X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Lucy7 Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami kochane:*
    Nie miałam wczoraj siły zdać Wam relacji z wizyty więc dziś się pochwalę:
    Dzidzia była bardzo grzeczna, pomiary prawidłowe, FHR 149 ud/min, CRL 76 mm, NT 1,9 mm
    Trisomia 21: 1:11478
    Trisomia 18: 1:9549
    Trisomia 13: < 1:20000
    Pan dr powiedział, że na 85% dzidzia zdrowa a testu Pappa nie chcę robić by się nie denerwować..Myślicie, że to dobra decyzja?
    No i jeszcze jedno: Pan dr. sprawdzał czy dzidzia ma coś między nóżkami i powiedział:,,raczej wygląda mi to na fujarkę, bo łechtaczka to raczej nie jest...,,:)
    Maż zawiedziony liczył na dziewczynkę:-)
    Buziaki dla Was kochane i miłego dzionka, kciuki za dzisiejsze wizyty.

paula1, agu258, Lexie, szczesliwa_mamusia21, nat_alia, onka, ola.321, Kaśku, Nynusia, Arielka lubią tę wiadomość

16uddqk3x9bbni2d.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka wrote:
    Nie ma się co przejmować...ja dziś miałam imieniny a nie dostałam nawet kwiatka od męża....wieczorem się zapytał co taka jakaś smutna jestem? No ciekawe dlaczego :D masakra z tymi chłopami czasem :D
    A co poradzisz...Nie wiedziałam, że wczoraj było Arielki ;) spóźnione życzenia :*
    No i miłego dnia wszystkim :)

agu258, Arielka lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy, bardzo dobra. Ja na PAPPA się nie zdecydowałam, chociaż miałabym za darmo.

Lucy7 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy ja też nie zdecydowałam się na PAPPA. Tak jak już pisałam USG wyszło OK i tego się trzymam. Nie szukam dalej, wierzę, że będzie dobrze! :) <3

Arielko, spóźnione życzenia Ci składam. Zdrówka dla Ciebie i Maluszka, aby Twoja ciąża była źródłem samych radości! <3

Lucy7, Arielka lubią tę wiadomość

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • Lucy7 Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia po wynikach badan na tą głupią różyczkę tak stwierdziłam bo wyszły dwa dodatnie co oznacza ze jestem chora lub mialam ostatnio kontakt z chorą osobą, lekarz kazał powtórzyć badanie na następną wizytę i tylko niepotrzebny stres przez to bo skoro nawet miałam kontakt z chorą osobą to i tak nic z tym sie podobno nie robi...dlatego testu Pappa już nie chcę...

polkosia lubi tę wiadomość

16uddqk3x9bbni2d.png
  • Lucy7 Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielko wszystkiego najlepszego z okazji Twojego Świeta niech sie spełnią wszystkie marzenia :)

Arielka lubi tę wiadomość

16uddqk3x9bbni2d.png
  • Lucy7 Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia bedzie nie tylko dobrze, a bardzo dobrze <3

Magnosia lubi tę wiadomość

16uddqk3x9bbni2d.png
  • agu258 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielko wszystkiego dobrego :-*

11.10.2015 :-) Synuś
    f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was kochane.

Paulla kochana wiesz co ja też przechodzę z moim M kłótnie ( i to o moja teściowa - i jak ja lubić sie pytam?), niestety wydaje mi się ze jak haslo:teściowa jak i: Relacje synka z mamusią - to temat rzeka.

A mój mąż to jest taaaki romantyczny ze przez 15lat dostałam od niego może ze 4-5 kwiatków. Co prawda nie mam ręki do kwiatów ale to nie znaczy że ich nie lubię dostawać:)
    Mąż zawsze twierdzi po co ci kwiaty jak i tak zaraz uschną...o i taka gadka. Także jak sobie sama nie kupię bukieciku kwiatków tak miała nie będę:))

A propos waszych brzuszków to ja jestem w szoku, tzn zazdraszczam Wam tych piłeczek, też juz bym chciała mieć co niektóre z Was juz ciąży nie ukryją;)
    A mnie dołują teksty tak jak wczoraj u lekarza: Ale ma pani maly brzuszek gdzie to na 4mc....wrr. By się chociaż nie odzywali:P

agu258, aanaa lubią tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • bursztynowa.lady Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Wy macie już spodnie ciążowe i w nich chodzicie ?? Ja wczoraj kupiłam jeansy ciązowe i szczerze to ja nie mam co włożyć w te spodnie. W sumie w ogóle brzucha nie mam. Moje spodnie będą musiały zaczekać. Dalej chodzę w zwykłych jeansach.

