Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się z Wami w 5 miesiącu ciąży
Zwolniłam się dziś z pracy, bo brzuch mnie bolał od rana, a tak przy komputerze to trochę ciężko wysiedzieć tyle godzin jak boli. Oczywiście szefowa miną strzeliła... A niech mnie cmoknie ;p
Co do tej wróżby z facebooka, to chyba bardziej chłopak mi wychodzi, ale niekoniecznie, bo ani jedno ani drugie jakoś za specjalnie mi nie dokucza.
Agania, tak miałam w 13 tygodniu ciąży pierwsze USG przez brzuch
Co tam na obiad dziś macie dobrego?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 15:38
agu258 lubi tę wiadomość
-
a to ja myslalam o innym bujaczku
Ale ten zdecydowanie za drogi ale za to bardzo nowoczesny ale ja bym sie nie pokusiła na taki gadzet , ale tak jak sama mowisz jesli macie spory budzet na malenstwo i maz funduje to oczywiscie mozecie sobie na niego pozwolic
Oby tylko maluszek wykazywał checi bujania hehe
Ja juz po zakupach kupilam deser i obiadek ale nie wiem czy wam pisac bo nie chce smaka nikomu narobic hehe -
Agania ja miałam ostatnie USG w 13tyg przez brzuch.
Muffinka gratulacje
Ja jeszcze 4dni do 5 mca i 5 do wizyty o jeeeejj nie mogę się doczekać !
Co do obiadu to ja dziś obiado-kolację zjem i zastanawiam się nad golonkąWiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 15:41
szczesliwa_mamusia21, aanaa, Muffinka1019 lubią tę wiadomość
-
Ja pierwsze USG przez brzuch miałam w 12t5d czy jakoś tak i było bardzo dobrze widać pomimo mojej nadwagi
Szczęśliwa_mamusia, wierzę, że będzie chciała mała się bujaćMyślałam o tradycyjnej kołysce, ale nie mogę nic fajnego spotkać, a jak już mówiłam - w ciemno przez neta nie chcę ryzykować.
szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
nick nieaktualnyszczesliwa_mamusia21 wrote:Ja juz po zakupach kupilam deser i obiadek ale nie wiem czy wam pisac bo nie chce smaka nikomu narobic hehe
szczesliwa_mamusia, jesli o mnie chodzi to mozesz pisac, jestem swiezo po zupie zagryzionej mambą, wiec dam radę
szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość
-
polkosia , dokladnie lepiej zobaczyc na zywo
Jak upolujesz juz ta hustawke to daj znac
No dobra dziewczyny przekonalyscie mnie
zaraz jem swieze buleczki z rzodkiewka i zabieram sie za zupe kalafiorowa , pozniej lapie sie za robienie łazanek a na koniec kupilam truskawki i bede robic koktajl , taki chlodny mniam
Nie wiem tylko co dzis zjem a co bedzie jutrzejszym obiadem ale wszystko czekaonka, polkosia lubią tę wiadomość
-
Ja tak samo wcinam i wcinam ale od tych owocow juz mi krostki na jezyku wyskakuja i dzis postanowilam zblenderowac i sie nimi napoic
Ale teraz pochlaniam bułeczke i lece do kuzynki na herbatke bo dzis jedyny dzien kiedy mam auto i trzeba korzystac, a po powrocie gotowanie czas zaczac
trzymajcie sie do uslyszenia niebawem :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 15:55
-
Arielka wrote:Trochę droga
MOIM zdaniem nie warto aż tyle wydawać na takie gadżety. Owszem to jest odciążenie ale na chwilę bo nie warto przyzwyczajać dziecka do długiego przebywania w takim bujaczku bo potem może być problem. Trzeba się zastanowić podczas wyboru takiego bujaczka do jakiego momentu jest to praktyczny sprzęt pomocny w uspokojeniu malucha a od jakiego gadżet dla rodziców bo przecież czy dzidziol się buja w leżaczku za 100 czy 1000 zł nie robi dla niego różnicy. Podkreślam to MOJE zdanie tak tylko piszę co myślę na ten temat, każdy może mieć inne
U nas taki gadżet przy pierwszej córce by się w ogóle nie sprawdził. Ona brała TYLKO I WYŁĄCZNIE pod uwagę noszenie i przytulanie przez swoją mamę. Żadnym gadżetem nie dało rady jej "oszukać". Od początku była cwana.agu258, Nynusia lubią tę wiadomość
-
Witam dziewczyny
ja juz po wizycie z malenstwem wszystko dobrze
rozwija sie tak jak trzeba
i wszystko wskazuje na to że bedziemy mieli córeczke
ciesze sie bo zawsze marzyłam zeby miec córke a w tej ciazy na poczatku jakos mialam wrazenie ze będzie chlopak a tu dzisiaj niespodzianka!
