X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Poklosia a jak u Ciebie sprawa ZUS? Przepraszam, ze wścibska jestem, ale tez mnie to czeka od maja i lekko frustruje

Zjadlabym zapiekankę....

Ja dopiero jedną składkę opłaciłam... Na L4 idę dopiero 1.06, więc nie wiem jak to się wszystko potoczy. A Ty od maja płacisz czy na L4 idziesz?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • agania Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    soraya wrote:
    Dziewczyny nie wiem czy dobrze to sprawdzam, ale Małgorzatka usunęła swój kalendarz.

Usunęła...

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was ma alergię? Teraz zaczyna wszystko pylić i ja już czuję w gardle, że mam podrażnione od pyłków... Nie wiem czy w ciąży w ogóle można coś brać na alergię?

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja place tylko jedna składkę, ze względu na fakt zatrudnienia na umowę o pracę, wiec ja musze zapłacić tylko jedna składkę, znaczy zapłacę dwie, bo niestety idę na zwolnienie 7 maja i nie chce ryzykować.

km5st5odymuuq2ts.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pamiętacie jak ubierałyście swoje pierwsze maluszki?
    U nas zupełnie się nie sprawdziły śpiochy z kaftanikiem. Kaftaniki strasznie się rolowały pod śpioszkami i były niewygodne. Także pewnie teraz postawię na dwie wersje: body z krótkim rękawkiem i na to pajacyk lub body z długim i śpiochy, ewentualnie półśpiochy. Pewnie część ubranek dostaniemy i kupimy od znajomych, więc zobaczę, co wśród nich będzie i zdecyduję, co trzeba kupić.
    A Wy planujecie kupić więcej bodziaków na długi czy krótki rękaw?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 12:58

szczesliwa_mamusia21, Magnosia lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ubranek, po przejściu z pierwsza corka, żadne kaftaniki, żadne spioszki. Wyłącznie body+ pajacyk, a później body+polspiochy
    Na krótki nie zamierzam kupować, to są jednak maluchy, wole w domu przykręcić kaloryfer

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 13:00

Kasia82, Magnosia lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagania , ja nie mam alergi ale za to caly czas zatkany nos i tylko czytam czy mozna kropic czy nie i oczywiscie wszedzie rozne opinie ... ale juz mam dosyc tego... musisz w aptece zapytac czy jest cos dla kobiet w ciazy na allergie , bo ja czytalam ze np na zatkany nos sa jakies krople wlasnie specjalne dla kobiet w ciazy wiec moze i dla Ciebie cos sie znajdzie ! :)

Dziewczyny ja chyba dzis nie wyjde , wlasnie odddalam swój caly rosol doslownie cały ... nie mialam od poczatku mdlosci wiec nie wiem co to bylo chyba mi jakos stanelo na zoladku bo nie widze innego wytlumaczenia , ryzykuje i wychodze moze bedzie juz dobrze ! :)

Trzymajcie sie :*

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Ursa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Usunęła...

O Matko! I co to znaczy?

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Co do ubranek, po przejściu z pierwsza corka, żadne kaftaniki, żadne spioszki. Wyłącznie body+ pajacyk, a później body+polspiochy
    Na krótki nie zamierzam kupować, to są jednak maluchy, wole w domu przykręcić kaloryfer

Też najbardziej pasuje mi ta wersja, ale nie jestem pewna czy na długi rękaw to jednak nie będzie za dużo warstw i się nie przegrzeje. :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 13:02

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    Dziewczyny, pamiętacie jak ubierałyście swoje pierwsze maluszki?
    U nas zupełnie się nie sprawdziły śpiochy z kaftanikiem. Kaftaniki strasznie się rolowały pod śpioszkami i były niewygodne. Także pewnie teraz postawię na dwie wersje: body z krótkim rękawkiem i na to pajacyk lub body z długim i śpiochy, ewentualnie półśpiochy. Pewnie część ubranek dostaniemy i kupimy od znajomych, więc zobaczę, co wśród nich będzie i zdecyduję, co trzeba kupić.
    A Wy planujecie kupić więcej bodziaków na długi czy krótki rękaw?

Ja zdecydowanie wiecej na dlugi rekaw , i pajacyki ale z racji tego ze bedzie zima chlodniej i nie chce ubierac 100 ciuszkow :) Ale to jakos w praktyce sie zobaczy co nam bedzie wygodniej :)

Magnosia lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam jeszcze na początek, takie rozpinane body ;)
    Co do malgorzatki, to może nie chce uczestniczyć w zyciu na obu, nie wiemy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 13:02

km5st5odymuuq2ts.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa wrote:
    O Matko! I co to znaczy?

Nie wiem, ale zupełnie mi się to nie podoba... Pamiętnik ma nadal...

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EDIT. tzn. mogła usunąć, albo ukryć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 13:04

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam kilka kaftaników, bo niby warto w szpitalu mieć, ale zobaczymy. Stawiam raczej na body :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Ewalika Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny Małgosia faktycznie usunęła swój kalendarz a do tego jest podpis którego wcześniej nie było "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
    eh szkoda że się do nas nie odzywa :(

relgrl68722yz04m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was ma alergię? Teraz zaczyna wszystko pylić i ja już czuję w gardle, że mam podrażnione od pyłków... Nie wiem czy w ciąży w ogóle można coś brać na alergię?

Ja mam i mecze sie od dwoch tygodni z katarem... Uzywam tylko roztworu wody morkiej bo alergolog dala mi krople do oczu i spray do nosa chyba buderhin czy jakos tak... Ale ja tego nie uzywam bo sie boje to jest lek sterydowy i wole nie faszerowac malucha chemia... Nie wiem czy dobrze robie ale poki daje rade... Troche kicham i smarkam ale maluszkowi chyba to nie zaszkodzi... Mam nadzieje :-)

• Kasia82 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja i tak na razie nic nie kupię, bo do czerwca nie będę znała płci, ale że mam ostatnio sporo wolnego, to myślę co by się przydało. Całe zakupy pewnie zostawię na czas wakacji. ;)

w5wq8ribpvtivstd.png
  • agania Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A żadna z Was nie ma Małgorzatki w przyjaciółkach żeby napisać do niej wiadomość prywatną?

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:

Agania, ja mam alergię na roztocza + na część pyłków wiosenno-letnich i astmę na tle alergicznym. Zdania co do leków antyhistaminowych są podzielone. Zasadniczo z tego co wiem, każdy ma ostrzeżenie przed użyciem w ciąży, z tym, że są leki, które niektórzy lekarze dozwalają. Wśród nich Flonidan - moja alergolog i jedna z ginekologów dopuściła stosowanie. Druga pani ginekolog twierdzi, że ona by się nie odważyła zalecić. Więc ja ostrożnościowo nie biorę i powiem Ci, że 1,5 mca na początku ciąży miałam katar, ale teraz minął. Podobno w ciąży alergie się zmieniają częśto. Co do astmy - dozwolony jest, z tego co się orientuję, pulmicort wziewny.

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem , ze kazda sie martwi ale zawsze jak pojawial sie temat innej dziewczyny malgorzatka mowila zeby o niej nie pisac ze sama sie odezwie jak bedzie chciala. Moze ona tez nie chce zebysmy o niej pisali , a skoro nie daje znaku widocznie tak woli , musimy tylko czekac i miec nadzieje ze sama sie odezwie , nie mozemy pisac zlych scenriuszy.

Agatka ma racje moze , trzeba to uszanowac i czakac :)

Magnosia lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
‹‹ 664 665 666 667 668 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