X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiowa wrote:
    Dziewczyny a jak długo chcecie chodzić do pracy?
    Ja wyszłam z założenia, że do wakacji, bo później nie będę miała co zrobić z córką jak się skończy przedszkole.

Misiowa, ja do końca miesiąca i na L4 :) odliczam dni i od miesiąca szkolę już nową koleżankę, która mnie zastąpi :) Mam fajną pracę w biurze aleeee 40 km w jedną stronę i moja ginka kręci nosem, że w ogóle tak długo jeżdżę :/ Tak, że czekammmmm i odliczam :) a na długi weekend majowy nad morze odpocząć :)

Super czas spędzisz z córcią i odpoczniesz :) naprawdę dobry pomysł :)

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, przezylam jakos to chorubsko, bylam wczoraj na spacerze nad morzem i zatoki troche puscily.. no i znalazlam bursztynek :P hehe
    Niestety dowiedziaalam sie ze dzisiaj w mojej okolicy ukradziono wozek dzieciecy :/...
    a co tam u was? Troszke mnie nie bylo..
    zycze wam zdrowia, zeby nic was nie dopadlo..
    Moja mama ogladala dzis zdjecie z usg i powiedziala ze wyglada jak chlopczyk, ze jego ksztalt glowy i wogole cialka heheh.. zobaczymy 12 maja

• ola.321 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lili_madlen - witaj :)

a ja mam do Was pytanie...
    czy czujecie czasem w podbrzuszu takie napięcie? tak jakby się miało piłkę w środku i ona była np. napięta? nie wiem jak to nazwać...

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zakochałam się właśnie we wózku, przejrzałam może z 50 stron w wózkami, żadne mi nie pasowały, aż tu nagle wózek Verdi Genua 3w1 kolor Mint albo Late :) EXTRAAAA jest, więc jestem zdecydowana prawie na 100% :)

Miłego wieczorku :*

Nynusia lubi tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny,
    Ja dzisiaj dzień pierogowo-lodowo-śpiący zaliczyłam - pełen relaks :)

Ola, ja miewam takie uczucie kuli w brzuchu jak mi się napina macica. U mnie na początku skurcze były bardzo intensywne - potrafił mi się napiąć cały brzuch, ale z czasem po zwiększeniu dawki magnezu i no-spie sprawa się zaczęła wycofywać, teraz czasem tylko czuję taką napiętą kulkę. Moja gin mówiła, że tak może być ze względu na rozciąganie macicy (ona jak każdy mięsień może zareagować skurczem na rozciąganie) - oczywiście warto to kontrolować.

ola.321 lubi tę wiadomość

• lili_madlen Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) Ja dziś także zgrzeszyłam z lodami aczkolwiek muszę bardzo uważać na słodkie bo miałam podwyższony cukier na ostatnim badaniu :( Jeśli chodzi o pobolewanie brzucha to ja akurat miałam na samym początu bóle podbrzusza dosłownie jak na okres... utrzymywały się tak do 8,5 tyg... teraz sporadycznie mnie cos "zaboli" , rozciągnie się jednak lekarz mówił ze niby najważniejsze że nie ma plamień a tak to magneB6 plus nospa jak bedzie bardzo żle. Jedyne to własnie takie uczycie rozpierania szczegolnie tak jak teraz na koniec dnia jakbym miala juz duuuży ciążowy brzuszek a przeciez jeszcze tak wczesnie :)

ola.321 lubi tę wiadomość

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczor :-) ja dzis jednak bylam u tesciow na obiedzie bo rano szwagierka zadzwonila czy przyjezdzam bo nic sie nie odzywam :-P pozniej maz dojechal wiec jeszcze na kolacji zostalismy ale teraz juz jestem w domu i odpoczywam :-) ja dzis tez lody jadlam :-D zreszta ja jestem lodozerca od dziecka wiec w ciazy tez ich sobie nie odmawiam... Widocznie dzidziolek ich potrzebuje :-D Paula i Lucy a ja jestem dziewczyny z Torunia wiec tez niedaleko mam do Was :-)