ale robicie ochote na truskawki chyba jutro sobie kupie i zjem z cukrem i smietana mniam juz mam ochoteola.321, agu258, onka, nat_alia, Nynusia, Muffinka1019, Magnosia, paula1, szczesliwa_mamusia21, Lexie, miska2503, Ursa, Blondik lubią tę wiadomość
-
onka - ja mam połówkowe 6 maja!!
ja o godz 10 bo ostatnie prenatalne miałam o 17 i myślałam że świra dostanę
. Więc idziemy tego dnia razem
. U mnie to wypada 19t4d.
Byłam taka głoda bo cały dzień coś załatwiałam że zjadłam zapiekankę z pobliskiej budki i dalej jestem głodnaaaa
A jutro mam USG u mojej gin, powiem Wam że stresuję się. Nie mam już w sumie mdłości, nie czuję też chyba ruchów więc muszę ten czas przeczekać jakoś. Teraz sobie myślę, że jakbym miała detektor to pewnie czułabym się pewniej
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 16:16
onka lubi tę wiadomość
-
Kasia82 wrote:U nas taki gadżet przy pierwszej córce by się w ogóle nie sprawdził. Ona brała TYLKO I WYŁĄCZNIE pod uwagę noszenie i przytulanie przez swoją mamę. Żadnym gadżetem nie dało rady jej "oszukać". Od początku była cwana.
To w sumie dotyczy wszystkich "gadżetów" dla dzieci. Mojej przyjaciółki córka nie przejeździła nawet tygodnia w gondoli. Myśleli, że wybrali złą i kupili nową - nic to nie dało. Ryczała i koniec. Wozili ją tylko w foteliku, a potem od razu do spacerówkiNie da się niczego przewidzieć.
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
nick nieaktualnyola.321 wrote:onka - ja mam połówkowe 6 maja!!
ja o godz 10 bo ostatnie prenatalne miałam o 17 i myślałam że świra dostanę
. Więc idziemy tego dnia razem
. U mnie to wypada 19t4d.
Byłam taka głoda bo cały dzień coś załatwiałam że zjadłam zapiekankę z pobliskiej budki i dalej jestem głodnaaaa
A jutro mam USG u mojej gin, powiem Wam że stresuję się. Nie mam już w sumie mdłości, nie czuję też chyba ruchów więc muszę ten czas przeczekać jakoś. Teraz sobie myślę, że jakbym miała detektor to pewnie czułabym się pewniej
.
Ola, super, będziemy się wspieraćja mam niestety jakoś dopiero późnym popołudniem, więc pewnie tak jak ostatnio zniosę jajo przez ten cały dzień czekania
całkowicie Cię rozumiem z tym stresem z powodu braku objawów, ale musimy przyjąć, że to jest ten moment, w którym organizm daje nam możliwość cieszyć się ciążą i w miarę możliwości fajnie byłoby go sobie nie popsuć stresem. ja już wiedziałam, że jeszcze parę radosnych dni i zwariuję, więc kupiłam detektor, po co się męczyć. przyznam, że wcześniej w ogole nie czułam takiej potrzeby, bo w kółko coś mi się działo, a to rzygi, a to skurcze...
ola.321 lubi tę wiadomość
-
dziewczyny byłam dzisiaj z mamą i siostrą na zakupach i kupilam sobie spodnie ciążowe w hm - rurki za 99zł...tak sie ucieszyłam
nie wspominam że bylysmy na obiedzie w kfc i na lodach w macu
bo to inna sprawa
ale
nie wiem jak wasi mężowie ale mój to straszny sknera... ale mnie zdenerwował... jakie wyrzuty miał do mnie że kupiłam "tak drogie" spodnie żeby w nich chodzić tylko pare miesięcy..... bardzo przykro mi się zrobiło... zarabiam, więc chyba mam prawo sobie kupić spodnie za 99zl
on myśli że bedę chodzić w sukienkach letnich i ewentualnie w ciążowych jego siostry, która rodzi w czerwcu i pozniej mogła by mi dać ciuchy...
powiedział ze on się zastanawia czy może sobie rakiete do squasha kupić za 150zl którą będzie grał cały czas a ja sobie na pare miesiecy za 100zl kupuje spodnie ...przykre...
dobrze że dziś nie wraca do domu... bedziemy sie widziec dopiero jutro poznym wieczorem... dziś robie strajk i nie odbieram jego telefonów...
musiałam się wyżalić przepraszam...Marta28, Ursa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny