X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami w 5 miesiącu ciąży :)
    Zwolniłam się dziś z pracy, bo brzuch mnie bolał od rana, a tak przy komputerze to trochę ciężko wysiedzieć tyle godzin jak boli. Oczywiście szefowa miną strzeliła... A niech mnie cmoknie ;p
    Co do tej wróżby z facebooka, to chyba bardziej chłopak mi wychodzi, ale niekoniecznie, bo ani jedno ani drugie jakoś za specjalnie mi nie dokucza.

Agania, tak miałam w 13 tygodniu ciąży pierwsze USG przez brzuch :)

Co tam na obiad dziś macie dobrego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 15:38

agu258 lubi tę wiadomość

wnid9vvjodizjocx.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to ja myslalam o innym bujaczku :) Ale ten zdecydowanie za drogi ale za to bardzo nowoczesny ale ja bym sie nie pokusiła na taki gadzet , ale tak jak sama mowisz jesli macie spory budzet na malenstwo i maz funduje to oczywiscie mozecie sobie na niego pozwolic :)
    Oby tylko maluszek wykazywał checi bujania hehe :P

Ja juz po zakupach kupilam deser i obiadek ale nie wiem czy wam pisac bo nie chce smaka nikomu narobic hehe :P

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania ja miałam ostatnie USG w 13tyg przez brzuch.

Muffinka gratulacje <3

Ja jeszcze 4dni do 5 mca i 5 do wizyty o jeeeejj nie mogę się doczekać ! :D <3

Co do obiadu to ja dziś obiado-kolację zjem i zastanawiam się nad golonką :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 15:41

szczesliwa_mamusia21, aanaa, Muffinka1019 lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja usg przez brzuch miałam pierwszy raz na początku 13 tygodnia.

Na obiad zrobiłam sobie botwinkę :D

onka, Muffinka1019 lubią tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwsze USG przez brzuch miałam w 12t5d czy jakoś tak i było bardzo dobrze widać pomimo mojej nadwagi :)

Szczęśliwa_mamusia, wierzę, że będzie chciała mała się bujać :P Myślałam o tradycyjnej kołysce, ale nie mogę nic fajnego spotkać, a jak już mówiłam - w ciemno przez neta nie chcę ryzykować.

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szcześliwa mamusia dawaj! może też Nas zainspirujesz :)

l22nhdgeccid541p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    Ja juz po zakupach kupilam deser i obiadek ale nie wiem czy wam pisac bo nie chce smaka nikomu narobic hehe :P

szczesliwa_mamusia, jesli o mnie chodzi to mozesz pisac, jestem swiezo po zupie zagryzionej mambą, wiec dam radę :P

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia , dokladnie lepiej zobaczyc na zywo :) Jak upolujesz juz ta hustawke to daj znac :)

No dobra dziewczyny przekonalyscie mnie :D

zaraz jem swieze buleczki z rzodkiewka i zabieram sie za zupe kalafiorowa , pozniej lapie sie za robienie łazanek a na koniec kupilam truskawki i bede robic koktajl , taki chlodny mniam <3

Nie wiem tylko co dzis zjem a co bedzie jutrzejszym obiadem ale wszystko czeka :D

onka, polkosia lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, na truskawki i ja mam fazę ostatnio :D

agania lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo wcinam i wcinam ale od tych owocow juz mi krostki na jezyku wyskakuja i dzis postanowilam zblenderowac i sie nimi napoic :)
    Ale teraz pochlaniam bułeczke i lece do kuzynki na herbatke bo dzis jedyny dzien kiedy mam auto i trzeba korzystac, a po powrocie gotowanie czas zaczac :D

trzymajcie sie do uslyszenia niebawem :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 15:55

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szcześliwa mamusia ja uwielbiam kluski na parze polane koktajlem truskawkowym pyychaa!!
    Udanej wizyty u kuzynki :*

l22nhdgeccid541p.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka wrote:
    Trochę droga ;) MOIM zdaniem nie warto aż tyle wydawać na takie gadżety. Owszem to jest odciążenie ale na chwilę bo nie warto przyzwyczajać dziecka do długiego przebywania w takim bujaczku bo potem może być problem. Trzeba się zastanowić podczas wyboru takiego bujaczka do jakiego momentu jest to praktyczny sprzęt pomocny w uspokojeniu malucha a od jakiego gadżet dla rodziców bo przecież czy dzidziol się buja w leżaczku za 100 czy 1000 zł nie robi dla niego różnicy. Podkreślam to MOJE zdanie tak tylko piszę co myślę na ten temat, każdy może mieć inne :)

U nas taki gadżet przy pierwszej córce by się w ogóle nie sprawdził. Ona brała TYLKO I WYŁĄCZNIE pod uwagę noszenie i przytulanie przez swoją mamę. Żadnym gadżetem nie dało rady jej "oszukać". Od początku była cwana. ;)

agu258, Nynusia lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Ewalika Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :) ja juz po wizycie z malenstwem wszystko dobrze ;) rozwija sie tak jak trzeba :) i wszystko wskazuje na to że bedziemy mieli córeczke :D
    ciesze sie bo zawsze marzyłam zeby miec córke a w tej ciazy na poczatku jakos mialam wrazenie ze będzie chlopak a tu dzisiaj niespodzianka! :D
    ale robicie ochote na truskawki chyba jutro sobie kupie i zjem z cukrem i smietana mniam juz mam ochote ;)

ola.321, agu258, onka, nat_alia, Nynusia, Muffinka1019, Magnosia, paula1, szczesliwa_mamusia21, Lexie, miska2503, Ursa, Blondik lubią tę wiadomość

relgrl68722yz04m.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam body, które będę zakładać bejbikowi na wizyty u teściowej sasasasasa 035.gif

