Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Katarzyna87 wrote:Zapomniałam się przywitać
Dzień Dobry w ten pochmurny i zimny dzień.
Jak nie miałam mdłości do 13tyg, tak teraz muli mnie ostro i zdarza się puścić bełcika.
W pon idę na wizytę do lekarza, mam nadzieję, że zerknie na moje wyniki i potwierdzi moje przypuszczenia - córunia
A po czym miałby stwierdzić, że córunia?Test PAPP-a nie wykazuje płci, dopiero usg lub amniopunkcja.
-
Ja tez robię miejsce na ciuszki, bo naprawdę coraz mniej czasu
Jeśli chodzi o mówienie ludziom o ciąży, to u mnie rodzina wiedziała jakoś w 5 tygodniu, powiedzieliśmy od razua znajomi, niektórzy tez juz wiedza, ale nie obnosze się z ta informacja. Tyle ze nie ze strachu, ale po prostu dla mnie jest to bardzo intymna sprawa, wystarczy mi, ze razem z M. bardzo się cieszymy i nie potrzebuje zęby cały świat wiedział
A co do fb to mnie bawi to jak ktoś wstawia swoje USG, test ciazawy tak naprawdę informując obcych ludzi. No ale wiadomo, każdy inaczej się cieszy ta informacja
Poza tym zaczynamy z niunia 16 tydzieńWiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2015, 15:30
Misiowa, aanaa, Lucy7, BATTINKA, Nynusia, Ursa, ola.321, estrella lubią tę wiadomość
-
A ja witam się w skończonym 17 tygodniu czyli zaczynam 18
ja gdyby nie usg to bym nie wierzyła że jestem w ciazy bo brzucha jeszcze nic nie mam dzidzi nie czuje coś cicho tam siedzi no i jak na początku schudłam kg to tak cały czas waga stoi w miejscu
Misiowa, Ursa, ola.321, onka lubią tę wiadomość
-
Witajcie w sobotnie popoludnie
Ja prawie kazda z Was tak i ja zabralam sie za sprzatanie .Poprosilam o pomoc corke czy moze mi pomoc kurze wytrzec .Zrobila to oczywiscie , ale dodala , ze kiedys tylko sobota byla jej ulubionym dniem , ale od dzisiaj juz nie .
Ja poki co ciuchow ciazoych nie nosze , ale to z racji tego , ze umnie w szafie sa rzeczy w rozmiarze od 36 do 44 . Przed ciaza schudlam troche i nie wyrzucilam nic ze starych ciuchow .Teraz sa jak znalazl
Ja rdzinie powiedzialam po pierwszym usg jak uslyszalam serduszko . Ja w grudniu tez bylam w ciazy i od razu powiedzialam rodzinie i tydzien po tym poronilam , wice tym razem poczekalm zeby uslyszec serduszko . Znajomi dowiedzieli sie ( nie wszyscy) po uplywie trzeciego miesiaca .
Rano z cora pojechalysmy na vide-grenier ( ludzie pozbywaja sie zbednych rzeczy ) i Carina wybrala kilka zabawek dla naszego dzidziusia . Ja juz nawet mam pierwsza paczke pampersowPostanowilam zaczac robic zapasy .
agu258, Misiowa lubią tę wiadomość
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
My jeszcze nic nie kupujemy, póki co odkładamy tyle, ile uda się zaoszczędzić i mimo sporych wydatków, dużo udało nam się zaoszczędzić. Tak więc pewnie całą wyprawkę kupimy za jedmym zamachem. No może troszkę później wózek i łóżeczko, ze względu na miejsce.
estrella lubi tę wiadomość
-
lojkalojka wrote:Witajcie w sobotnie popoludnie
Ja prawie kazda z Was tak i ja zabralam sie za sprzatanie .Poprosilam o pomoc corke czy moze mi pomoc kurze wytrzec .Zrobila to oczywiscie , ale dodala , ze kiedys tylko sobota byla jej ulubionym dniem , ale od dzisiaj juz nie .
Ja poki co ciuchow ciazoych nie nosze , ale to z racji tego , ze umnie w szafie sa rzeczy w rozmiarze od 36 do 44 . Przed ciaza schudlam troche i nie wyrzucilam nic ze starych ciuchow .Teraz sa jak znalazl
Ja rdzinie powiedzialam po pierwszym usg jak uslyszalam serduszko . Ja w grudniu tez bylam w ciazy i od razu powiedzialam rodzinie i tydzien po tym poronilam , wice tym razem poczekalm zeby uslyszec serduszko . Znajomi dowiedzieli sie ( nie wszyscy) po uplywie trzeciego miesiaca .
