Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasia82 wrote:Ciesz się, że możesz pospać.
Ja trzy razy w tygodniu muszę zwlec się z łóżka o 6:20, aby dziecko do szkoły wyszykować. Może i ma to swoje plusy, bo jak człowiek rano wstanie, to jeszcze tyle czasu ma później dla siebie... Ale w takich dniach wolałabym zdecydowanie dłużej pospać.
Ja tak wstaje codziennie
Wczoraj rozmawialam z moja mama, ktora dopiero od kilku dni wie, ze jestem w ciąży. Bardzo się boi, o mnie...
Ale dzwoni i mówi wybraliśmy z tata imionarozwalila mnie, oczywiście, żadne z imion mi sie nie podoba i dziwie sie, ze jej się podobają. A wiec Dla dziewczynki WYBRALI: Anna, Kasia, Maria, Hania, a dla chłopca wyłącznie Wojtuś
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 11:28
szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość
-
Ja się akurat z opinia o teścowych nie moge udzielić bo akurat trafiła mi się z tak uległym sposobem bycia że chyba problemów nie bedzie bo od ponad 4 lat nie ma
Chyba jestem odosobnionym przypadkiem bo jazdy są u mnie akurat z teściem a nie z teściową pewnie dlatego że ten sam nie łatwy znak zodiaku mamy ale całe szczescie na plus ze nie musze z nimi mieszkać
Jesli chodzi natomiast o spanie to jeszcze na szczescie nie mam problemow ale pewnie sie zaczna bo uwielbiam spanie na brzuchu i całe szczescie jeszcze moge sobie na to pozwolicOczywiscie zapytałam lekarza jak to jest z tym spaniem na brzuchu (można ? nie można?) usłyszałam że anatomia sama pokaze ze w pewnym momencie sie nie da poprostu fizycznie spac na piłce a jesli jeszcze moge to nie ma problemu
3mam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty -
Jestescie kochane dziewczyny , dziekuje za takie slowa , troche mnie to podnioslo na duchu !
Ja przez ostatnie 1,5 roku wstawalam o 4,30 do pracy i sobie mowilam oj jak bede w ciazy to tak sie wyspie ... no i wykrakalam sobie senCo prawda wstaje razem z moim robie mu sniadanie kanapki do pracy i zasypiam dalej
Ale najgorsze jest to ze zawsze mu mowilam " kochanie jak bedziemy mieli dziecko bede w domu ( wiedzialam ze nie bede mogla pracowac) bede sprzatac gotowac bedzie idealnie ( bo zawsze oboje w pracy dlugo i wszystko powierzchownie robione) No i mam takie wrazenie ze w jego oczach sie nie spisuje do konca... choc jest wyrozumialy i nigdy mi tego wprost nie powiedzial ale mam nadzieje ze jeszcze pokaze na co mnie stac
Agatka no to sie wczuli w role dziadkowMoze akurat jakies Ci podsuna hehe
Ja ostatnio jak dzwonilam do przyszlego tescia zlozyc zyczenia urodzinowe on mowi ze wlasnie siedza cala rodzina i wymyslaja imie hehe , tak mi sie smiac chcialo bo to i tak nie od nich zalezy ale niech sie ciesza i mysla
-
nick nieaktualnya ja się chciałabym Wam wyżalić co do pani dr, do której chodzę w LuxMedzie. od początku ją wybrałam do prowadzenia ciąży zamiast mojej dotychczasowej lekarki (prywatnej), m.in. dlatego, że od razu na pierwszej wizycie dała mi do siebie numer telefonu i powiedziała, że jak coś, to mam dzwonić. i pierwsze kilka razy odebrala, nawet oddzwaniala jesli nie mogla odebrac. a teraz olewa.... jak miałam skurcze, 3 razy do niej wydzwaniałam aż w końcu odebrala i powiedziala, ze mam jechac do szpitala (potem znow cisza)... teraz w piatek odebrałam wyniki badań (pisałam o nich - bakterie i leukocyty w moczu), a pani dr skomentowała w systemie, że wyniki poza normą i wymagają konsultacji w trybie zwykłym - czyli jak rozumiem za 10 dni na wizycie. no i rozumiem, uznała, że widocznie nie jest tak źle i mogę przezyć do planowej wizyty. chciałam do niej zadzwonić, żeby zapytać czy zrobić posiew (będzie szybciej, ostatnio prawie 3 tygodnie to wszystko zajęło) i czy jakieś leki wziąć. telefonu nie odebrała, nie oddzwania, na sms nie odpowiada. po co się deklarować, że jest się lekarzem dostępnym, jeśli później to fikcja? czy ja mam za duże wymagania?
