X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami w 5 miesiącu ciąży :)
    Zwolniłam się dziś z pracy, bo brzuch mnie bolał od rana, a tak przy komputerze to trochę ciężko wysiedzieć tyle godzin jak boli. Oczywiście szefowa miną strzeliła... A niech mnie cmoknie ;p
    Co do tej wróżby z facebooka, to chyba bardziej chłopak mi wychodzi, ale niekoniecznie, bo ani jedno ani drugie jakoś za specjalnie mi nie dokucza.

Agania, tak miałam w 13 tygodniu ciąży pierwsze USG przez brzuch :)

Co tam na obiad dziś macie dobrego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 15:38

agu258 lubi tę wiadomość

wnid9vvjodizjocx.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to ja myslalam o innym bujaczku :) Ale ten zdecydowanie za drogi ale za to bardzo nowoczesny ale ja bym sie nie pokusiła na taki gadzet , ale tak jak sama mowisz jesli macie spory budzet na malenstwo i maz funduje to oczywiscie mozecie sobie na niego pozwolic :)
    Oby tylko maluszek wykazywał checi bujania hehe :P

Ja juz po zakupach kupilam deser i obiadek ale nie wiem czy wam pisac bo nie chce smaka nikomu narobic hehe :P

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania ja miałam ostatnie USG w 13tyg przez brzuch.

Muffinka gratulacje <3

Ja jeszcze 4dni do 5 mca i 5 do wizyty o jeeeejj nie mogę się doczekać ! :D <3

Co do obiadu to ja dziś obiado-kolację zjem i zastanawiam się nad golonką :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 15:41

szczesliwa_mamusia21, aanaa, Muffinka1019 lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja usg przez brzuch miałam pierwszy raz na początku 13 tygodnia.

Na obiad zrobiłam sobie botwinkę :D

onka, Muffinka1019 lubią tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwsze USG przez brzuch miałam w 12t5d czy jakoś tak i było bardzo dobrze widać pomimo mojej nadwagi :)

Szczęśliwa_mamusia, wierzę, że będzie chciała mała się bujać :P Myślałam o tradycyjnej kołysce, ale nie mogę nic fajnego spotkać, a jak już mówiłam - w ciemno przez neta nie chcę ryzykować.

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szcześliwa mamusia dawaj! może też Nas zainspirujesz :)

l22nhdgeccid541p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    Ja juz po zakupach kupilam deser i obiadek ale nie wiem czy wam pisac bo nie chce smaka nikomu narobic hehe :P

szczesliwa_mamusia, jesli o mnie chodzi to mozesz pisac, jestem swiezo po zupie zagryzionej mambą, wiec dam radę :P

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia , dokladnie lepiej zobaczyc na zywo :) Jak upolujesz juz ta hustawke to daj znac :)

No dobra dziewczyny przekonalyscie mnie :D

zaraz jem swieze buleczki z rzodkiewka i zabieram sie za zupe kalafiorowa , pozniej lapie sie za robienie łazanek a na koniec kupilam truskawki i bede robic koktajl , taki chlodny mniam <3

Nie wiem tylko co dzis zjem a co bedzie jutrzejszym obiadem ale wszystko czeka :D

onka, polkosia lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, na truskawki i ja mam fazę ostatnio :D

agania lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo wcinam i wcinam ale od tych owocow juz mi krostki na jezyku wyskakuja i dzis postanowilam zblenderowac i sie nimi napoic :)
    Ale teraz pochlaniam bułeczke i lece do kuzynki na herbatke bo dzis jedyny dzien kiedy mam auto i trzeba korzystac, a po powrocie gotowanie czas zaczac :D

trzymajcie sie do uslyszenia niebawem :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 15:55

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szcześliwa mamusia ja uwielbiam kluski na parze polane koktajlem truskawkowym pyychaa!!
    Udanej wizyty u kuzynki :*

l22nhdgeccid541p.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka wrote:
    Trochę droga ;) MOIM zdaniem nie warto aż tyle wydawać na takie gadżety. Owszem to jest odciążenie ale na chwilę bo nie warto przyzwyczajać dziecka do długiego przebywania w takim bujaczku bo potem może być problem. Trzeba się zastanowić podczas wyboru takiego bujaczka do jakiego momentu jest to praktyczny sprzęt pomocny w uspokojeniu malucha a od jakiego gadżet dla rodziców bo przecież czy dzidziol się buja w leżaczku za 100 czy 1000 zł nie robi dla niego różnicy. Podkreślam to MOJE zdanie tak tylko piszę co myślę na ten temat, każdy może mieć inne :)

U nas taki gadżet przy pierwszej córce by się w ogóle nie sprawdził. Ona brała TYLKO I WYŁĄCZNIE pod uwagę noszenie i przytulanie przez swoją mamę. Żadnym gadżetem nie dało rady jej "oszukać". Od początku była cwana. ;)

agu258, Nynusia lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Ewalika Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :) ja juz po wizycie z malenstwem wszystko dobrze ;) rozwija sie tak jak trzeba :) i wszystko wskazuje na to że bedziemy mieli córeczke :D
    ciesze sie bo zawsze marzyłam zeby miec córke a w tej ciazy na poczatku jakos mialam wrazenie ze będzie chlopak a tu dzisiaj niespodzianka! :D
    ale robicie ochote na truskawki chyba jutro sobie kupie i zjem z cukrem i smietana mniam juz mam ochote ;)

ola.321, agu258, onka, nat_alia, Nynusia, Muffinka1019, Magnosia, paula1, szczesliwa_mamusia21, Lexie, miska2503, Ursa, Blondik lubią tę wiadomość

relgrl68722yz04m.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam body, które będę zakładać bejbikowi na wizyty u teściowej sasasasasa 035.gif

