Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam!
Ja w pierwszej ciazy tez jadlam lody i nawet nie wiedzialam , ze ich nie mozna . Przeciez wszystko jest dla ludzi jesli jest z umiarem . Ja wczoraj tez jadlam.
Widze , ze jutro nie popracuje , bo duzo wizyt sie szykuje i trzeba kciuki trzymacPowodzenia !!!
Ja juz na nogach od 7 .Obiad sie gotuje - zupa z suszonych grzybow. Teraz szukal jakiegos przepisu na Macaros . Corka zlozyla zamowienie na czekoladowe i malinowe .
U nas za oknem cieplo , ale deszczowo . I w zwiazku z tym pojade do sklepu dzieciecego sie rozejrzec i pomierzyc kilka rzeczy .I czas na zakup wiekszego stanika .
Ja mysle , ze jesli zdrowie mi pozwoli to postaram sie tez pracowac do lata.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2015, 12:40
BATTINKA, Lucy7, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
Misiowa , dokladnie maly glodomorek ! A co do takich kas to jestem w szoku nie wiedzialam ze wgl istenija kasy dla kobiet w ciazy !
Nawet nie wiedzialam ze lody sa jakos specjalnie zakazane ! Ja ich pochlaniam duuuzo i w lato na pewno tez nie bede odmawiac sobie tego
Batinka , ja ostatnio mialam taka ochote ze jechalam o 23 do sklepu nocnego i kupilam sobie 3 lody na patyku i je zjadlam i wcale nie slucham ludzi , robie to na co mam ochote a zreszta to moj dzidzius ciagnie za pepowine i mowi co mam teraz jesc wiec to on wybieraMasz racje nie przejmuj sie i rob to na co masz ochote
BATTINKA lubi tę wiadomość
-
Fajna stronka odnośnie różnic w określaniu płci
U Was to się potwierdziło???
http://www.baby2see.com/gender/2015🤰Syn👦
Oboje po 40, ja Hashimoto, AMH ok 1, on zdrowy, nasienie ok.
1 IVF 08/24 3pęcherzyki ale brak komórek jajowych
2 IVF 10/24 4pęcherzyki-->4 komórki jajowe--> tylko 1zarodek,który przestał się rozwiać w 3 dobie😢
3 IVF 11/24 Menopur 450, Aromek, Orgalutran, Decapeptyl, Ovitrelle, Punkcja->3 komórki jajowe->2 zarodki->1 zamrożona blastocysta, 27.12.24 transfer, endometrium 8,5
4.01.25 8dpt ⏸️ cień cienia 🙏✊️💬
7.01.25 11 dpt beta 113,19mlU/ml 🥹💚💪
15.01.25 19dpt beta 1500 mlU/ml, usg-jest pęcherzyk ciążowy w macicy🥰🍀✊️
22.01.25 26dpt usg-pęcherzyk ciążowy ok 8mm CRL0,2cm, jest migające serce❣️🙏💪✊️
11.02.25 8tc💔poronienie samoistne😭🖤👎
21dc endo 10mm,czysta macica,owulacje z prawego jajnika,po 3-4 pęch.antralne w obu jajnikach
4 IVF 04/2025 Menopur 450+Provera 5mg, 18.04 punkcja, 8 pęcherzyków ale 0 komórek🥺😭🥴 -
Dziewczyny, ja w pierwszej ciąży jadłam dużo lodów, a i teraz z nich nie zrezygnuję. Trzeba jednak uważać, szczególnie w okresie letnim ze względu na ryzyko zarażenia salmonellą. Także odradzałabym kupowanie lodów z automatów, typu włoskie czy kręcone, ale Grycana czy Algidy sobie nie odmawiajmy. Oczywiście sama firma to za mało, dodatkowo lepiej mieć pewność, że nie były kilka razy zamrażane i rozmrażane. Latem naprawdę warto uważać. Te z Mc Donalda też są chyba "bezpieczne", nie wiem czy to prawda, ale z tego, co kiedyś słyszałam, Makuś ma podpisaną umowę z Danonem i sprzedaje lody z ich przetworów. Przy poważniejszych firmach, takich jak te, ryzyko jest minimalne. Smacznego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2015, 14:43
Ursa, Nynusia lubią tę wiadomość
-
ale tu dziś cisza
ja już po obiedzie odpoczywam dalej ale chyba na wieczorną mszę się wybiorę
wczoraj zauważyłam że mi strasznie włosy wychodzą wcześniej już się to zdarzało bo zawsze w okresie zimowym tak mam ale teraz to okropnie i zastanawiam się czy to może być związane przez te wszystkie leki może? -
Oj jak cichutko mi sie zasnelo bo zostałam rano ( o 10) obudzona i potrzebowalam po obiedzie dospac godzinke , dzis tak leniuchuje ze masakra !
Apropo lodow i smacznego własnie wcinam 3 galki tak dzis narzucilyscie temat a u mnie w niedziele tylko otwarty rynek i budka z lodami przepyszna nie moglam sobie odmowic pojechalam kupilam i teraz leze z nimi w łózko , to juz szcyt lenistwa na prawde
A tu cichutko bo pogoda pewnie piekna i sacerki niedzielne obiadki u mamy, ah a my tak daleko
BATTINKA lubi tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny
Jestem tutaj nowa i nadrabiam zaległości , bardzo się ciesze ze istnieje takie forum i człowiek nie czuje sie taki osamotniony w swoich pytaniach i odpowiedziach
:p
Lucy7, paula1, aniacicha, Nynusia, miska2503, Lexie, agu258, Kaśku lubią tę wiadomość
-
Lucy7 wrote:Myślalam że u tego samego lekarza sie spotkamy jak napisalas ze do Plocka na zakupki sie wybierasz, pewnie jestes z okolic Włocławka?
a Ty z jakich okolic?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2015, 18:31
Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09.