-
Onka - skoro sie zdeklarowala powinna dotrzymac slowa , ale wydaje mi sie ze pewnie nie jestes jedyna osoba ktora do niej dzwoni i dlatego sobie z tego nic nie robi ... to smutne ale to sie czesto zdarza , mnie jeszcze nigdy zaden lekarz panstwowy nie przekonal... nie wiem oni cos w sobie maja co odrzuca
ale kochana jesli tylko sie martwisz bierz telefon i dzwon do wczesniejszego prywatnego na pewno przyjmie Cie szybciej , porozmawia z toba i bedziesz spokojniejsza , moze zleci Ci jakis badania tak jak mowisz i bedziesz miala szybciej wyniki , trzymaj sie !onka lubi tę wiadomość
-
Ja całe szczęście mieszkam 300 km od teściów
Rozumiem jednak Wasze problemy. Też jestem osobą, która nie znosi dobrych rad i narzucania swojego zdania. Ostatnio nawet przez telefon teściowa coś zaczęłam mówić, do jakiej temperatury można z dzieckiem na spacer wychodzić. Odnośnie tego, że nie rodzę na wiosnę
Niby nic takiego, a jednak lampka się zapaliła
0nka ja mam detektor i muszę powiedzieć, że bardzo mnie uspokaja. Zawsze potem można odsprzedać przecież.
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i czekam na relacje i fotkionka, Lucy7 lubią tę wiadomość
Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤
Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi. -
nick nieaktualnyszczesliwa_mamusia21 dzieki za pocieszenie
ja jej ufam i wiem, ze jesli byloby cos ewidentnie bardzo zle, to kazalaby przyjechac od razu albo jechac do szpitala. ale zakładam, ze moze nie pamiętać, że z wynikow badan wynika, ze od 8 tygodni chodzę z furą bakterii w pęcherzu i mimo ze posiew wczesniej był ok, to teraz jeszcze doszły te leukocyty...
a, no i musze dodac, ze LuxMed to tez prywatna przychodnia...Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 12:15
szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Onka - nie ma za co kochana ! po to tu jestesmy zeby sobie pomagac nawet dobrym slowem ,ja sama dostaje swietne rady jak sie martwie i wiem jakie to uspokajajace , poczytac jakas rade
Najwazniejsze zebys nie martwiła i nie stresowala zeby malenstwo sie nie martwiło razem z Toba ! Zobaczysz na pewno bedzie wszystko dobrze i jakos zwalczysz te bakterieonka lubi tę wiadomość
-
onka wrote:Magnosia, a jaki masz ten detektor?
A taki dokładnie, tylko różowy:
http://allegro.pl/nowy-detektor-tetna-plodu-babysound-b-fvat-gw-i5269560368.htmlonka lubi tę wiadomość
Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤
Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi. -
Dziewczyny, ja rozumiem, ze się martwicie i oczekujecie, ze lekarz bedzie na 100 %dostępny, ale co on może poradzić na skurcze, wyslac na IP. Pomyślcie, ze on ma 100 pacjentek, które dziennie piszą i dzwonią, można dostać szajby, Nie? Jezeli sie martwisz, to zadzwon do poloznej w luxmedzie i poproś aby zapisala cie na dodatkową wizytę i tyle. One maja takie wizyty na wlasnie trudne przypadki
-
Ale super ! Ja sie powstrzymam od tego zakupu , choc zazdroszcze ze macie taka mozliwosc
Ja lece na spacer i moze kupie sobie doniczki i bede sadzic kwiatki na balkonie moze troche sie zrelaksuje
Czekam na fotki waszych maluchów ! Udanych wizytMagnosia lubi tę wiadomość
-
Hej
Jeśli chodzi o detektor, to ja kupiłam taki:
http://allegro.pl/detektor-tetna-plodu-angelsound-zel-baterie-gratis-i5231502445.html - bardzo fajnie się spisuje. Ma dwa wejścia na słuchawki, więc i mąż i ja możemy razem podsłuchiwać
A tu film z mojego dzisiejszego USG, kolejny lekarz twierdzi, że dziewczynka
https://www.youtube.com/watch?v=BP1ZBtCKisYWiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 12:33
szczesliwa_mamusia21, onka, aanaa, soraya, Lexie, Magnosia, Lucy7, Katarzyna87, BATTINKA, paula1 lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Dziękuję
Ja już go oglądałam ze 20x
Wiadomo, buźka jeszcze niewykształcona, ale ciałko, rączki i nóżki super widać
Wg USG to 14t6d, więc niewielka różnica.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 12:40
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
szczesliwa_mamusia21 no to nie jestem sama ze spaniem
) o której bym się nie położyła to śpię
ja mam spacerować co dziennie zalecenie lekarza ale w taką pogodę już drugi dzień sobie odpuściłamco to za spacer jak zimno deszczowo i wieje jak na Syberii
A właśnie dzwoniła dziś do mnie pani położna w niedzielę mam badanie prenatalne