Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie wieczorową porą
Nie zaglądałam do Was,weekend miałam zabiegany.. niebawem przeprowadzka,ślub,tyle rzeczy do załatwienia..
Co do lodów to dziś jadłam pyyyyyszne od Grycana truskawkowe)
Za dwa dni nareszcie kończę antybiotyk i mam nadzieję,że bakteria odpuściła:) Jakie to cudowne uczucie zrobić siku bez bólu..aaa.. i zaobserwowałam,że po furaginie mam wsciekle żółty mocz..trochę mnie to śmieszy:)
Jutro zaczynam 17 tydzień i nie mogę doczekać się pierwszych ruchów naszego synka,którego narazie nazywamy BubuśNynusia, estrella, Lucy7, agu258 lubią tę wiadomość
-
Witam. Juz po imprezie, zdazylam rano wszystko ogarnac, gosciom smakowalo i zadowoleni, wiec pozytywnie. Ja troche zmeczoba, ale juz ide lulu.
Co do lodow, to chyba jako jedyna nigdy ich nie lubilam, ale w ciazy mam czadem oxhote i zjem. No chyba ze sorbety, to bardziej lubie.
W ogole mam maly apetyt, jem niewiele, bo od razu czuje przesyt. Poki co jestem trzy kg na minusie, co z moja nadwaga jedt dobre.
Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty.Nynusia, estrella, Lucy7, Misiowa lubią tę wiadomość
-
Witam z rana
nie mogłam coś dzisiaj spać...
Ja juz szykuje się do pracy,później podjade do mojej Mamci na cmentarz bo mija pół roku odkąd odeszła
No i popołudniu wizyta u gina.
Życzę Mamuskom miłego poniedziałkuWiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 06:09
Lexie, estrella lubią tę wiadomość
Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. -
Witam Was porannie;) wstalam dość tak wcześnie, żeby zjeść z mężem śniadanie
biedak wstali dziś o 6.15, żeby zdążyć do pracy na 7.30 (a zawsze chodzi na 10, bo jest strasznym śpiochem;) tylko po to, żeby mnie później zawieźć do lekarza:)
estrella lubi tę wiadomość
[/url]
[/url]
-
Lexie wrote:
Jutro zaczynam 17 tydzień i nie mogę doczekać się pierwszych ruchów naszego synka,którego narazie nazywamy Bubuśa na naszego Malucha mówimy Bobiś...prawie tak samo;)
Lexie, estrella lubią tę wiadomość
[/url]
[/url]
-
nick nieaktualnyDzien dobry
ja juz w pracy jestem wiec przede mna 8 h meczarni
na szczescie popoludnie bedzie lepsze bo jedziemy na zakupy... Musze sobie kupic jakies spodnie ciazowe
poza tym przychodzi dzis do nas stolarz zrobic pomiary bo bedziemy robic szafe
milego dnia wszystkim! Kciukam za dzisiejsze wizyty
-
Ja też nie mogłam spać
poszliśmy spać o 2.00 a wstałam przed 7.00
W ogóle rodzice wczoraj do nas wpadli dostałam kwiatora i prezent na imieninki i było miło tylko oczywiście denerwuje mnie teściowa
Podczas każdej rozmowy o dziecku w końcu dochodzi do tego że mówi że jak miała jedno dziecko (mój mąż ma starszego o trzy lata brata i brata bliźniaka) to miała tyle czasu na wszystko i że ona nie rozumie dlaczego teraz te matki to są takie wiecznie zmęczone i muszą jeździć do spa żeby odpocząć i że jedno dziecko to przyjemność. Później zaczęło się o pieluchach i ogólnie wyszło na to, że pampersy są niezdrowe i matka, która używa pampersów a nie pieluszek wielorazowych to zła matka. Martwi mnie i denerwuje takie podejście bo już mam takie poczucie, że nigdy nie będę mogła przy niej wspomnieć że jestem zmęczona bo maluch płakał całą noc i w jej oczach będę obibokiem co siedzi w domu i nic nie robi bo przecież zajmowanie się jednym dzieckiem to po prostu wakacje. Sorry za wywód z rana ale denerwuje mnie to. Moja teściowa to typ kury domowej co cale zycie zajmowala się dziećmi i domem i chyba nie może zrozumieć, że może być inaczej.
