Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
aagatkaa1984 wrote:Poklosia a jak u Ciebie sprawa ZUS? Przepraszam, ze wścibska jestem, ale tez mnie to czeka od maja i lekko frustruje
Zjadlabym zapiekankę....
Ja dopiero jedną składkę opłaciłam... Na L4 idę dopiero 1.06, więc nie wiem jak to się wszystko potoczy. A Ty od maja płacisz czy na L4 idziesz?Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Dziewczyny, pamiętacie jak ubierałyście swoje pierwsze maluszki?
U nas zupełnie się nie sprawdziły śpiochy z kaftanikiem. Kaftaniki strasznie się rolowały pod śpioszkami i były niewygodne. Także pewnie teraz postawię na dwie wersje: body z krótkim rękawkiem i na to pajacyk lub body z długim i śpiochy, ewentualnie półśpiochy. Pewnie część ubranek dostaniemy i kupimy od znajomych, więc zobaczę, co wśród nich będzie i zdecyduję, co trzeba kupić.
A Wy planujecie kupić więcej bodziaków na długi czy krótki rękaw?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 12:58
szczesliwa_mamusia21, Magnosia lubią tę wiadomość
-
Co do ubranek, po przejściu z pierwsza corka, żadne kaftaniki, żadne spioszki. Wyłącznie body+ pajacyk, a później body+polspiochy
Na krótki nie zamierzam kupować, to są jednak maluchy, wole w domu przykręcić kaloryferWiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 13:00
Kasia82, Magnosia lubią tę wiadomość
-
aagania , ja nie mam alergi ale za to caly czas zatkany nos i tylko czytam czy mozna kropic czy nie i oczywiscie wszedzie rozne opinie ... ale juz mam dosyc tego... musisz w aptece zapytac czy jest cos dla kobiet w ciazy na allergie , bo ja czytalam ze np na zatkany nos sa jakies krople wlasnie specjalne dla kobiet w ciazy wiec moze i dla Ciebie cos sie znajdzie !
Dziewczyny ja chyba dzis nie wyjde , wlasnie odddalam swój caly rosol doslownie cały ... nie mialam od poczatku mdlosci wiec nie wiem co to bylo chyba mi jakos stanelo na zoladku bo nie widze innego wytlumaczenia , ryzykuje i wychodze moze bedzie juz dobrze !
Trzymajcie sie :* -
aagatkaa1984 wrote:Co do ubranek, po przejściu z pierwsza corka, żadne kaftaniki, żadne spioszki. Wyłącznie body+ pajacyk, a później body+polspiochy
Na krótki nie zamierzam kupować, to są jednak maluchy, wole w domu przykręcić kaloryfer
Też najbardziej pasuje mi ta wersja, ale nie jestem pewna czy na długi rękaw to jednak nie będzie za dużo warstw i się nie przegrzeje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 13:02
szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość
-
Kasia82 wrote:Dziewczyny, pamiętacie jak ubierałyście swoje pierwsze maluszki?
U nas zupełnie się nie sprawdziły śpiochy z kaftanikiem. Kaftaniki strasznie się rolowały pod śpioszkami i były niewygodne. Także pewnie teraz postawię na dwie wersje: body z krótkim rękawkiem i na to pajacyk lub body z długim i śpiochy, ewentualnie półśpiochy. Pewnie część ubranek dostaniemy i kupimy od znajomych, więc zobaczę, co wśród nich będzie i zdecyduję, co trzeba kupić.
A Wy planujecie kupić więcej bodziaków na długi czy krótki rękaw?
Ja zdecydowanie wiecej na dlugi rekaw , i pajacyki ale z racji tego ze bedzie zima chlodniej i nie chce ubierac 100 ciuszkowAle to jakos w praktyce sie zobaczy co nam bedzie wygodniej
Magnosia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyagania wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was ma alergię? Teraz zaczyna wszystko pylić i ja już czuję w gardle, że mam podrażnione od pyłków... Nie wiem czy w ciąży w ogóle można coś brać na alergię?
Ja mam i mecze sie od dwoch tygodni z katarem... Uzywam tylko roztworu wody morkiej bo alergolog dala mi krople do oczu i spray do nosa chyba buderhin czy jakos tak... Ale ja tego nie uzywam bo sie boje to jest lek sterydowy i wole nie faszerowac malucha chemia... Nie wiem czy dobrze robie ale poki daje rade... Troche kicham i smarkam ale maluszkowi chyba to nie zaszkodzi... Mam nadzieje -
nick nieaktualnyagania wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was ma alergię? Teraz zaczyna wszystko pylić i ja już czuję w gardle, że mam podrażnione od pyłków... Nie wiem czy w ciąży w ogóle można coś brać na alergię?
Agania, ja mam alergię na roztocza + na część pyłków wiosenno-letnich i astmę na tle alergicznym. Zdania co do leków antyhistaminowych są podzielone. Zasadniczo z tego co wiem, każdy ma ostrzeżenie przed użyciem w ciąży, z tym, że są leki, które niektórzy lekarze dozwalają. Wśród nich Flonidan - moja alergolog i jedna z ginekologów dopuściła stosowanie. Druga pani ginekolog twierdzi, że ona by się nie odważyła zalecić. Więc ja ostrożnościowo nie biorę i powiem Ci, że 1,5 mca na początku ciąży miałam katar, ale teraz minął. Podobno w ciąży alergie się zmieniają częśto. Co do astmy - dozwolony jest, z tego co się orientuję, pulmicort wziewny. -
Wiem , ze kazda sie martwi ale zawsze jak pojawial sie temat innej dziewczyny malgorzatka mowila zeby o niej nie pisac ze sama sie odezwie jak bedzie chciala. Moze ona tez nie chce zebysmy o niej pisali , a skoro nie daje znaku widocznie tak woli , musimy tylko czekac i miec nadzieje ze sama sie odezwie , nie mozemy pisac zlych scenriuszy.
Agatka ma racje moze , trzeba to uszanowac i czakacMagnosia lubi tę wiadomość