<a href=http://zapodaj.net/c3ff9f730bccb.jpg.html>95084d4f1dcc2cb27156e3520316cb68.jpg</a>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 16:16

Kasia82, Nynusia lubią tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka - ja mam połówkowe 6 maja!! :) ja o godz 10 bo ostatnie prenatalne miałam o 17 i myślałam że świra dostanę :). Więc idziemy tego dnia razem :). U mnie to wypada 19t4d.

Byłam taka głoda bo cały dzień coś załatwiałam że zjadłam zapiekankę z pobliskiej budki i dalej jestem głodnaaaa :)

A jutro mam USG u mojej gin, powiem Wam że stresuję się :/. Nie mam już w sumie mdłości, nie czuję też chyba ruchów więc muszę ten czas przeczekać jakoś. Teraz sobie myślę, że jakbym miała detektor to pewnie czułabym się pewniej :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 16:16

onka lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie jakoś do kupna detektora zupełnie nie ciągnie. ;)

ss lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    U nas taki gadżet przy pierwszej córce by się w ogóle nie sprawdził. Ona brała TYLKO I WYŁĄCZNIE pod uwagę noszenie i przytulanie przez swoją mamę. Żadnym gadżetem nie dało rady jej "oszukać". Od początku była cwana. ;)

To w sumie dotyczy wszystkich "gadżetów" dla dzieci. Mojej przyjaciółki córka nie przejeździła nawet tygodnia w gondoli. Myśleli, że wybrali złą i kupili nową - nic to nie dało. Ryczała i koniec. Wozili ją tylko w foteliku, a potem od razu do spacerówki :) Nie da się niczego przewidzieć.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola.321 wrote:
    onka - ja mam połówkowe 6 maja!! :) ja o godz 10 bo ostatnie prenatalne miałam o 17 i myślałam że świra dostanę :). Więc idziemy tego dnia razem :). U mnie to wypada 19t4d.

Byłam taka głoda bo cały dzień coś załatwiałam że zjadłam zapiekankę z pobliskiej budki i dalej jestem głodnaaaa :)

A jutro mam USG u mojej gin, powiem Wam że stresuję się :/. Nie mam już w sumie mdłości, nie czuję też chyba ruchów więc muszę ten czas przeczekać jakoś. Teraz sobie myślę, że jakbym miała detektor to pewnie czułabym się pewniej :).

Ola, super, będziemy się wspierać :) ja mam niestety jakoś dopiero późnym popołudniem, więc pewnie tak jak ostatnio zniosę jajo przez ten cały dzień czekania ;) całkowicie Cię rozumiem z tym stresem z powodu braku objawów, ale musimy przyjąć, że to jest ten moment, w którym organizm daje nam możliwość cieszyć się ciążą i w miarę możliwości fajnie byłoby go sobie nie popsuć stresem. ja już wiedziałam, że jeszcze parę radosnych dni i zwariuję, więc kupiłam detektor, po co się męczyć. przyznam, że wcześniej w ogole nie czułam takiej potrzeby, bo w kółko coś mi się działo, a to rzygi, a to skurcze... :)

ola.321 lubi tę wiadomość

• nat_alia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny byłam dzisiaj z mamą i siostrą na zakupach i kupilam sobie spodnie ciążowe w hm - rurki za 99zł...tak sie ucieszyłam :) nie wspominam że bylysmy na obiedzie w kfc i na lodach w macu :P bo to inna sprawa

ale

nie wiem jak wasi mężowie ale mój to straszny sknera... ale mnie zdenerwował... jakie wyrzuty miał do mnie że kupiłam "tak drogie" spodnie żeby w nich chodzić tylko pare miesięcy..... bardzo przykro mi się zrobiło... zarabiam, więc chyba mam prawo sobie kupić spodnie za 99zl :/
    on myśli że bedę chodzić w sukienkach letnich i ewentualnie w ciążowych jego siostry, która rodzi w czerwcu i pozniej mogła by mi dać ciuchy... :(
    powiedział ze on się zastanawia czy może sobie rakiete do squasha kupić za 150zl którą będzie grał cały czas a ja sobie na pare miesiecy za 100zl kupuje spodnie ... :( przykre...
    dobrze że dziś nie wraca do domu... bedziemy sie widziec dopiero jutro poznym wieczorem... dziś robie strajk i nie odbieram jego telefonów... :(
    musiałam się wyżalić przepraszam...

Marta28, Ursa lubią tę wiadomość

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czasem mam wrażenie, że po moich postach jest taka ciiiisza ;) chyba za dużo gadam ;)

‹‹ 683 684 685 686 687 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