Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymi lekarka powiedziała, że między 18 a 22 tyg. mam zrobić i tyle. Chciałam pójść w 20tym, ale nie było już miejsc na tę datę (a dzwoniłam pod koniec marca i to chodzi o prywatną wizytę), więc idę pod koniec 19go.
Ursa, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość
-
Arielka śliczny bujaczek, własnie taki bym chciała
aagatkaa1984 siusiam na potęgę ;/ staram się przed spaniem nie pić, a chodzę min. 2-3 razy. Budzę się w nocy, w buzi sucho, ale się nie napiję, bo wiem jak to się skończy ;/ Tylko u mnie wcześniej w ciągu dnia było podobnie, przez problemy z nerkami.
Mam tak, ze jak kichnę, kaszlnę, albo za szybko się podniosę czy ruszę mam taki jakby skurcz. Widzę, że dużo z Nas tak ma, więc się tym nie przejmuję.
kasiulka87 ja też będę miała połówkowe w pierwszej połowie czerwca, więc spokojnie, poczekamy razem
aagatkaa1984 łóżeczko fajne, b. funkcjonalne. Brzuszki mamy podobne.
Fajnie, że już je widać
A tak w ogóle to...DZISIAJ MAM PIERWSZY RAZ NA SOBIE SPODNIE CIĄŻOWE I CZUJĘ SIĘ SUPER EKSTRAaanaa, Nynusia, Blondik, Lucy7 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nynusia wrote:Licząc tak jak gin liczy to ja będę w 17 tygodniu jak pójdę na wizytę więc jeśli połówkowe się ustala między 20 a 21 tyg może mi dać wizytę za 3tyg do miesiąca
czyli koło 20 maja
Nynusia 20 maja to ja dopiero będę na wizycie po skierowanie na połówkowe ;p
EDIT: to czekanie jest najgorsze!Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 12:21
-
aagatkaa1984 ja akurat sisiam bardzo czesto , ale przed ciazą nie było tego wcale mniej
Troche sie uspokoiłam z tym bólem podczas np kichania bo ja własnie tak mam ( jakby było za mało miesni i się bolesnie naciagało )
Arielka świetny bujaczek idealnie bedzie pasował w zasadzie do wystroju w kazdym mieszkaniu , sama własnie ogladałam podobny -
nick nieaktualnyPrzyszedł detektor, od razu się dorwałam, co za cudowne uczucie usłyszeć Synka
Mam ten, jeśli chciałybyście kupić, to jeszcze powinien być dostępny: https://www.redmed.pl/detektor-tetna-plodu-angel-sounds-md800c1-p-346.html
Tylko ostrzegam, że mi na początku nie doliczyli opłaty za kuriera, a potem zestresowana pani zadzwoniłam, że im się coś dzieje w systemie i mam zapłacić 17 zł. oczywiście w świetle prawa powinni mi to sprzedać bez tych 17 zł ale nie chciało mi się kłócić...
Magnosia lubi tę wiadomość
-
Mój mąż zakochał się w elektrycznym bujaczku za ponad tysiąc złotych, ale moja matka chrzestna go używała i mówiła, że to było jak zbawienie
Więc się szarpniemy na taki. Jeśli chodzi o meble, to miałam kupić na Allegro, bo jednak taniej, ale jak obejrzałam je na żywo w sklepie, to się załamałam... Dobrze, że mnie nie podkusiło wcześniej zamówić. Teraz na pewno wybiorę coś ze sklepu, bo chciałabym coś ekstra
szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
polkosia ja tez patrzylam na taki , jest piekny czailam sie wlasnie na licytacjach mozna dorwac za 400 zł , ale potem sobie pomyslalam ze on raczej dla mniejszych dzieci i jak bedzie mial pol roczku juz ciezko mu bedzie w pozycji lezacej wysiedziec i nie zerwac tych firanek z boku hehe
Ale nie dziwie sie mezowi ! Jakbym tylko miala wiecej mozliwosci tez bym sie szarpnela nawet jakby maluch mial lezec tam tylko 3 mce , ah bedziemy zazdroscic hehe
-
estrella wrote:Pewnie macie dziewczyny racje... To poprostu uroki drugiego trymestru ten moj brak objawow... Musze sie przestawic na takie myslenie...
A ja mam polowkowe 21t4d wiec troche pozno ale mieszcze sie w terminie na zrobienie tych badan
To dobry termin, będzie już na pewno dobrze widać.Ja będę miała niewiele wcześniej, bo w 21t0d. Wiele zależy od wielkości dzieciaczka. Moja koleżanka poszła jakoś na przełomie 18/19 tyg. i lekarz jej kazał przyjść dwa- trzy tygodnie później, gdy dzidzia nieco podrośnie.
estrella lubi tę wiadomość
-
Z tego co czytałam, to niektórzy lekarze mówią, że połówkowe warto zrobić w 18-22 tyg., inni, że w 20-22 tyg. Ostatnio dwóch polecało mi zdecydowanie od 20 tyg., bo każdy tydzień robi różnicę i powiedzieli, że wtedy na pewno będą dokładniejsze pomiary, a w 18 czy 19 tyg. różnie to bywa. Jeśli dzieciaczek dorośnie do tego tygodnia na tyle, żeby go zmierzyć, to też może być. Nie ma reguły.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 13:13
-
nick nieaktualnyKasia, no właśnie chyba masz rację, że są rozbieżne teorie na ten temat. Mi tylko lekarka od usg genetycznego powiedziała, że jeśli byśmy chcieli robić 3d przy okazji, to po 20 tygodniu, ale co do samego 2d połówkowego to normalnie między 18 a 22 tygodniem. Najwyżej mnie odeślą, jeśli będę za wcześnie (ja mam dokładnie w 18t5d, tylko że Młody cały czas jest powyżej normy z wynikami).
-
onka wrote:Kasia, no właśnie chyba masz rację, że są rozbieżne teorie na ten temat. Mi tylko lekarka od usg genetycznego powiedziała, że jeśli byśmy chcieli robić 3d przy okazji, to po 20 tygodniu, ale co do samego 2d połówkowego to normalnie między 18 a 22 tygodniem. Najwyżej mnie odeślą, jeśli będę za wcześnie (ja mam dokładnie w 18t5d, tylko że Młody cały czas jest powyżej normy z wynikami).
To już będzie u Ciebie prawie skończony 19 tydzień. Jeśli młody jest powyżej normy i tak już zostanie, to nie sądzę, żeby Cię odsyłali.Zresztą nie ma co myśleć na zapas, lekarz wie co robi i na pewno powie, jeśli będzie za wcześnie.
onka, Ursa lubią tę wiadomość