Lucy7, paula1 lubią tę wiadomość

• Lucy7 Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella studiowalam w Toruniu, pięknie tam no i naleśniki w Manekinie pychotka:-)
    Dziewczynki nie ważne ze dzielą nas kilometry, mamy jeden wspólny cel:urodzić zdrowego bobaska :) a wspolne wsparcie bezcenne:-)

estrella lubi tę wiadomość

16uddqk3x9bbni2d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkalam 60km od Bydgoszczy :) a teraz do meza do Trojmiasta mnie wywialo ;)))

paula1, Lucy7, estrella lubią tę wiadomość

• paula1 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy7 wrote:
    Estrella studiowalam w Toruniu, pięknie tam no i naleśniki w Manekinie pychotka:-)
    Dziewczynki nie ważne ze dzielą nas kilometry, mamy jeden wspólny cel:urodzić zdrowego bobaska :) a wspolne wsparcie bezcenne:-)
    ja też studiowałam w Toruniu i Manekina odwiedzałam dość często :)

Lucy7, estrella lubią tę wiadomość

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie wieczorkiem ja dziś lenistwo popołudniu a teraz podjadam wiec trafiło na zupkę szpinakowa krem z groszkiem ptysiowym uwielbiam <3

Ola.321 ja tak mam często wieczorami jakby ktoś położył coś na brzuchu ciężko to nazwać .

Ja tez mam daleko do Was ;( ale masz rację Lucy mamy wszystkie wspolny cel :)

Lucy7, ola.321, estrella lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bleee znów suwaczki zaprotestowaly ;/

l22nhdgeccid541p.png
  • Lucy7 Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula to mamy dużo wspólnego i nawet wizyte o podobnej godzinie:-) i wiemy co dobre, naleśniczki mniam mniam :-)

estrella, paula1 lubią tę wiadomość

16uddqk3x9bbni2d.png
  • miska2503 Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też dzisiaj na lody skoczyłam po obiedzie, i jakoś momentalnie jak zjadłam lody humor mi się poprawił, mój się śmiał że chyba dzidziuś potrzebował

Lucy7, agu258 lubią tę wiadomość

Zosia
    l22ndf9he4ul08c3.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka, lili_madlen, Nynusia - dziękuję Wam za odpowiedzi na moje pytanie :*
    troszkę się uspokoiłam a najwyżej jeszcze moją gin w czwartek zapytam o to odczucie i dam Wam znać co ona radzi. Pewnie tam w środku wszystko rośnie a skoro rośnie to musi się chyba napiąć żeby wiedziało że ma rosnąć? tak sobie teraz też pomyślałam. Dziękuję Dziewczynki :)

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj tak nalesniki z Manekina to bajka :-) ja to uwielbiam lasagne nalesnikowa mmmm ale bym zjadla :-D

Lucy7 lubi tę wiadomość

• Lucy7 Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu narobimy smaczka sobie i dziewczynom na naleśniczki tym razem:-)

estrella lubi tę wiadomość

16uddqk3x9bbni2d.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lasagne z naleśników oo taaak! Może w weekend zrobie

Lucy7, estrella lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowa mame !
    Ja tez na deserzjadlam lody :)
    A nalesnikito uwielbiam w kazdej postaci , a najbardziej ze szpinakiem .
    Ja dzisiaj tez musialam drzemke pobiednia zrobic.
    I dzisiaj pierwszy raz cwiczylam . Tylko mam wrazenie , ze te cwiczenia dla kobiet w ciazy to dla mnie malo meczace .Jutro wlacze dluzsza wersje to moze cos poczuje w miesniach .
    estrella fajnie ze szwagierka zadzonila i potwierdzila zaproszenie :)

Nynusia, estrella lubią tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rowniez wita nowa mame :)

Jak juz robimy smaka to na calego a jak :) Ja uwielbiam z zoltym serem wedlinka ogoreczkiem i pieczarkami mniaaam <3 Ale widze ze kazda ma swojego nalesniora .

A co do postu z wozeczkiem wyglada bardzo ladnie tylko gondolka wydaje sie malutka , albo po prostu to tylko obrazek.

Ja juz tyle mam zakladek ze mi sie w ekranie nie miesci , chyba pojde do sklepu i po prostu wybiore bo tak nigdy nic nie znajde :)

Miłej nocki kochane :*

Nynusia, linka220, estrella lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
‹‹ 660 661 662 663 664 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