Rano z cora pojechalysmy na vide-grenier ( ludzie pozbywaja sie zbednych rzeczy ) i Carina wybrala kilka zabawek dla naszego dzidziusia . Ja juz nawet mam pierwsza paczke pampersowPostanowilam zaczac robic zapasy .
Lojkalojka, to właściwie od razu po poronieniu zaszłaś w kolejną ciążę? Szybciutko! Oby już tym razem żadne przykre niespodzianki i zmartwienia nas nie czekały. -
Tak Kasia82 .
Tak wogole to czekalam na miesiaczke , zeby zaczac stymulacje do IUI .A tu taka niespodzianka
Narazie wszystko dobrze i tak musi byc do konca .agu258, Kasia82, onka, ola.321, Nynusia, estrella, Misiowa lubią tę wiadomość
[*] 6tc 07.01.2015
-
Cześc
Ja dzisiaj dzień z mężem spędziłam. Posprzątaliśmy troszkę, potem spacer i zakupy
Zeta cieszę się że wszystko ok
U mnie syf był przez cały pierwszy trymestr. Zebrałam się w sobie tuż przed świętami i teraz staram się nie dopuszczac mieszkania do takiego stanu
agu258, Misiowa lubią tę wiadomość
-
Katarzyna87 wrote:Wiem doskonale, że nie potwierdzają płci, ale na USG, które mam co wizytę może już będzie widać
Super.Ja dowiem się dopiero za ponad siedem tygodni. To cala wieczność, ale już przywykłam do tej myśli i już teraz tak mi się nie spieszy.
-
Dziewczyny ,ale zgrzeszylam
Zjadlam calo paczke 200g chipsow i loda.Dodam , ze lody ostatni raz jadlam dwa lata temu . No nic to byla ciazowa zachcianka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2015, 19:54
ola.321, Nynusia, agu258, Kasia82, estrella, Misiowa lubią tę wiadomość
[*] 6tc 07.01.2015
-
Ja chodzę w spodniach ciążowych, jakoś mi bardziej wygonie ale w nich bardziej widać brzuszek
.
Ale słuchajcie... jak dziś stałam w kolejce pierwszeństwa to drugą osobą za mną była Pani z dużym brzuszkiem (za mną było małżeństwo które zwyczajnie sobie w tej kasie stanęło bo była mniejsza kolejka) no i pani w kasie powiedziała żeby przyszła przede mnie. Więc chyba tego mojego brzusia tak bardzo nie widać jednak. Nie powiem trochę poczułam się tak jakbym w tej kolejce nie powinna stać
, a ze sklepu już chciałam wyjść bo coś mnie ciągnęło podbrzusze. Wpuściłabym tą Panią z pokaźniejszym brzuszkiem bo pewnie jej ciężej było, ale ona wyobraźcie sobie powiedziała że nie potrzeba i powiedziała że poczeka. A przyprowadziła ją do tej kasy inna pani i powiedziała do kasjerki że tu ma Panią w ciąży
.
Ci za mną chcieli ją przepuścić ale wszyscy mieli już wyłożone zakupy no i zrezygnowała. No i nie wiem czy jak nie ma się jeszcze baaardzo dużego brzucha to warto stać w takich kolejkach ehhh.
Katarzyna - wyniki masz ok, pappa często zmienia statystykę ale nie obniżyła Ci do 1:300 więc nie wymaga to dalszych badań z tego co wiem. Na poniedziałkowej wizycie życzę córci - jeżeli gin ma dobry sprzęt i się zna to może się dowiesz
.
Misiowa - myślę że te dziewczyny które chwalą się wczesną ciążą może nie miały przykrych przejść w ciąży. Tak czy inaczej myślę że to myślenie jest najlepsze bo nawet nie zakładają że coś może iść nie tak
. Ale ja nie zmieniłabym swojego podejścia
miłego wieczorku!!