-
Dzień dobry wszystkim
Czy Wy też tak nie możecie spać??? Ja od kilku- kilkunastu dni strasznie męczę się w nocy, wybudzam kilka razy, wstaję zmęczona… Może czas na rogala? Pomagają Wam te poduchy?
A swoją drogą kupiłam wreszcie spodnie ciążowe- co za ulga! Niby brzuszek nie za duży, ale wszystkie spodnie jakie miałam opinały mi się na brzuchu i przy dłuższym chodzeniu miałam straszny dyskomfort.
Mój pies właśnie stoi nade mną i chce się bawić a niedobra pani pisze coś na kompie
Nie napisałyście mi w końcu nic na temat tego jak odczuwacie ruchy dziieciaczków, ale ja myślę że to moje to chyba niemożliwe żeby były ruchy- takie jakby pukanie od środka ale pojawia się rzadko, w sumie tylko jak leżę dłużej na lewym boku i to nie zawsze. Co myślicie?
A w ogóle mój dzień znów zaczął się od wymiotówKiedy to się skończy…
Czekam jeszcze ciągle na wyniki testu pappa, zwariować można…
Witam wszystkie nowe mamy!Trzymam kciuki za to żeby reszta ciąży przebiegała nam bezproblemowo, bez żadnych infekcji i paskudztw (typu opryszczka która mnie dopadła).
A w piątek wizytuję, zobaczymy czy podejrzenie płci zostanie podtrzymaneI czy nasza kruszynka urosła trochę
Uciekam, bo piesek już się obraził i z fochem poszedł do siebie
Buziaki! :*agu258 lubi tę wiadomość
-
Arielka wrote:Ja też nie mogłam spać
poszliśmy spać o 2.00 a wstałam przed 7.00
W ogóle rodzice wczoraj do nas wpadli dostałam kwiatora i prezent na imieninki i było miło tylko oczywiście denerwuje mnie teściowa
Podczas każdej rozmowy o dziecku w końcu dochodzi do tego że mówi że jak miała jedno dziecko (mój mąż ma starszego o trzy lata brata i brata bliźniaka) to miała tyle czasu na wszystko i że ona nie rozumie dlaczego teraz te matki to są takie wiecznie zmęczone i muszą jeździć do spa żeby odpocząć i że jedno dziecko to przyjemność. Później zaczęło się o pieluchach i ogólnie wyszło na to, że pampersy są niezdrowe i matka, która używa pampersów a nie pieluszek wielorazowych to zła matka. Martwi mnie i denerwuje takie podejście bo już mam takie poczucie, że nigdy nie będę mogła przy niej wspomnieć że jestem zmęczona bo maluch płakał całą noc i w jej oczach będę obibokiem co siedzi w domu i nic nie robi bo przecież zajmowanie się jednym dzieckiem to po prostu wakacje. Sorry za wywód z rana ale denerwuje mnie to. Moja teściowa to typ kury domowej co cale zycie zajmowala się dziećmi i domem i chyba nie może zrozumieć, że może być inaczej.
Nie bierz sobie do serca tego, co mówi teściowa. Wiele zależy od dziecka, ja na przykład mogłabym to samo powiedzieć o swojej córce. Od początku przesypiała całe noce, zero kolek, bólu przy ząbkowaniu (no może poza jednym wyjątkiem), w ogóle nie chorowała, a pospać mogłam sobie do 10., bo po porannym cycu spała długo. Tylko w ciągu dnia nie miała drzemek, ale przyznaję z ręką na sercu, że w ogóle nie byłam zmęczona. Nawet sąsiadki pytały co ja takiego robię, że tak promiennie wyglądam.Przy dwójce już na pewno tak różowo nie będzie, bo niby córa duża, ale jeszcze sama do szkoły nie pójdzie. Moja mama pomoże, ale teraz będę miała dużo więcej obowiązków.
