X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też mówi, że lepiej 21-22, bo lepiej widać :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe kiedy ja będę miała robione połówkowe hmm

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hm no wlasie ja pislam do lekarza w PL chcialam przyjechac w maju ale wtedy mialabym 18 tydzien lub 19 zalezy kiedy przyjade, ale widze ze chyba lepiej pozniej to zrobic kurcze juz sama nie wiem zobaczymy co mi odpisze :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi lekarka powiedziała, że między 18 a 22 tyg. mam zrobić i tyle. Chciałam pójść w 20tym, ale nie było już miejsc na tę datę (a dzwoniłam pod koniec marca i to chodzi o prywatną wizytę), więc idę pod koniec 19go.

Ursa, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

• Ursa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę miała 20t0d więc całkiem w połowie tego okresu kiedy badanie można wykonac.

onka lubi tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka śliczny bujaczek, własnie taki bym chciała ;)

aagatkaa1984 siusiam na potęgę ;/ staram się przed spaniem nie pić, a chodzę min. 2-3 razy. Budzę się w nocy, w buzi sucho, ale się nie napiję, bo wiem jak to się skończy ;/ Tylko u mnie wcześniej w ciągu dnia było podobnie, przez problemy z nerkami.

Mam tak, ze jak kichnę, kaszlnę, albo za szybko się podniosę czy ruszę mam taki jakby skurcz. Widzę, że dużo z Nas tak ma, więc się tym nie przejmuję.

kasiulka87 ja też będę miała połówkowe w pierwszej połowie czerwca, więc spokojnie, poczekamy razem ;D

aagatkaa1984 łóżeczko fajne, b. funkcjonalne. Brzuszki mamy podobne.
    Fajnie, że już je widać ;)

A tak w ogóle to...DZISIAJ MAM PIERWSZY RAZ NA SOBIE SPODNIE CIĄŻOWE I CZUJĘ SIĘ SUPER EKSTRA ;D

aanaa, Nynusia, Blondik, Lucy7 lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie macie dziewczyny racje... To poprostu uroki drugiego trymestru ten moj brak objawow... Musze sie przestawic na takie myslenie...

A ja mam polowkowe 21t4d wiec troche pozno ale mieszcze sie w terminie na zrobienie tych badan :-)

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Licząc tak jak gin liczy to ja będę w 17 tygodniu jak pójdę na wizytę więc jeśli połówkowe się ustala między 20 a 21 tyg może mi dać wizytę za 3tyg do miesiąca :( czyli koło 20 maja :(

l22nhdgeccid541p.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Licząc tak jak gin liczy to ja będę w 17 tygodniu jak pójdę na wizytę więc jeśli połówkowe się ustala między 20 a 21 tyg może mi dać wizytę za 3tyg do miesiąca :( czyli koło 20 maja :(

Nynusia 20 maja to ja dopiero będę na wizycie po skierowanie na połówkowe ;p

EDIT: to czekanie jest najgorsze!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 12:21

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam połówkowe jak będę 19t5d, ale wcześniej mam wizytę więc dopytam czy się dobrze umówiłam ;)

iv09hdge6yql001e.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 ja akurat sisiam bardzo czesto , ale przed ciazą nie było tego wcale mniej :) Troche sie uspokoiłam z tym bólem podczas np kichania bo ja własnie tak mam ( jakby było za mało miesni i się bolesnie naciagało )

Arielka świetny bujaczek idealnie bedzie pasował w zasadzie do wystroju w kazdym mieszkaniu , sama własnie ogladałam podobny ;)

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszedł detektor, od razu się dorwałam, co za cudowne uczucie usłyszeć Synka :) :) :)

Mam ten, jeśli chciałybyście kupić, to jeszcze powinien być dostępny: https://www.redmed.pl/detektor-tetna-plodu-angel-sounds-md800c1-p-346.html
    Tylko ostrzegam, że mi na początku nie doliczyli opłaty za kuriera, a potem zestresowana pani zadzwoniłam, że im się coś dzieje w systemie i mam zapłacić 17 zł. oczywiście w świetle prawa powinni mi to sprzedać bez tych 17 zł ale nie chciało mi się kłócić...

