Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Heyy witam sie ija...
Dzis w podlym nastroju i wgl zle sie czuje...jeszcze kot mi zwymiotowal i to kolo lozka...bleee wiecej mi do domu nie wejdzie....zjadlam kanapke i przez niego chcialam ja zwrocic....pogoda tak fatalna ze z loxka nie mam ochoty wyjsc...
Trzymsm kciuki za wizytujace i choruskom zycze zdrowka :* -
hej Dziewczynki
zetaa - powodzenia na wizycie
Paulla - no nieźle z tym kotemmoże on też w ciąży??
nie wiem czy mądry ten żart haha
. Mam nadzieję że po tej traumie z kotem już się czujesz dobrze
, swoją drogą chyba na ten widok też bym nie wytrzymała
.
agu i inne źle się czujące - jeszcze chwilka i mam nadzieję że skończą się te mdłości i będzie lepieju mnie już od jakiegoś czasu jest ok
.
Małgorzatka - trzymam kciuki za wizytę!!!
martwimy się o Ciebie, odezwij się!! :*
Dziewczyny a może ktoś na FB ma kontakt do Małgorzatki? ona nawet jak była u rodziny na święta to meldowała się że u niej wszystko ok, a teraz nic się nie odzywa. Może internet jej wcięło
.
Misiowa, agu258 lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry piekne :*
Zeta super wiesci
Agu ciesze sie ze plamienie ustapilo !
Teraz juz musi byc z nami okej , przeganiamy choroby bakterie plamienia i wszystko juz czas zeby tego nie bylo :* ! Milego dnia dziewczyny , ja zaraz na zakupy potem akcja sprzatanie i na imprezke do rodzinki, buziaki dla was :*agu258, Ursa lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry dziewczyny
ja juz po zakupach
takiego mi smaka zrobilyscie na pierogi ruskie ze dzisiaj beda nalesniki z nadzieniem ruskim
co do Malgorzarki pisalam do niej wiadomosc na fb ale nie odpisala mimam nadzieje ze to tylko brak internetu
Milego dnia dziewczyny i trzymam kciuki xa wizytyLexie lubi tę wiadomość
-
Odebrałam wyniki USG prenatalnego i Pappa
więc tak, po badaniu USG
- przezierność (NT) - 1,44mm
- Wymiar dwuciemieniowy (BPD) - 18,2mm
Przezierność wewnątrzcząsteczkowa - obecna
Łożysko - tylna ściana
- płyn owodniowy - w normie
- Pępowina: trójnaczyniowa, przyczep pępowiny: centralny
Markery wad chromosomatycznych:
kość nosowa obecna, przepływ w zastawce prawidłowy
I teraz coś co nie daje mi spokoju
Po badaniu USG mam Trisomia 21
ryzyko podstawowe 1:1109
ryzyko skorygowane 1:5546
a po Pappa i wolnej becie mam
ryzyko podstawowe 1:1109
ryzyko skorygowane 1:1182
Myślicie, że jest OK? Niby wyniki w tysiącach liczone, więc super, ale pozostałe trisomie mam 1:20000, więc te 1182 wygląda blado. -
nick nieaktualnyDzień dobry Dziewczyny
FreshMm, Nynusia, dzięki za odpowiedź. Ja pewnie też dostanę coś na ten pęcherz tylko dziwi mnie, że poprzednio miałam tyle samo bakterii (choć brak leukocytów), a posiew wyszedł czysty. To by znaczyło, że może się dziać coś innego niż infekcja w pęcherzu, no ale nie będę krakać
Trzymam kciuki za wizyty i gratuluję tych już udanych
Paulla, ja jeszcze w I trymestrze miałam taką akcję z moją kotką - ona zwymiotowała, ja musiałam posprzątać i oczywiście w związku z tym ja też zwymiotowałam
-
Zapomniałam się przywitać
Dzień Dobry w ten pochmurny i zimny dzień.
Jak nie miałam mdłości do 13tyg, tak teraz muli mnie ostro i zdarza się puścić bełcika.
W pon idę na wizytę do lekarza, mam nadzieję, że zerknie na moje wyniki i potwierdzi moje przypuszczenia - córunia -
Ja dziś miałam po wstaniu z łóżka cukier 50 wiec bardzo mało. Teraz zajadam słodkie żeby trochę wzrósł.
Zeta to dobrze ze wszystko w porządku;)
Katarzyna wyniki bardzo dobresuper
Misiowa ja też mam bałagan ze aż wstyd się przyznać
Ola.321 gratuluję 5 miesiąca
Onka dobrze ze nie masz bakterii podobno śladowe ilości leukocytow mogą występować wiec myślę że nie masz powodu do niepokojuola.321 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Moja koleżanka wrzuciła na FB zdjęcie pęcherzyka jak miał 7mm! Z ciążą oczywiście wszystko dobrze, ale wydaje mi się, że część z nas obawia się, że gdyby tfu tfu coś się stało, to nie dość, że ciężko sobie poradzić samemu z tą sytuacją to jeszcze trzeba by tłumaczyć innym dlaczego nie ma się brzucha.
U mnie Ci co mają wiedzieć wiedząagu258 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja tez powiedzialam najblizszym a z racji tego ze mieszkamy za granica a akurat na urlopie w Polsce sie dowiedzialam , wiec nie wyobrazalam sobie nie powiedziec np rodzica czy rodzenstwu na zywo , tylko pozniej pisac sms czy dzwonic za miesiac , ale to byla taka inna sytuacja