Teściową się nie przejmuj. Nie musisz przy niej narzekać, skoro taka jest. Czego oczy nie widzą... A może będziesz miała cudowne dziecko i wcale nie będziesz taka zmęczona?Arielka lubi tę wiadomość
-
Cześc
Ja wczoraj przeżyłam migrenę bez środków przeciwbólowych. No to była jazda bez trzymanki. Trzymało mnie od 12, przez cały dzień i jeszcze w nocy. I chyba zdałam sobie sprawę jak jestem wydelikacona przez ibuprom... wczoraj jak tak leżałam, pierwszy raz przyszło mi na myśl "A co to będzie jak przyjdzie Ci rodzic"
Tak się boję, że znowu przyjdzie migrena, że nie odsłaniam zasłon z okien
Nynusia lubi tę wiadomość
-
Kasiulka ja z rogalem śpię jak dziecko
Ale różne tu opinie mają dziewczyny.
A co do ruchów to u mnie czasami pękanie pęcherzyków a czasami takie muskanie podobne do uczucia gdy trzymasz w przymkniętych dłoniach motyla.
Arielka moja teściowa w piatek też zaczęła o pieluchachJa grzecznie powiedziałam, że na początku będę korzystała z pieluszek jednorazowych potem się zastanowię co wybrac ostatecznie. Jak zaczęła mi gadki o zdrowotności dla stawów to się roześmiałam i stwierdziłam, że gdyby pampersy były takie złe dla stawów to 3/4 chodzącej młodzieży to byłyby utykające karakany.
Ja nie jestem ani za ani przeciw pieluchowaniu, zastanawiam się jeszcze czy faktycznie nie zainwestujemy w pieluchy wielorazowe, zwłaszcza, że najprawdopodobniej będę miała dużo czasu na toAle nie pozwolę by ktoś mi coś wpierał. Sama będę decydowała o moim dziecku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 08:49
Misiowa lubi tę wiadomość
-
Witam.
Tak czytam i czytam i musze stwierdzić Arielka ze moja teściowa ma to samo. Cale życie kura domowa tylko dom dzieci dom dzieci i nic wiecej.
Też się nasłuchałam jak to ona kiedyś z dwójką malych dzieci dawala radę obiad z dwóch dań do tego codziennie deserki no i co niedziele blacha ciasta i w ogóle jak się jej tak słucha to ręce opadają. Pomyślał by kto jaki to ideal ...ale jej zawsze delikatnie dogaduje ze nie pracowała!! Teraz kobiety pracują nie jak kiedyś...
Tak tak bo my teraz to mamy wygodę pampersy a kiedyś kto to słyszał trzeba bylo pieluszki zapierać i prasować achh... Szkoda gadać. Mam ja głęboko nie powiem gdzie
Zawsze to mowie moje dziecko moje rządy czyt. Moje życie:)
A i niestety naszych teściowych nie da się zmienić.Arielka, Misiowa lubią tę wiadomość
-
witajcie
Arielka twoja teściowa chyba się jeszcze nie przestawiła wiekowo bo to nie te czasy gdzie nie było pampersów tylko pieluszki nie przejmuj się niech sobie myśli co tam chce
Moja ostatnio wyjechała z tekstem że jakiejś tam koleżanki córka ma takie wspaniałe łóżeczko i ciuszki no wszystko takie cudowne pogadała bym z nimi to byście sobie kupili od nich
no tak jasne ja nie kupie sobie takiego jak mi sie podoba i jakie ja chcę tylko takie jak jej się podoba żal
przemilczałam to i koniec tematu czasami mam ochotę wybuchnąć
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty dziśwracajcie z dobrymi wiadomościami
Lucy7, BATTINKA, Arielka lubią tę wiadomość
-
moja teściowa to temat rzeka, na początku była super...zazdrościłam Jackowi takiej zgranej rodzinki, a teraz od roku mniej wiecej nie wiem co w nią wstąpiło...
trzymam kciuki za wszystkie wizytujące dzisiajLucy7 lubi tę wiadomość