Kasia super zdjecia ! A wyobrazenie malej dzidzi genialne :)

aanaa, Kasia82, agu258 lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny uwielbiam swojego lekarza ;) tego drugiego, prywatnego ;)
    Usg super, nt nawet mniejsze niż na tamtym badaniu 1,6. Dostałam film i zdjęcie 3d, acha i juz wiem dlaczego mam taki duzy brzuch, lozysko jest na przedniej ścianie, wiec pewnie ruchów za szybko nie poczuje

ola.321, onka, FreshMm, Nynusia, agu258, szczesliwa_mamusia21, Magnosia, Lexie lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa - fajnie że na wizycie wszystko ok :)

Dziewczyny a powiedzcie mi czy Wy bierzecie jeszcze nospe?
    Wczoraj coś mnie brzuch małpowo pobolewał i teraz już od dłuższego czasu też go czuję. Niby nie mam plamień więc nic się nie dzieje ale mnie muli :/

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, na portalu Lux Medu znalazłam ciekawą wypowiedź położnej - ad. nasza dyskusja o wielkości dzieci w po 12 tc i terminach porodów:

"Średni czas trwania ciąży od ostatniej miesiączki wynosi 40 tygodni czyli 280 dni +/- 14 dni, a od zapłodnienia trwa 38 tygodni czyli 266 dni (jeśli cykle miesiączkowe są regularne co 28 dni).
    W praktyce termin porodu ustala się na podstawie reguły Naegelego: pierwszy dzień ostatniej miesiączki + 7 dni – 3 miesiące + 1 rok.
    W przypadku, gdy kobieta miała nieregularne cykle do powyższego wyniku należy dodać lub odjąć różnicę (w dniach) w stosunku do cyklu 28 – dniowego.
    W sytuacji, gdy nie znamy daty ostatniej miesiączki (kobieta jej nie pamięta lub zaszła w ciążę w trakcie karmienia piersią), wiek ciąży i datę przewidywanego terminu porodu ustala się na podstawie badania USG ciąży wykonanego w I trymestrze ciąży. Określenie terminu porodu w późniejszym okresie ciąży może być obarczone błędem, ze względu na kształtowanie się cech osobniczych dziecka (dzieci urodzone w tym samym wieku ciążowym mają różną masę i długość ciała). W II trymestrze można oszacować termin z dokładnością -/+ 7-10 dni, a w III trymestrze przeciętny rozrzut szacunkowej oceny wieku ciążowego wynosi -/+ 3 tygodnie."

I jest jeszcze o trymestrach:

"I trymestr – trwa od pierwszego dnia ostatniej miesiączki do 13 tygodnia ciąży - to 1, 2, 3 miesiąc ciąży,
    II trymestr - trwa od 14 do 26 tygodnia ciąży – to 4, 5, 6 miesiąc ciąży,
    III trymestr – od 27 tygodnia ciąży do czasu porodu czyli 40 tygodnia – to 7, 8, 9 miesiąc ciąży."

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 15:42

• Ewalika Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola mnie tez od wczoraj dziwnie boli brzuch :( ale nie jak na @ tak dziwnie caly czas go czuje i tez mnie muli :(
    Dzisiaj wzielam nospe ale zero reakcji wiec moze to jednak macica sie rozciaga i dlatego nospa nie dziala..
    agatka to super ze u lekarza wszystko dobrze :) ja czekam jeszcze cale i dlugie 5 dni :(

relgrl68722yz04m.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewalika - mam nadzieję że to właśnie rozciąganie, to nie jest typowy @ ból ale taki dziwny trochę podobny :/, mulący właśnie. No nic, miejmy nadzieję że to nic strasznego i że tak ma być :), też wezmę nospę chyba.

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    ...i zdjęcie 3d, acha i juz wiem dlaczego mam taki duzy brzuch, lozysko jest na przedniej ścianie, wiec pewnie ruchów za szybko nie poczuje

O, ja też mam na przedniej ścianie i mi szybko brzuch wyskoczył :)

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• kasiulka87 Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki jak odczuwacie Wasze maluchy? Mam czasami takie jakby pukanie/ tętnienie szybkie w ścianę brzucha- zwykle po lewej stronie. I zastanawiam się czy to możliwe że to Maluszek, czy raczej moje jelita ;-) (chociaż nigdy wcześniej nie miewałam takich odczuć). Częściej pojawia się jak leżę na boku… Hm… ale to chyba za wcześnie? Tym bardziej, że moja ciąża wg USG jest młodsza, więc aktualnie to 12 tygodni i 3 dni...

kasiulka87
    p19uugpj4gj52rmg.png
    bl9c82c3a80l5w83.png
  • Misiowa Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was mamusie ;)

.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 13:49

Lexie lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-71913.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka super ze wszystko dobrze ! :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Misiowa Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 13:49

Kasia82, Nynusia, agu258, Ursa lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-71913.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    Znowu mnie nie było kilka dni, bo się zapracowałam :-)

W tym tygodniu powiedziałam mojemu szefowi i szefowej, że jestem w ciąży. Bardzo się bałam, ale ich reakcja była tak pozytywna, że aż mi łzy w oczach stanęły. Bardzo się cieszyli i gratulowali. Zapewniali, że mam się niczym nie stresować, oszczędzać, że dziecko jest najważniejsze, i że miejsce dla mnie w firmie zawsze będzie, bo na pewno nie chcą mnie stracić, a raczej zatrzymać jak najdłużej :-D Naprawdę się cieszę, że pracuję w takiej firmie i mam takich przełożonych.

A sprawa nie jest taka prosta, bo sama jestem managerem kilkunastoosobowego zespołu i teraz będzie mnie ktoś musiał w roli zastąpić. Mój zespół jeszcze nie wie o ciąży ;-) Pewnie część osób odetchnie z ulgą, że im się szefowa zmieni :-P :-) :-D, a część będzie żal, że mnie czasowo nie będzie :-( Mam naprawdę świetny zespół i będę tęsknić za pracą…

No ale jeszcze oczywiście pracuję i planuję przez kilka miesięcy. Największe wyzwanie stanowi dla mnie teraz egzamin, do którego podchodzę na początku czerwca… To będzie masakra, bo jeszcze nic nie umiem, a normalnie do jednego takiego egzaminu uczę się 3 miesiące :-P :-P :-P Niestety w I trymestrze sobie pofolgowałam ze spaniem i siedzeniem w necie, więc teraz będę cierpieć i nadrabiać :-P

Niniejszym narzucam sobie ograniczenie na czytanie forum (bo wierzcie mi lub nie, ale spędzam na forum czasami ze 2 godziny dziennie :-) :-) :-)
    Po egzaminie wykażę się większą aktywnością :-D

Tymczasem, serdecznie pozdrawiam Was wszystkie, a zwłaszcza Poznanianki :-* :-* :-* :-* :-*

Trzymajcie kciuki za moją naukę, a jak zauważycie moją aktywność na forum, to przeganiajcie do nauki!!!!!

szczesliwa_mamusia21, FreshMm, Nynusia, agu258, Misiowa lubią tę wiadomość

‹‹ 652 653 654 655 656 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