<a href=http://zapodaj.net/c3ff9f730bccb.jpg.html>95084d4f1dcc2cb27156e3520316cb68.jpg</a>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 16:16

Kasia82, Nynusia lubią tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka - ja mam połówkowe 6 maja!! :) ja o godz 10 bo ostatnie prenatalne miałam o 17 i myślałam że świra dostanę :). Więc idziemy tego dnia razem :). U mnie to wypada 19t4d.

Byłam taka głoda bo cały dzień coś załatwiałam że zjadłam zapiekankę z pobliskiej budki i dalej jestem głodnaaaa :)

A jutro mam USG u mojej gin, powiem Wam że stresuję się :/. Nie mam już w sumie mdłości, nie czuję też chyba ruchów więc muszę ten czas przeczekać jakoś. Teraz sobie myślę, że jakbym miała detektor to pewnie czułabym się pewniej :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 16:16

onka lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie jakoś do kupna detektora zupełnie nie ciągnie. ;)

ss lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    U nas taki gadżet przy pierwszej córce by się w ogóle nie sprawdził. Ona brała TYLKO I WYŁĄCZNIE pod uwagę noszenie i przytulanie przez swoją mamę. Żadnym gadżetem nie dało rady jej "oszukać". Od początku była cwana. ;)

To w sumie dotyczy wszystkich "gadżetów" dla dzieci. Mojej przyjaciółki córka nie przejeździła nawet tygodnia w gondoli. Myśleli, że wybrali złą i kupili nową - nic to nie dało. Ryczała i koniec. Wozili ją tylko w foteliku, a potem od razu do spacerówki :) Nie da się niczego przewidzieć.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola.321 wrote:
    onka - ja mam połówkowe 6 maja!! :) ja o godz 10 bo ostatnie prenatalne miałam o 17 i myślałam że świra dostanę :). Więc idziemy tego dnia razem :). U mnie to wypada 19t4d.

Byłam taka głoda bo cały dzień coś załatwiałam że zjadłam zapiekankę z pobliskiej budki i dalej jestem głodnaaaa :)

A jutro mam USG u mojej gin, powiem Wam że stresuję się :/. Nie mam już w sumie mdłości, nie czuję też chyba ruchów więc muszę ten czas przeczekać jakoś. Teraz sobie myślę, że jakbym miała detektor to pewnie czułabym się pewniej :).

Ola, super, będziemy się wspierać :) ja mam niestety jakoś dopiero późnym popołudniem, więc pewnie tak jak ostatnio zniosę jajo przez ten cały dzień czekania ;) całkowicie Cię rozumiem z tym stresem z powodu braku objawów, ale musimy przyjąć, że to jest ten moment, w którym organizm daje nam możliwość cieszyć się ciążą i w miarę możliwości fajnie byłoby go sobie nie popsuć stresem. ja już wiedziałam, że jeszcze parę radosnych dni i zwariuję, więc kupiłam detektor, po co się męczyć. przyznam, że wcześniej w ogole nie czułam takiej potrzeby, bo w kółko coś mi się działo, a to rzygi, a to skurcze... :)

ola.321 lubi tę wiadomość

• nat_alia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny byłam dzisiaj z mamą i siostrą na zakupach i kupilam sobie spodnie ciążowe w hm - rurki za 99zł...tak sie ucieszyłam :) nie wspominam że bylysmy na obiedzie w kfc i na lodach w macu :P bo to inna sprawa

ale

nie wiem jak wasi mężowie ale mój to straszny sknera... ale mnie zdenerwował... jakie wyrzuty miał do mnie że kupiłam "tak drogie" spodnie żeby w nich chodzić tylko pare miesięcy..... bardzo przykro mi się zrobiło... zarabiam, więc chyba mam prawo sobie kupić spodnie za 99zl :/
    on myśli że bedę chodzić w sukienkach letnich i ewentualnie w ciążowych jego siostry, która rodzi w czerwcu i pozniej mogła by mi dać ciuchy... :(
    powiedział ze on się zastanawia czy może sobie rakiete do squasha kupić za 150zl którą będzie grał cały czas a ja sobie na pare miesiecy za 100zl kupuje spodnie ... :( przykre...
    dobrze że dziś nie wraca do domu... bedziemy sie widziec dopiero jutro poznym wieczorem... dziś robie strajk i nie odbieram jego telefonów... :(
    musiałam się wyżalić przepraszam...

Marta28, Ursa lubią tę wiadomość

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czasem mam wrażenie, że po moich postach jest taka ciiiisza ;) chyba za dużo gadam ;)

‹‹ 683 684 685 686 687 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