Magnosia lubi tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż zakochał się w elektrycznym bujaczku za ponad tysiąc złotych, ale moja matka chrzestna go używała i mówiła, że to było jak zbawienie :) Więc się szarpniemy na taki. Jeśli chodzi o meble, to miałam kupić na Allegro, bo jednak taniej, ale jak obejrzałam je na żywo w sklepie, to się załamałam... Dobrze, że mnie nie podkusiło wcześniej zamówić. Teraz na pewno wybiorę coś ze sklepu, bo chciałabym coś ekstra ;)

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia ja tez patrzylam na taki , jest piekny czailam sie wlasnie na licytacjach mozna dorwac za 400 zł , ale potem sobie pomyslalam ze on raczej dla mniejszych dzieci i jak bedzie mial pol roczku juz ciezko mu bedzie w pozycji lezacej wysiedziec i nie zerwac tych firanek z boku hehe :D Ale nie dziwie sie mezowi ! Jakbym tylko miala wiecej mozliwosci tez bym sie szarpnela nawet jakby maluch mial lezec tam tylko 3 mce , ah bedziemy zazdroscic hehe <3

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia wyslij linka do tego ekstra bujaczka;) jakos nie moge sobie wyobrazic co on musi mieć że kosztuje aż tyle;))

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do mebli masz racje ! Ja mialam tak samo z wozkiem na allegro piekny a poszlam do sklepu katastrofa ! Lepiej obejrzec wszystko i dotknac zeby pozniej nie zalowac :P

polkosia lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Pewnie macie dziewczyny racje... To poprostu uroki drugiego trymestru ten moj brak objawow... Musze sie przestawic na takie myslenie...

A ja mam polowkowe 21t4d wiec troche pozno ale mieszcze sie w terminie na zrobienie tych badan :-)

To dobry termin, będzie już na pewno dobrze widać. ;) Ja będę miała niewiele wcześniej, bo w 21t0d. Wiele zależy od wielkości dzieciaczka. Moja koleżanka poszła jakoś na przełomie 18/19 tyg. i lekarz jej kazał przyjść dwa- trzy tygodnie później, gdy dzidzia nieco podrośnie.

estrella lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co czytałam, to niektórzy lekarze mówią, że połówkowe warto zrobić w 18-22 tyg., inni, że w 20-22 tyg. Ostatnio dwóch polecało mi zdecydowanie od 20 tyg., bo każdy tydzień robi różnicę i powiedzieli, że wtedy na pewno będą dokładniejsze pomiary, a w 18 czy 19 tyg. różnie to bywa. Jeśli dzieciaczek dorośnie do tego tygodnia na tyle, żeby go zmierzyć, to też może być. Nie ma reguły. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 13:13

w5wq8ribpvtivstd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, no właśnie chyba masz rację, że są rozbieżne teorie na ten temat. Mi tylko lekarka od usg genetycznego powiedziała, że jeśli byśmy chcieli robić 3d przy okazji, to po 20 tygodniu, ale co do samego 2d połówkowego to normalnie między 18 a 22 tygodniem. Najwyżej mnie odeślą, jeśli będę za wcześnie (ja mam dokładnie w 18t5d, tylko że Młody cały czas jest powyżej normy z wynikami).

• Kasia82 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka wrote:
    Kasia, no właśnie chyba masz rację, że są rozbieżne teorie na ten temat. Mi tylko lekarka od usg genetycznego powiedziała, że jeśli byśmy chcieli robić 3d przy okazji, to po 20 tygodniu, ale co do samego 2d połówkowego to normalnie między 18 a 22 tygodniem. Najwyżej mnie odeślą, jeśli będę za wcześnie (ja mam dokładnie w 18t5d, tylko że Młody cały czas jest powyżej normy z wynikami).

To już będzie u Ciebie prawie skończony 19 tydzień. Jeśli młody jest powyżej normy i tak już zostanie, to nie sądzę, żeby Cię odsyłali. ;) Zresztą nie ma co myśleć na zapas, lekarz wie co robi i na pewno powie, jeśli będzie za wcześnie.

onka, Ursa lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
‹‹ 681 682 683 684 685 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