Coś kiedys czytałąm, ze te brzuszki zalezą od położenia dziecka. Ja mam tyłozgięcie macicy i dziecko przykleiło się łozyskiem do tylniej ścianki pewnie dlatego nie mam brzuszka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 08:39

Lucy7 lubi tę wiadomość

dqprdf9h4ku9de9d.png
    qmol4o1.png
  • agu258 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka mi ostatnio lekarz powiedział, bym dala temu mojemu dziecku więcej miejsca :-P bo taki mały brzuch mam :-P

BATTINKA lubi tę wiadomość

f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż żeby mieć ze mną spokój na rok kupił mi różę w doniczce... :) I za każdym razem jak kwitła mówił "nie ma za co". Ale, że ja ręki do kwiatków nie mam, to szybko uschła, i do dziś mi to wypomina :)

agu258, Lucy7, BATTINKA, nenka2, Arielka lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • agu258 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynowa lady - ja ma legginsy ciazowe, kupilam dwie pary, jedna to chyba na pierwszy miesiąc ciąży się nadaje jak się brzuszka nie ma, bo tak uciska, a druga juz jest ok :-)

f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • agu258 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Mój mąż żeby mieć ze mną spokój na rok kupił mi różę w doniczce... :) I za każdym razem jak kwitła mówił "nie ma za co". Ale, że ja ręki do kwiatków nie mam, to szybko uschła, i do dziś mi to wypomina :)

A to dowcipnis :-)

f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

A propos waszych brzuszków to ja jestem w szoku, tzn zazdraszczam Wam tych piłeczek, też juz bym chciała mieć co niektóre z Was juz ciąży nie ukryją;)
    A mnie dołują teksty tak jak wczoraj u lekarza: Ale ma pani maly brzuszek gdzie to na 4mc....wrr. By się chociaż nie odzywali:P[/QUOTE]

Potraktuj to jako komplement. Mały znaczy zgrabny. Wolałabyś zamienić się w wieloryba? :)

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielko, wszystkiego najlepszego! Samych wspaniałych chwil i spokojnej ciąży.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Marta28 Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka wrote:
    Nie ma się co przejmować...ja dziś miałam imieniny a nie dostałam nawet kwiatka od męża....wieczorem się zapytał co taka jakaś smutna jestem? No ciekawe dlaczego :D masakra z tymi chłopami czasem :D

A więc Arielko spóźnione ale szczere życzenie, przede wszystkim spełnienia marzeń :-)
    Kochana nie przejmuj się, wiem jak to jest ;-) W rodzinie męża jest tak , ża jak ktoś ma imieniny czy urodziny to cała rodzina się obdzwania, żeby nikt nie zapomniał!Mój Mąż np dostaje sms od siostry, że jej mąż ma imieniny i żeby zadzwonił !! Teściowa przychodzi po 3 razy i przypomina że jej siostry albo ich mężowie mają swoje święta :-) i że mamy zadzwonić!
    Jedna ciotka zawsze dzwoni w imieniu całej swojej rodziny, ale my to juz powinniśmy dzwonic do każdego oddzielnie.

A jak przychodzą moje, czy męża to też powiadamia rodzinę , żeby dzwonili. Ale wydaje mi się , że jak ktoś chce zadzwonić to i tak będzie pamiętał. Zawsze mozna zapisać sobie w kalendarzu czy ustawić powiadomienie w komórce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 08:48

2nn33e3kygfl7iaf.png

7b13822a6ea8651351a8fcaa026c5d99.png
    Kalendarz

• Lucy7 Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bursztynowa.lady wrote:
    Dziewczyny Wy macie już spodnie ciążowe i w nich chodzicie ?? Ja wczoraj kupiłam jeansy ciązowe i szczerze to ja nie mam co włożyć w te spodnie. W sumie w ogóle brzucha nie mam. Moje spodnie będą musiały zaczekać. Dalej chodzę w zwykłych jeansach.

Coś kiedys czytałąm, ze te brzuszki zalezą od położenia dziecka. Ja mam tyłozgięcie macicy i dziecko przykleiło się łozyskiem do tylniej ścianki pewnie dlatego nie mam brzuszka.
    Pewnie coś w tym jest, bo wczoraj się dowiedziałam, że mam tyłozgięcie macicy i u mnie też narazie brzuszka nie ma a jestem w 13 tyg.i 5 dniu. Pewnie też z tego powodu pózniej poczujemy ruchy dziecka?

16uddqk3x9bbni2d.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, to ja tak z innej beczki, jak narzekacie, ze kwiatów nie dostajecie, niespodzianek nie robią. Kiedy wy ostatnio podarowalyscie cos partnerowi bez okazji? Lub bez okazji zrobilyscie niespodzianke? Hmmm?

Co do brzuszków, to brzuszki sa większe u dziewczyn, które lozysko mają na przedniej ścianie, ja tak mam i brzuszek jak na mnie duży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 09:07

polkosia, Lucy7 lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na swojego męża narzekać nie mogę :) Kwiaty bez okazji dostaję kilka razy w miesiącu, często przelewa mi kasę (chociaż mam swoją) i podpisuje: "Dla kochanej żony na nowe ciuchy" :P Do restauracji zaprasza mnie regularnie, a teraz właśnie jedziemy do kina, bo ma dziś wolne <3 To już 3,5 roku razem, a zapał nadal jest :P Co prawda sporadycznie robi niespodzianki prezentowe, ale to dlatego, że on ma specyficzny gust i prezenty sama sobie wybieram :D

Spodnie ciążowe już noszę od miesiąca, bo jednak tłuszcz mi wysadziło i brzuch mam naprawdę duży. Kupiłam kilka par i legginsy też z pasem.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 671 672 673 674 675 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