X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis mnie rozsmieszyl post na fb..
    Jesli mama duzo pierdzi to bedzie dziewczynka a jesli duzo beka to chlopiec hahaha
    A jesli pierdzi b.smierdzaco to bedzie rude..a jak beka kielbasa to chlopiec bedzie mial piegi

Boze kto to wymysla!

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry z rana :-)
    Gratuluję wczorajszych udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze :-)
    Milego dnia :-D

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zetaaa wrote:
    Jesli mama duzo pierdzi to bedzie dziewczynka a jesli duzo beka to chlopiec hahaha
    A jesli pierdzi b.smierdzaco to bedzie rude..a jak beka kielbasa to chlopiec bedzie mial piegi

Boze kto to wymysla!
    To u mnie ruda dziewczynka ;)
    Dziewczyny głupie pytanie, czy wy wszystkie dużo siusuacie? Ja w ogóle nie mam tego ciazowego parcia na pęcherz i oczywiście zmartwienie ;) drugie pytanie macie czasami taki nagle bol brzucha jak np wstaniecie za szybko, kichnięcie, kaszlniecie?
    To miłego dnia dziewczyny, idę puścić pawia i zaczynam dzien

km5st5odymuuq2ts.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    To u mnie ruda dziewczynka ;)
    Dziewczyny głupie pytanie, czy wy wszystkie dużo siusuacie? Ja w ogóle nie mam tego ciazowego parcia na pęcherz i oczywiście zmartwienie ;) drugie pytanie macie czasami taki nagle bol brzucha jak np wstaniecie za szybko, kichnięcie, kaszlniecie?
    To miłego dnia dziewczyny, idę puścić pawia i zaczynam dzien
    Agatka ja zależy od dnia i nocy, raz siusiam więcej raz mniej. A ból brzucha tez mi się czasami zdarza przy kichnieciu lub podniesieniu się za szybko

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja wizyta tez przypada na 28.04 :)

Nynusia lubi tę wiadomość

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agu258 wrote:
    Zapomniałam wczoraj napisać, że na spotkaniu w poradni rodzinnej dowiedzieliśmy się, że jeśli mężczyzna dochodzi wcześniej niż kobieta i ze jeśli zdarza się to któryś raz to mamy do czynienia z prostytucja małżeńska! Ot co!

Nadrabiam troche zaległości i tak mi sie rzucilo w oczy :)
    Polecam ksiązki o.Knotza np. "Seks jakiego nie znacie" jak na osobe duchowną ma bardzo zdrowe podejście do "TYCH" spraw. Ponadto jego książki maja impriminatur czyli oficjalną aprobatę władz kościelnych. A wierzcie mi ze w swoich książkach pisze o tym ze podczas stosunku może dojść m.in do takiej sytuacji jak powyżej po czym mężczyzna ma wręcz moralny obowiązek zadowolić kobietę.... Suma sumarum kiepska ta poradnia rodzinna no i niestety często osoby prowadzące te poradnie opowiadają straszne głupoty.
    Ja powyzszą książke polecam bardzo!

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam taki chwilowy, mega kłujący ból jak kichnę i nie zdążę się skulić, to całkowicie normalne :) Sikam już mniej, bo podobno w 2 tr. macica się podnosi i już tak bardzo nie uciska.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny pawika nie bylo, nawet dobrze się czuje, czyżby energia 2trymestru przybywa? ;)

aanaa, agania, agu258, Nynusia lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry mamuski!
    Gratuluje wczorajszych wizyt !
    Hustawki super :) Zazdroszcze Wam troche , bo jamamproblem z podjeciem decyzji. Jak juz cos znajde to tak dlugo sie zastanawiam , ze okazja przepada :(
    Poza tym jak ostatnio powiedzialam mamie , ze kupila juzkilka rzeczy dla dziecka to mnie okrzyczala i powiedziala , zebym wstrzymala sie z zakupami, ze bede jeszcze miala na to czas .A ja nie potrafie sie powstrzymac .

Co do siusiania to ja tez jakos duzo nie siekam . Fakt wstaje raz w nocy , ale to wszystko . Tak bylo od poczatku.

Wczoraj tak poszalalam z porzadkawi wiosennymi w szafach , ze pol nocy brzuch mnie bolal. I maz zly , ze o siebie nie dbam . Ale czasami sie zapowinam , ze w ciazy jestem :)

Fajnie ,ze juz wiekszasc z Was poznala plec :) Ja kolejne usg mam 11 czrrwca . Moze na wizycie 7 maj namowie mojego lekarza na szybkie podgladanie brzdaca :)
    Slonecznego dnia zycze !

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • miska2503 Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana. Mnie też wczoraj glowa bolała.

Zosia
    l22ndf9he4ul08c3.png
  • kasiulka87 Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam z rana :)

Jeszcze zalegam w łóżku, i chyba trochę jeszcze poleżę bo ostatnie dni zwolnienia przede mna, trzeba korzystać! :)

Kaśku, straaaaasznie się cieszę!!!

Ja mam dziś lub jutro wyniki Pappa i oczywiście stres. Poza tym w piątek wizyta, podejrzę Małą, a w poniedziałek powrót do pracy po miesiącu nieobecności…

Ursa, Ty jesteś o cały miesiąc do przodu w stosunku do mnie!! Ja mam połówkowe 9 czerwca dopiero!

Ale Wam zazdroszczę tych ruchów…Sama czekam na nie z utęsknieniem, ale też mam łożysko z przodu więc nie wiem czy szybko je poczuję.

Miłego dnia dziewczynki! :*

Nynusia, Kaśku lubią tę wiadomość

kasiulka87
    p19uugpj4gj52rmg.png
    bl9c82c3a80l5w83.png
  • miska2503 Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje udanych wizyt.

Zosia
    l22ndf9he4ul08c3.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sikam średnio raz na godzinę, a raczej muszę iść do łazienki a tam się okazuje że jednak siusiam bardzo mało. Moje dziecko chyba sobie zrobiło przytulankę z mojego pęcherza :) Jeśli chodzi o ruchy to ja mam i pukanie i motylki, wczoraj nawet przez chwilę pod ręką ruch poczułam, ale mąż nie zdążył dobiec. A jak przyłożył ucho to słyszał tylko bul bul bul :) Prędzej obiadek zmieniał lokalizację a nie dzidziuś :D
    Milusiego dzionka mamuśki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 07:54

iv09hdge6yql001e.png
  • kasiulka87 Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm a jak zmienić sam opis nad suwaczkiem tak żeby nie było dwóch suwaczków?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 07:56

kasiulka87
    p19uugpj4gj52rmg.png
    bl9c82c3a80l5w83.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka, chyba musisz edytować suwaczek albo wstawić nowy zamiast tego

iv09hdge6yql001e.png
  • aniacicha Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie ja od rana wstałam z zapałem pracy mam zamiar dziś zabrać się za sprzątanie co z tego wyjdzie zobaczymy :) co do sikania to ja aż takiej tragedii nie miałam w nocy dwa razy wstaje to chyba nie aż tak zle :)
    dziś mam ochotę na naleśniki wiec sobie zrobię na obiadek z serkiem białym bo bardzo lubię

201510287051.png
  • Mo_niczka Koleżanka

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zetaaa wrote:

Boze kto to wymysla!

Tego jeszcze nie słyszałam, ale ja sporo bekam i obstawiam chłopaka :)

Nynusia lubi tę wiadomość

km5st5odhm9cjfa0.png
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie dziewczynka :)

• zetaaa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sie okaze 27 maja mam nadzieje :)

• polkosia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdzę mega i zanim jeszcze zrobiłam test, a ma być dziewczynka, więc może ziarnko prawdy w tym jest :P Dużo zabobonów sprawdza mi się na dziewczynkę. Jedynie pierwszy trymestr mnie odrzuciło od słodyczy, więc tu nie pasuje, ale pozostałe jak najbardziej.

Na połówkowe wybieram się w ostatnim tygodniu maja.

zetaaa, agania lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 679 680 681 682 683 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