estrella lubi tę wiadomość
-
Wróciłam , wycisnełam sok z pomarańczy pije i odpoczywam ! Oj takie imprezki to mnie mecza juz powoli , mialam ochote sie rozlozyc i lezec na lozku hehe , ale najadlam sie myslalam ze starczy do rana ale w zyciu zaraz musze cos zjesc znowu
A jak wam kochane wieczor mija ?mam nadzieje ze u kazdej dobry humor samopoczucie i zdrowko :*
estrella, Misiowa lubią tę wiadomość
-
Hej
ja tez dzis nie najzdrowiej jadłam
makaron ze śmietaną i cukrem zamiast obiadu a teraz ser żółty przegryzałam lodami
ale nie mam wyrzutów sumienia bo skoro się chce to trzeba jeść tylko nie wolno zapominać o innych posiłkach żeby były w miare wartościowe
ja oglądam z M film ale juz chyba dlugo nie wytrzymam i usnę
milej soboty kochane
Misiowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny
Ja miałam ambitne plany, żeby dziś posprzątać, pranie zrobić, złożyć pranie i poprasować no i wykonałam ten plan w 50% bo posprzątałam i złożyłam pranie, reszta musi poczekać. Tak mnie po sprzątaniu zaczął kręgosłup zaczął boleć, że całe popołudnie przeleżałam, nawet przysnęłamale i tak jestem zadowolona bo w końcu ten syf ogarnęłam i koty z kurzu już nie walają się po podłogach
Macie dziewczyny rację trzeba myśleć pozytywnie, skoro przetrwałyśmy ten najgorszy pierwszy trymestr to już teraz wszystko musi być dobrze
Agu i Szczęśliwa mamusia ja chciałam też zrobić porządek w szafie bo wiele rzeczy już nie będę nosiła i tylko zajmują miejsce no ale mamy w planach zrobienie kolejnej szafy, w poniedziałek mąż ma się kontaktować ze stolarzem więc poczekam jak już będzie nowa i wtedy zrobię ostrą selekcję
Ola mi się wydaje, że skoro jesteśmy w ciąży to jak najbardziej możemy stawać w kasie pierwszeństwa... to że brzuszków jeszcze bardzo nie widać nie znaczy, że się czujemy dobrze i mamy siłę stać w normalnej, najczęściej długiej kolejce
Zastanawiam się co zrobić... mąż w delegacji i jak szwagierka dowiedziała się, że będę sama cały weekend to zaprosiła mnie do teściów na obiad na jutro (ona z nimi mieszka). No ale nie umówiłyśmy się dokładnie bo miałyśmy być w kontakcie no i od wczoraj cisza, nie pisała, nie dzwoniła więc nie wiem czy zaproszenie aktualne... A mi tak głupio pisać bo to będzie wyglądało jakbym się wpraszała... Z drugiej strony jak się nie odezwę to powiedzą, że ich olałam... Sama nie wiem co mam robićJacy to są dziwni ludzie... Oni nie potrafią wprost zaprosić na obiad tylko np. jak przyjedziemy do nich w niedzielę popołudniu to teściowa mówi: "A myślałam, że na obiad przyjedziecie" zamiast myśleć to mogła zadzwonić i powiedzieć żebyśmy przyjechali, co ja jasnowidzem jestem, że wiem czy dla mnie obiadu starczy... Sorki, za te żale ale mnie Ci ludzie wkurzają... Teraz może ona też myśli, że przyjadę ale oczywiście też nic nie napisała, nie zadzwoniła
agu258, Nynusia, ola.321, Misiowa lubią tę wiadomość
-
Witajcie kochane w sobotni wieczór
Ja dziś pół dnia przespałam troszku porobiłam w domku, potem byliśmy u ciotki mojego M i była kuzynka z 4miesięcznym Kubusiem ojejj jaki on słodziuchnytaki do wycałowania i wyprzytulania
a jaki spokojny super bąbel
Teraz wysłałam przelew za podatek i muszę przetrawić taką ilość kasy oddaną do US jak sobie pomyslę co za to mogłabym mojemu dzieciaczkowi kupić to... ehh
Ale i tak dziś wizyta w markecie nie obyła się bez kupienia czegoś więc kupiłam wkład do kąpieli i gruszkę do noska
Co do kolejek to u mnie była sytuacja w IKEA :
Byliśmy w zeszłą niedzielę z M na zakupach i w sumie bezwiednie stanęliśmy do kasy z pierwszeństwem dla kobiet w ciąży, rodziców z małymi dziećmy i inwalidów. Przede mną stała kobitka z mężem i dzieckiem w wózku (dzidzia ok 3 lat) a przed nimi stały jeszcze 3 osoby i to były osoby starsze a ta babka komentuje, że tyle stania itp itd.. że ona powinna mieć pierwszeństwo bo z dzieckiem i tak na głos żeby wszyscy ci co stoją przed nią jej ustąpili a że mój jest dość pyskaty się oddzywa i mówi no a tu stoi kobieta w ciąży, która bardziej by potrzebowała żeby ją ktoś przepuścił niż pani z dzieckiem w wózku a się nie oddzywa. Ona prychnęła z obrazą..zrobiła się czerwona a ci starsi ludzie przed nami zaczęli się śmiać.
Proste jakby grzecznie przeprosiła i poprosiła żeby ją przepuścili to by zapewne tak było a najbardziej mnie irytuje taki brak kultury u ludzi.
Estrella jeśli masz z nimi dobry kontakt ja bym zadzwoniła i pojechała co będziesz sama w domu siedziećWiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2015, 21:29
agu258, aanaa, estrella, Lexie, Misiowa lubią tę wiadomość